Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Jak přehrávat stažené filmy na TV TV Panasonic TX-42AS650E ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Potřeboval bych poradit jak na TV Panasonic TX-42AS650E pohodlně přehrávat stažené filmy v růzých formátech tak jako na PC. Na staré TV to jde přímo z USBflashky bez problému (!).
    Mám sice externí HDD, ale mám na něm jiné věci, musel by se v TV formátovat a nechci jen proto kupovat další. Stejně z něho asi formát avi v TV nepřehraju, Panasonic to má ošéfované vlastním formátem.
    Propojit TV s tabletem není problém přes wi-fi a aplikaci TV remonte, ale film v tabletu např. ve formátu avi v TV stejně nepřehraju.
    Připojený satelitní reciever to umí, ale dělá to neplechu (po spuštění nejde ukončit a přejít na jiný film, nezbývá než reciever resetovat).
    Potřeboval bych propojit s TV přes wi-fi podobně jako tablet počítač a t něho spouštět pohodlně filmy. Použít TV připojením kabelem SCART,HDMI jako prostý monitor nepřichází v úvahu.
    Díky za každou radu

    Přesunuto na https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post513621
    Naposledy upraveno uživatelem Honore: 08-06-2015 v 13:21 Důvod: Přesunuto na http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/36597-Panasonic-2014-AX800-AS800-AS7X0-AS6X0-AS5X0-A400?p=513621&view
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    1) dotaz patri do vlákna Panasonic 2014, nie do sekcie "bastlení".
    2) Formatovat HDD nie je nutne (to je nutne len koli nahravaniu, nie koli prehravaniu filmov z "vlastneho" zdroja).
    3) Snaz za vyhnut DLNA, podpora filmov podla ohlasov nieje taka velka, ako pri samotnom pripojeni disku cez USB, pripadne SMB/CIFS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    Na staré TV to jde přímo z USBflashky bez problému (!).
    Na Panasonicu to z flashky půjde úplně stejně - pokud na ni nechceš nahrávat, k žádnému formátování nedochází, takže ji lze používat v PC i TV (formát NTFS) na libovolná data.

    Další možnost - nastav na PC sdílení souborů a přistupuj k nim z TV po síti (třeba i přes Wi-Fi). Viz:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post503207


    EDIT: vivid.sk byl rychlejší a taky se přikláním k přesunutí do adekvátního tématu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Jakmile do TV vložím externí HDD začne jeho formátování.
    Jak se mám vyhnout DLNA ? Nenastavoval jsem DLNA ani na TV, ani na PC. Ani nevím jak.
    Z USBflash prostě přehtát film v TV nejde!
    Jak to udělat, abych do PC nebo notebooku šoupnul USBflas s filmem a nechal ho přehrát na tom zázraku TV Panasonic TX-42AS650E ? Nebo musím s tím filmem na USBflash jít do suterénu k babičce na starou TV Changhong a dívat se s ní třeba na porno? Uf! To bych nerad! Sakra nějak to musí jít ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,869

    Já jsem v AS640 z USB formátované na NTFS filmy normálně přehrával. AS650 je na tom stejně.

    HDD naformátuj napřed v PC na NTFS (pokud HDD nehceš pro narávání v TV, to už zde bylo napsáno). Nahraj na HDD film a připoj jej do TV.
    HDD o jaké velikosti se snažíš připojit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Já jsem v AS640 z USB formátované na NTFS filmy normálně přehrával. AS650 je na tom stejně.

    HDD naformátuj napřed v PC na NTFS (pokud HDD nehceš pro narávání v TV, to už zde bylo napsáno). Nahraj na HDD film a připoj jej do TV.
    HDD o jaké velikosti se snažíš připojit?
    Jaké filmy? V jakém formátu se ti povedlo přímo z USBflash přehrávat? Mně to prostě nejde, kdyby to šlo, tak neprosím o radu.
    (Externí HDD jsem vyloučil o tom se nebavme, nemohu ho znova formátovat, mám na něm 4 particie dokumentů a záloh a kupovat nový jen pro filmy nechci)
    Naposledy upraveno uživatelem Honore: 08-06-2015 v 13:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Ake filesystemy pouzivas na tych particiach? Mozno je problem v ich pocte. Pri "beznom HDD setupe" (t.j. 1, pripane 2 particie NTFS) TV bezne disk detekuje a s prehranim nieje problem. Tebe sa nedari ani zobrazit obsah tych diskov?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,869

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    V jakém formátu se ti povedlo přímo z USBflash přehrávat?
    Obyčejná MKV level 4.1 a schválně jsem zkoušel nějaké přes 8GB. MKV level 5.1 jsem neměl.
    Vše z 32GB flashky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    RoPo - tak mi to také chodí na té piksle u babičky, ale na Panasonic TX-42AS650E to prostě nejde. Žádnou flashku televize vůbec nevnímá.

