Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 56

Téma: Potřebuji vysvětlení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    52

    Mám novou telku uhlopříčka 120cm a satelitní příjem je znatelně horší než pozemní (DVB-T) . U staré televize byl satelit perfektní. Čím je to?

    Druhá otazka zní: v nastavení obrazu- poměr stran- nastavím "originální" a na DVB-T to jde jak má. Koukám tedy např. na Novu a je to orig. přes celou obrazovku , ale jak přepnu na "satelitní" Novu, tak je to po všech stranách ořezané(čilí menší). Zkoušela jsem na televizoru toto nastavení upravit i na oba příjmy zvlášť(originální), ale bohužel- formát rozdílný pořád a u obou nastaveno - originální. A je vůbec nutné nastavovat telku na oba příjmy zvlášť?

    Prosím o vyjádřením k oběma otázkám. díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    Citace Původně odesláno od šárka Zobrazit příspěvek
    Mám novou telku uhlopříčka 120cm a satelitní příjem je znatelně horší než pozemní (DVB-T) . U staré televize byl satelit perfektní. Čím je to?

    Druhá otazka zní: v nastavení obrazu- poměr stran- nastavím "originální" a na DVB-T to jde jak má. Koukám tedy např. na Novu a je to orig. přes celou obrazovku , ale jak přepnu na "satelitní" Novu, tak je to po všech stranách ořezané(čilí menší). Zkoušela jsem na televizoru toto nastavení upravit i na oba příjmy zvlášť(originální), ale bohužel- formát rozdílný pořád a u obou nastaveno - originální. A je vůbec nutné nastavovat telku na oba příjmy zvlášť?

    Prosím o vyjádřením k oběma otázkám. díky
    presnejsie ti poradia urcite ini, takze toto su len moje dohady. predpokladam, ze mas "satelit" prepojeny s novou TV cez SCART ako to bolo povodne u stareho CRT TV, cize pustas do TV analogovy signal, ktory samozrejme na tak velkej uklopriecke pri upscale nemoze konkurovat digitalnemu DVB-T...

    co sa tyka toho nastavenia obrazu, tak zo satelitu ti ide "originalni" lebo pochybujem, ze NOVA vysiela standardne 16:9, cize z DVB-T ti to len telka roztiahne/zdeformuje na celu obrazovku...

    p.s.: pomohlo by keby si uviedla co za "satelit" vlastnis...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    52

    Prnví otázka asi zodpovězena, ale druhá neuplně. Prostě u DVB-T se to upravuje samo čili 4:3, 16:9 atd. ale u satelitu se to automaticky neupravuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    Citace Původně odesláno od šárka Zobrazit příspěvek
    Prnví otázka asi zodpovězena, ale druhá neuplně. Prostě u DVB-T se to upravuje samo čili 4:3, 16:9 atd. ale u satelitu se to automaticky neupravuje.
    tak nam tu uved typ TV a satelitneho prijimaca, o ktorych sa tu bavime...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    52

    LG 47LV4500,satelit Homecast S 3000CICR.
    Naposledy upraveno uživatelem šárka: 05-11-2011 v 11:35 Důvod: CS Link
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    1. pokiaľ porovnávaš DVB-T a DVB-S na rovnakej TV, pokiaľ nemáš doma UPC alebo DIGI TV, musí byť jednoznačný víťaz DVB-S. To platí,pokiaľ máš Skylink/Cslink, pretože u nich je to distribučná kvalita = najviac dostupná kvalita. Ak si porovnávala starý TV s novým, tak je jasné, že zmena uhlopriečky a pravdepodobne aj technológie ( CRT ) vedie aj k zmene kvality obrazu smerom nadol.
    2. nikto z nás nevie, aký máš STB, akého máš providera a pod. Bez tohoto sa ani list na strome nepohne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    no a ten provider ? UPC, digi TV , Skylink, Cslink ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    52

    Dopsala jsem již výše CS Link
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    1. pokiaľ porovnávaš DVB-T a DVB-S na rovnakej TV, pokiaľ nemáš doma UPC alebo DIGI TV, musí byť jednoznačný víťaz DVB-S. To platí,pokiaľ máš Skylink/Cslink, pretože u nich je to distribučná kvalita = najviac dostupná kvalita. Ak si porovnávala starý TV s novým, tak je jasné, že zmena uhlopriečky a pravdepodobne aj technológie ( CRT ) vedie aj k zmene kvality obrazu smerom nadol.
    problemom je hlavne, ze jej STB nema HDMI vystup, takze ani CSLink jej nepomoze, ked ho do TV pusta ako analogovy signal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    Citace Původně odesláno od šárka Zobrazit příspěvek
    LG 47LV4500,satelit Homecast S 3000CICR.
    asi ti neostava nic ine len v STB natvrdo nastavit 16:9, ked chces mat obraz na TV "pekne roztiahnuty" na celu obrazovku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    52

    Nyní jsem koukla na televizi a dávají tam černobílí film Prstýnek z r. 1945. Na DVB T automaticky upraveno na 4:3 a satelitu taky (čili oba OK). Ovšem jak na satelitu přepínám další programy tak jsou ze všech stran ořezané. To je zvláštní. Čili shoda upravy jen na 4:3.
    Naposledy upraveno uživatelem šárka: 05-11-2011 v 12:16 Důvod: oprava:černobílý
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    tak ako píše sirdo. na STB nastav 16:9. druhá možnosť je nastaviť na STB auto režim a potom vhodný režim nastavovať na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Film z roku 1945 byl na tuty točen ve formátu 4:3. tedy originál formát je 4:3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Vysvětlení k formátům a jejich "převedení" na vlastním TV:
    http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct...y-format-16-9/
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Já ten Homecast neznám, ale IMHO musíš někde v jeho menu nastavit 16:9, jak psal sirdo. Ale pokud Ti jde o kvalitu, vyhoď ho z okna, protože i nejlevnější STB s HDMI výstupem bude podstatně lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. vysvětlení pojmů
    Od michal.kolesa v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 15:41
  2. Prosím o vysvětlení
    Od AleK v sekci Editace audia
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 27-07-2007, 10:46
  3. Vysvětlení BER
    Od AleK v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-08-2006, 12:51
  4. Canopus DV je Upper – vysvětlení
    Od Pears v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-09-2005, 22:33