Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jaky HDD k Samsung UE40D6530?

Hmm (1739)|8.1.2012 22:24
[quote=bastlir;389899]:D Tak to by zřejmě tisíce uživatelů PVR u TV všech značek asi velmi uvítalo. :-)[/quote]No tak to jistě, ale proč to vůbec výrobci znemožňují? Videa už jsou passé, ale protože nám teče stále z anténní zdířky analog, tak nevím jak ho nahradit, abych to pak přehrál i jinde.
Retiree (659)|8.1.2012 22:26
[quote=bastlir;389885]U čisté naformátované flashky nevím, ale už nahrané video přenositelné není.[/quote]

Znamená to, že při pokusu o nahrávání na tuto "cizí" flešku ji tv nepřijme a bude požadovst nové formátování? Že formátování je zcela unikátní pro každý jednotlivý tv? Našel bych někde datovou-adresářovou strukturu flešky? I když provedu low level formát, data výrobce tam zůstávají (no asi je tam něco jako romka). K čemu je na flešce zapotřebí firmware, dokonce v různých verzích stejného typu paměti?
bastlir (3245)|8.1.2012 22:38
Již je to tu někde mnohokrát popsáno. Formátování to vyžadovat asi nebude, také proč, když nepotřebuji opět na ni nahrávat. Nicméně nahrané video na každém kusu TV bude kódované asi klíčem HW-číslem základní desky. Prostě to je v souladu s hysterií kolem ochrany autorských práv.
Retiree (659)|8.1.2012 22:45
Špatně jsem se vyjádřil: Při pokusu na ni nahrávat..
Ale asi tu bude souvislost s tím hw klíčem MB...
Teď opět k mému problému. Může nemožnost naformátovat doporuřovanou flešku souviset s verzí fw téhož typu, co vůbec firmware na flešce zajišťuje?
Hmm (1739)|8.1.2012 23:00
[quote=bastlir;389911]Již je to tu někde mnohokrát popsáno. Formátování to vyžadovat asi nebude, také proč, když nepotřebuji opět na ni nahrávat. Nicméně nahrané video na každém kusu TV bude kódované asi klíčem HW-číslem základní desky. Prostě to je v souladu s hysterií kolem ochrany autorských práv.[/quote]Shit! Takže myslíš, že video na flešce z TV Samsung nepřehraju ani z USB u BR/DVD přehrávače Samsung?
bastlir (3245)|8.1.2012 23:05
Hmm, nikdy jsem o FW fleshky neslyšel. :-) Jedině o FW na flashce nahraném, avšak pro jiné zařízení. Obecně ... pokud flashka nesplňuje HW podmínky, TV ji prostě nepřijme. Jak je vidět, i zde existují určité +- limity rychlosti. Někdo má prostě tu smůlu, že si koupí tu pomalou, která jinak od stejného výrobce jinému chodí. Vždy je však potřeba po neúspěšném formátu v TV ji přeformátovat v PC. Jinak se v tom nehrabej, nedhledej v tom žádnou vědu a kup si jinou. Byla by to ztráta času a stejně bys k tomu došel.
Retiree (659)|8.1.2012 23:17
No právě, dělal jsem low level formát, a program m.j. vypsal fw version 8.07 a průměrnou rychlost 18.2 MB/sec
slay (161)|9.1.2012 07:36
S nefunkčími flash zkuste následující:
1) vložte do USB1
2) vyzkoušejte nahrávání. TV flash zformátuje, otestuje a vypíše že neprošla testem.
3) zvolte zdroj (SOURCE) - flash disk
4) správa zařízení - zkontrolovat (nebo jak to tam je)
5) tv opraví flash
6) správa zařízení - test výkonu - "Zařízení je připraveno pro nahrávání a funkci Timeshift"
:)

Blbý je, že tohle musím udělat pokaždé, když flash naformátuju v pc.
To samé zkuste i s disky. Já vyzkoušel asi pět disků a až při tom pátém jsem si všiml "SPRÁVA ZAŘÍZENÍ" a tak jsem zadal zkontrolovat a ejhle, funguje.

