Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

Dagy2 (3153)|25.2.2015 09:27
[QUOTE=trpas;508898]Omlouvám se za své nevědomosti, ale je to můj první satelitní příjímač... Jinak sem zkusil dát do STC starej modul od Mascomu co sem měl v TV a vše se nahrálo jak mělo. Už sem myslel, ze mám vyhráno a nechám ho tam, ale po návratu z pevnýho disku zpět na TV se seknul a odmítnul s tím STC spolupracovat. Takže to asi vypadá na vadný moduly nebo co myslíš ???[/QUOTE]

nemáš se proč omlouvat, len som netušil, že si neprišiel napr. pri ladení na to, že sú stanice kodované - na tie musíš mať kartu v prijímači a FTA, ktoré idú bez karty (ono CT24, BBC world a pod, na 0.8W ako som pozeral ich nie je veľa)
Keď to teraz dobre chápem - nahral si dva timery - všetko ok nahraté. Po pozretí nahrávky si chcel prepnúť tlačítkom TV na normálne sledovanie TV vysielania ale "sekol sa". Máš pocit že Modul.
- modul poznáš tak, že na obrazovke bude okno "Program je kodovan, systém Irdeto a blablabla".
---skús prepnúť vtedy OK aby zmizlo okno a prepni na CT24.
---skús naspäť znova na CT1 či kodovanie začne bežať ak nie
---choď do menu podmienený prístup a žltým tlačítkom urob Reset CI-modulov.

- ak sa sekol prijímač tak nepôjde ovládať vôbec nič. Je ho treba resetovať podržaním tlačítka ZAP/VYP - na DO alebo na prijímači ca 5sekund

neodpovedal si ešte ako máš nastavené dodatočné dekodovanie - pre nájdenie problému by som doporučoval ho vypnúť aby sa táto funckia nemiešala do hľadania problému.
antény máš pripojené a nastavené ako som písal? Ak píšeš že je to tvoj prvý prijímač budeme sa teraz pýtať na detaily, prosím odpovedaj na ne aj keď to vyzerá ako výsluch alebo sa ti to zdá úplne nepodstatné.
trpas (48)|25.2.2015 09:34
[QUOTE=Dagy2;508905]nemáš se proč omlouvat, len som netušil, že si neprišiel napr. pri ladení na to, že sú stanice kodované - na tie musíš mať kartu v prijímači a FTA, ktoré idú bez karty (ono CT24, BBC world a pod, na 0.8W ako som pozeral ich nie je veľa)
Keď to teraz dobre chápem - nahral si dva timery - všetko ok nahraté. Po pozretí nahrávky si chcel prepnúť tlačítkom TV na normálne sledovanie TV vysielania ale "sekol sa". Máš pocit že Modul.
- modul poznáš tak, že na obrazovke bude okno "Program je kodovan, systém Irdeto a blablabla".
---skús prepnúť vtedy OK aby zmizlo okno a prepni na CT24.
---skús naspäť znova na CT1 či kodovanie začne bežať ak nie
---choď do menu podmienený prístup a žltým tlačítkom urob Reset CI-modulov.

- ak sa sekol prijímač tak nepôjde ovládať vôbec nič. Je ho treba resetovať podržaním tlačítka ZAP/VYP - na DO alebo na prijímači ca 5sekund

neodpovedal si ešte ako máš nastavené dodatočné dekodovanie - pre nájdenie problému by som doporučoval ho vypnúť aby sa táto funckia nemiešala do hľadania problému.
antény máš pripojené a nastavené ako som písal? Ak píšeš že je to tvoj prvý prijímač budeme sa teraz pýtať na detaily, prosím odpovedaj na ne aj keď to vyzerá ako výsluch alebo sa ti to zdá úplne nepodstatné.[/QUOTE]

OK. Návod krok po kroku pro "tupce" bych asi přivítal. Teď sem v práci, zkusím to odpoledne, ale kvůli dětem se k tomu dostanu asi až v noci. Jinak dodatečné kódování mám vyp. A s tím modulem Mascomu sem to zkoušel jen na jednu anténu a jeden modul.
izidor1 (129)|25.2.2015 10:21
Informace k pouziti disku z Isio S na Isio STC. Tak jsem zkusil pripojit disk z Isio S do STC. Disk to nasli, nahravky se objevily, ale zkopirovat na NAS se podarilo pouze ty, co mely pod 4GB. Jinak to zkopirovalo asi 1MB a potom kopirovani spadlo s chybou. Po restartu satelitu se disk tvaril jako prazdny, ze neobsahuje zadne nahravky. Pripojil jsem ho zpet do ISio S, take tam byl list nahravek prazdny. Spustil jsem na ISIO S kontrolu disku, asi 10 minut to jelo a vsechny nahravky jsou opet pristupne. Tedy prepojit disk z ISIO S do ISIO STC bez ztraty dat neni mozne a doporucuji to nezkouset, i kdyz ja o zadna data neprisel.
rabauken (128)|25.2.2015 11:05
[QUOTE=izidor1;508911]Tedy prepojit disk z ISIO S do ISIO STC bez ztraty dat neni mozne a doporucuji to nezkouset, i kdyz ja o zadna data neprisel.[/QUOTE]

Já přepojil disk z ISIO S1 do STC, a všechny nahrávky mám v pořádku..
Je pravda, že NAS nemám, tudíž jsem je nikam nezkoušel kopírovat..
jirka67 (233)|25.2.2015 11:12
Také potvrzuji, připojil jsem 2 disky z ISIO S1 do ISIO STC a všechny nahrávky jsou OK včetně kopírování na druhý disk. Oba disky byly a jsou naformátovány na TSD. NAS nepoužívám.

trpas:
Ještě přemýšlím, zda ty problémy nemohou být tak trochu podobné jako jsem měl já, ale to bylo s Technisat CW moduly (karty ICE):
Když se začal nahrávat sledovaný program, tak se to prostě seklo a nahrávka byla černá. Při zahájení nahrávání jiného programu než sledovaného nebo při nahrávání z vypnutého ISO STC bylo vše OK. Po výměně karet za Technisat IR CI+ je již vše v pořádku.
trpas (48)|25.2.2015 12:58
Já mám taky TechniSat IR CI+ a vypadá to, že ve vypnutém stavu prostě nenaběhnou...Ta samá situace se starým Mascomem je OK a s IR CI+ je tma.
Dagy2 (3153)|25.2.2015 15:53
1/ s jednou anténou môžeš nahrávať len z rovnakého transpondéra. Možno - ale ruku do ohňa by som nedal - ešte s rovnakou polarizáciou a pásmom ako je nastavené v tuneri 1:
- dva FTa programy
- 1 FTA + 1 kodovaný
- 2 kodované ak tvoj modul podporuje dualdecrypt (Technicrypt Irdeto CI+ by to mal vedieť) a máš ho aktívny v menu -> dualdecrpyt CI1+CI2 alebo možno AUTO
inak máš samozrejme druhú nahrávku čiernu

2/ vyskúšaj ešte znova 2 timre rovnako ako predtým ale aktivuj v prístroji "rýchle zapnutie" alebo ako sa to volá. V tomto stave ide napríklad streaming do iného prístroja, takže moduly by mali byť aktívne. A teda aj nahrávky by mali byť OK.
zjavne niečo u teba nejde, nenapadá ma čo by mohlo byť ešte zle nastavené.

