Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 85

Téma: Kvalita videa, plynuly datovy tok

  1. #31

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    nechal jsem mpeg ts 25ss, rozliseni jsem dal na 720x576 6000kbs, pustil to na TV a rekl bych super.
    ps: doufam, ze XtoDVD si na tom formatu nevylame zuby.

    co se ted da delat s kombinaci zaberu z helmovky? nic?
    Můžeš mi prozradit, proč hodláš použít další naprosto (pro tento účel) nepoužitelný nástroj (ConvertXtoDVD) a takto amatérsky prznit to co už máš hotové k dalšímu použití a nechat ho přežvýkávat to ještě jednou? Spousta volného času? Já bych ho tedy využil jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    co se ted da delat s kombinaci zaberu z helmovky? nic?
    No doteď jsi jen nastavoval projekt, teď teprve přijde ta pravá zábava.)

    U tý helmovky už bude trochu záležet na tom, co vlastně děláš, pro různé typy záběrů i použití může být vhodný jiný přepočet. V zásadě základní způsoby by byly:
    - převod frame to frame - tedy záznam se u tohoto zpomalí (výhoda: rychlé, asi nejkvalitnější co se týká obrazu - nevýhoda: zpomalení obrazu)
    - vyseknutí každého x-tého snímku (výhoda: rychlé - nevýhoda: nekoukatelné)
    - blending - asi nejpoužívanější (výhoda: zachová původní rychlost i celkem plynulost obrazu; nevýhoda: blednováním se vytvoří dvojité obrysy pohybujících se věcí)
    Další možnost je kvalitní převod využívající interpolaci a analýzu a dopočítávání pohybu - to je sice hodně kvalitní, ale pro tvoje potřeby asi příliš náročné na rendering. Záleží kolik toho potřebuješ zpracovat, jestli je to jen kousek i tahle možnost se dá.
    Tohle asi studio nebude umět, tak se budeš muset poohlédnou po jiném sw pro přepočet.
    Zkusil bych bych třeba ProCoder nebo něco podobného.
    Samozřejmě až budeš nastavovat výstupní formát při přepočtu, tak zvol takový aby ti ho střižna nativně podporovala a počítač zvládal přehrávat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Můžeš mi prozradit, proč hodláš použít další naprosto (pro tento účel) nepoužitelný nástroj (ConvertXtoDVD) a takto amatérsky prznit to co už máš hotové k dalšímu použití a nechat ho přežvýkávat to ještě jednou? Spousta volného času? Já bych ho tedy využil jinak.
    mozna proto, ze jsem neprisel na to, ze to je nepouzitelny nastroj. koupil jsem licenci a program pouzivam uz dlouho. da se tam jednoduse vse nastavit. u pinnaclu to nejak ma jit taky, ale tam jsem jaksi neprisel ani na to ani jak se odpichnout, natoz dal neco nastavovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    No doteď jsi jen nastavoval projekt, teď teprve přijde ta pravá zábava.)

    U tý helmovky už bude trochu záležet na tom, co vlastně děláš, pro různé typy záběrů i použití může být vhodný jiný přepočet. V zásadě základní způsoby by byly:
    - převod frame to frame - tedy záznam se u tohoto zpomalí (výhoda: rychlé, asi nejkvalitnější co se týká obrazu - nevýhoda: zpomalení obrazu)
    - vyseknutí každého x-tého snímku (výhoda: rychlé - nevýhoda: nekoukatelné)
    - blending - asi nejpoužívanější (výhoda: zachová původní rychlost i celkem plynulost obrazu; nevýhoda: blednováním se vytvoří dvojité obrysy pohybujících se věcí)
    Další možnost je kvalitní převod využívající interpolaci a analýzu a dopočítávání pohybu - to je sice hodně kvalitní, ale pro tvoje potřeby asi příliš náročné na rendering. Záleží kolik toho potřebuješ zpracovat, jestli je to jen kousek i tahle možnost se dá.
    Tohle asi studio nebude umět, tak se budeš muset poohlédnou po jiném sw pro přepočet.
    Zkusil bych bych třeba ProCoder nebo něco podobného.
    Samozřejmě až budeš nastavovat výstupní formát při přepočtu, tak zvol takový aby ti ho střižna nativně podporovala a počítač zvládal přehrávat.
    klidne podniknu i casove narocnou konverzi. z vypravy privezu cca 40GB z rucni kamery, a 20GB z helmove kamery. z ty helmovky se toho dost vyhodi, ale i dost zustane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    rika nekomu z vas pojem powerdirector 9 ? shit? nebo ok? musim rict, ze nejsem z pinaclu nadsen. rad bych presel na neco rozumejsiho.

