Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Výběr HD přijímače

panasonic650 (1124)|9.5.2011 20:16
[quote=Dagy2;344565]Na trhu sú stále prijímače, ktoré umožňujú sledovať jeden program pomocou dekodovacej karty a v prípade že paralelne beží nahrávanie, nahrávka je ukladané na disk ako kodovaná. Jej prehliadanie je umožnené použitím dekodovacej karty pri pozeraní nahrávky.[/quote]
Nevies co ma ujo Glisnik doma ? https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=28200 Jemu sa to dekoduje samo.
BADMOPAR (65)|9.5.2011 21:01
Je to docela věda, ale už tomu začínám pomalu rozumět. Myslim, že Twin Tuner asi nevyužiju, protože v paneláku tahat další kabel nemůžu a cestou Technirouteru kvůli ceně taky nepůjdu. Momentálně sleduju CS Link, ale chtěl bych přejít ke Sky Linku, protože CS Link nemá Discovery. Udělal sem dneska pár fotek, třeba to pomůže objasnit jak je to u nás zapojený.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Multiswitch, paraboly i LNB jsou Schwaiger.

Takže trochu poupravim požadavky na muj novej sat. reciver:

1) Měl by bez dodatečný montáže CAM modulů umět pracovat jak se současnou kartou CS Link, tak i s novou SKY Link HD.

2) Možnost streamovat video tak, abych ho mohl sledovat třeba na dovolený.

3) Možnost nahrávat video na LAN disk.

4) User friendly.

5) Cena do deseti tisíc zůstává.

P.S. Dagy dík moc za vyčerpávající odpověď.
Dagy2 (3153)|10.5.2011 08:51
Badmopar, nevidel si v čase inštalácie tohto diela okolo vášho baráku potulovať sa vyššieho statného mladíka a bílou kočku? Vyzerá to ako keby to inštaloval môj mladší syn s našim kocourem.
Ale neber to v zlom :)
Keď však vidím dole pohádzané tie predlžovačky a "rozdvojky" tak je to ach.
Dufam že to nerobila profesionálna firma a keď áno tak je to len dočasné aby ste mohli pozerať a prídu to urobiť ešte na fest keď budete na dovolenkách.

Badmopar, z tých požiadaviek si fakt zľavil hodne, vyzerá že sa nevyhneš linuxovému prijímaču.
Nepoznám iný prijímač, ktorý by dokázal streamovať video a priame nahrávanie na NAS je tiež len u linuxu.
Cez net môžeš ovládať aj "bežné" prijímače, ale vždy je potrebné prekopírovať nahrávku z pripojeného HDD na NAS aby bola prístupná do siete.
Tie dve čítačky čo požaduješ je potom už len taká prkotina.

Myslím si - ale nikdy som s linuxovými prijímačmi nerobil pretože ja chcem pozerať a nie bádať a na pozeranie mi stačí obyčajný prístoroj - že na bezchybnú funkciu budeš musieť investovať do Dreamboxu (to asi 10k nebude dosť). Lacnejší (a nedomakaný linux) ti urobí napríklad to, že po spustení streamu niekde z chaty trebárs z času na čas zamrzne trebárs ti potom nenahrá ďalší týždeň všetky programy (:

P.S: ešte mi nedá pridať jeden SPAM - zdieľači z hotela TATRA prešli prístrojom ktorý umožňuje dekodovať FAB-ky na izbách dánskych hokejistov a zdieľajú teraz ich notebooky, netbooky, kreditky a podobne. Zdá sa, že dáni ten fór nepochopili...
slamape (62)|11.5.2011 12:57
Vlastnim Vantage 8000S + HDD 500GB+akt.chladenie a k tomuto poslali aj kartu Skylink Standart HD (IR) i ked som objednával ICE. Po telefone mi povedali ze ICE uz nie su a nebudu, Na otazku ci bude slapat s neofi.FW 25802 resp 25202 mi povedal ze ASI a ked tak pouzit modul IR. To je dalsi vydavok. Vie niekto ci ta karta IR bude slapat na tychto FW? a bude stacit len jedna v citacke pre obidva tunery?
Vopred dakujem za serioznu odpoved,
peco (772)|11.5.2011 13:16
To ktory predajca ti bulika take vtakoviny, ze ICE uz nie su a nebudu? :)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
slamape (62)|11.5.2011 15:02
No prosím-tak mi podal dodavatel aj ked sa mi to nezdalo ale teraz hladám info ci ju mozem vrazit do uni citacky Vanty alebo hladat vymenu za ICE
peco (772)|11.5.2011 19:38
Podla mna IR karta v uni citacke nepojde. Otrep im to o hlavu, alebo nech ti bezplatne dodaju funkcny modul. Kua to je predajca ojebavac. Preda ti prijimac a kartu, s ktorou si prijimac neporadi bez CAM modulu. To je vychcalek. :-k
kofolak (294)|11.5.2011 21:08
[quote=slamape;345041]Vlastnim Vantage 8000S + HDD 500GB+akt.chladenie a k tomuto poslali aj kartu Skylink Standart HD (IR) i ked som objednával ICE. Po telefone mi povedali ze ICE uz nie su a nebudu, Na otazku ci bude slapat s neofi.FW 25802 resp 25202 mi povedal ze ASI a ked tak pouzit modul IR. To je dalsi vydavok. Vie niekto ci ta karta IR bude slapat na tychto FW? a bude stacit len jedna v citacke pre obidva tunery?
Vopred dakujem za serioznu odpoved,[/quote]
1. Ak si si objednal vyslovene ICE a dodali ti IR, tak to mozes vratit
2. ICE karty sa este daju zohnat, ale zrejme ide o dopredaj
3. na funkcnost neoficialnych firmware by si sa mal skor spytat na odbornych forach
4. niektore neoficialne firmware podporuju aj IR, ale zalezi od typu
5. CAM modul ti fungovat bude, aj o tych je tu tema
6. vzhladom na to, ze Skylink zapol funkciu SURFLOCK, tak mozes mat problem pri sucasnom nahravani a pozerani, to je vsak na dlhsiu debatu a odporucam sa pozriet na satelitne fora
7. predavac ti mal ponuknut zostavu s certifikovanymi komponentami a neponukat ti nejake srandovne kvazi riesenia, tie si uz musis zistit sam, trosku postudovat fora a tak
8. prajem vela stastia

p.s. ak ti dodali nieco ine ako si objednal, tak to vrat a zacni odznova, resp. nakup cez internet = mozes vratit do 14 dni
:-?B-):-!!!:BB::-R:-I:OO:):p:OO9-):-D\\/:-)-
Jumi (14)|11.5.2011 21:49
Dotaz pro daga2: dnes nově aktivovaná karta ICE01 Skylink (balíček kombi,poslali mi dnes email) namísto staré TaT (multi) mně zlobí v Kaonu KSC 570CX, kde je zabudovaný Cryptoworks. Kodovaný program, resp obraz třeba ČT4 se po chvílí (5-10 minut) zastaví a musím vypnout sat, aby znovu naskočil obraz. V satu Kaon KSC-S660HD mám koupený modul Cryptoworks a v něm nová karta nezlobí. Je to také důsledek sherlooku nebo jak se tomu zablokování od skylinku říká. Do 3 kaonu 230 cx jsem to ještě nezkoušel...
Dagy2 (3153)|11.5.2011 23:07
Chlapi a som myslel že toto je tu satelitné fórum? A som sa teraz dozvedel že nie, pretože sa tu posielajú ľudia niekam inam. Hm, ale hľadám tu príspevky o paradajkovej polievke a žiadne, takže o varení to tu nebude.

