Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 9 PrvníPrvní ... 45678 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 125

Téma: NAS disk DA214play

  1. #76
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Ja to tiez vacsinou robim cez rezervacie... Rezervovat je mozne aj IP mimo standardneho rozsahu DHCP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Já mám všude DHCP, ale pro vybraná zařízení typu NAS mám na DHCP serveru udělanou rezervaci. Osvědčilo se mi to více, protože se v případně nějaké změny (DNS apod.) jednoduše změní jen na jednom místě, nebo, když chci přečíslovat, tak je to opět na jednom místě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Nováček Avatar uživatele sokrates19
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od vomic Zobrazit příspěvek
    Nevim jak mas namapovany (pripojeni sitove jednostky) disk jestli pomoci IP adresy nebo pomoci nazvu v siti (diskstation) ... zkus si to namapovat obracene nez mas
    Dve varianty mapovani priklad pro slozku video:
    \\diskstation\video
    \\ipadresa\video ( \\192.168.1.10\video )

    Ja doporucuji pro jistejsi provoz \\ipadresa\adresar
    Je klidne take mozne ze mas konflikt v siti, jsi si jist ze nemas nejaky pristroj s pevne zadanou ip, kterou nahodou dostal automaticky diskstation ci tve pc?
    Mapování probíhá skrz Synology Assistant. Namapovaná jednotka vypadá takto: "Název serveru (\\IPadresa) (Y: )."
    Je pravda, že od providera mám dynamickou IP adresu. Kdybych věděl, že je to ono, tak si nechám zřídit statickou IP, ale co když je problém jen v nějakém nastavení. Všichni z vás kdo mají NAS používají tedy jen statickou IP adresu?

    ---------- Doplněno v 18:50 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:45 ----------

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    sanchez13: Adresaci bych do toho nepletl, to s rychlostmi nemá vůbec nic společného. Kdyby byl v síti konflikt, tak to Windows zahlásí.

    sokrates19: Nevím, s tímto jsem se ještě nikdy nesetkal. Používáš nějaký souborový manažer, nebo jenom klasická windowsí okénka (Průzkumník)? Přiznám se, že já na vše používám Altap Salamander (včetně mapování síťových disků), ale nemyslím si, že by v tom tkvěl nějaký rozdíl.

    Mohl bys vyzkoušet kopírování přímo ze síťové cesty, bez namapovaného disku? Tzn. něco jako \\jméno_nasu\sdílená_složka, apod. - viz příloha ode mě, kde se NAS jmenuje Viki. Zajímalo by mě, jestli se to změnou mapování "rozbije" pro všechny přístupy, nebo se problém vyskytuje jenom při kopírování přes namapovaný disk.

    Také jsem zkusil zadat pár klíčových slov do googlu a vypadá to, že tento problém není úplně ojedinělý a občas se objevuje (dokonce i se stejnou rychlostí, kolem 700 kBps). V jednom threadu, který se mi už teď nedaří najít, tazateli pomohlo zrušit "Domácí skupinu" pro sdílení. To je ostatně funkce, kterou sám také nikdy nepoužívám, není ke sdílení potřeba. Odkaz "Domácí skupina" je vidět v levém panelu na tom screenshotu v příloze, po kliknutí by se měla objevit obrazovka, na které je možné skupinu buď opustit (pokud existuje) nebo vytvořit (to nechceme). Možná je potřeba něco podobného provést i na NASu, ale to opravdu nevím kde.
    Mapování probíhá přes Synology Assistant. Zkoušel jsem dle návodu napsat cestu, ale nějak mi to nešlo, viz obr. Domácí skupinu jsem se snažil potlačit, už nefunguje, ale nepomohlo to.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.JPG 
Zobrazení: 153 
Velikost: 40.9 KB 
ID: 25899  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček Avatar uživatele sokrates19
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Já mám všude DHCP, ale pro vybraná zařízení typu NAS mám na DHCP serveru udělanou rezervaci. Osvědčilo se mi to více, protože se v případně nějaké změny (DNS apod.) jednoduše změní jen na jednom místě, nebo, když chci přečíslovat, tak je to opět na jednom místě.
    Citace Původně odesláno od sanchez13 Zobrazit příspěvek
    Ja to tiez vacsinou robim cez rezervacie... Rezervovat je mozne aj IP mimo standardneho rozsahu DHCP.
    Podívám se na to. Je divné, že když jsem napojil druhý PC, měl jsem tam namapované disky z minula (tehdy to také nešlo). A včera ano. Dnes zase ne. Nějaký konflikt tam bude. Zkusím tedy rezervaci, ale rozhodně v tom nejsem kovaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Nie, my sme tu hovorili o statickej IP v tvojej LAN, nie o internetovej IP adrese, ktoru mas od providera...
    Co sa toho mapovania tyka, namapuj si to klasickym win share, nie tym synology asistentom.. (Hladaj pripojit sietovu jednotku http://windows.microsoft.com/sk-sk/w...#1TC=windows-7 )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček Avatar uživatele sokrates19
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od sanchez13 Zobrazit příspěvek
    Nie, my sme tu hovorili o statickej IP v tvojej LAN, nie o internetovej IP adrese, ktoru mas od providera...
    Co sa toho mapovania tyka, namapuj si to klasickym win share, nie tym synology asistentom.. (Hladaj pripojit sietovu jednotku http://windows.microsoft.com/sk-sk/w...#1TC=windows-7 )
    Zkouším připojení síťové jednotky přes tento počítač a nebylo mi umožněno se připojit, viz obr.
    Tak jsem to zkusil bez vyplnění složky a jen vyhledat síť. Kromě mého PC to našlo ještě jednu síť. Ovšem heslo mi to nebere (to, které mám nastavené v NAS).