    edit: jeste tedy koukam po jine helmove kamere. Mam zalusk na kameru, ktera dela PAL 1080p 25ss.
    pujde to kombinovat s moji rucni kamerou? uz to bude moje 4-ta kamera a kazda stala nebo bude stat kolem 8 tisic. uz me kompatibilita trochu bere dech.

    edit: me uz z toho trefi. zase se mi u exportu MPEG2 TS nejak uhnizdilo 29,97ss nejde to zmenit na 25ss. Ale 25 jsem tam vcera vecer mel!! doparoma, jak to zase zmenit na 25?? prosim... navody nerikaj samozrejme vubec nic.
    Naposledy upraveno uživatelem vlastat: 27-01-2011 v 10:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    edit: me uz z toho trefi. zase se mi u exportu MPEG2 TS nejak uhnizdilo 29,97ss nejde to zmenit na 25ss. Ale 25 jsem tam vcera vecer mel!! doparoma, jak to zase zmenit na 25?? prosim... navody nerikaj samozrejme vubec nic.
    Vyhod PS a sezen si nejakou lepsi striznu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    Osobně bych doporučil Edius Neo, od velkého bratra převzal hodně dobrých vlastností. Osobně míchám různá videa (Edius) a poměrně dobře se s tím popere.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    @vlastat : urobil som si doma skúšku v tom Pinnacle shite a :
    - nechápem, prečo robíš export v MPEG-4 ? Ty si fakt nedáš povedať, čo som ti už dávno napísal a poslal screeny ? Prečo to doprdele nerobíš podľa toho a neustále vymýšľaš blbosti ?
    - ako EXPORT nevoľ šablónu MPEG-4, pretože ona vie len progressive záznam. Čiže buď 25p, alebo 50p. Táto šablóna nevie interlaced export !
    - pozri si screeny exportu MPEG-4 :
    - screen 501 = import 1920x1080/50i ( tvoja Panasonic kamera ), export 1920x1080/25p . Výsledok = na ho....
    - screen 600 = import 1920x1080/50i ( tvoja Panasonic kamera ), export 1920x1080/50p . Výsledok = na ho....
    - nepoužívaj inú šablónu na export, len tú podľa screenu 04 !!!
    Proč považujete PS za špatné?Co tedy můžete doporučitpopřípadě s jakou střižnou pracujete?Předem dík za tip.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 27-01-2011 v 18:14 Důvod: Upraven "vzhled" postu. Proč byly ty čárky po desítkách volných řádků?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek

    edit: me uz z toho trefi. zase se mi u exportu MPEG2 TS nejak uhnizdilo 29,97ss nejde to zmenit na 25ss. Ale 25 jsem tam vcera vecer mel!! doparoma, jak to zase zmenit na 25?? prosim... navody nerikaj samozrejme vubec nic.
    A nezkoušel jsi tam dávat ty zaběry z helmovky? Měl si dobře nastavený projekt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    zkousel jsem jiz hotovy projekt na 25ss. neslo to. dat novy projekt, vsechno zacit s cistym stolem. a v 25ss. to jde. pakarna
    pinacle ... dokud nedelas nic slozityho... natahnout video, sestrihat, vyexpedovat, jo.
    ... ale zacnu davat titulky, logo, a nedejboze obrazove efekty, tak je to v pr.... mrzne to, mrzne to, mrzne to. nakonec to udelam, takze to jde. ale 250x restartuju PS anebo cely PC. vzdycky dam 2 nebo 3 prechody, anebo nekolikrat za sebou edituji titulky, a je kamarad v koncich a ja na inkfarkt. uz me to neba. at mi nakej borec od pinaclu ukaze, jak si to predstavovali. zrovna bych ho zatlouk do zidle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od MONYS Zobrazit příspěvek
    Proč považujete PS za špatné?Co tedy můžete doporučitpopřípadě s jakou střižnou pracujete?Předem dík za tip.
    Aj pre toto :