Pokiaľ si prístroj kúpil u normálneho predajcu a nie u niektorej z firiem o ktorých tu často píšeme, najrýchlejšie riešenie je možno ísť k predajcovi a nech ti to predvedie. Je to aj s čakaním 15 minút práce. Prípadne dodá taký modul ktorý tam bude fungovať. Musí to ísť, všetkým ostatným to funguje. S jednou kartou nebol problém nikdy, problém býva u zle zvolených modulov a dvoch kariet.
trpas (48)|25.2.2015 16:09
Dagy2 : s jednou anténou a jedním modulem sem zkoušel vše jak si mi poradil včera. Výsledek znáš. Moduly na dualdecrypt mám, ale i se zapnutým dualem na auto, Cl 1 + Cl 2, i jenom Cl 1 mě to nepustí nikam jinam než na ten program který sleduju. Vždy se objeví okno s nápisem cryptowrk dual... bla, bla. Už sem se smířil s tím, že budu mít jeden modul v TV a druhý v STC, ale potřebuju vyřešit to nahrávání tmy při vypnutém stavu. Jakmile budu mít víc času, vyzkouším všechny moduly a jejich funkčnost v různých nastaveních podle tvých rad. Podle mě je to v těch modulech....
Dagy2 (3153)|25.2.2015 19:38
modulech alebo výrobná vada STC.
Skús ešte pre srandu strčiť modul do druhého slotu. Ešte jedna otázka - neviem aké máš karty od freesatu. Nie je náhodou na druhej a ďalšej karte niečo zablokované pre nahrávanie? Niekde som to čítal, že musíš priplatiť ale netuším či to nebolo len pre ich box.

1/ skús PIP dva FTA programy či ti idú naraz - ale musíš s dvoma anténami (CT24 + BBC) alebo si nájdi taký TP, kde sú dva programy FTA.
2/ skús PIP s jednou kartou CT24 a ďalší program z toho istého TP kodovaný
trpas (48)|25.2.2015 19:48
Karty kódované nebudou, nahrávalo se na ně do teď...Na jednu já na druhou tchán. Ten má teď Skylink, takže mám dvě.
trpas (48)|25.2.2015 20:20
Tak dva FTA programy s dvouma anténama se mi v PIP zobrazují !!!

Ct24 a CNN stejný transponder se mi s jednou kartou v PIP taky zobrazí....

Co z toho plyne ???

...nemůžu nikde najít rezervaci toho tuneru [emoji20]
Už sem to našel a z 1 přepnul na 0 .

Zkouška nahrávání proběhla úspěšně, teď ještě zadám nahrávat různé věci přes noc a zítra uvidíme [emoji6]
Kodl_tvf (40)|25.2.2015 21:27
[QUOTE=izidor1;508911]ale zkopirovat na NAS se podarilo pouze ty, co mely pod 4GB. Jinak to zkopirovalo asi 1MB a potom kopirovani spadlo s chybou.[/QUOTE]
Každý NAS je jiný, ale jako tip - mně to dělalo to stejné, když jsem měl na svém Synology NASu záměrně omezená práva tomu uživatelskému účtu, kterým se k NASu přihlašuje TechniCorder. Měl jsem povoleno pouze vytváření nových souborů, ale zakázáno mazání a změnu atributů. Při tomto nastavení mi TechniCorder na NAS zkopíroval vždy jen pár stovek MB a pak skončil s chybou. Pomohlo, když jsem tomu uživatelskému účtu povolil i práva na změnu atributů souborů. Od té doby už jde na NAS zkopírovat i 12GB nahrávky.
Ještě se podělím o jednu další svou zkušenost s kopírováním na NAS:
Když provedu "přesun" nahrávky z TechniCorderu na NAS, tak se sice záznam celý korektně přenese (na NASu je celý), ale úplně na konci přesunu (na obrazovce údaj 99%) se ten proces přesunu totálně zasekne. Musím pak TechniCorder natvrdo zrestartovat.
Když ale v TechniCorderu zvolím zkopírování nahrávky místo přesunu, tak je to fpoho. Pak ale holt musím myslet na to, že nahrávku musím v TechniCorderu ještě smazat.
Dagy2 (3153)|25.2.2015 22:32
[QUOTE=trpas;508967]
...nemůžu nikde najít rezervaci toho tuneru [emoji20]
Už sem to našel a z 1 přepnul na 0 .

Zkouška nahrávání proběhla úspěšně, teď ještě zadám nahrávat různé věci přes noc a zítra uvidíme [emoji6][/QUOTE]

Keď to správne chápem podľa návodu a podľa toho ako sa správali doterajšie TS:
nahrávanie má vždy najvyššiu prioritu - pokiaľ je nastavený timer tak ten sii vezme tuner
preto je tu možnosť rezervácie
ak je rezervácia = 1 tak jeden tuner je stále rezervovaný pre streaming a nemožno ho využívať pre nahrávanie.
pri rezervácii = 0 si myslím že to funguje spôsobom takým, že ak budeš streamovať a zapne nahrávanie tak ti ten tuner zoberie.