    ---------- Doplněno v 20:03 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:59 ----------

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Já mám všude DHCP, ale pro vybraná zařízení typu NAS mám na DHCP serveru udělanou rezervaci. Osvědčilo se mi to více, protože se v případně nějaké změny (DNS apod.) jednoduše změní jen na jednom místě, nebo, když chci přečíslovat, tak je to opět na jednom místě.
    Jak se s tím pracuje? Jsou nějaká pevná pravidla? Chci zkusit nastavit rezervaci, ale nevím jak.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.JPG 
Zobrazení: 157 
Velikost: 40.7 KB 
ID: 25901   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek2.JPG 
Zobrazení: 165 
Velikost: 48.3 KB 
ID: 25902   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek3.JPG 
Zobrazení: 189 
Velikost: 79.9 KB 
ID: 25903  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Já mám všude DHCP, ale pro vybraná zařízení typu NAS mám na DHCP serveru udělanou rezervaci. Osvědčilo se mi to více, protože se v případně nějaké změny (DNS apod.) jednoduše změní jen na jednom místě, nebo, když chci přečíslovat, tak je to opět na jednom místě.
    Ja rezervujem IP uplne vsetkym fixnym zariadeniam na sieti .. nicomu to neublizi a hre to pomaha ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Ten tvoj screenshot je asi z NASu... Rezervaciu IP treba nastavit na tvojom routri. Potrebujes zistit MAC adresu sietovej karty v NASe a nasledne na routri v nastaveniach DHCP servera zadat nejaku konkretnu IP pre tu MAC adresu...
    Na NASe potom budes mat stale nastavene automaticke pridelenie IP, ale DHCP routra prideli tomu NASu vzdy rovnaku IP adresu...

    Kedze sa v tom velmi nevyznas, mozno by bolo dobre keby si zvazil moznost pomoci... Mozno aj vzdialenej. Rodine napr pomaham casto cez teamviewer... netreba to ani instalovat, staci ked si stiahnes tu verziu quicksupport, spustis a potom nadiktujes/posles ID a pwd tomu, kto sa tomu rozumie viac...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    671

    1. Predevsim si vypni volbu povolit server DHCP v synology viz tvuj screen shot 3
    2. Zjisti si s synology assistant jakou ip adresu ma tvuj diskstation
    3. V PC si dej volbu pripojit sitovou jednotku (viz tvuj screen shot 1) a zadej rucne cestu \\ipadresa\video zatrhni volbu pripojit pomoci jinych prihlasovacich uctu a dej login: admin a heslo co mas na admina na synology

    Melo by to fungovat. Pokud bude vse ok tak si takto namapuj i ostatni slozky jako music a photo

    Video Music a Photo jsou systemove slozky ktere jsou na Synology vzdy takze je nemusis vytvaret.

