Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Potřebuji vysvětlení

bastlir (3245)|14.11.2011 19:03
[quote=šárka;377810]to Dagy Víš mne tohle taky naplo. Ale jak člověk něco dělá 10let, tak si prostě zvykne. Akorát nevím, co je stand-by. Prostě zapnutý sat. má zelenou kontrolku a na displeji svítí příslušný kanál a ve vypnutém stavu svítí červená kontrolka a na displeji hodiny.Jinak bych to musela vyhodit z elektriky! S těma hodinama je ta úspora? dík[/quote]

Máš na to? Tak si nech zapnuté co chceš. :-) Kdyby každý šetřil, mohli by to třeba zdražit jako vodné.
Stand-by je tzv. pohotovostní režim. Je to sice jako vypnuté, ale dálkou to zase zapneš. Úplné vypnutí je bud nějakým tlačítkem na přístroji, nebo vytažení zástrčky ze zdi. Takže pak už pochopitelně žádná kontrolka a ani display nesvítí.
šárka (52)|14.11.2011 22:20
No chápu, tak to tedy mám v pohotovostním režimu a alespoň mám digi hodiny. No tak to dnes mechanik nějak odrušil , ale stejně to tak 3x za hodinku lehce začverečkuje za zlomek sec. Jsem moc velká detailistka nebo to digi (DVB-T) vysílání absolutně bezproblémový permanentní příjem nemá? Mám to reklamovat?
bastlir (3245)|14.11.2011 23:30
[quote=šárka;377918]No chápu, tak to tedy mám v pohotovostním režimu a alespoň mám digi hodiny. No tak to dnes mechanik nějak odrušil , ale stejně to tak 3x za hodinku lehce začverečkuje za zlomek sec. Jsem moc velká detailistka nebo to digi (DVB-T) vysílání absolutně bezproblémový permanentní příjem nemá? Mám to reklamovat?[/quote]

To jsem Ti asi měl říct úvodem. Stoprocentní příjem není ani ze satu. Tam pro změnu hrajou roli povětrnostní podmínky a i to, jak se vítr opře do paraboly a jak ji třeba jen na okamžik vychýlí.
U pozemního příjmu, jak je tu už popsáno, "zlobí" zase něco jiného - rušení vzduchem a i po síti. Zejména v místech, kde přijímáš odražený signál, bývá dost problémů. Každopádně proměření není na škodu.
šárka (52)|15.11.2011 08:57
Jasně že není na škodu, ale já psala že u nás byl dnes, dal tam nějaké odrušení (ruší to prý v okolí internet) signál je udajně až moc silný, na telce to ukazovalo OK síla i kvalita 100%. Jsem dost v dolině, antena musí jít pres zesilovač , i když od vysílače resp. zesilovače nebo jak se to jmenuje jsem vzdušnou čarou tak 1km. Tak aby za večer to nezačtverečkovalo několikrát asi chtít nemohu, že?
Ivo Mašek (10205)|15.11.2011 09:13
[quote]Tak aby za večer to nezačtverečkovalo několikrát asi chtít nemohu, že?[/quote]
Asi ne. Pokud je v okolí jiný signál (což technik potvrdil), a je dostatečně silný, aby jeho odrazy zapůsobily i na jiná zařízení, tak s tím toho moc udělat nelze.
Faktem prostě je, že v posledních letech je éter zasviněný a lepší to nebude.
bastlir (3245)|15.11.2011 14:23
Je to tak, jak Ivo Mašek píše. Na druhou stranu dá se do toho zainvestovat koupí nejdelší antény, co je na trhu, aby nebyl přebuzený vstup TV, pak anténu utlumit. Tou délkou se dosáhne větší směrovosti, čímž se eliminuje podstatná část rušení. Pak lze do svodu vřadit (i regulovatelný) útlumový člen. V ďolíku je to vždy laborování se směrem antény, respektive s odrazy signálu. Naopak jindy si lze vybrat z odrazů několika.
Pokud tam máš zesilovač a 100% signálu, nevypovídá to nic o jeho kvalitě. Ono totiž, pokud anténa přijímá z éteru "bordel", zesilovač jej jen zesílí a je to zase o ničem. Já osobně stoprocentní signál nemám rád, protože mi tento údaj nic neřekne o možném přebuzení.