Vlákno k LGxxLB650V
Že nemusíš mít hdd pouze pro tv.Většina značek si ext.hdd naformátuje pro svůj systém a vlastně si ho zabere pouze pro sebe.WebOS nahrává na hdd s formátem ntfs ,takže v pc je viditelný a vedle nahrávek tam můžeš mít např.filmy,fotky atd.
Nesmysl to rozhodně není, 99% TV pro nahrávání formátuje celý HDD/USB buď na svůj proprietární formát, nebo na nějaký Linuxový, který šifruje. Pouze u Samsungu to jde obejít u Samsungu rozdělením disku (pak se obětuje jen jedna partition), nebo teď u té LG, což je snad první TV, která umí nahrávat "jen" do šifrovaného souboru a nevyžaduje svou partition.
Nový firmware http://www.lg.com/cz/podpora-vyrobek/lg-60LB650V#
A který FW máš na mysli? Já jsem včera nahrál do 42LB671V dle ruského webos-fóra FW 04.41.42. Changelog jsem nenašel. V seznamu TP pro Astru 23,5E jsou stále chyby, např SR u "nových" Skylink TP. Přes HDMI mám připojenou starou Arivu 200, kterou ovládám magickým ovladačem, takže DVBS v LG moc nepoužívám.
U DVBT stále chybí možnost mazání naladěného programu. To asi nikdy u těchto TV v menu nebude, řeším to smazáním v poznámkovém bloku.
Nejvíce mě vadil "nedostatek paměti" při sledování ivysílání ČT, to jsem u tohoto FW zkoušel jen chvíli, bylo to bez problému. Ale to chce zkoušet vícekrát, aby se dalo říct, že je to lepší.
V app AccuWeather nelze nastavit (nebo to neumím?) mnoho měst, např. Žďár nad Sázavou, Nové město na Moravě. Přitom tam jsou Kbely, Přední Kopanina, Stará Role...
U DVBT stále chybí možnost mazání naladěného programu. To asi nikdy u těchto TV v menu nebude, řeším to smazáním v poznámkovém bloku.
Nejvíce mě vadil "nedostatek paměti" při sledování ivysílání ČT, to jsem u tohoto FW zkoušel jen chvíli, bylo to bez problému. Ale to chce zkoušet vícekrát, aby se dalo říct, že je to lepší.
V app AccuWeather nelze nastavit (nebo to neumím?) mnoho měst, např. Žďár nad Sázavou, Nové město na Moravě. Přitom tam jsou Kbely, Přední Kopanina, Stará Role...
mal1cek: majitelé samozřejmě budou chválit, takový dotaz moc smysl nemá, navíc každý to má individuální. Osobně si myslím, že zde nalezneš tipy na TV s lepším poměrem obraz/cena.
PS: proleť tohle: https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=lb650v%20site%3atvfreak.cz
PS: proleť tohle: https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=lb650v%20site%3atvfreak.cz
ved to, cakal som ze niekto sa vyjadri kto vie kriticky nato pozriet.... a pokial viem ma to IPS panel... ja som si to nechcel kupovat, len jeden znamy ju ma a vychvaluje obraz do nebies
[QUOTE=mal1cek;507705]len jeden kolega ju ma[/QUOTE]
Kazdy vychvaluje, co ma doma.
Problem IPS nieje ani tak zly obraz ako celok - naopak, cez den, ked oko nevnima tmave casti s obrazom nebude problem. Ten nastava v noci, ked ti doma svieti slabe ambientne svetlo a tu uz sa ukaze slabina tychto panelov - horsia cierna = mizivy konstastny pomer oproti VA panelom.
Kazdy vychvaluje, co ma doma.
Problem IPS nieje ani tak zly obraz ako celok - naopak, cez den, ked oko nevnima tmave casti s obrazom nebude problem. Ten nastava v noci, ked ti doma svieti slabe ambientne svetlo a tu uz sa ukaze slabina tychto panelov - horsia cierna = mizivy konstastny pomer oproti VA panelom.
A jak to přes usb děláš? Já stáhnu zazipovaný soubor z lg stránek,rozbalím ho na flešku do složky LG_DTV,flešku strčím v tv do usb , zapnu tv a aktualizace se nainstaluje.
Tak isto mi to radil aj lukowicz. Ale do hociktoreho USB dám kľúč tak to nerobí nič.
Kľúč je vo formáte ntfs
Kľúč je vo formáte ntfs
Tak to je divný.Zkus flešku naformátovat na FAT.Nebo děláš něco špatně.Složka musí mít název LG_DTV,aktualizace začne až po zapnutí tv.Pokud jsi to vše udělal, tak se obrať na servis
Já jsem update provedl, aniž bych si to uvědomil, usb klíčem který jediný v domácnosti mám formátovaný na FAT32. Tak to bude možná ono, ale moc se mi to nezdá.