    Dalsi fazi je vytvoreni novych sdilenych slozek v synology a uctu dle potreby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    sokrates19: nechceš si domů pozvat nějakého kamaráda, který se Ti na Tvé problémy podívá? Nebo se se někomu zdejšímu svěř přes TeamViewer. Takto to bude ještě na dlouho. Zkus prosím tohle. Restartuj PC, pusť nějaké kopírování z NAS, chvíli počkej, spusť příkazový řádek Windows a zadej postupně tyto příkazy a jejich výstup sem uploadni (místo IP_NAS dej IP adresu nebo hostname NAS):
    Kód:
    netstat -s -p TCP -e
    ping IP_NAS
    ping -l 4096 IP_NAS
    pathping IP_NAS
    Pokud nevíš, jak přesměrovat výstup, tak když za ten příkaz dáš (bez uvozovek) "|clip", tak bude výsledek v clipboardu(schránce windows), nebo když tam dáš ">c:\vystup.txt" tak bude výstup uložen v příslušném souboru. Ten pathping chvíli trvá, tak se nelekej.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 28-12-2013 v 08:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Nováček Avatar uživatele sokrates19
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od sanchez13 Zobrazit příspěvek
    Nie, my sme tu hovorili o statickej IP v tvojej LAN, nie o internetovej IP adrese, ktoru mas od providera...
    Co sa toho mapovania tyka, namapuj si to klasickym win share, nie tym synology asistentom.. (Hladaj pripojit sietovu jednotku http://windows.microsoft.com/sk-sk/w...#1TC=windows-7 )
    Citace Původně odesláno od sanchez13 Zobrazit příspěvek
    Ten tvoj screenshot je asi z NASu... Rezervaciu IP treba nastavit na tvojom routri. Potrebujes zistit MAC adresu sietovej karty v NASe a nasledne na routri v nastaveniach DHCP servera zadat nejaku konkretnu IP pre tu MAC adresu...
    Na NASe potom budes mat stale nastavene automaticke pridelenie IP, ale DHCP routra prideli tomu NASu vzdy rovnaku IP adresu...

    Kedze sa v tom velmi nevyznas, mozno by bolo dobre keby si zvazil moznost pomoci... Mozno aj vzdialenej. Rodine napr pomaham casto cez teamviewer... netreba to ani instalovat, staci ked si stiahnes tu verziu quicksupport, spustis a potom nadiktujes/posles ID a pwd tomu, kto sa tomu rozumie viac...
    Citace Původně odesláno od vomic Zobrazit příspěvek
    1. Predevsim si vypni volbu povolit server DHCP v synology viz tvuj screen shot 3
    2. Zjisti si s synology assistant jakou ip adresu ma tvuj diskstation
    3. V PC si dej volbu pripojit sitovou jednotku (viz tvuj screen shot 1) a zadej rucne cestu \\ipadresa\video zatrhni volbu pripojit pomoci jinych prihlasovacich uctu a dej login: admin a heslo co mas na admina na synology

    Melo by to fungovat. Pokud bude vse ok tak si takto namapuj i ostatni slozky jako music a photo

    Video Music a Photo jsou systemove slozky ktere jsou na Synology vzdy takze je nemusis vytvaret.

    Dalsi fazi je vytvoreni novych sdilenych slozek v synology a uctu dle potreby.
    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    sokrates19: nechceš si domů pozvat nějakého kamaráda, který se Ti na Tvé problémy podívá? Nebo se se někomu zdejšímu svěř přes TeamViewer. Takto to bude ještě na dlouho. Zkus prosím tohle. Restartuj PC, pusť nějaké kopírování z NAS, chvíli počkej, spusť příkazový řádek Windows a zadej postupně tyto příkazy a jejich výstup sem uploadni (místo IP_NAS dej IP adresu nebo hostname NAS):
    Kód:
    netstat -s -p TCP -e
    ping IP_NAS
    ping -l 4096 IP_NAS
    pathping IP_NAS
    Pokud nevíš, jak přesměrovat výstup, tak když za ten příkaz dáš (bez uvozovek) "|clip", tak bude výsledek v clipboardu(schránce windows), nebo když tam dáš ">c:\vystup.txt" tak bude výstup uložen v příslušném souboru. Ten pathping chvíli trvá, tak se nelekej.