na noc strč obe karty do STC. nastav dve nahrávania tak aby sa čiastočne prekrývali a obe kodované - napr. Novu a Primu
trpas (48)|26.2.2015 14:14
To dává smysl...., doufám že to bylo tím a zítra budou všechny nahrávky ok.
----------- sloučeno -----------
Heuréka [emoji2], všechny načasované programy se nahrály ! Žádná tma ! Takže jedna anténa a jeden modul fungujou už dobře. Až budu mít víc času, tak zkusím pořešit dvě antény a dva moduly. Zatím mi to stačí takhle.
----------- sloučeno -----------
Dagy2 : Mockrát ti děkuju za rady, které mi fakt pomohly !!!! Díky [emoji6]
izidor1 (129)|4.3.2015 14:08
[QUOTE=izidor1;507264]
Jinak ten limit 4TB je limit Synology pro maximalni velikost kvoty, takze nejsem schopen vyzkouset, zda by ISIO zvladlo i vyssi velikost.
[/QUOTE]
tak jsem si s tim vcera zase trochu hral, protoze po poslednim bezpecnostnim update Synology mi to prestalo chodit uplne a narazil jsem na zajimavou vec. Pokud povolim
unix extensions = on
tak ISIO zacne videt velikost filesystemu vetsi nez 4 TB, v mem pripade pres 8TB. Bohuzel na druhou stranu zacne byt problem se soubory o velikosti vetsi nez 4 GB, protoze ty to zacne reportovat o velikosti v radech jednotek KB/MB. Take kontrola pripravenosti pro nahravani pri tomto nastaveni selze. Nahravani jako takove ale funguje.

Dale jsem zjistil, ze nastaveni samby se projevi pri kazdem vstupu do nastaveni nahravani a pri kazdem pristupu ke sdilene slozce, ale ne pri pristupu do moje nahravky. Ten se zkousi jen pri restartu pristroje dlouhym podrzenim power tlacitka.

Dale pristup neprimo ovlivnuje i nastaveni pristupovych opravneni na jinych slozkach nez kam se nahrava. Tady jsem zatim nenasel presny vzorec, obcas mi to chodi a obcas ne. Posledni 2 dny stary Synology update resi nektere bezpecnostni problemy samby a na moji konfiguraci to ma neblahy vliv, protoze neprezije restart, takze ted je to s pokusy trochu slozitejsi nez vyresim tento pro me zasadni problem.

Pri zapnutem nahravani na NAS se pri startu neobjevi tabulka s moznosti spustit nahravku od zacatku nebo zive, ale nahravka se spusti od posledniho mista, kam bylo dokoukano. Tedy pokud zacnu nahravat, ISIO vypnu, po chvili prijdu a ISIO zapnu, tak prehravani ihned pokracuje tam, kam jsem dokoukal. Pri zmackunti OPT se rovnou zobrazi zalozky kdy posledni je aktualni pozice pro rychly skok na live vysilani.

Dalsi spise kosmeticky problem je, ze napriklad pri koukani na CT 1 HD se na display ISIA neobjevuje CT 1 HD, ale text HBB. Objevi se ve stejny okamzik jako to cervene tlaciko pro vstup do HBB, ale na rozdil od cerveneho tlacitka uz po par vterinach nezmizi.
golfLC (1941)|5.3.2015 14:40
Za HbbTv je to rovnake aj na ISIU S a S3 ISIU, pri nejakom update na HbbTv službe ČT to takto bolo zmenene, zmeniť sa to neda. Maximalne službu HbbTv vypnúť a zapínať ju len v prípade potreby cez tlačítko OPT.
Dagy2 (3153)|11.3.2015 21:39
Kúpil som za 329EUR, 14 dní skúška, možnosť poslať nazad zadarmo.
Moduly TechniSat MultiCrypt CRW/CNX. Mám ale len jednu Skylink kartu so základom. Na tejto beží dualdecrypt v pohode. Používam DVB-C a DVB-T v spojení s HD základom od Skylinku. Opravujem pôvodné info, v základe je možné robiť 4 paralelné nahrávky, C a T idú spolu len 2. Použil som prvý USB disk WD 320GB čo som mal doma, formát NTFS, štyri paralelné nahrávky OK, 3 z timerov tiež.
Naladenie ca 15min, stiahol som ISIPRO súbor, ktorý obsahoval všetky aktuálne programy pre všetky 4 družice ktoré mám, predtým to bývalo len pre 13E a 19E.
PIP/PAP 2xHD ok aj pri 4-och nahrávkach. HbbTV je úžas, hlavne u nemeckých staníc.

Chyby ktoré som našiel:
- znaky v rozšírenom EPG - známa chyba
- neviem nastaviť iný čas pre SW download a EPG download. Ale v základnom nastavení boli rôzne, zrejme to chce flashreset, robil som množstvo nastavení.
- neviem nastaviť update SFI kanálu z iného zdroja ako z internetu, aj po uložení SAT je tam vždy internet. Ale SFI sťahuje aj s fotkami
- neviem sa dostať k predvoleným web stránkam isio zoznamu
Hornet F-18 (1328)|12.3.2015 00:17
Dagy, tak gratulujem ku kupe, nech poslucha :-)
izidor1 (129)|12.3.2015 02:27
co presne je ten posledni bod? neni to jen vyjet sipkama uplne nahoru a pak dat sipku vlevo?
Dagy2 (3153)|12.3.2015 07:56
web zoznam je prázdny. Celkový a samozrejme aj favoritné. Pritom v nastaveniach je defaultne http://www.technibutler.de.
Stiahol som zoznamy z STC cez Mediaport do PC a mám tam všetky TV a Rádiové zoznamy - celkové aj favoritné, ktoré som vytriedil v STC. Webový bol prázdny aj v PC. Naeditoval som pre skúšku nejaký http://www.shmu.sk. shmu som presunul aj do favortiného, poslal nazad do STc a tieto linky tam potom boli správne zobrazené.

Super vec je, že funguje na 100% pôvodné DO z HDS2X, takže nemusím doma nikoho nič učiť. :-!!!

Musím poopraviť jednu vec zo skorších príspevkov: quattro tuner STC funduje tak, že dokáže naladiť DVB-S, DVB-C, DVB-T, web a zoradiť ich do jednoho zoznamu. to takto mám, pretože v mojom kábli beží paralelne C aj T. (Väčšina iných prístrojov to nedokáže, napr. môj TV LG aj Sony dokážu používať buď S a C alebo S a T).
Takže v jednom zozname sú stanice z rôznych zdrojov, môžem ich triediť podľa zdrojov apod. Paralelné nahrávanie je ale možné v základnom set-upe len 2xS + 2xT+C + 2xweb. Nie je teda možné naraz nahrávať 2 programy z C a 2 programy z T. Funguje 2xC alebo 2xT alebo C+T. V zozname vidno, ktoré programy sú neprístupné pri obsadení tunerov. Ak sa naša káblovka ešte trochu pochlapí (niektoré programy ako HBO sú ešte v teste) tak asi doplním externý 2xT/C tuner a skylink u mňa zrejme skončil. :-)-