Jinak mám na disku vytvořenou složku LG_DTV, do ni hodím rozbalený soubor, při zapnuté TV připojím disk, naběhne mi na okamžik Smartshare, pak se objeví hláška jestli chci provést aktualizaci - dám ano, a pak..... nic - čekal bych nějakou linku nebo tak něco o průběhu. Vlezu tedy do ono o TV a tam že aktualizace byla provedena a po zapnutí se nainstaluje. Vypnu teda TV , zapnu a hotovo.
Jinak mám na disku vytvořenou složku LG_DTV, do ni hodím rozbalený soubor, při zapnuté TV připojím disk, naběhne mi na okamžik Smartshare, pak se objeví hláška jestli chci provést aktualizaci - dám ano, a pak..... nic - čekal bych nějakou linku nebo tak něco o průběhu. Vlezu tedy do ono o TV a tam že aktualizace byla provedena a po zapnutí se nainstaluje. Vypnu teda TV , zapnu a hotovo.
[QUOTE=Lukowicz;508205]...při zapnuté TV připojím disk, naběhne mi na okamžik Smartshare, pak se objeví hláška jestli chci provést aktualizaci - dám ano, a pak..... nic - čekal bych nějakou linku nebo tak něco o průběhu.[/QUOTE]
Linka o průběhu kopírování z USB do TV se mě objevila v menu, jako bych nahrával FW přes internet (Nastavení - Obecné - O této TV).
Linka o průběhu kopírování z USB do TV se mě objevila v menu, jako bych nahrával FW přes internet (Nastavení - Obecné - O této TV).
Zdravím. Po poslední aktualizaci mi zmizel v menu přístup k satelitnímu tuneru. Programy se normálně naladí (i když špatně, řada od Skylinku chybí), ale nedá se k nim normálně dostat - chybí možnost přepnout na satelit. Jediný způsob je v EPG vybrat satelit a pak jdou, ale zpět na TV musím zase přes EPG. Nevíte co s tím? TV není moje, ale tchána v pokročilém věku.
Já mám v 42LB671V ten FW 04.45.04 asi měsíc, zatím mě funguje, ale nezkoušel jsem téměř nic, jen se občas dívám na DVB-T.
[QUOTE=majkicimo;509699]Nevidím nikde, ale chcel by som už web os 2[/QUOTE]
Možná se dočkáš, viz http://www.cnet.com/news/lg-updates-2014-tvs-to-web-os-2-0/
Možná se dočkáš, viz http://www.cnet.com/news/lg-updates-2014-tvs-to-web-os-2-0/
uvažuji také o této televizi (LG 42LB650V), ale chtěl by jsem se zeptat na pár věcí..
1) když nahraji nějaký pořad z tv, jde video nějakým programem v počítači dešifrovat?
2) u mojí starý lg tv (37lm620s) se mi při přehrávání z youtube stávalo že konec videa (někdy klidně i 10sec) youtube useklo a ihned začalo hrát další, jak je to zde ošetřený, přehrávají se videa až do úplného konce?
3) jak dlouho startuje tv? Někde jsem četl že i 20sec, což je docela dost :-(
1) když nahraji nějaký pořad z tv, jde video nějakým programem v počítači dešifrovat?
2) u mojí starý lg tv (37lm620s) se mi při přehrávání z youtube stávalo že konec videa (někdy klidně i 10sec) youtube useklo a ihned začalo hrát další, jak je to zde ošetřený, přehrávají se videa až do úplného konce?
3) jak dlouho startuje tv? Někde jsem četl že i 20sec, což je docela dost :-(
č1.nejspíš nejde
č2 hrají normálně až do konce
č3 Tady záleží co máš konkétně na mysli. Naskočení obrazu je za cca 7-8 sekund,přepínat programy jde okamžitě pouze šipkami,funkce smart začne fungovat až po 20sek.
č2 hrají normálně až do konce
č3 Tady záleží co máš konkétně na mysli. Naskočení obrazu je za cca 7-8 sekund,přepínat programy jde okamžitě pouze šipkami,funkce smart začne fungovat až po 20sek.
Daji se nejak inteligentne radit programy? Myslim, ze u Sony jsem v minulosti videl moznost vyexportovat nejaky file na flashku a v klidu si seradit programy v PC.
U tehle televize jsem nevymyslel, jak na to. Navic kdyz si udelam treba skupinu s oblibrnymi kanaly, tak po vypnuti mam v nabidce zase vsechny kanaly.
U tehle televize jsem nevymyslel, jak na to. Navic kdyz si udelam treba skupinu s oblibrnymi kanaly, tak po vypnuti mam v nabidce zase vsechny kanaly.
