Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Domací kino Philips HTB3520G

skejpa (9)|11.1.2015 11:55
Ahoj,

Poprosím jen konzultaci. Chci si pořídit toto domácí kino:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Mám televizi Philips (podporuje HDMI ARC, přes který hodlám zařízení propojit) a chceme nenápadné kino na kterém budeme moci v obýváku pouštět i hudbu (nejlépe i přes síť z PC nebo z mobilů, a také klasické FM rádio). Tohle kino mě celkem zaujalo. 6500,- mám takový strop. Existuje něco zajímavějšího co by jste mi doporučili nebo je tohle OK ?

Děkuji
KamilZ (10277)|11.1.2015 12:21
Doporučil bych si první přečíst tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33510-Lepsi-zvuk-k-TV (obecně k úvaze kupovat DK, což není moc rozumné řešení, mimo ceny prakticky nevím o jiných výhodách).

Podívej se na něco takového ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ), podstatně lépe investované peníze, i když přes limit (je lepší rozumně utratit 8 kKč než nerozumně 6.5 kKč).
LuckyCat (283)|11.1.2015 13:33
Ak chces mať všetko pekne v jednom a neprešvihnúť cenu o pár tisíc, tak nemáš co riešiť a pokiaľ niesi moc náročný na zvuk, tak aj toto čo si si vybral Ti bude stačiť.. Kúpiš, zapojiš a ide všetko..BD , dvd, media z usb (mne prekvapivo bralo skoro všetko z hdd cez usb..)
.ak chceš ale niečo, čo bude lepsie hrať , mal by si zvážiť ozaj nejaký receiver a repro... Cenový strop bude ale už úplne niekde inde, nakoľko budeš potrebovať k tomu aj niečo na prehravanie.. (BD player, MMC a podobne)
K tomu DK.. Ak máš možnosť ísť niekam si to pozrieť, tak choď a pozri si ako to "šlape" Philips zvykne mať pomaly soft v zariadeniach... Mal som náhodou od nich DK a trvalo mu dosť, či už štart, alebo reakcie pri obsluhovaní...
Zvuk pri týchto kinách už asi nemá cenu rozoberať. Niečo zaduní niečo zacingá a tak...ako píšem na bežné nenáročné (za dobrý peniaz )počúvanie stačí, tak ako aj na vytvorenie priestorového zvuku pri filme..
skejpa (9)|11.1.2015 14:23
LuckyCat: Jo, děkuju za ujištění. S tím pomalým softwarem jsem smířený - televize je taky taková "zabržděná" když to porovnám s Samsungama co jsem kupoval našim a babičce. Ale nadruhou stranu obraz je perfektní, 200Hz a funkce dobré - je to holt něco za něco.
U toho kina jde vyloženě o dobrý zvuk ale ne audiofilní - na to jsem si pořídil před rokem audiotechniky sluchátka se speciální externí zvukovou kartou, takže pokud jde o FLAC apod. tak to si vychutnám tam. Tady mi jde vyloženě jen o to, abychom si vylepšili filmy + aby když přijde návštěva měli kde pustit hudbu v obýváku jako podkres a výjimečně si něco s přítelkyní pustili u sklenky vína. Žádné audiofilní choutky v tom nehledám.

Naopak mě překvapilo, že umí DLNA a Bluetooth + NFC, takže bych mohl poustět hudbu z PC aniž bych kupoval MMC nebo si pustíme hudbu z mobilu ve vteřině (obrazně řečeno - známe philips :D ). Asi do toho půjdem. Je fajn, že to nemá ani sloupy, které by se do našeho menšího obýváku těžko vměstnávali a taky že jsou hezky nenápadné bedničky - partnerka bytostně nesnáší ty extrovertní otevřené bedničky :))
KamilZ (10277)|11.1.2015 15:58
Jestli chceš pouštět věci z PC, tak se raději porozhlédni po DK Panasonic, některé umí CIFS a nemusíš se tedy spoléhat na DLNA, na které bych moc v případě Philipsu nesázel, je pověstný svými "kvalitními" firmwary, což sám potvrzuješ.

Ještě poznámka - kvalitní zvuk rozhodně nečekej, " Niečo zaduní niečo zacingá " interpretuj tak, že to tyhle zvuky vydá, ale ne jako záměr, nýbrž jako "vedlejší" efekt. Ani AVR za 15 kKč není audiofilní, to je úplně jiná kategorie. Já osobně bych šel v nějnižším případě do té Yamahy (příklad) a k ní BD Panasonic s CIFS, který zastane relativně dobře i MMC, navíc bez DLNA.