Ešte poznámka ku kúpe: v obchode, kde som kúpil je možné za 10% ceny dokúpiť 5 ročnú záruku. T.j. za ca 365EUR 5 rokov záruka (ja som ju nebral). Ak niekto dokúpi ešte modul s dvomi tunermi má za rovnakú cenu ako ponúkajú naše obchody 6-tuner s 5-ročnou zárukou. Hm. To je vývar...
Je pravdou že predavač (bral som ho osobne) v e-shope nemal o prístroji ani šajn, ale ako píše na inom mieste iný kolega, v odbornej predajni ktorá vykonáva servis mu dali radu aby si našiel odpoveď na problémy s HDMI na nejakom fóre.:mad:
rado.h (52)|12.3.2015 08:28
Gratulujem aj ja ku kúpe, ja som s stc-čkom zatiaľ spokojný, jedno veľké plus okrem iných pre mňa je možnosť naprogramovať nový timer cez mobil (3G sieť -aplikácia My Technisat). Mal som jeden problém s hdmi prenosom, kde mi občas na veľmi krátku chvíľu vypadol signál (šedé zrno na obrazovke). Skúsil som vymeniť hdmi kábel za ten čo bol v balení, trocha sa to zlepšilo ale neodstránilo. Potom som trocha experimentoval a zistil som, že to robí iba pri 1080p, tak som kúpil kveaitnejší kábel za cca 15eur a teraz je to už OK (dúfam).Hbbtv super vec, ešte by to chcelo to chcelo opraviť to epg. Inak čo som mal problém, že mi ráno svietil prímač modrou led, ale bol vypnutý, tak to po dvoch dňoch čo som to tu písal už viac nespravilo.
jirka67 (233)|12.3.2015 08:39
Dagy, také gratuluji. To nastavení času pro SW download a EPG download je tam myslím úplně normálně, určitě to tam budeš mít. Já teď žádné problémy nemám, tak jsem spokojený. Je ale zase pravda, že na ISIO využívám fakt minimum funkcí (vůbec žádný internet, NAS apod.) - nějak to prostě nepotřebujeme a hlavně na to není čas. Priorita je u mě možnost nezávislého nahrávání až 4 programů, vše funguje bez problémů. Myslím, že jsem to tu také už psal - nahrávat jde opravdu jen 4x - já nemám DVB-C, takže využiji 2xS a 2xT ( někdy :-) )
Dagy2 (3153)|12.3.2015 09:14
1/ Mám nastavené 1080p, TV ho rozozná, píše to v info riadku. Zatiaľ ok, používam HDMI kábel ktorý som mal u HDS2 (šunt za pár kaček). Ten od STC je pre mňa krátky
2/ diaľkové nastavenie som používal aj u HDS2 pred 8 rokmi, chodilo dobre. Ja mám blackberry tak neviem či tam app z gugla bude fungovať úplne. Hlavne sa mi nechce zakladať v gugli konto na inštaláciu app - som na nich alergický.
3/ na internet STC využívať tiež nechcem. Je to predovšetkým prijímač a nie internetovač. Ale občas používam internetové rádiá z BD prehrávača, tak som hľadal link v STC.
4/ nastavenie časov aktualizácie samozrejme som našiel. Problém u mňa je ten, že sa nedá nastaviť iný čas aktualizácie v EPG a iný v SW. Kedˇho zmením na jednom mieste, automaticky sa skopíruje aj na tom druhom. U HDS2 ak boli na rovnaký čas aktualizácie EPG a SW tak jedna z nich neprebehla, pretože tam bol konflikt. Dnes v noci boli obe aktualizácie na 02:00h a prebehli za sebou pretože u EPG je vo výpise, že štartovalo 2:32h.
Ak to ide naraz tak sa zapína prístroj len raz v noci a nevadí mi to. Ja som chcel na aktualizáciu SW dať 20:00h ako to mám u HDS2 aby prístroj neštartoval zbytočne 2x za noc. Skúsim ešte dať reset a vyskúšať čo prístroj v skutočnosti robí niekedy poobede.
5/ trochu ma rozčuluje enigmovské menu nastavenia timerov - u HDS2 to bol jeden cvak a hotovo. tu je možnosť jednotlačítkovej voľby ale v prípade, že chce človek trochu iné nastavenia timera než len jedno nahratie tak mi to pripomína menu enigmy. To by som nerád.
jirka67 (233)|12.3.2015 09:42
Zajímavé je, ale je to hooodně subjektivní: U ISIO S1 se mi obrazově líbil více výstup 1080p a tady u ISO STC se mi jeví trochu lepší (ostřejší) 1080i - mám 42" plazmu Panasonic ST60. HDMI kabel mám také delší, vloni jsem kupoval tento prémiový: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .

S tou aktualizací: používám jen EPG. Aktualizaci SW (tedy pokud správně chápu - popř. vyhledání nového firmware) mám vypnutou. Nechci, aby se mi tam nainstalovalo něco nového bez mého vědomí.

Nastavení časovačů mi přijde OK, je to úplně stejné jako u ISIO S1, nezdá se mi složité.
Dagy2 (3153)|12.3.2015 10:59
Jirko, u starých Technisatů i když nastavíš pro sw update VYP, technisat zapne v nastavený čas, skontroluje dostupné sw ale neinstaluje. Nemůžeš tuto funkci vypnout úplně, pokud najde nový SW, po prvním zapnutí tě informuje že byl nalezen nový SW a můžeš si vybrat odmítnout nebo instalovat.
U HDS2 jsem měl proto čas pro EPG stažení nastavený na 04:00h a aktualizace sw na 20:00h, kdy je SAT v 95% zapnutý a v tom čase má přednost sledování TV před aktualizacemi. Takže extra pro hledání SW aktualizací nezapínal.