Tak nakonec jsem ji koupil, zatim spokojenost, i rychlost je dobra, jediny co si rikam ze panel je nejak divne usazen, spodek dobry, ale vrsek ma vetsi diru, budu muset jeste kouknout v obchode.
Co mne ale hodne nastvalo je to jejich kurvitko jmenem true motion, kdyz to nevypnu, tak obraz vypada jak telenovela, bohuzel musim vypnout u kazdyho vstupu, ted jeste setridit kanaly na satelit, ale vypada to uz trochu pohodlneji jak u minule tv, jen mi jeste chybi moznost kanaly smaznout primo v tv..
Co mne ale hodne nastvalo je to jejich kurvitko jmenem true motion, kdyz to nevypnu, tak obraz vypada jak telenovela, bohuzel musim vypnout u kazdyho vstupu, ted jeste setridit kanaly na satelit, ale vypada to uz trochu pohodlneji jak u minule tv, jen mi jeste chybi moznost kanaly smaznout primo v tv..
KamilZ: Dik. Nedari se mi dostat k tomu exportu. Drzim 8 vterin settings na obyc ovladaci a nic se nedeje.
[QUOTE=mir77;512647]Dik. Nedari se mi dostat k tomu exportu. Drzim 8 vterin settings na obyc ovladaci a nic se nedeje.[/QUOTE]
Už to tady bylo psané, u TV LG 2014 s WebOS a s FW asi od verze 4.xx.xx lze export a import nastavení kanálů provádět v menu Kanály - Ladění kanálů - Kopírovat kanál - (TV-USB)|(USB-TV), není třeba používat hotelový mód.
Už to tady bylo psané, u TV LG 2014 s WebOS a s FW asi od verze 4.xx.xx lze export a import nastavení kanálů provádět v menu Kanály - Ladění kanálů - Kopírovat kanál - (TV-USB)|(USB-TV), není třeba používat hotelový mód.
jj máš pravdu já to zkoušel a jde to paradně.Pak to jen upravím v PC a jsou seřazený tak jak jsem si předvolil
Také jsem si je vyexportoval a upravil v programu chansort, bohužel po nahrání přestala jít spousta programů, nejdou ani když ty stanice znovu proladím, firmware 4.45.04, nějaké rady?
nejhorsi ale je, ze i kdyz proladim satelit astru 23,5 jak rucne, tak automaticky, tak mi to najde cca 280 programu, ale setridit je katastrofa, ty programy ktere nefunguji, tak vyberu a kdyz je chci presunout uplne dolu, tak mi televize hodi hlasku ze musi uvolnit pamet a restartuje se, tridit po jednom a zadavat kazdymu programu je take o nervy, mam chut jim to do LG privest a omlatit o hlavu!!
Zdarec. Uvažuji o koupi této 47lb650v. Mám ji hlavně na xbox, sledování filmů z USB a sem tam TV.Chtel jsem se zeptat jak je to z web os? Podle recenzí je hrozně pomalé přepínání mezi funkcemi a načítání. Lze z USB přehrát všechny filmy stáhnute z internetu? (avi, mkv atd.)
Děkuji za popis a charakteristiku televize
Děkuji za popis a charakteristiku televize
System mi prijde ccelku svizny pote, co se rozhibe po startu. Prepinani mezi aplikacemi je rychle. Jestli je prehraje vse nevim, to asi zadna tv, ale prehraje toho dost :)
Tak jde o to, co od ni cekas. Ja koupil 670V, protoze ta mela v cene Magic Remote, vyssi obnovovaci frekvenci a adaptivni jas. Koukam prevazne pres DLNA a sem tam na TV a s obrazem jsem spokojeny.
YouTube appku kdyz uz ovladam z tabletu nebo z telefonu a to funguje na jednicku. Jinak od toho proste necekej sviznost vymaklejch telefonu. To nema zadna bedna. Z toho co jsem mel pred koupi moznost vyzkouset je tohle asi nejlepsi, ale vic RAMky a optimalizovanejsi system by tomu neuskodil. Ale to rikam jako narovny uzivatel, ktery na tohle da a jehoz prani vetsinou nelze uplne splnit :)
Proste pro bezne pouzivani si myslim ok. Skoc si to vyzkouset do kramu a uvidis sam.
YouTube appku kdyz uz ovladam z tabletu nebo z telefonu a to funguje na jednicku. Jinak od toho proste necekej sviznost vymaklejch telefonu. To nema zadna bedna. Z toho co jsem mel pred koupi moznost vyzkouset je tohle asi nejlepsi, ale vic RAMky a optimalizovanejsi system by tomu neuskodil. Ale to rikam jako narovny uzivatel, ktery na tohle da a jehoz prani vetsinou nelze uplne splnit :)
Proste pro bezne pouzivani si myslim ok. Skoc si to vyzkouset do kramu a uvidis sam.