Mnoho zdaru :)
Retiree (659)|9.1.2012 09:25
[quote=slay;389935]S nefunkčími flash zkuste následující:
1) vložte do USB1
2) vyzkoušejte nahrávání. TV flash zformátuje, otestuje a vypíše že neprošla testem.
3) zvolte zdroj SOURCE > USB
4) TOOLS > OBNOVIT "Nenalezena žádná zařízení"
5) tv opraví flash
6) správa zařízení - test výkonu - "Zařízení je připraveno pro nahrávání a funkci Timeshift"
[/quote]

Editoval jsem v citaci termíny pro D5500 (sakra, není tu pokročilá editace).
Postup funguje až po krok 4. Celá nabídka ad 4) je "Upravit oblíb."-"Formát.zařízení"-"Info"-"Obnovit" . Žádné ařízení nenalezne, přitom v INFO zobrazí název, celkovou a využitou kapacitu flešky!?
Výhodou je, že bez vyjímání a reformátování v PC mohu formátování libovolně opakovat, stále se stejným negativním výsledkem...
Slay diky, je to malý krůček vpřed a další námět k přemýšlení...
slay (161)|9.1.2012 12:28
Tak jsem ještě vyzkoušel pro jistotu svůj starý disk, který mi předtím také nešel. Postup jako u flash a už jde nahrávat i Timeshift. Aby se mi zobrazila možnost SPRÁVA ZAŘÍZENÍ, musím nejprve disk zformátovat v tv. Pokud ho pouze připojím naformátovaný v PC, možnost SPRÁVA ZAŘÍZENÍ se mi nezobrazí! A tak jsem se s tím před pár měsíci trápil. Už jsem i mluvil i s technikama, že by přijeli tv opravit. Ale jejich slova, že jestli připojí svůj disk a bude to fungovat, tak zaplatím jejich výjezd, mě donutil zkoušet. Až jsem přišel na tohle. Ještě jsem si všiml, že pokud do tv vložím flash, tv zobrazí FLASH VOYAGER VFAT a po formátu FLASH VOYAGER XFS. To je ale asi jen značka systému formátování.
Retiree (659)|9.1.2012 12:55
Rozumím SPRÁVA ZAŘÍZENÍ v TV ? Nic podobného jsem na své tv zatím nenašel, snad OBNOVIT, ale to zařízení nenajde. Pro informaci, Tv detekuje zařízení na USB - jeho název (výrobce) i kapacitu, i když jej odmítne v testu výkonu (u mě INFO, Formátovat...).
Retiree (659)|9.1.2012 13:37
Abych stále jen needitoval... Naše TV se liší nejenom typem a velikostí zobrazovadle, ale především typovou řadou a tedy vybaveností funkcemi. Já mám D5500, Tvá je o řády vyšší, tuším D6900. Nicméně mě Tvé příspěvky opět posunuly o krůček vpřed. Minimálně jsem se dozvěděl, že Samsung používá souborový systém XFS (který se mj. vyznačuje proměnnou velikostí sektorů).
Jetě dodám, že PVR je funkční. Při použití SSD vše OK, tehdy mě FS nezajímal, takže nevím, zda XFS.
Dík za spolupráci.
slay (161)|9.1.2012 15:00
[quote=Retiree;389979]Rozumím SPRÁVA ZAŘÍZENÍ v TV ? Nic podobného jsem na své tv zatím nenašel, snad OBNOVIT, ale to zařízení nenajde. Pro informaci, Tv detekuje zařízení na USB - jeho název (výrobce) i kapacitu, i když jej odmítne v testu výkonu (u mě INFO, Formátovat...).[/quote]

JJ, je to Správa zařízení v tv, ale toho USB. Omluv kvalitu fota (mobil). To vpravo nahoře co jako svítí je SPRÁVA ZAŘÍZENÍ Flash Voyager.
1.jpg
slay (161)|9.1.2012 15:34
[quote=Retiree;389979]Rozumím SPRÁVA ZAŘÍZENÍ v TV ? Nic podobného jsem na své tv zatím nenašel, snad OBNOVIT, ale to zařízení nenajde. Pro informaci, Tv detekuje zařízení na USB - jeho název (výrobce) i kapacitu, i když jej odmítne v testu výkonu (u mě INFO, Formátovat...).[/quote]