U STC nemůžu nastavit různý čas na aktualizaci EPG a pro aktualizaci SW. I když jsou časy ve dvou různých menu, přepisují se spoločně do obou časů.
Druhá věc je, že u EPG i SW update nabízí 3 zdroje - internet, sat a další zdroj. Ovšem i když vyberu SAT, skontroluje, ohlásí, že je SFI kanál přítomen ale stejně pak zůstane v nastavení WEB. Možná kdybych odpojil LAN tak by to zmizelo.
golfLC (1941)|12.3.2015 11:40
Dagy, s tým jednotným časom nastavenia sťahovania SFI a kontroly fw-u je to rovnako aj na ISIU-S, odlišné časy nenastavíš... Ak sa dobre pamätám, v prvých fw-och to bolo možné prestaviť na odlišné časy, ale v posledných je to tak, ako píšeš, nastavíš v jednom, prestaví sa to automaticky aj v druhom a opačne.
Dagy2 (3153)|26.3.2015 01:44
Nejaké nové poznatky:
1/ časy pre update/download
všetkých listov a EPG sú zviazané, aj keď sú na dvoch miestach. Predpokladám, že je tým poriešený časový konflikt a odstránenie dvojitého zapínania. Update mám nastavený na 03:15 keď zapne kontrola SW, DVB-S/ISIPRO, DVB-C, web list. toto trvá ca do 03:35 keď začína sťahovanie EPG. Mám momentálne nastavených asi 200 programov a sťahovanie trvá ca 35min

2/ ISIPRO a WEB
sú prístupné a správne sa pri autoinstale natiahnu ak je zvolená krajina Nemecko. Pri slovensku síce zobrazí že je k dispozícii list ale nezobrazí ho. Viď moje predchádzajúce príspevky. Overil som 4x autoinstalom - 2x nemecko a 2x slovensko.
U slovenska vždy zostal web prázdny a naladené programy boli podobného základu ako u HDS2.
U nemecka sa nahral web list a isipro natiahlo asi 1300 programov pre všetky definované družice ktoré som zadal. samozrejme že list je poplatný dátumu FW, programov od M7 je len niekoľko. ISIPRO aktualizácia je len pre 13E a 19.2E

3/ streaming
netuším prečo v PC som schopný spustiť len jeden stream či už je to vo VLC alebo GOMplayeri.
spustím streaming dvoch programov, vidím v PC že oba streamy bežia ale zobraziť môžem vždy len prvý. Druhý stream vždy skončí napísom "resource conflict".
rezervované tunery mám nastavené na 0, vyskúšam niekedy aj s číslom 2.
Inak v pohode idú PIP 2xHD a streamovanie ďalšieho HD do PC. streamovanie kodovaných programov M7 nie je problém.

4/ dodatočné decryptovanie nahrávok
skúšam aj túto funkciu - mám nastavený decrypt pri vypnutí prijímača. to, o sa v noci nahrá kodovane sa dekoduje bez problémov ráno - mám zapnutý SAT vždy medzi 5:00 a 6:30 a pri odchode z domu ho vypínam. vtedy sa začína decrypt. všetky nahrávky korektne decryptované (modul starý TechniSat MultiCrypt + ICE).
Používam teda v súčasnosti len jednu kartu ICE so serpo + DVB-C a DVB-T
Zatiaľ tiež len USB HDD WD 320GB ktorý som mal po ruke, formát NTFS, takže strih nemôžem vyskúšať

4/ bugy
- no tak zdá sa, že skutočný bug je len rozšírené EPG so zmršenými znakmi v rozšírenom mode. Čítať sa to dá, ale samozrejme zle.
- vytáča ma, že konečne je jednoduché prepínanie FAV zoznamov, ale jedine v češtine je zvolený ich popis tak blbo, že nevidno ktorý zoznam človek vyberá. Text "Seznam tv programu 2" sa tam proste nezmestí, zatiaľ čo vo všetkých ostatných jazykoch "TV list2" tam pekne vidno.
trpas (48)|26.3.2015 14:34
Dagy2
Popiš mi prosím detailně bod 4/ dodatečný noční decrypt. Možná by to bylo řešení na moje nahrané tmy přes timer v režimu standBy. Stane se to vždy v noci a pak se nenahraje nic celý den dokud STC nezapn. V Omku to zkoušeli a prej je to tím, že když nastavím časovač a vypnu přístroj, tak má informace se starým kódováním a když se ty kódy změněj a sepne se timer, tak nenaběhne správně ten modul a nahrává ve starým kódování, takže nahrává tmu. Prej nejsem jedinej komu to dělá...
P.S: používám taky jenom jednu kartu ( freeSat ) nestačil by jednodušší modul než je TechniCrypt IR CI+ ??? Třeba to způsobuje on ???
Dagy2 (3153)|26.3.2015 22:49
ja si myslím, že ako obvykle kecajú strašným spôsobom. Logicky to podľa mňa funguje následovne (ale vyskúšam to, len momentálne nie je moc času):
1/ nastavenie timera v prístroji je nejaký scheduling v prístroji aby sa v určitý nastavený čas spustila nejaká služba. Táto služba myslím nemá nič spoločného s modulom a kartou
2/ v čase spustenia nahrávky
-- prístroj overí či má voľnú kartu, ak áno dekoduje stream a ukladá ho na HDD - nahrávka je dekodovaná a možno ju prehrať kedykoľvek. Na odskúšanie tohto stavu nastav nahrávanie napr. mesiac dopredu (to budú kľúče v Irdeto určite iné) a uvidíš, že nahrávka bude dekodovaná. Nahrával som takto niekoľko programov a všetky boli po nasledujúcom zapnutí dekodované.

-- ak nemá prístroj kartu k dispozícii, začne nahrávať stream kodovane
--- keď je dodatočné decryptovanie neaktívne menu-správa filmu-DVR nastavení-dodatečné dekodovani CI = VYP nahrá sa tma a nič s ňou nemožno urobiť
--- keď je dodatočné decryptovanie ZAP, nahrá sa kodovaný stream a po ukončení nahrávky prístroj čaká podľa nastavenia menu-správa filmu-DVR nastaveni-automatické dekodovaní
----- ak je vyp - nahrávka zostane zakodovaná až do momentu keď ju chceš prehrať. Potom ak sú ešte aktívne kľúče, prehrá sa a zároveň dekoduje a uloží dekodovaná. Ak sú kľúče už neplatné, zostane tma a záznam nedekodovateľný
----- ak je "při vypnutí" prístroj pri každom vypnutí kontroluje, či má na disku nedekodované záznamy. Ak tam sú, začne ich postupne dekodovať a ukladať v dekodovanom stave. Zase zálaží či sú kľúče platné.
----- ak je auto tak by mal prijímač v najbližšom možnom termíne dekodovať nahrávky.

ako dlho je nahrávka na freesate dekodovateľná môžeš vyskúšať tak, že dáš automatické dekodovanie VYP. necháš nejaký film nahratý ako zakodovaný 2 dni s potom si ho skús prehrať. Ak to ide tak kľúče sú stále rovnaké.

