Corel VideoStudio Pro X5
Po roku používania Corel VideoStudia Pro X4 som prešiel na X5. Corel proklamuje v X5 zásadné zrýchlenie editácie a exportu, v suvislosti s prepracovanou podporou multicore CPU + GPU.
Videoeditor X5 mám nainštalovaný na PC s procesorom i7 - 4 fyzické a 4 virtuálne jadrá. Corel nezavádza, program skutočne dokáže 8 jadier vyťažiť.
Videoeditor X5 mám nainštalovaný na PC s procesorom i7 - 4 fyzické a 4 virtuálne jadrá. Corel nezavádza, program skutočne dokáže 8 jadier vyťažiť.
Rýchlosť - to je pre Corel príznačné. Hodinový projekt AVCHD fullHD s nejakým prechodom, titulkom a hudbou je za 12 min. vyexportovaný v originál kvalite.
Dobrý den, podporuje Corel ProX5 hromadný výpočet projektových souborů? Nějak nejsem spokojený s kvalitou(sekání obrazu)
Děkuji
Děkuji
Ano, podporuje. Najlepšie je vyskušať trial - http://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4650075#tab1
Zmena oproti X4 nastala v prípone exportovaných suborov. Corel Videostudio Pro X4 priradil export. suboru koncovku .mpg i v prípade smart renderingu AVCHD. X5 má na výstupe príponu .m2t, čo niektorý
prehrávač nemusí rozpoznať. Riešenie je jednoduché - premenovanie suboru - zmazať v názve suboru m2t a nahradiť mpg. Ale pozor, operačný systém musí byť nastavený na zobrazovanie známych suborov.
Postup - ovládací panel - systém - vzhľad - možnosti zložky - zobrazenie - zrušiť možnosť nezobrazovať prípony známych suborov.
prehrávač nemusí rozpoznať. Riešenie je jednoduché - premenovanie suboru - zmazať v názve suboru m2t a nahradiť mpg. Ale pozor, operačný systém musí byť nastavený na zobrazovanie známych suborov.
Postup - ovládací panel - systém - vzhľad - možnosti zložky - zobrazenie - zrušiť možnosť nezobrazovať prípony známych suborov.
[QUOTE=joeh;431723]Ano, podporuje. Najlepšie je vyskušať trial - http://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4650075#tab1[/QUOTE]
Dobrý den, tak jsem to vyzkoušel. Vytvořil jsem několik souborů pomocí uložit jako(VSP). Tyto projekty jsem následně dal přpočítat pomocí funkce složených souborů s nastavením správného výstupního formátu(HD)
Ale ejhle, ikdyž projekt tedy zdrojové video je nastaveno stejně jako výstup, dochází k přepočítání a nějakému rozházení půlsnímků, protože vypočítané video se v rychlých pohybech škube. Pokud stejný projekt vypočítám samotný přes vytvořit vydeosoubor je video jako kytka. Při stejném nastavení. Dělám někde chybu a nebo to VS takto neumí. Děkuji Ivan
Dobrý den, tak jsem to vyzkoušel. Vytvořil jsem několik souborů pomocí uložit jako(VSP). Tyto projekty jsem následně dal přpočítat pomocí funkce složených souborů s nastavením správného výstupního formátu(HD)
Ale ejhle, ikdyž projekt tedy zdrojové video je nastaveno stejně jako výstup, dochází k přepočítání a nějakému rozházení půlsnímků, protože vypočítané video se v rychlých pohybech škube. Pokud stejný projekt vypočítám samotný přes vytvořit vydeosoubor je video jako kytka. Při stejném nastavení. Dělám někde chybu a nebo to VS takto neumí. Děkuji Ivan
[QUOTE=jarino1978;438364]Corel som opustil práve pre daný dôvod, výsledok je na hovno ( to platí len pre 50p ).[/QUOTE]
Já jsem pochopitelně pročítal i starší názory na tento problém a píše se o tom i v diskuzi v roce 2008 a 2009, bohužel se nikde nepsalo, jak problem vyřešit.