Slamape: nikam nechoď, stačí ti keď vezmenš tu na freaku vlákno o "odskúšaných a funkčných CImoduloch". Hneď druhý príspevok v poradí je od Jarina a píše všetky funkčné kombinácie modulov a kariet v súčinnosti s Vantage 8000. Len čítať...

Jumi: ten Holmes sa volá "surflock". Prečo ti to mrzne v Kaone netuším. Takto nejako by sa podľa popisu mal správať surflock ale v prípade, že:
1/ naraz ide dotaz na jednu kartu z dvoch alebo viac tunerov
2/ u platených programov, t.j. pre ČT4 by to nemalo blokovať, ale je otázne ako to Skylink prevádzkuje/prevádzkoval.
BADMOPAR (65)|12.5.2011 15:05
Ještě bych se rád zeptal jestli nahrávání na NAS umí všechny přístroje s Linuxem, nebo jenom některý, příp za jakých podmínek?
Pytkin (7947)|12.5.2011 18:55
no linuxove pristroje (teda tie normalne) ti umoznuju namapovat si cez sambu alebo nfs nasko ako interny disk .. primac ani nevie ci nahrava na interny disk alebo von .. a je mu to jedno ..
BADMOPAR (65)|12.5.2011 21:12
[quote=Pytkin;345251]no linuxove pristroje (teda tie normalne) ti umoznuju namapovat si cez sambu alebo nfs nasko ako interny disk .. primac ani nevie ci nahrava na interny disk alebo von .. a je mu to jedno ..[/quote]

Vojín Pytkin, čo si predstavujete pod takým pojmom normálne prístroje? :-D:-D:-D
Pytkin (7947)|13.5.2011 00:02
no kde je normalny linux , ktory neni nijak obmedzeny .. skusenosti mam len s Enigmou a tam to funguje fajn ..
peco (772)|13.5.2011 09:10
BADMOPAR:
Ten uz tu spominany ET9000 je takym prijimacom. Img PLI, alebo Black Hole to umoznuje. Rovnako aj VU+, dreamboxy a ich klony a v neposlednom rade myslim, ze aj ipboxy.
BADMOPAR (65)|14.5.2011 21:03
Peco, to neni tak jednoduchý. V tomhle případě neplatí žádný SONY nebo PIONEER, ale skoro všechno se jmenuje box (Optibox, HD-Box, Azbox.......). Kdo se v tom má vyznat? Pročítám recenze, procházim e shopy, ale všechno se mi to plete dohromady.
Dneska sem si konečně koupil nový Stereo&Video a téma měsíce je satelitní příjem. Snad si to nějak natluču do hlavy :confused:
peco (772)|14.5.2011 21:34
V casopisoch sa nic objektivne nedozvies. Vsetky recenzie, postrehy a skusenosti su tam ucelove. :-R

Ak naozaj chces to co chces, tak sa linuxovemu prijimacu nevyhnes. Mozes vyskusat cokolvek ine, ale tie poziadavky, ktore si uviedol ta aj tak zavedu k prijimacu, ktory je na baze linuxu, alebo sa zmieris s tym, ze upustis od poziadaviek. :)

Nastastie okrem drahych dreamboxov existuju aj lacnejsie a naozaj rovnako funkcne prijimace.
BADMOPAR (65)|15.5.2011 09:37
Linux mi nevadí, ale nerad bych si koupil nějakej sh!t. Myslim aby se reciever třeba nepřehříval, nebyl hlučnej, měl kvalitní obraz a tak. A když se všechno jmenuje skoro stejně, tak nevim co mám vybrat :-(
peco (772)|15.5.2011 11:23
Tak kup dreambox, ten je zarukou maximalnej kvality, maximalnej podpory a moznosti. Ale cenou je uplne inde.