Pozn.: Jestli půjdeš do toho Philipse, tak to určitě kup přes internet, ať to můžeš vrátit. V případě Philips klidně můžeš narazit i na problémy s HDMI, ARC apod., myslím to celkem vážně.
vivid.sk (11472)|11.1.2015 16:14
[QUOTE=skejpa;504624]Asi do toho půjdem.[/QUOTE]
2 meraj a raz rez, nema to ani jeden HDMI vstup, takze ak to nebude mozne pouzivat ako MMC (co nebude), tak ani ako HDMI switcher s pripojenym MMC.
Ale aspon ze su tam tie dva digitalne audio vstupy. AIO je vzdy zla cesta, co je v tomto pripade v kombinacii s danou znackou viac ako pravdepodobne.
skejpa (9)|11.1.2015 16:27
[QUOTE=KamilZ;504635]Jestli chceš pouštět věci z PC, tak se raději porozhlédni po DK Panasonic, některé umí CIFS a nemusíš se tedy spoléhat na DLNA, na které bych moc v případě Philipsu nesázel, je pověstný svými "kvalitními" firmwary, což sám potvrzuješ.

Ještě poznámka - kvalitní zvuk rozhodně nečekej, " Niečo zaduní niečo zacingá " interpretuj tak, že to tyhle zvuky vydá, ale ne jako záměr, nýbrž jako "vedlejší" efekt. Ani AVR za 15 kKč není audiofilní, to je úplně jiná kategorie. Já osobně bych šel v nějnižším případě do té Yamahy (příklad) a k ní BD Panasonic s CIFS, který zastane relativně dobře i MMC, navíc bez DLNA.

Pozn.: Jestli půjdeš do toho Philipse, tak to určitě kup přes internet, ať to můžeš vrátit. V případě Philips klidně můžeš narazit i na problémy s HDMI, ARC apod., myslím to celkem vážně.[/QUOTE]

Řešení na které mě odkazuješ, je nad náš finanční rámec. Jak říkám, žádné zázraky od toho nečekám, navíc ta yamaha nemá ani NFC ani BT, takže s mobilem si neškrtneme, žádné smartTV funkce, dokonce ani nepíšou jestli umožní přehrát film v mkv, natož nějaká zmínka o titulkách, USB... Jediné co z toho pochytím je, že bude dobře hrát - nicméně stejně ne tak dobře jako AVR za 20ku.
vivid.sk (11472)|11.1.2015 16:28
[QUOTE=skejpa;504640] navíc ta yamaha nemá ani NFC ani BT[/QUOTE]
YAMAHA nieje MMC ani AIO, ale AVR. Nemozes to porovnavat. Teda mozes, ale nemozes sa cudovat.
jaudak (176)|11.1.2015 16:36
Nic proti tobě, ale zdá se mi, že nechceš poradit, ale jen potřebuješ posvětit tvůj výběr a v podstatě jseš už rozhodnutej.
KamilZ (10277)|11.1.2015 16:40
K čemu proboha potřebuješ NFC, které funguje do pár cm? A na přehrávání z mobilu přes wifi by mohl sloužit ten Panasonic. Dražší AVR mají i běžně BT.
vivid.sk (11472)|11.1.2015 16:43
OT:
Kopec nezmyslov a zbytocnosti, len to co je naozaj dolezite a koli comu to kupujes, to absentuje: dobry zvuk. To je obraz dnesnej doby.
skejpa (9)|11.1.2015 16:46
[QUOTE=vivid.sk;504638]2 meraj a raz rez, nema to ani jeden HDMI vstup, takze ak to nebude mozne pouzivat ako MMC (co nebude), tak ani ako HDMI switcher s pripojenym MMC.
Ale aspon ze su tam tie dva digitalne audio vstupy. AIO je vzdy zla cesta, co je v tomto pripade v kombinacii s danou znackou viac ako pravdepodobne.[/QUOTE]

Ta absence HDMI vstupu zamrzí, to je pravda ale moc na výběr není.
Našel jsem ještě:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (jenže má extravagantní bedny a taky nemá HDMI vstup)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (dražší a taky žádný HDMI vstup)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (nemá nic z BT, NFC, Wifi, HDMI vstup)

Zbylá řešení jsou prostě mnohem dražší. Že to neposlouží jako MMC to je jasné ale alespoň něco to zvládne a hlavně si konečně poslechnem rádio, občas nějaké CD, a možná i něco z PC... :)

---------- Doplněno v 16:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:44 ----------

[QUOTE=vivid.sk;504645]OT:
Kopec nezmyslov a zbytocnosti, len to co je naozaj dolezite a koli comu to kupujes, to absentuje: dobry zvuk. To je obraz dnesnej doby.[/QUOTE]