--------------------
odskúšané v noci u Skylink:
nastavené nahrávanie CTHD od 0:30-1:30
nastavené nahrávanie Markiza HD od 0:45-1:25

CTHD je nahraté dekodované. Nahrávka Markiza HD je kodovaná, nenechal som ju dekodovať. Zatiaľ (po 18 hodinách) ide prehrať. Vyskúšam ju prehrať zajtra, podľa všetkého by už mala byť neprehrateľná - niekde som tu čítal že kľúče sa menia po 26 hodinách.


pozitívna zmena u STC - nahrávka obsahuje aj titulky, ktoré môžem pri prehrávaní aktivovať výberom OPT-TITULKY-DVB ZAP aj keď v celkovom menu mám titulky vypnuté.
U HDS2 som pre nahratie titulkov musel aktivovať pred nahrávkou v celkovom menu TITULKY - ČEŠTINA. B-)
rado.h (52)|31.3.2015 19:47
Zdravím Vás, chcem sa ešte spýtať odkiaľ sťahujete SFI dáta, ja tam mám prednastavený internet, ale nesťahujú sa mi všetky stanice, niektoré sú prázdne. Po prepnutí na kanál sa hneď dáta načítajú. Chcel som na skúšku dať Astru 23,5 (Skylink) ale neviem transponder cez ktorí sa to sťahuje. Ako to máte vy? Dík.
Dagy2 (3153)|31.3.2015 23:36
1/ SFI+ (EPG+) je služba technisatu, ktorá beží pre nemecké stanice buď na internete alebo cez SAT19.2E. Obe adresy máš prednastavené ako default. Táto služba dáva EPG na 28 dni vopred spolu s obrázkami. Ja mám nastavený internet, píše SFI kanál je k dispozici.
2/ EPG u programov Skylink sa vysiela vždy na príslušnom TP. Skylink nemá jeden stream ako napr. freesat. U skylink je na každom TP vysielaný EPG pre dané programy TP na 7 dní. U technisatu sa ukladá EPG do pamäte, takže po zapnutí máš EPG pre všetky stanice ihneď k dispozícii.

Freesat má na jednotlivých TP EPG snáď len aktuálny+následujúci. Pre ich vlastné prijímače sa vysiela EPG kanál dtto ako má Technisat pre nemecké programy tak aby pri zapnutí prijímača od freesat tam bolo EPG prítomné.
rabauken (128)|14.4.2015 09:52
Chtěl bych se zeptat..
Nesouvisí to přímo s ISIO STC, ikdyž vlastně taky, takže proč ne tady...
Včera mi přišly nové smart karty od FreeSat.. že je třeba je vyměnit, protože FreeSat končí s Cryptoworks..
Tímto se chci zeptat všech majitelů přijímačů Technisat.. Budou s tím nějaké problémy?
Zejména pokud používám staré CI moduly Technisat Technicrypt CW...?
Máte už s tím někdo zkušenost?
Docela se mi do té výměny nechce pouštět, když všechno funguje momentálně, jak má..
Ale budu muset...
Ty nové karty jsou prý ICE, systém Irdeto..
golfLC (1941)|14.4.2015 12:34
Tak s tym by problem byt nemal, ak budu ICE, ja mam tak Skylink a nie je problem
Dagy2 (3153)|14.4.2015 14:50
Ja som robil túto výmenu u skylinku. niekoľko rokov crw+crw, potom rok som bežal crw+ice a teraz nejaké 3 roky ice+ice. V HDS2X a teraz v STC.
Používam moduly Technisat Multicrypt CRW/CNX. Problém nastal len jeden, po výmene druhej CRW za ICE prestali prechádzať na túto kartu zápisy, takže po troch dňoch tma. Porovnaním som zistil, že druhý modul mal starší CRW software - s CRW kartou to roky nevadilo. Urobil som upgrade SW v tom čase normálne cez A19.2E a odvtedy žiaden problém.
V prijímači to nepoznáš, karta sa bude hlásiť naďalej ako CRW.
rabauken (128)|15.4.2015 08:26
Tak jsem to včera teda zkusil vyměnit..
No, nechápu přesně jak to funguje, ale programy "se objevovaly" postupně pomalu, až najely všechny..
Jelikož jsem do přijímače strčil obě karty zároveň, vůbec mi nebylo jasné, jestli programy nabíhají na obou kartách, tak jsem pak tu první z CI slotu 1 dal pryč (až tam naběhly všechny) a tu druhou jsem tam pak strčil taky.. Opět začaly pomalu postupně najíždět všechny programy.
Tak jsem se začal obávat, že tímto jsem neudělal nic s modulem ve slotu 2, tak jsem je tam strčil taky, a kupodivu vše jelo..
Jen jsem měl problém u nahrávání HBO HD, kdy jsem zapl normálně REC a obraz zamrzl (přitom titulky jely dál...), a nahrávka ale byla tma..
Nebo se stalo, že začlo nahrávat až po deseti sekundách, a ještě trhaně..
Na jiných programech se začlo nahrávat normálně do cca 2 sekund..
Nakonec jsem vyměnil karty mezi sebou v modulech, a už běží nahrávání normálně i na HBO HD.
No ale nervy s tím byly...
Tak teď už jen budu čekat, jestli se nestane to, co psal Dagy, že po třech dnech tma.. Mám totiž jeden ten modul asi snad ten nejstarší CRW software, co existuje..
jirka67 (233)|15.4.2015 09:34
Tak já jsem tady už psal dříve, že když jsem si pořídil ISIO STC, měl jsem v Technisat CW modulech problém s ICE kartami při nahrávání. To fungovalo dobře, ale pokud jsem dal přímo nahrávání sledovaného pořadu, tak to zamrzlo a nahrávka se nerozběhla dokud jsem nepřepl jinam a zas zpátky. Stejné to bylo i přes časovač se zapnutém ISIO STC (černá nahrávka). A nepomohlo žádné přehazování modulů.... Tak jsem vyměnil za moduly TechniCrypt IR Ci+ a od té doby mám klid.
Ale je pravda, že jsem tady jediný, kdo měl tento problém. Ty Technisat CW moduly byly ty nejposlednější, co se prodávaly a v předchozím ISIO S1 fungovaly naprosto OK.
rado.h (52)|15.4.2015 20:16
Tak u mňa sa objavil jeden problém s stc-čkom, niekedy (nie vždy) keď beží záznam DVR a sat je vypnutý, dám zapnúť diaľkovým a sat sa pri spustení reštartuje. Už sa mi to stalo aj 4 krát za mesiac a samozrejme záznam včudu. Nemá niekto podobný problém, prípadne radu čím by to mohlo byť. Dík.
trpas (48)|15.4.2015 20:56
Já sem používal modul TechniSat TechniCrypt IR CI+ a měl sem problém s nahráváním přes časova. Občas se nahrála jenom tma. Koupil sem obyčejný SMIT Standart a funguje bez problémů.
rado.h (52)|15.4.2015 21:12
Nahrávky sú vždy ok, ešte som tmu nenahral a to nahrávam veľa, v podstate denne. Ale niekedy keď beží nahrávanie a dám zapnúť prijímač ako teraz večer (nahrávalo sa ČT2 a P ZOOM súčasne) a sat sa reštartoval.
jirka67 (233)|16.4.2015 08:59
Tak s tímto restartem jsem se ještě naštěstí nesetkal, také nahrávám často a občas i vypínám STC, když zrovna nahrává. Zatím žádný problém. Stejně tak žádný problém s novými TechniCrypt IR CI+ moduly (na rozdíl od starých Technisat CW modulů).
Vypadá to jako kdyby každé STC vyráběli nějak samostatně :-). Každý máme nějaké "drobné" problémy, který jiný nemá, zvláštní.
Dagy2 (3153)|16.4.2015 19:52
skúsim odpovede:
ad Rebauken:
1/ postupný nábeh programov je úplne normálny. postupne nabiehajú zápisy na kartu - záleží v akých cykloch ich tvoj poskytovateľ posiela a - niekto nebude súhlasiť - aký "krám" je pripojený.
V mojich moduloch po zaplatení balíka kartou u skylinku nabieha napríklad Kombi balík ca 3÷4 minúty. Jeden "nejmenovaný" prodejce ešte viac "nejmenovaného" prijímača mi tvrdil, že v čítačke ICE karta nabieha 20min (nenabehla nikdy).