VU+, CT su jeho totalne vyrovnanymi partnermi za rapidne nizsiu cenu, ale je to na tebe. Je tu riziko, ze vyrobcovia tychto lacnejsich (ale plnohodnotnych) pristrojov nieco nezvladli a "osidili", ale stale je tu 2-rocna zaruka. To ze sa napr. vo VU+ stava, ze ventilator je hlocnejsi, je fakt, ale da sa to vyriesit niekolkymi sposobmi. Rovnako ET 9000 ma "vraj" nezvladnute chladenie. To su dane za nizsiu cenu. Ja mam VU+DUO a pocas prevadzky mi zvuk ventilatora nevadi. Ak vypnem vecer zvuk (mute), tak ventilator pocut. V standby rezime je ventilator vypnuty a nepocut ho.

Opakujem este raz, ak chces splnenie svojich poziadaviek na 100%, siahni po dreamboxe DM8000. Ak ti vadi cena siahni po ET9000, alebo VU+duo. Oba pristroje su podla mna v pomere cena/vykon na tom lepsie ako DM8000 . A ET9000 ma ten pomer este lepsi.

PS: optibox, hdbox, azbox su akurat tie, ktorym by som sa urcite vyhol oblukom ;)
jarino1978 (8045)|15.5.2011 18:51
[quote=badmopar;345745]linux mi nevadí, ale nerad bych si koupil nějakej sh!t. Myslim aby se reciever třeba nepřehříval, nebyl hlučnej, měl kvalitní obraz a tak. A když se všechno jmenuje skoro stejně, tak nevim co mám vybrat :-([/quote]

dm hd 800se
Pytkin (7947)|16.5.2011 00:45
tiez hlasujem za dm800se ..
peco (772)|16.5.2011 07:25
DM800SE je super, mal som ho par dni a mal som z neho dobry pocit. Vadilo mi na nom len to, ze ma len jeden tuner a nema CI slot.
Pytkin (7947)|16.5.2011 13:13
peco : naco potrebujes CI slot ?
peco (772)|16.5.2011 13:16
Ja na nic, ale pristroj za 450€ by ho mohol mat nie? Napriklad pre SkyLink kartu IR a pod.
Pytkin (7947)|16.5.2011 13:17
pochopil som ze IR karty idu v oscame .. takze CI netreba ..
peco (772)|16.5.2011 13:20
Neviem, ICE idu urcite, ale o funkcnosti IR s oscamom zatial neviem. Asi necitam pozorne.
drto (341)|16.5.2011 14:14
ICE pod oscamom ide ale IR som cital na inom fore ze ee. mozno sa to uz zmenilo ale co som naposledy cital tak IR este neslo.
Pytkin (7947)|16.5.2011 17:44
ja som cital na ipboxovom fore , ze IR v oscame ide .. Treba na to ale dake specialne nastavenie oscamu .. ICE som si odskusal sam , ze funguje .. IR kartu som este nemal v rukach ..
drto (341)|16.5.2011 21:42
[quote=Pytkin;346044]ja som cital na ipboxovom fore , ze IR v oscame ide .. Treba na to ale dake specialne nastavenie oscamu .. ICE som si odskusal sam , ze funguje .. IR kartu som este nemal v rukach ..[/quote]
ak by to naozaj bola pravda tak to by bolo super :) ja ked som o oscame cital naposledy bola tam poznamka ze to mozne nieje.
BADMOPAR (65)|19.5.2011 20:17
Když jsem čet recenzi recieveru HD-Box FS-9105, tak jsem si myslel že už mám vybráno a zase hov.. :(( Existuje ještě jinej jednotunerovej reciever kromě DM 800se, s kterým nejsou jenom problémy?
losos (2977)|19.5.2011 21:19
Ovšemže takovéto přijímače existují !
Např. s Arivou 200 HD s firmware V1.07B1patch nejsou žádné problémy ! Jediný problém je : kde ji sehnat... ;)
BADMOPAR (65)|19.5.2011 21:55
Znamená to že dneska se už dodávají s jinou verzí firmware? Jinak jsou jich plný e shopy.
BTW já shánim něco s čím bych moh nahrávat na NAS a streamovat visílání po síti 9-)
losos (2977)|19.5.2011 22:20
Žít se dá i bez NAS - a docela dobře - např. i na Bahamách... :D
rudyz (30)|20.5.2011 15:11
Mám dilema rozhoduji se pro koupi HD přijmače pro Skylink na televizi Panasonic 50G30 (uhlopříčka 127cm) I po přečtení několika tisíc příspěvků se nemůžu rozhodnout a nemám ve všem jasno. Proto bych prosil o radu.
Dle přečtených příspěvků se rozhoduji vzhledem k mému limitu okolo 5000kč mezi těmito přístroji:
TechniSat DIGIT HD 8-SX
TechniSat TechniStar S1
Vantage HD 1100S