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Ake filesystemy pouzivas na tych particiach? Mozno je problem v ich pocte. Pri "beznom HDD setupe" (t.j. 1, pripane 2 particie NTFS) TV bezne disk detekuje a s prehranim nieje problem. Tebe sa nedari ani zobrazit obsah tych diskov?
    Řešit tu stav a obsah mého externího USB HDD jsem nechtěl. Jedna particie je zašifrovaná, možná proto se celý disk nezobrazí. O USB HDD se bavit nechci, jak jsem psal, nechci kupovat nový, nechci o mé data a zálohy na USB HDD přijít.
    Teď se dívám na Win7 a vidím v síti toto a koumám jak zprovoznit vysílání datového proudu médií. Tak by to nešlo? Ví někdo jak na to? Dík
    Naposledy upraveno uživatelem Honore: 08-06-2015 v 14:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    Řešit tu stav a obsah mého externího USB HDD jsem nechtěl.
    Ale k vyrieseniu problemu je to nutne.

    Pokial chces pouzit PC ako zdroj dat, nazdielaj si zlozky a TV k nim bude pristupovat rovnako, ako keby si mal HDD pripojeny cez USB (co sa tyka podpory multimedialneho obsahu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,869

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    zprovoznit vysílání datového proudu médií.
    To je DLNA. Nastavuje se v knihovně médií. Nicméně Panasonic má SMB/CIFS klienta. Nastav v PC sdílenou složkou pro sdílení a v TV by jsi měl složku v PC po síti vidět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Řešit tu stav a obsah mého externího USB HDD jsem nechtěl.
    Ale k vyrieseniu problemu je to nutne.
    O prvního postu píšu že
    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    Mám sice externí HDD, ale mám na něm jiné věci, musel by se v TV formátovat a nechci jen proto kupovat další.
    Vím, že se asi nabízí odpověď "Kup si USB HDD..." už o USB HDD pls nepišme nic.


    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Pokial chces pouzit PC ako zdroj dat, nazdielaj si zlozky a TV k nim bude pristupovat rovnako, ako keby si mal HDD pripojeny cez USB (co sa tyka podpory multimedialneho obsahu).
    To znamená, že když mám v síti na PC sdílené dokumenty, obrázky, tiskárnu...atd ,musel bych filmy z USBflashky překopírovat nejprve do např. dokumentů a pak dokumenty v TV hledat (kde?jak?) a potom možná v TV přehrát?
    S tím zprovozněním vysílání datového proudu médií by to nešlo lépe? Jak se vysílání datového proudu médií dá zprovoznit abych to vyzkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,869

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    Žádnou flashku televize vůbec nevnímá.
    Flashka může být špatně naformátovaná, poškozená, nekompatibilní. Zkus jinou. Jak je naformátovaná?

    ---------- Doplněno v 15:15 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:11 ----------

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    Jak se vysílání datového proudu médií dá zprovoznit abych to vyzkoušel?
    Spustíš Windows Media Player a z horní lišty, z nabídky Datový proud zapneš vysílání médií datovými proudy a povolíš dálkové ovládání přehrávače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Honore Zobrazit příspěvek
    To znamená, že když mám v síti na PC sdílené dokumenty, obrázky, tiskárnu...atd ,musel bych filmy z USBflashky překopírovat nejprve do např. dokumentů a pak dokumenty v TV hledat (kde?jak?) a potom možná v TV přehrát?
    Ehm ... jak z TV přistupovat na sdílené složky jsem ti poradil hned v ve třetím příspěvku. Máš to tam dokonce s videem. Není nutné překopírovávat do předdefinovaných sdílených složek, můžeš si vytvořit libovolnou další pouze pro účely TV.

    PS: Na tom videu je vidět i připojená flashka ADATA. Multimedia se z ní pak spouští úplně stejným způsobem, jak je ukázáno u sdílené složky. Není problém jenom v tom, že po připojení flashky očekáváš nějakou automatickou akci, a ono přitom stačí spustit ten mediální přehrávač a flashku vybrat ze seznamu dostupných zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    7

    Díky všem za pomoc. Jsem idiot - šel jsem na to špatným postupem. Správný postup je:
    - vložit USB disk (USBflash, nebo USB HDD) do zdířky vzadu v TV;
    - na dálkovém ovládání (DO) stisknout tlačítko APPS
    - z aplikací vybrat Přehrávač médií
    - vyberu oddíl (mechaniku) kde mám video (také žluté tlačítko na DO)
    - nechám naběhnout filmy a pak vyberu ten co chci přehrát
    -------------
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2014, 08:00
  2. Panasonic Viera TX-L55ET5E webový prehliadac + server na filmy
    Od Brandy20 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-12-2012, 13:36
  3. Pruhy přes stažené avi z kamery
    Od Igasek v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 16:44
  4. Tip na DVD přehrávač s možností přehrávat filmy z USB klíčenky
    Od orson v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 12:42
  5. Stažené video bez zvuku
    Od Slaimer v sekci DV/HDV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-08-2005, 09:00