Po detekci USB zkus nahrávání. TV se zeptá na formátování USB, potom proběhne test výkonu. Mě vždycky napsala tv, že nevyhovuje. Nech flashku v tv a vyber zdroj (já mám na dálkovačce SOURCE) a vyber to USB, které jsi zkoušel a neprošlo. Otevři ho. Teprve tady se mi zobrazí vpravo nahoře ikona SPRÁVA ZAŘÍZENÍ. Klepnu na ní a otevře se nabídka (viz obr.) Tady klepnu na KONTROLA ZAŘÍZENÍ, tv něco udělá (opraví), klepnu na OK. Potom klepnu na TEST VÝKONU ZAŘÍZENÍ, tv zkontroluje a vypíše TEST VÝKONU ZAŘÍZENÍ BYL DOKONČEN. K DISPOZICI JSOU FUNKCE NAHRÁVÁNÍ A TIMESHIFT. Jednodušeji už to napsat nedovedu :)
Pokud ti to nepůjde, je mi líto. Držím palce.
pvr.jpg sprava zarizeni.jpg
Retiree (659)|9.1.2012 16:49
Já jsem to pochopil hned napoprvé, bohužel ať zvolím jakýkoli postup, výsledkem je vždy oznámění, že při testu výkonu se vyskytla chyba, Jak jsem psal výše, máš podstatně vyšší řadu a možnosti mé tv jsou podstatně omezenější, navíc, tato řada stamdardně nepodporuje PVR a pokud už, tak je značně náročná na rychlost USB flash memory.
Přesto ještě jednou díky za snahu pomoci, jsem opět o něco chytřejší
skimishut (2)|9.1.2012 21:40
[quote=slay;390019]Po detekci USB zkus nahrávání. TV se zeptá na formátování USB, potom proběhne test výkonu. Mě vždycky napsala tv, že nevyhovuje. Nech flashku v tv a vyber zdroj (já mám na dálkovačce SOURCE) a vyber to USB, které jsi zkoušel a neprošlo. Otevři ho. Teprve tady se mi zobrazí vpravo nahoře ikona SPRÁVA ZAŘÍZENÍ. Klepnu na ní a otevře se nabídka (viz obr.) Tady klepnu na KONTROLA ZAŘÍZENÍ, tv něco udělá (opraví), klepnu na OK. Potom klepnu na TEST VÝKONU ZAŘÍZENÍ, tv zkontroluje a vypíše TEST VÝKONU ZAŘÍZENÍ BYL DOKONČEN. K DISPOZICI JSOU FUNKCE NAHRÁVÁNÍ A TIMESHIFT. Jednodušeji už to napsat nedovedu :)
Pokud ti to nepůjde, je mi líto. Držím palce.[/quote]