Obrazově o co mi jde nejvíce jsou všechny na tom hodně stejně tedy výborně.

Mám dotazy:
1.Mimo HD8 je pouze jeden scart pro TV, lze ho použít i na spojení a nahrávání v DVD rekordéru?(vím, že tyto přístroje umí také nahrávat navíc v HD)
2. Chtěl bych využít možnost která mě dost láká a to nahrávat jeden program a na druhý koukat. To ale umí pouze Vantage. Je tam ale nějaké omezení v rámci multiplexu. Nemůžu ale najít jaký programy jsou ve stejném multiplexu. V recenzi je napsáno toto můžete mi to někdo vysvětlit. citát: "S vhodným modulem CryptoWorks můžeme využít funkci interního sdílení karty při záznamu pořadů (tj. nahrávat ze dvou kódovaných programů a na třetí kódovanou stanici v rámci multiplexu sledovat)." Jaký je tedy ten modul CryptoWorks a půjde použít s kartou ICE?
3. Pokud si koupím Vantage umí i s neoficiálním firmware použít novou kartu skylink ICE. Jak dlouho bude možné používat Vantage bez CA modulu? A půjde do něj potom tato karta.

Můžete mi tedy někdo poradit jaký si koupit a proč je lepší než druhý . Prostě základní shrnutí ten má to a ten zas je lepší v tom a nebo mu chybí nějaká důležitá funkce.

Moc díky všem za odpovědi.
Pitomec (10211)|20.5.2011 16:10
Jeden program nahrávat a druhý (libovolný) sledovat umí jenom dvoutunerové přístroje, např. TechniSat ISIO, diskuze zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=27716
rudyz (30)|20.5.2011 17:51
Takže v téhle recenzi lžou, když tvrdí že to u Vantage 1100 jde: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

citace:"Lze nahrávat až dva programy současně a třetí sledovat. Omezeni jsme jen na stejný multiplex. S vhodným modulem CryptoWorks můžeme využít funkci interního sdílení karty při záznamu pořadů (tj. nahrávat ze dvou kódovaných programů a na třetí kódovanou stanici v rámci multiplexu sledovat). "

Na diskuzi kouknu. Díky
V?clav608 (9)|20.5.2011 18:23
Pro Rudy2:
Protože se právě rovněž zajímám o koupi satelitu a zkoumal jsem (na fórech i za pomoci odborníků -Dagy2) problematiku modulů, vychází mi teoreticky toto:
- od Technisatu jsou vhodné CA moduly Technisat TechniCrypt CW nebo Technisat Multicrypt (Crypto- works + Conax), oba mají funkci dual decrypt (sdílení jedné karty pro možnost současného zpracování (sledování, nahrávání) dvou různých kódovaných programů vysílaných z jednoho transpordéru) i vypínání případných chybových hlášek. Pokud se požaduje současné zpracování dvou různých kódovaných programů z různých transpordérů či družic, je třeba dvoutunerový přijímač se dvěmi CA moduly a dvě karty.
- CA modul CRYPTOWORKS - Smit podle informací z EltaSat ze dne 17.5.2011 nepodporuje funkci Dual decrypt.
Snad Ti to pomůže.
Pitomec (10211)|20.5.2011 18:50
[quote=rudyz;346910]Takže v téhle recenzi lžou, když tvrdí že to u Vantage 1100 jde: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

citace:"Lze nahrávat až dva programy současně a třetí sledovat. Omezeni jsme jen na stejný multiplex. S vhodným modulem CryptoWorks můžeme využít funkci interního sdílení karty při záznamu pořadů (tj. nahrávat ze dvou kódovaných programů a na třetí kódovanou stanici v rámci multiplexu sledovat). "

