Téma: Přehrát DVD 5.1.avi v PC
lukypavČím přehrát DVD 5.1.avi soubor v PC i se zvukem.
StDJakýmkoli přehrávačem, máš-li nainstalený kodek, ovšem na 5.1 zvuk musíš mít nainstalované také patřičné filtry (AC3splitter a nebo DTSdecoder).
vivid.skMPC-HC
VLC
... akykolvek normalny player to prehra.
P.S DVD rozhodne nie je avi.
StDJá tomu rozumím tak, že má něco v AVI vypálené na DVD jako data.
lukypavVšem se omlouvám jde o film DD 5.1.avi
lukypavPoužívám PowerDVD v.4, který jsem kdysi dostal ke grafice.Teď používám GTX 550Ti.Přehrávač jsem nakonfiguroval a video funguje, ale nejde zvuk.Zvukovka je integrovaná na MB Asus P5-E.Nevím co s tím
StDDyk jsem ti to napsal: Máš funkční AC3splitter??? 9-) PwrDVD4 je taky už celkem dost obstarožní, tam se takové specialitky kolem audia musely nastavovat přes extra-další software (jméno už si po tom množství let nevzpomínám). Zkus to přes už zmíněný
MPC
(MediaPlayerClassic). Tam přesně uvidíš a nastavíš, co je v systemu (a nebo taky není...)
Edito: Teď jsem si vzpomněl na jméno toho prográmku =
DVDGenie
, ve kterém se muselo nastavovat audio pro PwrDVD (mimo jiné věci)...
lukypavOmlouvám se moc tomu nerozumím, nevím jak zjistím jestli mám AC3splitter.Stáhnul a nainstaloval jsem MPC.dal jsem otevřít soubr avi, ale v druhé kolonce pro zvuk jsem u souboru nic nenašel.(nic se tam neobjevilo)potřebuji tam mit asi Dolby AC3.Jestli máš se mnou trpělivost, prosím poraď jak na to.Dík.
lukypavTak se zadařilo.MPC funguje.Díky moc za pomoc
StD...na české stránce ho máš tady... (klik na podtržené) :-)-
vivid.sk[QUOTE=lukypav;475923]nevím jak zjistím jestli mám AC3splitter[/QUOTE]
AC3Splitter a AC3Filter su dve rozne veci. Nic to vsak nemeni na skutocnosti, ze v pripade MPC-HC / VLC
nemusis do systemu instalovat vobec nic
- oba pouzivaju interne filtre.
PowerDVD 4 je tak 10-12 rocna verzia tohto sw :), jedna z poslednych pouzitelnych verzii tohto programu.
StDDyk to má - přes MPC mu to přes interní hraje. AC3filter je pro ty, co si "hrají" :-)- Já ho mám pro svůj oblíbený přehrávač CineMaster 2000, který je jak jméno napovídá 13 let starý a still goes strong... Přehraje vše, včetně TV na Video-In.
mirekvKdyž už jsme u audia u sw přehrávačů, vydolovali jste 5.1 zvuk přes HDMI do receiveru? MPC HC, Gomplayer apod nic, tisíce různých nastavení ale absolutně bez vlivu, pouze stereo. No, vyhrál VLC, jednoduché nastavení a chodí.
tdlmarek[QUOTE=mirekv;475961]Když už jsme u audia u sw přehrávačů, vydolovali jste 5.1 zvuk přes HDMI do receiveru?[/QUOTE]
To musel zvládnout snad každý, kdo se zde v podpisu chlubí nějakým HTPC. Osobně k plné spokojenosti používám kombinaci MPC-BE a LAV filtrů. Jednoduší je poslat ven bitstream, to je otázka pár checkboxů v nastavení přehrávače nebo příslušného filtru. V případě dekódování do 5.1 PCM jsem vždy trochu bojoval s Windowsím panelem pro správu zvukových zařízení - je totiž třeba zajistit, aby zde v konfiguraci HDMI výstupu byla zvolena 5.1 resp. 7.1 konfigurace reproduktorů. Což není problém změnit, ale minimálně u mého hardwaru se to při restartu rádo vrací zpátky na stereo. Možná jde o to, že v době startu HTPC je AVR většinou vypnutý a Windows si tak šáhnou až na TV, která se pochopitelně nahlásí jako stereo.
vivid.sk[QUOTE=tdlmarek;475963]Osobně k plné spokojenosti používám kombinaci MPC-BE a LAV filtrů[/QUOTE]
Aktualna verzia MPC-HC 1.7.xx tiez pouziva
uz standardne
LAV filtre, tak pre audio, ako pre video, cim opustili doteraz pouzivane interne dekodery.