Tak se musím přidat do seznamu těch, kterým ani výše uvedený postup nefunguje. Mám UE32D6100, koupil jsem si 32 GB USB TDK Flash 2.0 (předtím jsem neúspěšně zkoušel různé Kingstony 4GB, 32GB, rychlý Corsair 4GB) a ani po naformátování v PC (zkoušeno FAT 32, NTFS, posléze i FAT 32 a 8192 bajtů alokační jednotka) ani po naformátování v TV se flashku nedaří nastavit pro nahrávání v TV. TV při kontrole zařízení vždy skončí s hláškou "Při testu výkonu zařízení došlo k chybě". Dá se říci, že jinou hlášku jsem snad při těch testech ani nepoznal. Zkoušel jsem kontrolu zařízení i formátování jak hned po vložení, tak přes SOURCE a ikonu SPRÁVA ZAŘÍZENÍ. Fakticky mi mysl nebere proč je u nahrávání takový problém s flashkama, resp. jak je možný, že si TV nedokáže s tímto problémem poradit a místo toho tady za vývojáře samsungu děláme akce pokus - omyl.
Retiree (659)|9.1.2012 21:58
Právě mi běží R/W test Transcend JetFlash (otázka hodin), zatím 0 errors, R i W odpovídá udávaným parametrům, tomu testu R/W zatím nerozumím - průměrná rychlost 1,8 MB/s.
Retiree (659)|10.1.2012 10:39
Tak jsem dokončil test pomocí HD_Speed http://www.steelbytes.com/. Jak píšu výše, W i R (18/30) odpovídají deklarovaným parametrům. Další testy, W+R a W+R+V se ukázaly jako nereprodukovatelné, pokaždé mírně i více odlišné hodnoty. Předpokládám, že je to chyba programu, který má i další chybičky, takže zatím nic...
KamilZ (10277)|10.1.2012 11:41
[quote=Retiree;390235]Tak jsem dokončil test pomocí HD_Speed http://www.steelbytes.com/. Jak píšu výše, R i W (30/18) odpovídají deklarovaným parametrů. [/quote]
Ahoj, už jsem to zde někde vzadu psal - testování rychlosti v PC nemá smysl, protože nejsou známé metriky testu flash v TV (jak velké bloky, sekvenční/náhodný zápis apod.). Ještě k hodnotám - Samsung to má ale opačně - zápis požaduje vyšší než čtení, viz post 14 tohoto vlákna.
Retiree (659)|10.1.2012 11:53
Nejde mi ani tak o testování, jako o porovnání výsledků s funkčními fleškami, času W&R. Ten odkaz jsem četl, divím se... a odporuje to zkušenostem některých uzivatelů v tomto vlákně. Zkoušel někdo flešku, kterou tv odmítal, formátovat na XFS?
mixle (11)|10.1.2012 12:17
mužu s klidem doporučit tuto flašku :A​-data Superi​or series S102 Pro ​
Bez problému funkčni v UE32D6570,duležité jo to slovíčko "Pro" ,vyrábí se i verze non-Pro

mužu s klidem doporučit tento HDD: HDD VERBATIM STORE´N´GO 320GB ,zde již mám uloženo něco přes 80 filmů,permanentně připojena k TV,jiný ůčel nemá
Retiree (659)|10.1.2012 12:51
Díky, někde už jsem psal, že tento způsob hledání vhodné flešky se mi jeví jako poněkud neefektivní...
S HDD většinou problémy nejsou, nicméně i tyto informace mohou být pro někoho užitečné.
Apropó, pokud to jsou nahrávky z tv, co s těmi filmy děláš (myslím nemožnost editace, hlavně vystříhání reklam)?

PS Tv většinou nemají USB 3.0, i když...
mixle (11)|10.1.2012 13:33
pro Retiree:
Ohledně USB 3.0 : tato i ostatní jsou plně kompatibilní s USB 2.0,jinak tato fleška v USB 2.0 dosahuje vyšších rychlostí než standart,důvod koupi byl hlavně že mám PC s USB 3.0

s nahrávkami nedělám nic,čekám až dojde místo,zkopnu na PC a to je zatím vše.chystám se na projekt samygo ,který umožnuje odstranit DRM a pak se uvidí s editací

reklamy:když koukám na film tak se snažím přerušovat nahrávání,jinak tam prostě jsou
Retiree (659)|10.1.2012 13:48
Jak jsem koukal, tak 16MB má zápis vyšší, než zde doporučované, 32MB dokonce rychlostí zápisu převyšuje údajný požadavek Samsungu, s tou zpětnou kompatibilitou s USB 2, zejména co do rychlosti zápisu, si nejsem tak docela jistý. Opět, tento způsob testování....
mixle (11)|10.1.2012 14:11
Retiree:Já neřeším nejaký způsob testovaní,primárně jsem pouze řešil koupi USB 3.0 flešky do mého PC s USB 3.0 porty,to že funguje bezchybně TV je bonus navíc.Pokud se díváš na hodnoty výrobce tak jsou platný pouze pro USB 3.0 a kupodivu souhlasí s realný provozem.

