Zdravím,
vlastním plazmovou televizi LG 50PC5 u které se zatím marně pokouším připojit reproduktory Genius SP-HF 1800A s dvěma cinch konektory. Chtěl bych propojit svůj notebook s touto TV přes HDMI a mít výstup zvuku na zmíněných reproduktorech z TV, nicméně snad všechny vstupy kromě jediného (optický audio výstup) jsou označeny na panelu TV jako IN. V nastavení TV jsem bohužel nějaké prohození IN --> OUT nenašel. Dokonce jsem si mylně myslel, že když si pořídím redukci 3,5 mm jack na cinch, tak to propojím alespoň přes stereo jack, ale kupodivu i ten je jako IN!!! Chci se proto zeptat, zda existuje nějaká šance, jak zvuk dostat u této TV na výstup, jelikož mi přijde zvláštní, že by to u takové TV až na ten optický výstup nešlo provést. Když ty reproduktory nyní přiojím na jakýkoliv vstup (i ten stereo jack), tak není nic slyšet.
Ještě mě napadlo takové brutální řešení, že bych koupil SCART redukci s přepínačem IN/OUT a propojil to alespoň přes ten SCART, ale to mi přijde už jako docela krajní řešení.
V příloze je případně manuál se schématem zapojení.
PS: doufám, že jsem toto téma zařadil do správné sekce, v opačném případě žádám moderátora a přesunutí.