Na diskuzi kouknu. Díky[/quote]Oni nelžou, jenomže já psal o něčem jiným - o sledování a současném nahrávání libovolnýho jinýho programu a nikoliv o programu ze stejnýho transpondéru, což je sice zajímavá funkce, leč dřív nebo později zjistíš, že tě omezuje (např. budeš chtít sledovat hokej na ČT a nahrávat ptákovinu z Novy, a to nepůjde).
Dagy2 (3153)|20.5.2011 21:03
rudyz:
1/ nahrávanie dvoch (troch) programov súčasne
vidíš ako sa dá marketingovo dobre napísať že niečo je úplne k ničomu "Lze nahrávat až dva programy současně a třetí sledovat. Omezeni jsme JEN NA STEJNY MULTIPLEX".
Murphyho zákon hovorí, že "dva programy, ktoré klient požaduje nahrať sa na rovnakom multiplexe nestretnú nikdy". Takže môžeš napr. nahrávať naraz na CT1+CT2 alebo Nova+NovaSport.

Takto funguje Vantage 1100. TechniSat nahráva vždy jedným tunerom len a len jeden program, ktorý možno zároveň sledovať.

2/ recenzia ktorú si čítal fungovala pre cryptoworks. U ICE a Irdeta nie je isté z tohto vôbec nič. Funkcia pre zabránenie zdieľania karty bola otestovaná a oplakali ju na iných forach všetci majitelia prijímačov, kde je možné kartu zdieľať. Takže treba počítať s tým, že kedykoľvek sa môže stať že bude treba ICE+NEXT.

3/ pre porovnanie by niekto musel mať všetky prijímače.
Ako klady pre TechniSat možno uviesť:
- 3 roky záruka výrobcu
- plug-and-play, t.j. po pripojení na funkčnú sat anténu je inštalácia automatická a trvá cca 10min
- EPG ukladané v noci do pamäte prístroja (toto je najlepšia funkcia SAT prijímača, kto ju nemá, nevie o čo prichádza)
- hľadanie v EPG a jednoduché nastavenie nahrávania s preddefinovaným skorším zapnutím a neskorším vypnutím
- strih a spracovanie záznamov priamo v STB
- plne funkčné české menu s helpami
- výborný teletext
- JOG funkcia
- OTA FW, ISIPRO - automatická aktualizácia programov pre 13E a 19E
- vynikajúca dokumentácia, návody a postupy na stránke výrobcu
- FW vychádza u odladených prístrojov (HD8S aj technistar) tak raz do roka. T.j. žiadne šachy so softvermi a patchmi a pod. - všetko totiž chodí ako má.
- pomoc pri nastavení antény -> po zachytení signálu na zadanom referenčnom kmitočte prístroj sám porovná programy z pamäte s tým čo zachytil a napíše či je anténa správne natočená, resp. napíše, na ktorú polohu je anténa pravdepodobne natočená
rudyz (30)|20.5.2011 21:57
Díky za rady.
Vím, že to nahrávání dvou a programů a koukání na třetí je omezeno na ten multiplex, ale aspoň něco. Jde někde najít v jakém multiplexu je jaký program?
Budu časem ještě pořizovat druhý příjmač pro starou CRT televizi 72cm. Takže bych mohl koukat na jiný program i tam.

Dagy2: A který z těch Technisatů by jsi spíš koupil HD8 je o něco starší, ale zase asi o něco vybavenějši.