Všeobecný pravidlo :čím větší kapacita flešky,tím větší rychlost
Retiree (659)|10.1.2012 14:20
Já se naopak chci dopracovat k příčině, proč někde funguje a jinde ne stejný typ flesh. Tvůj tip beru na vědomí, uvidíme.
charvecl (2)|10.1.2012 16:16
Měl jsem stejný problém, televize mně jakoukoliv flashku odmítala,že nevyhovuje.
Pak jsem na SamyGo našel postup jak to obejít:

1) vložte flashku do USB1
2) vyzkoušejte nahrávání. TV flash zformátuje, otestuje a vypíše že neprošla testem.
3) Flashku vytáhněte z TV a připojte ji do PC. Stornujte hlášku o tom,že disk musí být před použitím
naformátován
4) Do PC si stáhněte program Samsung USB Adjuster
http://matty.99k.org/upload/Samsung-USB-Adjuster.zip
5) Po rozbalení spusťte Samsung USB Adjuster (ve Vistách či Win7 jako správce)
6) Vyberte požadovaný USB disk a klikněte na Adjust USB
7) Po zapsání PVR Chk Logu připojte flashku zpět k TV a zkušebně spusťte nahrávání - mělo by již fungovat
Retiree (659)|10.1.2012 16:38
Odkaz na Samsung USB Adjuster jsem našel taky (přímo od Matty), ale nepodařilo se mi zvolit jakýkoli disk. Buď tam není (poznámka), nebo mi v angličtině unikla poznámka: Spustit jako správce...
charvecl, vřelé díky!!!
mryba (1)|10.1.2012 22:21
to:charvecl
obrovske DIK

na prvy sup ide
bastlir (3245)|11.1.2012 01:06
[quote=charvecl;390322]Měl jsem stejný problém, televize mně jakoukoliv flashku odmítala,že nevyhovuje.
Pak jsem na SamyGo našel postup jak to obejít: ....... [/quote]
V této problematice toto řešení považuji za průlomové za což velké díky. Funguje to ve Win7-64 hned napoprvé, jen bych některé "střelce" chtěl varovat, že se jim tam může objevit i HDD, tak ať si na něm nepoškodí data.

Nicméně jsem v TV vyzkoušel flashku, která jinak zdaleka neměla šanci, přesto uložení a pak i následné čtení videa z ní proběhlo pervektně.
Retiree (659)|11.1.2012 03:00
Ladissek (51)|11.1.2012 06:11
Ahoj,setkal se někdo s problémem,že nahrával nějaké pořady a když si chtěl něco spustit v tv,vejde do source na ovladači,vybere flashku a ta se načítá a pak se restartuje tv?Co s tím?Zkoušel jsem to x krát a pořád načítá a restart tv....mám flashku naformátovat v pc a znovu se pokoušet o provedení formátování a testu výkonu v tv?
Retiree (659)|11.1.2012 08:13
VAROVÁNÍ
Myslím, že je vhodné na tomto místě VAROVAT méně znalé, že při prácí s oběma utilitami od MATT123 je nutné být maximálně opatrný. Při náhodném ukliknutí může dojít k nevratnému poškození dat na systémovém nebo dalším disku v PC. Do jisté míry to platí o utilitce, na kterou nás nasměroval CHARVECL, ale především o utilitce Low Level Disk Access.
bavorak (1494)|11.1.2012 18:07
tak navod od "slay" mne nepomohol (PS59D6900 a transcend 32GB) a uz som zacal byt opat smutny, ale postup od "charvecl" zafungoval na prvy krat. Ale naozaj pozor, aby ste si takto nesformatovali HDD, ponuka ho ako prvy !!!
Diky !!!
bastlir (3245)|11.1.2012 22:59
Ano, již jsem na to upozorňoval. Ono se to totiž každému "klikači" jednou vymstí. V podstatě všechno se obnovit dá, jenže za jakou cenu a pro lajka je to opravdu konečná.
charvecl (2)|12.1.2012 07:54
Co se týče Samsung USB Adjuster mohou být "klikači" v klidu.
V případě,že zvolí jiný disk než ten který si předtím zformátovali v TV obdrží hlášku že se nejedná o XFS disk a operace se neprovede
bavorak (1494)|12.1.2012 08:36
[quote=charvecl;390725]Co se týče Samsung USB Adjuster mohou být "klikači" v klidu.
V případě,že zvolí jiný disk než ten který si předtím zformátovali v TV obdrží hlášku že se nejedná o XFS disk a operace se neprovede[/quote]

