Ahoj, tak jsem kameru objednal a je na cestě (dlouho nebyla na EU skladu dostupná). Mezitím jsem se tak díval do manuálu a do různých diskusních for, co se píše. Zajímal mne ten parkovací mod - a nejsem sám, spousta lidí i v zemích, kde bych to až tak nepředpokládal, chtěla hlídat auto na parkovišti alespoň hodinu atd atd. Kamera je určitě vymakaná, obrovská kapacita paměti, kvalitní optika, filtr, ale bohužel už nejsou dotažené tyhle věci do 100% konce. V manuálu se píše, že jako option lze objednat Parking Guard mounting bracket - bohužel nelze, neexistuje - jak jsem pochopil, měl mít tento držák tyto funkce: trvalé připojení na palubní síť s hlídáním stavu aku proti vybití, automatické přepnutí do parkovacího modu po vypnutí zapalování (diference palubního napětí s běžícím motorem). Dokonce na stránkách 0806 je poslední FW, který funkci Parking Guard odstraňuje z menu (prý dočasně). Např. na australském foru tohle docela podrobně řešili, vymýšleli/instalovali různé fíčury jako časové spínače na odpojení napájení po daném intervalu. Ano, i tak se dá, nicméně je to zbytečně složité a zastávám názor, že tyhle udělátka, zásahy do elektroinstalace auta prostě nepatří. Takže nevím, proč výrobce opravdu nedotáhl tuhle funkci s trvale napájeným držákem do konce - škoda... Dle mnohých by i stačilo, kdyby měla kamera delší nastavitelný interval, kdy se sama vypne. Nicméně i to může být problém, nevím kolik bere převodník 12/5V, který je trvale zapojený naprázdno. Je mi jasné, že primární určení kamery je záznam při jízdě, nicméně všichni se těmito funkcemi - parkování, snímač pohybu, time lapse honosí a když to uživatel začně studovat, zjistí že je to nepoužitelné, bohužel ...