Ještě jedno kritérium, plno programů je ještě v SD kvalitě a na té 127cm plazmě bude vidět hodně ten nekvalitní signál. Takže mi jde také o to který příjmač dokáže co nejlépe zobrazit SD programy.
interfernet422 (1575)|20.5.2011 22:19
... už jsem tu jednou někde zahlédl způsob řešení nahrávání z libovolného transpondéru tak, že se zakoupí dva levné jednotunerové stb - např. Arivy (vyjdou levněji než dvojtunerový) tím, že jeden slouží k nahrávání, druhý ke sledování a v případě poruchy jednoho slouží druhý, než se první vrátí z opravy, nebo jej prodejce vymění za nový kus.
golfLC (1941)|20.5.2011 22:25
rudyz: S Dagym riesime v inej teme novy Technisat DIGIT ISIO S1, mrkni tam https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=27716 HD aj SD v poriadku aj s pomocou funkcie upscaling, pozri v podpise, na akej uhlopriecke to pozeram z cca 3-4 metrov :) je to dvojtuner, kazdu chvilu uz ma prist do CZ a SR....
rudyz (30)|20.5.2011 23:11
Interfernet422: s Arivama je to řešení, problém, ale vidím v té kvalitě obrazu. Vím, že tu proběhla debata že kvalita obrazu je subjektivní, já ale věřím, že ten rozdíl tam bude.

GolfLC: Vím, že by to byl hezký a kvalitní příjmač, ale za kolik to bude- 8000-10 000Kč. To už jsem cenově úplně jinde. K tomu ještě budu kupovat časem druhý příjmač k druhé televizi CRT(až zruším místní kabelovku), takže bych hold řešil nahráním na druhém STB.
interfernet422 (1575)|20.5.2011 23:27
[quote=rudyz;346964]Interfernet422: s Arivama je to řešení, problém, ale vidím v té kvalitě obrazu. Vím, že tu proběhla debata že kvalita obrazu je subjektivní, [COLOR=Red]já ale věřím[/COLOR], že ten rozdíl tam bude.
[/quote]
Tzn. že jsi ho neviděl, jen máš info od agentury JPP...
rudyz (30)|20.5.2011 23:33
Ne neviděl. Je to opravdu JPP na diskuzních fórech :-)
Do těď jsem měl doma DIGI-TV na jedné televizi a na druhé místní kabelovku nevalné kvality. Teď kupuju Panasonic plasmu 50G30 a tak chci mít kvalitnější obraz. Proto když velká investice do televize tak ať obraz za něco stojí. Už ale zase nechci investovat víc než je třeba. Proto kompromis kvalita/cena.
Scorpion7 (200)|21.5.2011 09:17
[quote=rudyz;346949]Díky za rady.
Vím, že to nahrávání dvou a programů a koukání na třetí je omezeno na ten multiplex, ale aspoň něco. Jde někde najít v jakém multiplexu je jaký program?
Budu časem ještě pořizovat druhý příjmač pro starou CRT televizi 72cm. Takže bych mohl koukat na jiný program i tam.

Dagy2: A který z těch Technisatů by jsi spíš koupil HD8 je o něco starší, ale zase asi o něco vybavenějši.

Ještě jedno kritérium, plno programů je ještě v SD kvalitě a na té 127cm plazmě bude vidět hodně ten nekvalitní signál. Takže mi jde také o to který příjmač dokáže co nejlépe zobrazit SD programy.[/quote]

Najlepšie zobrazit SD prog.vie Vantage VT-600S,čo sa týka kvality obrazu./nehovorím o výbave,funkciach a cene/A to je jedno či to bude na Plazme,LCD alebo LCD LED.Technisat tiež špičkovo vynikajuci,ale o kuštičok lepší Vantage.Samozrejme všetko pri prepojení cez HDMI.Odskušané.Ked chceš skutočne kvalitný obraz,tak sa rozhodni medzi VTG alebo TS.