Tak to je super poistka, ale predsa len treba citat, co odklikavam :-).
Este raz diky.
gca (6)|12.1.2012 09:26
děkuji vám za řešení USB problému, připojím se s dotazem: Zpracovává někdo nahrávku v PC? Pomocí samygo by měla být nahrávka bez DRM

dík Jirka
skimishut (2)|12.1.2012 13:06
po pár dnech kdy jsem se tématu nevěnoval jsem zkusil cvičně zavolat na samsung hotline a v duchu se opravdu musím "bavit" nad tím, jak se k celé věci staví samsung.

- primárně to nahrávání není určeno pro flashku, ale pro disk
- je třeba mít flashku 32MB zápis, 16 MB čtení, jakou konkrétní neřeknou, protože samsung takové nevyrábí
- pokud bude problém, tak problém je způsobený buď chybou TV, nebo chybou flashky nebo vzájemnou nekompatibilitou, při reklamaci budou zkoušet nahrávání na harddisk a když jim to pojede, tak je to v pořádku => výsledek případné reklamace je mi tedy jasný už teď
- může být USB 3? ne, musí být USB 2

jinak jsem zvědavý, zda posledně zmiňovaný pokus, který dle ohlasů snad už konečně řeší zmiňovaný problém, bude fungovat i u mne doma, každopádně díky všem za snahu pomoci
bavorak (1494)|12.1.2012 13:31
este mam jeden dotaz. Da sa niekde nastavit, ked dam v TV nahrat nieco cez EPG, aby to nahravalo vzdy o 10 minut dlhsie, ako taku rezervu pri posunuti progranu? U mojho DM800HDPVR to ide, ale v telke to nejako neviem najst.
PS59D6900
bastlir (3245)|12.1.2012 19:19
[quote=charvecl;390725]Co se týče Samsung USB Adjuster mohou být "klikači" v klidu.
V případě,že zvolí jiný disk než ten který si předtím zformátovali v TV obdrží hlášku že se nejedná o XFS disk a operace se neprovede[/quote]

Tak to je dobrá informace. Já jsem to tedy samozřejmě nepokoušel. :-)
bastlir (3245)|12.1.2012 19:24
[quote=bavorak;390766]este mam jeden dotaz. Da sa niekde nastavit, ked dam v TV nahrat nieco cez EPG, aby to nahravalo vzdy o 10 minut dlhsie, ako taku rezervu pri posunuti progranu? U mojho DM800HDPVR to ide, ale v telke to nejako neviem najst.
PS59D6900[/quote]

U D6530 to samozřejmě jde. Po zadání přes EPG (GUIDE) pak: SMART - Časový rozvrh - editace
bastlir (3245)|12.1.2012 19:33
[quote=skimishut;390762]po pár dnech kdy jsem se tématu nevěnoval jsem zkusil cvičně zavolat na samsung hotline a v duchu se opravdu musím "bavit" nad tím, jak se k celé věci staví samsung. ..... [/quote]

Je potřeba si uvědomit jednu věc. Technici/opraváři Samsungu i když jsou autorizovanými techniky, znají jen to, který díl do kterého typu TV patří, jak se lokalizuje a diagnostikuje závada, co je u kterého typu nejčastější závadou a co bývá její nejčastější příčinou apod. Je naivní si myslet, že o tom vědí něco víc, pokud se tím také nebaví jako my, což pochybuji. Když byl záruční opravář u mě, v podstatě jsme si předávali zkušenosti vzájemně. Chtěl jsem, aby mi nechal porouchanou základní desku, ale to nemohl, jelikož to prý museji vracet výrobci.
bavorak (1494)|13.1.2012 15:16
[quote=bastlir;390848]U D6530 to samozřejmě jde. Po zadání přes EPG (GUIDE) pak: SMART - Časový rozvrh - editace[/quote]