[QUOTE=mirekv;475961]vydolovali jste 5.1 zvuk přes HDMI do receiveru?[/QUOTE]
Samozrejme ano, v kazdom z playerov (MPC/VLC/XBMC/Foobar2000...).
tdlmarekTo je rozhodně krok správným směrem. A integrovali tam už konečně i WASAPI? To je totiž můj hlavní důvod proč sahám po MPC-BE - nechce se mi totiž kvůli obcházení Windows mixeru instalovat celý ReClock.
vivid.sk[QUOTE=tdlmarek;475973]nechce se mi totiž kvůli obcházení Windows mixeru instalovat celý ReClock. [/QUOTE]
Sice ho nepouzivam ako hlavny player, ale pokial viem, vsetky bitstream formaty zvladne posielat "as-is" (DD/DTS vratane HD lossless verzii).
WASAPI som v nastaveni nenasiel, cize vsetko ostatne (dekodovane v PCM) posiela na zvoleny audio renderer.
Odkedy som presiel na W7 a vymenil GPU s reclockom som uplne skoncil - nie je nutny.
tdlmarekTohle právě bohužel není pravda (alespoň ne obecně). Viz můj historický dotaz zde:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33519-MPC-trhani-obrazu-v-zavislosti-na-nastaveni-audia
Tamější příspěvky prosím ber s rezervou, tehdy jsem o této problematicky skoro nic nevěděl a některé věci tam vyznívají trochu amatérsky. S vlastním problémem to ale nijak nesouvisí, od té doby jsem tomu dal hodiny experimentování a lazení, stále jsem schopen to spolehlivě reprodukovat (i při 23.976) a můj současný závěr je tedy jasný: stejné video, stejný hardware, stejná konfigurace přehrávače, bitstreamovaný zvuk. A přesto - při DirectSound se video trhá, zatímco s WASAPI jede krásně plynule. Takže alespoň trochu to toho Windows šahat musí a způsobuje problémy. Jenom pro jistotu zdůrazním, že se jedná o výjimečnou anomálii. Netýká se to každého videa, ani každé zvukové stupy - za rok používání jsem narazil pouze na 3 problémové filmy. Ale teď už to neřeším, protože použití WASAPI (ve výše zmíněném threadu zmiňuji ReClock, teď už ale vím, že mi pomohl jenom zpřístupněním WASAPI a žádné další funkce nebyly potřeba - dnes už proto používám jenom miniaturní MPC Audio Renderer přítomný právě v MPC-BE) mě nic nestojí, a mám po starostech.
lukypav[QUOTE=StD;475931]...na české stránce ho máš tady... (klik na podtržené) :-)-[/QUOTE]
Když se mně podařilo uschopnit přehrání v PC, propojil jsem PC se svou starší plazmou PanasonicTX-P42X10Y HDMI kabelem.Film běží i se zvukem, ale jen okolí.Dialogy jsou velice slabé.Můžete poradit jak na to, Dík.
RoPoDownmixovat na 2.0 nebo poridit AVR minimalne v konfiguraci 3.1
tdlmarek[QUOTE=lukypav;476016]Když se mně podařilo uschopnit přehrání v PC, propojil jsem PC se svou starší plazmou PanasonicTX-P42X10Y HDMI kabelem.Film běží i se zvukem, ale jen okolí.Dialogy jsou velice slabé.Můžete poradit jak na to, Dík.[/QUOTE]
Na předchozí stránce zmiňuješ MPC. V tom případě tě zajímá následující nastavení (viz příloha, jedná se o pravé spodní tlačítko "Audio decoder"). Zmixuje to všech 6 kanálů do sterea (předpokládám, že zvuk jde přímo z reproduktorů TV, tedy stereo) a navíc si můžeš nastavit vyvážení jednotlivých kanálů - pro hlasitější dialogy je třeba posílit center.
lukypav[QUOTE=tdlmarek;476027]Na předchozí stránce zmiňuješ MPC. V tom případě tě zajímá následující nastavení (viz příloha, jedná se o pravé spodní tlačítko "Audio decoder"). Zmixuje to všech 6 kanálů do sterea (předpokládám, že zvuk jde přímo z reproduktorů TV, tedy stereo) a navíc si můžeš nastavit vyvážení jednotlivých kanálů - pro hlasitější dialogy je třeba posílit center.[/QUOTE]
Tak už to maká, díky