To je úhel pohledu. Bude to mít lepší zvuk než televize ? ANO. Bude se na tom dát pustit CD ? ANO. Budu moct pustit cokoliv z telefonu ? ANO. Bude moci hrát obyčejné rádio bez TV ? ANO.
Že to nebude super hifi, tomu rozumím a oželím to. Na to ani nemám peníze.
Zajímalo mě jen, jestli na moje požadavky není něco lepšího od konkurence. Nezajímalo mě, jestli jsou moje požadavky pro někoho nepochopitelné a jestli má někdo jiný jiné priority.
vivid.sk (11472)|11.1.2015 16:48
[QUOTE=skejpa;504646]Bude to mít lepší zvuk než televize ? ANO[/QUOTE]
Sorry, ale na to si kup nejake aktivne Creative repraciky a zapoj do sluchatkoveho vystupu TV.
Bude to hrat lepsie a mas to podstatne lacnejsie, ak je jediny tvoj argument cena.
skejpa (9)|11.1.2015 16:50
[QUOTE=KamilZ;504644]K čemu proboha potřebuješ NFC, které funguje do pár cm? A na přehrávání z mobilu přes wifi by mohl sloužit ten Panasonic. Dražší AVR mají i běžně BT.[/QUOTE]

1. Dražší AVR je úplně mimo rozpočet... 2. NFC je fajn, že jen položíš telefon a je to. 3. Ten panasonic nemá wifi v standardu, je třeba dokoupit (nepočtám to, že to neprojde designově).

---------- Doplněno v 16:50 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:49 ----------

[QUOTE=vivid.sk;504647]Sorry, ale na to si kup nejake aktivne Creative repraciky a zapoj do sluchatkoveho vystupu TV.
Bude to hrat lepsie a mas to podstatne lacnejsie, ak je jediny tvoj argument cena.[/QUOTE]

A na tom si rádio/CD pustím jak ? Nebo film ? Notabene cena není jediný argument, to jen ty si tento parametr vypíchl.
LuckyCat (283)|11.1.2015 16:50
Chlapci, stále zabúdate na ešte dôležitejší aspekt ako je kvalita zvuku...to je cena... Keď raz niekto nemá, alebo nechce dať do toho viac, tak neviem o čom sa tu bavíme..v tej cene a ešte pri tych nárokoch (prehravanie) neviem čo chcete este radit ...kvalitný zvuk, kadejaké pripojenia a ešte neviem čo a za 6500kc?...Napísal jasne cenu, a čo to má dokázať..dokonca aj že od zvuku nečaká zázraky a vy furt nejaký receiver, bedne a player..tak mu ho poradte za tú cenu, nie? Čo tak bazos, alebo mu nieco darovat? :).. Ešte ani nevieme čo považuje za dobry zvuk...
vivid.sk (11472)|11.1.2015 16:55
[QUOTE=skejpa;504648]1. Dražší AVR je úplně mimo rozpočet.[/QUOTE]
[QUOTE=skejpa;504648]cena není jediný argument[/QUOTE]
Tak potom asi zle citam, v kazdom pripade, zbytocna diskusia:
kup si Philips HTB3520G, rozhodne budes spokojny, lebo NFC je dolezite :D .... wtf ...
KamilZ (10277)|11.1.2015 17:00
LuckyCat: To máš možná pravdu, ale po zvuku tedy nejde a v té kategorii je celkem jedno, jaké DK (mimo Philips...) splňující jeho parametry koupí.

Jen se mu snažíme argumentovat,ať nevyhodí peníze. Až se mu na to DK po záruce pokazí mechanika, tak to celé vyhodí. Řešení z komponent je prostě ve výsledku lepší, nehledě na to, že AVR může klidně mít 10 let a vzít ho z bazaru nebo v setu. A sorry, kupovat takovou věc bez HDMI vstupů je opravdu z mého pohledu strašná blbost.

Přes NFC jede i přehrávání? Není to jen na párování, které uděláš jednou? Není NFC energeticky náročné pro dlouhodobé použití? Má to BT 4.0 s low power profile? Není lepší mít mobil u sebe i kvůli ovládání a přehrávat když už přes WiFi, nebo z PC?
Heartwork (2358)|11.1.2015 20:04
[QUOTE=skejpa;504593]...a chceme nenápadné kino na kterém budeme moci v obýváku pouštět i hudbu...?
[/QUOTE]
Pouštět by se dalo, ale poslouchat pak už bohužel pouze s těžší vadou sluchu.
OK to není, jenže a tvým rozpočtem si moc vybírat nemůžeš. Nakonec poslouchat to budete vy, takže nám nezbývá, než ti popřát šťastnou ruku a věřit, že ti to zařízení něco přinese, když ne dobrý zvuk, tak alespoň radost. :)
KamilZ (10277)|12.1.2015 20:34
skejpa: mrkni do zdejšího bazaru na dnešní nabídku, mohla by Tě zajímat.