Skusim to doma, ked pridem z prace. Ja som vsak myslel ze niekde nastavit generalne, ze kazda nahravka ma byt o 10 minut dlhsia. Ved ked mas Dream, tak vies o com hovorim. Ale vdaka aj za jednorazovu moznost.
Retiree (659)|13.1.2012 17:36
Jsem dlouholetý uživatel pc, proto celkem nechápu snahu některých diskutujících využívat pro časté nahrávání funkce televizoru. Pro příležitostné okamžité nahrání zajímavého pořadu snad, ale pro častější nahrávání vybraných pořadů, jejich editaci a archivaci poskytuje pc nesrovnatelně větší
komfort.

Něco jiného je funkce Timeshift (Timeslip), s jejím zprovozněním jsem navýsost spokojen. Manuál (pro vyšší řadu) udává maximální délku záznamu 90 minut. Velikost souboru po 90 minutách cca 3,5 MB (SD, CT24 - snad, zaspal jsem konec). Pokud je timeshift stále aktivní, lze přepínat na live program, nebo se v timeshiftu pohybovat zpět. Nezkoumal jsem, zda se po oněch 90 minutách záznam posunuje v čase (logicky), nebo je soubor ukončen (nenapadlo mě to).

Timeshift lze tedy využívat v podstatě dvěma způsoby:
Při nutnosti přerušit sledovaný live program spustit timeshift a sledovaný program tím pozastavit a poté pokračovat ve sledování od okamžiku přerušení. Nebo spustit timeshift současně se sledovaným (zajímavým) programem, dál sledovat živé vysílání a v případě potřeby si zopakovat zajímavou sekvenci, která mně unikla....

Při ukončení funkce timeshift zůstává na disku nesmazaný soubor [SOURCE>USB>TOOLS>INFO], který se vymaže/přepíše až při dalším použití funkce. Nenašel jsem jiný způsob pro případné vymazání souborů z disku, nežli formátování. Pak je ovšem třeba opět podstoupit anabází formátování
a neúspěšného testování za použití utility Samsung-USB-Adjuster (s občas překvapivým výsledkem).

Timeshift může do jisté míry vysvětlovat zdánlivě nesmyslný požadavek Samsungu na flashdisky. Zjednodušeně řečeno, při prostém nahrávání je flash memory zatěžována pouze zápisem, zatímco při použití timeshiftu musí provádět zápis i čtení prakticky v jednom okamžiku.
bavorak (1494)|14.1.2012 12:36
[quote=Retiree;391067]Jsem dlouholetý uživatel pc, proto celkem nechápu snahu některých diskutujících využívat pro časté nahrávání funkce televizoru. Pro příležitostné okamžité nahrání zajímavého pořadu snad, ale pro častější nahrávání vybraných pořadů, jejich editaci a archivaci poskytuje pc nesrovnatelně větší
komfort.[/quote]

Na caste nahravanie pouzivam DM800HDPVR, ale sem tam sa stane, ze chcem nahrat nieco z ineho TP, tak to chcem nhrat v TV. Da sa to pochopit?
Retiree (659)|14.1.2012 12:48
Samozřejmě, je to i v té vybrané citaci...
bavorak (1494)|14.1.2012 14:21
OK, som myslel, ze som to zle vysvetlil. A k tomu predlzeniu kazdej nahravky o 10 min nevies nieco?
Retiree (659)|14.1.2012 14:52
Pokud to byl dotaz na mě, tak nevím, zatím jsem nepoužil. Ale na PC se mi dlouhodobě osvědčil předstih 5 minut (nesmí se zpozdit hodiny v PC, což se mi už stalo) a přesah 20 minut.
bavorak (1494)|14.1.2012 15:37
[quote=bastlir;390848]U D6530 to samozřejmě jde. Po zadání přes EPG (GUIDE) pak: SMART - Časový rozvrh - editace[/quote]

Zadam cez EPG (guide) ale ked potom stlacim SMART, tak sa mi otvori SMARTHUB a tam ziadnu polozku casovy rozvrh nemam. Mozem poprosit navod ako pre dementa :-) ???