Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Spatny signal u kabelovky

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele xbocp03
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    5

    Cau, mam problem s kabelovkou. Signal mi de antenim kabelem do rozdvojky, ktera je primo zapojena do TV a z druheho konce de dal do PC. Na TV je obraz jak vino a na PC mi to dost sumi - ale jenom nektere programy. Premyslel sem o tyhle uprave (Oddelovac prepeti na kabelovce), ale vubec tomu nerozumim. Slo by to nejak laicky popsat? Jeste prihodim obrazky abyste videli co mi to dela a jestli je to ten problem...

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    Toto jako šum nevypadá Zkus připojit kabelovku přímo do PC.
    Problém může být i v samotném PC. Jakou máš TV kartu? Zdroj?
    Oddělovačem nemůžeš nic pokazit , ale v tomto případě to asi moc nepomůže. Doporučuju ho koupit v obchodě, stojí kolem 200,-
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele xbocp03
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    5

    Ajajaj, tak sem zkusil zapnout primo tu kabelovku do PC a podle me se obraz o neco zlepsil, ale jenom u tech dobrych. Ty pruhy u Primy zustaly a sumeni u Ocka (a dalsich) taky. Doufam, ze nebudu muset menit zdroj, pac tenhle je dost tichej...

    CPU: Sempron 3000+
    VGA: GF4 4200 Ti
    TV karta: ASUS TV/FM (7134)
    2x HDD (80+60), 1x DVD
    zdroj: EuroCase 300W s 12 cm vetrakem
    Win XP Prof SP2
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Eurocase už měl dávno letět potichu z okna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele xbocp03
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    5

    A proc? TV sem zatim nepouzival a zadnej jinej problem nemam. Navic mi dela pruvan v case a vubec ho neslysim, tak proc bych ho mel vyhazovat? Kdybys uved aspon par duvodu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    xbocp03
    Tohle rušení ve většině případů pochází právě ze zdroje. Pokud máš možnost, zkus si alespoň vypůjčit jiný, značkový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele xbocp03
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    5

    Njn, ja to tusil, hned jak se jopein na ten zdroj zeptal. Jeste by me ale zajimalo, jestli je lepsi koupit stejnej 350W nebo 300W Fortrona? Co sem koukal na diskuze ke zdojum, tak EC vyrabi zdroje pro Fortron, takze asi stejne zustanu u EC...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    Opravdu ten zdroj doporučuju jen půjčit.Možná i druhou TV kartu.(Zdroj - Fortron,Nexus, s kvalitními filtry harmonických. Nevyplatí se příliš šetřit). Někdy pomůže umístit kartu do jiného slotu.
    Problém může být i v kabelovce jestliže jsou velké rozdíly v úrovních signálu.Za tunery v TV kartách bych krk nedal.

    Není to lehké odstranit příčinu, přeju hodně trpělivosti.

    Ale ty modré tečky jsou perfektní, to jsem ještě neviděl
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    zdroj: EuroCase 300W
    Tak s tímto zdrojem mám osobní zkušenost. Neumí odstranit harmonickou složku. Proto to rušení. Já osobně jsem vyměnil za Nexus.
    Dále si zakup oddělovací filtr, který se dává před vstup koaxu do tv karty. Já používám americký Toner.
    Pak by jsi měl mít signál v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od xbocp03
    Cau, mam problem s kabelovkou. Signal mi de antenim kabelem do rozdvojky, ktera je primo zapojena do TV a z druheho konce de dal do PC. Na TV je obraz jak vino a na PC mi to dost sumi - ale jenom nektere programy. Premyslel sem o tyhle uprave (Oddelovac prepeti na kabelovce), ale vubec tomu nerozumim. Slo by to nejak laicky popsat? Jeste prihodim obrazky abyste videli co mi to dela a jestli je to ten problem...

    Hlavně si vyměň tu prádelní šňůru, která jde z rozbočovače do PC za pořádnej koax. kabel (třeba Belden H125) a nakrimpuj na to kovový koncovky (ten rozbočovač by taky měl být celokovovej a nejlíp na F konektory). Obrázek svědčí o tom, že to stínění ani nevidělo (inu, to jsou ty amatérský rozvody, o kterých jsem psal jinde... ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele xbocp03
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    5

    OK, dik vsem za rady!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2012, 00:24
  2. spatny zvuk u AVerTV Hybrid Express Slim
    Od maxim-cz v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 20:32
  3. Spatny zvuk ?? :((
    Od Pista_oldd v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-03-2006, 10:09
  4. Skystar2 Spatny signal
    Od Marfat v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-08-2004, 17:40
  5. Jak odrusit signal z kabelovky?
    Od Landman v sekci Bastlení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-05-2004, 18:05