Možno,možno ešte ShowBox HD 5000 Vitamín/to je iná kategoria/,ale tento odskušaní nemám.Tu by Ti podal info stale fajčiaci muž SlavoF/stále sa ale bavíme,čo sa týka kvality obrazu/.Ten ho vlastní.
Pitomec (10211)|21.5.2011 10:28
[quote=interfernet422;346954]... už jsem tu jednou někde zahlédl způsob řešení nahrávání z libovolného transpondéru tak, že se zakoupí dva levné jednotunerové stb - např. Arivy (vyjdou levněji než dvojtunerový) tím, že jeden slouží k nahrávání, druhý ke sledování a v případě poruchy jednoho slouží druhý, než se první vrátí z opravy, nebo jej prodejce vymění za nový kus.[/quote]U Ari-šrotu je to víc než aktuální :D Jinak v praxi ale o ničem (co třeba povely DO? I když možná to jde jak u TechniSatu navolil na 2 různé) a taky sdílení karet je s otazníkem...
jarino1978 (8045)|21.5.2011 12:11
[quote=Scorpion7;346987]Najlepšie zobrazit SD prog.vie Vantage VT-600S,čo sa týka kvality obrazu./nehovorím o výbave,funkciach a cene/A to je jedno či to bude na Plazme,LCD alebo LCD LED.Technisat tiež špičkovo vynikajuci,ale o kuštičok lepší Vantage.[/quote]

pod toto sa podpíšem každé ráno, každú noc.
Dagy2 (3153)|21.5.2011 12:20
2 STB tunery by v podstate bolo možné prirovnať k systému, ktorý sme boli zvyknutí používať ešte v minulom storočí:
STB1 = tuner pre TV
STB2 = VHS / DVD-HDD

základný nedostatok vidím:
- ako píše pitomec - ďalšie DO, takže mám TV+STB1+STB1+AVR+???
- ak budem vždy nahrávať len jeden program naraz, tak všetky nahrávky budú na jednom USB-HDD. Tento STB zapnem vždy len keď chcem nastaviť nahrávanie alebo niečo prehrať - rovnako ako video alebo DVD/HDD
- oveľa väčší zmätok nastane ak jedného dňa je film na jednom programe a zároveň futbal na inom programe. Tak rýchlo kupim druhý USB-HDD a potom začne ten miš-maš s prehľadávaním diskov, prehadzovaním medzi USB a podobne. To je blbosť. U twintuneru nahrávam vždy len na jeden HDD bez ohľadu na to, či nahrávam jednu alebo dve nahrávky súčasne. Okrem toho vidím, čo sa deje na nahrávanom programe napr. v PIP stlačením jednoho tlačítka a pod. U dvoch STB to budú rošády jak blázen.
- tvrdiť že nahrávať budem len občas je nezmysel - kto neskúsil nevie. Najlepší vynález STB s HDD je totiž timeshift - takže takmer každý film a seriál pozerám dnes z timeshiftu (takže nahrávanie beží veľmi často). Tzn. že pozerám radšej nejakú reláciu na viasate alebo TA3 od 20.00 do 20.45. Potom začnem pozerať program, ktorý mal začať o 20.00 a po preskákaní všetkých reklám končím v rovnaký čas ako live vysielanie.
zicofot10 (69)|21.5.2011 13:01
Zdravím odborníky.Hoši,pořád tady rozebíráte nadprůměrné stroje Vantage - Technisat nějaký linux a občas tu ně zanadává na Arivu.Ale poraďte ,co koupit důchodcovi,kterému děti koupili jako dárek nějaké LCD nebo LED Tv.Ten těžko bude chtít utratit za přijímač více než 4000kč.Bude chtít aby mu to spolehlivě jelo s nějakou českou kartou a občas třeba někdo z rodiny něco nahraje.Teď mi prosím poraďte ,co koupit.Z