2/ pokiaľ máš 2 karty, zápisy pri zapnutom prijímači nabehnú len na kartu, ktorú používa aktívny tuner. Za normálnych okolností u ISIO beží tuner1 a tuner2 je interne rezervovaný pre nahrávanie.
Ak zapneš PIP sú aktívne oba tunery a načítanie programov prebehne na obe karty.
Ty si to urobil vytiahnutím karty1 - aktívny tuner si automaticky preberie kartu2 a v tom momente prebieha načítanie kľúčov na kartu.

Ak nebudeš používať nahrávanie a PIP viac než 3 dni, po prvom zapnutí PIP prebehne najprv načítanie kľúčov na kartu a potom zobrazí PIP.

3/ TMA - už nebude. Načítanie kľúčov ti práve tým postupným nabiehaním prešlo korektne. ak by si mal problém ako bol u mňa so starých software v module, programy by nenabehli vôbec. Skončilo by to oknom "nemáte oprávnění sledovat tento program, kodování cryptoworks..., irdeto..."

4/ zamrznuté nahrávanie - teraz len skúšaj. doteraz si mal CRW kartu + CRW modul, teraz máš ICE v CRW module. Síce sa tvrdí, že je tam 100% kompatibilita, ale v skutočnosti to nie je pravda.
Napríklad moje multicrypt moduly v technisate fungujú bez problémov a v TV LG fungujú až na HBO. Na HBO pri prepnutí zvukovej stopy vypadne kodovanie a už sa nespamätá. Len vypnutím TV a vytiahnutím modulu a znovu zasunutím..

rado.h
1/ zamrznutie po zapnutí
tento problém sa popisuje na nemeckom fóre. Aký HDD máš pripojený k ISIO?
mám pocit že je t oidentifikované ako problém s určitým typom HDD - a je to opakovateľné - ak beží nahrávanie a zapnutie ISIO prebehne na tuner, ktorý je obsadený nahrávaním nastane zamrznutie a pomôže len 5sek ON/OFF tlačítko = reset a strata nahrávok.
pomoc je zapnúť na tuner, ktorý nie je obsadený. čiže ak beží nahrávka 2xsat, dá sa zapnúť bez problémov na kabel alebo terestrial alebo web tuner.
Skúška:
nastav 2 paralelné nahrávania na sat v EPG. vypni prijímač a počkaj až obe nahrávania nabehnú a na displeji máš napísané "DVR-nahrávaní". Teraz zapni tlačítkom ON - prijímač zamrzne.
zopakuj nastavenie 2-och paralelných nahrávaní na sat a vypni prijímač. Opäť počkaj na štart nahrávania a zapni STC pomocou tlačítka WWW. Prijímač zapne web tuner a uvidíš internet list. Teraz prepni tlačítkom na TV/RADIO a dostaneš sa normálne na TV vysielanie. zobrazí sa zrejme tabuľka že beží nahrávanie, či chceš uložiť/vymazať/skočiť na štart alebo pokračovať v on-line pozeraní.
prejdem cez víkend forum a upresním.

doporučujem vrele:
- urobiť naladenie programov do STC.
- keď je človek spokojný s rozložením kanálov do FAV listov, urobiť zálohu TV, R programov a web listov do Techniportu
- flash reset so všetkým čo popisujem v tipoch a trikoch
- továrko
- autoinstal s nastavením LNB a ostatných antén, nastavenie obrazu, HDMI atď
- preskočiť ladenie, ISIPRO, EPG, SW update
- po ukončení autoinstalu naládovanie programov z Techniportu

týmto postupom sa vyrieši množstvo čudných problémov.
rado.h (52)|16.4.2015 23:19
[QUOTE=Dagy2;512085]doporučujem vrele:
- urobiť naladenie programov do STC.
- keď je človek spokojný s rozložením kanálov do FAV listov, urobiť zálohu TV, R programov a web listov do Techniportu
- flash reset so všetkým čo popisujem v tipoch a trikoch
- továrko
- autoinstal s nastavením LNB a ostatných antén, nastavenie obrazu, HDMI atď
- preskočiť ladenie, ISIPRO, EPG, SW update
- po ukončení autoinstalu naládovanie programov z Techniportu

týmto postupom sa vyrieši množstvo čudných problémov.[/QUOTE]

Na toto sa chystám, len si musím nájsť čas, inak mne prijímač nezamrzne, ale po zapnutí power na diaľkovom, zasvieti modrá led a po asi 1 sek. sa reštartuje ako keby som podržal tlačidlo na diaľkovom. Tiež to vidím na hdd (je tam myslím Hitachi 1Tb ale model neviem presne), najskôr vyskúšam to čo si napísal a uvidím. Zatiaľ díky moc.
rabauken (128)|17.4.2015 08:14
I já děkuji za objasnění.
Zatím vše funguje, jak má!