    Vše co mi zde radíte jsem vyzkoušel.
    a) síťové rozhraní serveru DHCP - rezervace adres jsem spároval MAC adresy s příslušnými IP adresami všech počítačů v síti .... beze změny
    b) server DHCP zakázán .... beze změny
    c) mapování přes tento počítač - připojit síťovou jednotku - připojeno .... beze změn
    d) ping, pathping - vypíše mi IP adresy serveru a notebooku ...

    Nedávno jsem psal o zapojení druhého pc a rychlosti byly v pořádku (down a upload byly kolem 70 MB/s). Pak jsem u druhého notebooku namapoval znovu disky a rychlosti spadly na 700 kB/s. Počítač jsem vypl a zapojil ho za tři dny, abych na něm otestoval všechny body a) až d). Dnes jsem jej zapojil a kupodivu rychlosti byly vyšší - cca 5 MB/s. Jak si tohle vysvětlit? Jednou je to 700 kB/s, poté 70 MB/s, pak opět 700 kB/s a nyní 5MB/s.
    Přitom u prvního pc je vše od samého počátku jen na rychlostech 700 kB/s.

    Schválně jsem u druhého pc, kde jsou momentálně rychlosti 5 MB/s odpojil všechny síťové disky a znuvu zapojil. Beze změny. Rychlost je pořád stejná. U prvního PC taktéž - 700 kB/s.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od sokrates19 Zobrazit příspěvek
    d) ping, pathping - vypíše mi IP adresy serveru a notebooku ...
    To je snad jasné, ale jde o zobrazené statistiky....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Nováček Avatar uživatele sokrates19
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    sokrates19: nechceš si domů pozvat nějakého kamaráda, který se Ti na Tvé problémy podívá? Nebo se se někomu zdejšímu svěř přes TeamViewer. Takto to bude ještě na dlouho. Zkus prosím tohle. Restartuj PC, pusť nějaké kopírování z NAS, chvíli počkej, spusť příkazový řádek Windows a zadej postupně tyto příkazy a jejich výstup sem uploadni (místo IP_NAS dej IP adresu nebo hostname NAS):
    Kód:
    netstat -s -p TCP -e
    ping IP_NAS
    ping -l 4096 IP_NAS
    pathping IP_NAS
    Pokud nevíš, jak přesměrovat výstup, tak když za ten příkaz dáš (bez uvozovek) "|clip", tak bude výsledek v clipboardu(schránce windows), nebo když tam dáš ">c:\vystup.txt" tak bude výstup uložen v příslušném souboru. Ten pathping chvíli trvá, tak se nelekej.
    porovnal jsem to z druhým PC a výsledky jsou podivuhodné. Zatímco u druhého jsou odezvy pod 1ms, u prvního jsou 17 až 21 ms.
    U prvního to ke všemu moc u pathping nevypsalo, zatímco u druhého tam bylo více dat.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Tak to máš jasný síťový problém, který na 99% není v Synology. Ale zaráží mě použitá IP adresa 94.112.125.162. To je fakt IP pro Tvůj NAS? Mě to případá spíš jako IP pro GW do internetu. Přidej jsem ještě výstupy:
    Kód:
    route -print
    ipconfig /all
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Nováček Avatar uživatele sokrates19
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Tak to máš jasný síťový problém, který na 99% není v Synology. Ale zaráží mě použitá IP adresa 94.112.125.162. To je fakt IP pro Tvůj NAS? Mě to případá spíš jako IP pro GW do internetu. Přidej jsem ještě výstupy:
    Kód:
    route -print
    ipconfig /all

    viz příloha
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Route.JPG 
Zobrazení: 158 
Velikost: 158.7 KB 
ID: 25932  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem sokrates19: 29-12-2013 v 20:29
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 9 PrvníPrvní ... 45678 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přehrávače DVD/Blu ray: mp3 na DVD disk
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-10-2011, 08:17
  2. Nečitelný DVD disk
    Od kmachala v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2009, 19:27
  3. Spadl mi disk
    Od sali v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 07:16
  4. USB disk problém
    Od imported_stefan v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 21:59
  5. HDD disk
    Od klokan_007 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-09-2005, 08:56