Používám na MPG2 soubory a hromadný výpočet projektů Ulead Media Studio 7 nebo 8 ne tedy Video Studio. U Media Studio se projekty vypočítají v super kvalitě a půlsnímky nebo detekce půlsnímků je v pořádku . Já si myslím, že to Video Studio neumí, protože zdrojové video je bezchybné, nastavení výstupního videa a půlsnímků stejné jako zdrojové a po výpočtu, ikdyž se to zdá být jako zdrojové vč. správného pořadí půlsnímků, tak jsou zpřeházené -tedy pokud se použije dávkový převod. Máte někdo vysvětlení. Děkuji Ivan
Já jsem pochopitelně pročítal i starší názory na tento problém a píše se o tom i v diskuzi v roce 2008 a 2009, bohužel se nikde nepsalo, jak problem vyřešit.
Používám na MPG2 soubory a hromadný výpočet projektů Ulead Media Studio 7 nebo 8 ne tedy Video Studio. U Media Studio se projekty vypočítají v super kvalitě a půlsnímky nebo detekce půlsnímků je v pořádku . Já si myslím, že to Video Studio neumí, protože zdrojové video je bezchybné, nastavení výstupního videa a půlsnímků stejné jako zdrojové a po výpočtu, ikdyž se to zdá být jako zdrojové vč. správného pořadí půlsnímků, tak jsou zpřeházené -tedy pokud se použije dávkový převod. Máte někdo vysvětlení. Děkuji Ivan
Test č. 1 - 10 x 1 min. clip vložený na č. os. Program mal clipy pospájať a exportovať v original full AVCHD. Dosiahnutý čas = 2min. 40sec.
Test č. 2 - do 4min. clipu vložený 4min. clip ako prekryvná stopa. Dosiahnutý čas = 2min. 25sec. /8 jadier CPU na 91% - 95%, GPU odber 26A/
Test č. 1 - na notebooku CPU 2 x 2,5 GHz, bez hardw. akc. GPU = 6min.
Test č. 2 - 18min.
Test č. 2 - do 4min. clipu vložený 4min. clip ako prekryvná stopa. Dosiahnutý čas = 2min. 25sec. /8 jadier CPU na 91% - 95%, GPU odber 26A/
Test č. 1 - na notebooku CPU 2 x 2,5 GHz, bez hardw. akc. GPU = 6min.
Test č. 2 - 18min.
len keby stále ten známi bug nebol... Lepší je aj tak Magix, momentálne vo verzií MAGIX Movie Edit Pro 2013 Premium.
jasné že titule... toto je jediné, prečo som pred rokom aj niečo prešiel definitívne k magix a späť ani bohovi. Vyhovuje mi, je rýchly, žiaden bug, kopec titulkov.... No a v poslednej verzií trošku už ide trošku aj do profi sféry...
Mám velký problém s Corelem, Já mám X6, ale i třeba starší X4 ten problém měla. Kvalita exportovaného videa (s plnou konverzí - ne Smart Render) je příšerná! I když video exportuju třeba v 20 Mb/s, AVCHD, tak ve výsledném videu jsou regulérní kostičky a to i v poměrně klidných scénách. Kvaíitou to tak odpovídá nějakýmu ripu o 6-8 Mb/s. A to i když kvalitu jsem dal na 100. Co to sakra je? :(
[QUOTE=Fricoolinek2;452223]Mám velký problém s Corelem, Já mám X6, ale i třeba starší X4 ten problém měla. Kvalita exportovaného videa (s plnou konverzí - ne Smart Render) je příšerná! I když video exportuju třeba v 20 Mb/s, AVCHD, tak ve výsledném videu jsou regulérní kostičky a to i v poměrně klidných scénách. Kvaíitou to tak odpovídá nějakýmu ripu o 6-8 Mb/s. A to i když kvalitu jsem dal na 100. Co to sakra je? :([/QUOTE]
Settings - Preferences - Performance - zakáž všetky možnosti hardw. akcel.
Settings - Preferences - Performance - zakáž všetky možnosti hardw. akcel.
Dovolím si přidat dotaz, který mi "usnadňuje" práci s X5. Po nějaké době práce se studiem mi nejde obraz ve spuštěném videu přes "obrazovku" programu (černá obrazovka, jede jen zvuk). Když začnu editovat, obraz se vrátí, ale v klasicky spuštěném náhledu nejede. Setkali jste se s tím také, nějaké rady, tipy??? Děkuji!!!