PS: na některých programech mi to píše, že nemám oprávnění sledovat tento program (při PIPu, nebo nahrávání).. ale u mě je to spíše tím, že nemám na obou kartách stejné "balíčky" - není to jak u Skylinku druhá karta NEXT (nebo jak), kde druhá karta přesně kopíruje první..
Dagy2 (3153)|17.4.2015 08:50
rado - pokiaľ ti postačí zapínanie pomocou www tlačítka a naučíš na neho zvyšok rodiny tak toto je riešenie aj keď také prihluplé. Ale funguje vraj 100%-ne spoľahlivo. Ja to nemám ako odskúšať, pretože mne interný HDD aj USB HDD tieto problémy nerobia.

rebauken - ano, samozrejme pokiaľ máš dve odlišné karty (aj keď obe UPC, ale iné balíky) tak sa stane, že nemôžeš naraz pozerať dva programy.
Navyše si musíš uvedomiť ešte jednu nepríjemnú vec:
- prvé zapnutie rezervuje tuner1 a kartu1 ak je na nej oprávnenie. Ak nie je, zoberie kartu2
- nahrávanie alebo PIP aktivuje tuner2 a ten
---- pokiaľ je to PIP použije voľnú kartu, prednostne kartu2. Ak tam nie je oprávnenie tak napíše že nemáš oprávnenie a je tam tma, tuner1 beží ďalej s kartou1. Pritom sa môže stať že máš oprávnenia na oba programy vyžadované v PIP ale sú na opačných kartách než majú tunery pridelené! toto môžeš riešiť len prepnutím programov ručne

---- pokiaľ spustíš nahrávanie použije kartu2. Ak tam nie je oprávnenie a nemáš aktívny dodatočný descrambling, ukradne pravdepodobne kartu tuneru 1 (tak u STC som toto ešte neskúšal ale u HDS2 to tak fungovalo). Nahrávanie má prednosť. Potom budeš mať zakodované pozeranie, ak na karte2 nemáš oprávnenie

---- pokiaľ spustíš nahrávanie použije kartu2. Ak tam nie je oprávnenie a máš aktívny dodatočný descrambling začne nahrávať zakodovane

Preto u Skylinku:
- ak je karta master + next, nie je čo riešiť
- ak je len 1 karta + dodatočný descrambling, nie je čo riešiť. Odskúšal som, ručný descrambling je síce zdĺhavý ale do 3-och dní funguje v pohode. Pre pozretie záznamu do 3-och dní po nahrávke som vždy mal možnosť pozrieť nahrávku. toto beží on-line bez potrebu descramblingu
- ak je karta s balíkom + karta serpo - pre pozeranie je potrebné použiť kartu s balíkom a serpo kartu nechať pre nahrávanie základu, čo je napr. u mňa 80% nahrávok. t.j. strčiť túto kartu do slotu 2. v prípade, že sa nahráva z plateného programu a nemám oneskorený descrambling tak mám vždy k dispozícii kartu so serpo

Freesat
tu sa treba pokiaľ nie je NEXT karta ako kopia master karty zamyslieť podľa popisu vyššie, kam ktorú kartu zastrčiť, alebo používať oneskorený descrambling.
rabauken (128)|17.4.2015 12:16
Dagy máš pravdu, je to tak, že se musí přemýšlet předem, co vlastně chci sledovat, a jestli při tom můžu něco jiného nahrávat..
Naštěstí se nabídka jedné karty víceméně shoduje s druhou, až na pár programů, takže to většinou vychází dobře.
Spíš by mě zajímalo, na kterou kartu se jakoby váže předplacený balíček programů navíc...
Já mám kartu FreeSat Medium, a druhou FreeSat Plus. A k tomu předplacený balíček HBO MaxPak...
Pokud nahrávám něco na HBO, nepřepnu např na AXN (FreeSat Plus), ale také nic jiného z toho balíčku MaxPak (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2) - jakoby ten balíček byl přiřazen Medium kartě..
Ale naopak, když nahrávám AXN, přepnu kamkoliv..
Dagy2 (3153)|17.4.2015 20:51
Nad freesatom som kedysi rozmýšľal ako to vlastne majú s druhou, treťou, štvrtou kartou. Toto je štandart, že druhá karta je freesat plus alebo to máš takto špeciálne kúpené?
rabauken (128)|20.4.2015 07:30
Já to tak mám koupené už z doby dávno minulé, kdy ještě nenabízeli druhou kartu, že kopíruje tu první.
Teď už to myslím nabízejí.
Mi se do toho nechce ale hrabat..
rabauken (128)|22.4.2015 08:05
Chtěl jsem jen napsat něco k tomu, co se ptal Dagy.
Včera jsem zkusil nastavit časovač na ČT1 HD. Pak jsem vypnul STC, přičemž naposledy sledované bylo právě ČT1 HD. Nahrávání se po chvíli zapnulo. Počkal jsem cca 2 - 3 minuty a STC zapnul. ČT1 HD najelo, objevila se informační lišta, že se nahrává. Po cca 4 sek se to ale seklo, rozjelo, seklo, rozjelo.. Dal jsem uložit záznam.
V nahrávkách jsem měl tuto nahrávku dvakrát. První byla TMA, a byla od doby, kdy jsem časovač nastavil, do doby, kdy jsem dal stop..
Druhá byla od doby, co jsem poté STC zapnul, do doby, kdy jsem dal stop, TMA sice nebyla, ale bylo to sekané, právě tak, jako se to jevilo při zapnutí - seklo, rozjelo, seklo, rozjelo... Tak jsem z toho byl rozpačitý..
Nicméně totéž jsem zkusil i pro ČT1 SD.
Tam nic z toho nenastalo (sekání, nebo zamrzání), a nahrávka je v pořádku, od začátku do konce..
Tak nevím..
Asi to zkusím ještě jednou na tom HD, jestli to nebylo jen nějaká náhoda..
jirka67 (233)|22.4.2015 08:28
rabauken:
No nevím, možná by ty problémy mohly být kvůli nějaké nevhodné kombinaci ICE karty a CW modulu. Trochu podobné, ale jinak se projevující (viz příspěvky výše) jsem měl i já s Technisat CW moduly, po výměně za TechniCrypt IR CI+ jede vše v pohodě.
mjarek (10)|22.4.2015 10:39
Vyšel nový firmware https://www.technisat.com/de_DE/Software--Bedienungsanleitungen/352-515/?productID=10127
Edit: Tak nahozeno...oprava českých znaků, funkce Skylink Fast Scan a další...
Fast Scan funguje až po uvedení přístroje do továrního nastavení.