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    pakarna
    pinacle ... dokud nedelas nic slozityho... natahnout video, sestrihat, vyexpedovat, jo.
    ... ale zacnu davat titulky, logo, a nedejboze obrazove efekty, tak je to v pr.... mrzne to, mrzne to, mrzne to. nakonec to udelam, takze to jde. ale 250x restartuju PS anebo cely PC. vzdycky dam 2 nebo 3 prechody, anebo nekolikrat za sebou edituji titulky, a je kamarad v koncich a ja na inkfarkt. uz me to neba. at mi nakej borec od pinaclu ukaze, jak si to predstavovali. zrovna bych ho zatlouk do zidle.
    Pre jednoduchú prácu : Corel Video Studio X3 PRO
    Pre zložitejšiu editáciu : Sony Vegas Pro, Edius 5/6
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Jak píše jarino1978...
    Jestli to chceš dělat aspoň trochu seriózně vyzkoušej dema jiných střižen, uvidíš které ti sednou. Kromě Vegasu a Ediusu můžeš ještě zkusit Adobe Premiere nebo Final Cut.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    ted mi tady nejaky nadsenec nabizi edius 5 i s kartou. ale mam notebook HP 2,5Ghz core duo, 4MB, ATI Radeon. Takze kartu nevyuziju. Bude to na tom behat? Video delam uz dlouho, muj milacek byla strizna on MS. jen tech formatu zvladala malo. tak PS. bojim se, ze to na tom NB bude delat neplechu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Však si vyzkoušej trial, od toho je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    ted mi tady nejaky nadsenec nabizi edius 5 i s kartou. ale mam notebook HP 2,5Ghz core duo, 4MB, ATI Radeon. Takze kartu nevyuziju. Bude to na tom behat? Video delam uz dlouho, muj milacek byla strizna on MS. jen tech formatu zvladala malo. tak PS. [COLOR=red]bojim se, ze to na tom NB bude delat neplechu[/COLOR]
    A PS ses nebal? EDIUS ti bude vpohode na tom NTB behat ... mam single core a beha bez problemu a zkousel jsem i HDV ... BTW za ten EDIUS s tou kartou mas Neo2 (nevim,jestli se jeste prodava) ... Neo3 je taky reseni,ale prijde mi,ze je jeste vic orezana nez byla Neo2 ... kazdopadne je to HW nenarocna strizna a pro me prijemny rozhrani (vec nazoru) ... pro ani proti Corelu nic rict nemuzu,ale kazdopadne obe tyhle strizny ti budou behat vpoho

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    Jak píše jarino1978...
    Jestli to chceš dělat aspoň trochu seriózně vyzkoušej dema jiných střižen, uvidíš které ti sednou. Kromě Vegasu a Ediusu můžeš ještě zkusit [COLOR=red]Adobe Premiere[/COLOR] nebo Final Cut.
    S tou Premcou bych byl mozna opatrnej ... ma vcelku uz velky HW naroky,koneckoncu jako vsechno od Adobe ... kazdopadne ti behat bude (nevim,jak se popere s tou integrovanou grafikou),ale u slozitejsich projektu a u HD by mohl byt problem a u CS5 nevim,jestli by te to nechalo vubec nainstalovat
    Naposledy upraveno uživatelem MartasKP: 28-01-2011 v 11:35
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FRAPS plynulý, wlmm i pinnacle ne
    Od tomaslizner v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-06-2011, 16:33
  2. Kvalita vyrenderovaného videa na LCD televizoru
    Od Traveler v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2010, 22:50
  3. spatna kvalita prehravaneho videa
    Od sider v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-11-2005, 19:18
  4. rozdilna kvalita uvodniho videa a menu
    Od Monti v sekci Mastering
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-10-2005, 17:26