Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 51

Téma: Struktura menu DVD

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Zdravím,
    prosím všechny odborníky (a nejen je), kteří používají DVD Architect, jestli by mi mohli vysvětlit rozdíl mezi jednotlivými menu ve struktuře DVD dle následujícího obrázku:




    Mně totiž není jasné, v čem se liší Menu 1 od Menu 2 a od Menu 3. Dále pak jsou tam nějaké stránky u Menu 1 (page 1 a page 2), ale nevím, k čemu přesně se dají použít a v čem se liší od klasického menu (např. Menu 2).
    Naposledy upraveno uživatelem radek.kovacik: 05-10-2010 v 18:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    moc nerobim s architektom .. dve stranky su dve stranky to je jasne ne ? to je to menu1 .. a menu2 mi pripada ako podmenu menu1 .. ale moc neviem aky je tam rozdiel .. toto je zmatok vsetkych tychto radoby authoringov , ktore ti ponukaju kopu automaticky generovanych veci , ale nemas to vobec pod kontrolou a nemozes to cast az tak moc ovlivnit ..

    seriozny authoring ti ponuka menu .. a ty si ho nalinkujes ako chces a kam chces .. hierarchiu menuciek si robis sam a musis ju mat v hlave ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    jak by se ty menu mely lisit, to vis jen ty, to ukazuje jen strom, menu 1 ma dve stranky, menu 2 je menu 1 podmenu, submenu a menu 3 je proste dalsi menu, neni tam ale videt co je root menu, title menu , to bude videt zrejme nekde jinde, bud to musis nastavit, nebo se to generuje samo a taky umisti samo (VTS nebo VMG), to se koneckoncu umisti i samo kdekoliv i po pojmenovani tech menu (title nebo root)


    ty programy to maji namirene do tohoto smeru :
    lehke veci se delaji jeste jednoduseji, proste otevres program a vyrobis DVD bez znalosti vpodstate, ale jakmile chces neco slozitejsiho zacnes se do toho zamotavat , do manualu, jeho jemnych nianci , veci , ktere vpodstate ani v zadnem navode nejsou , DVD Architect ma jednu specialitu, kdy umozni uplne jednoduse udelat dva virtualni title (z jednoho filmu), pokazde z jinyma kapitolama, zacatkem a koncem treba

    ty slozitejsi programy, jako DVD Lab Pro jdou opacne, i jednoduche veci ti daji mozna zabrat, na uplnem zacatku , ale pak uz jen ziskavas,u slozitych veci jen dal oteviras stranky ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Neznam sice Architekt,ale k tomuto to snad ani neni potreba.Zkontroluj si MENU1,proc tam mas 2 strany a nebo ho smaz a udelej znovu.Mas tam proste druhou stranu a mozna zbytecne.Neznam teda celou strukturu.
    Ja bych videl,ze ta druha stranka toho MENU1 byla nejak spatne umistena.Misto dalsijo menu nebo submenu jsi udelal jen PAGE2.Nepamatuju si jestli ma architekt schema propojeni,pokud ano,tak by ti to mel samo ukazat,kde je zakopana cuba.

    To ai : musim ti oponovat LAB je velise USER FRIENDLY ... pro zacatecniky strasne jednoduchej,slozitejsi je uz pak pri programovani registru atd ... btw jsem se jeste k tomu nedokopal,jak jsem napsal v jinem vlakne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    ono i druha strana menu je vlastne jine menu, mohou byt treba za sebou i fyzicky v jednom VTS , ale vpodstate je to druhe menu, to jsou ty zmatky v tech user friendly softech ...zadne page 1 nebo page2 menu ve specifikacich DVD neni, nesnazil bych se to ani analyzovat nejak, proste v tom Architectu udelas DVD s menu nebo strukturou jak si to nakresli, nebo jak jsi to chtel a dobry, udelej z toho VIDEO_TS na hardisk a vyzkousej navigaci, jestli dobry, vypal to

    MartaSP, ..., , je to relativni jak vidime ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Je to vlastne blabol,co jsem napsal.Vychazel jsem z tech profi DVD prevazne s pohadkama,kde je hodne kapitol.Ted jsem si uvedomil,ze LAB te nenecha udelat dalsi stranku.Proste jsou to dve autenticke menu jen s linkem na dalsi kapitoly.Takze zadne PAGE1 - PAGE xy.Nedokazu si ale vysvetlit co ma znamenat toto.Ten export na HDD je myslim bezna vec.Ja osobne nez zacnu neco palit na medium prohlidnu to na PC ... skola Std
    Pokud to by to v PC fungovalo,pak bych teda asi uz nic neresil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od MartasKP Zobrazit příspěvek
    Je to vlastne blabol,co jsem napsal.Vychazel jsem z tech profi DVD prevazne s pohadkama,kde je hodne kapitol.Ted jsem si uvedomil,ze LAB te nenecha udelat dalsi stranku.Proste jsou to dve autenticke menu jen s linkem na dalsi kapitoly.Takze zadne PAGE1 - PAGE xy.Nedokazu si ale vysvetlit co ma znamenat toto.Ten export na HDD je myslim bezna vec.Ja osobne nez zacnu neco palit na medium prohlidnu to na PC ... skola Std
    Pokud to by to v PC fungovalo,pak bych teda asi uz nic neresil.
    ...tak tak!
    BTW nejlíp nechat na HDD v ISO-souboru a můžeš s tím kdykoli nakládat dle potřeby...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    MartasKP:
    To byl pouze ukázkový příklad, co všechno lze vytvořit ve struktuře menu DVD pomocí DVD Architecta (ve skutečnosti toho Architect umožňuje ještě více, ale to už jsem do toho nechtěl zbytečně motat, protože v tuto chvíli mi jde především o menu).

    ai:
    Ty jsi na to přesně kápl, to je právě to, co mi není jasné a v co jsem doufal, že mi někdo z vás bude schopen objasnit. Jde mi právě o ta root menu, title menu, submenu a další, a také o to, jak jsou zařazena do struktury toho vytvářeného DVD. Jestli je to v jednom VTS nebo ve více VTS a jak to podle té zobrazené stromové struktury mám poznat nebo identifikovat.
    Další věc, která by mne zajímala (a která mi také není jasná) je to, jak by na každé takové menu reagoval DVD přehrávač, např. když se vytvoří menu s více stránkami, zda jde mezi nimi přecházet bez přerušení hudby, hrající na pozadí (zda to mám chápat jako jediné společné menu tvořené více stránkami nebo zda to jsou úplně samostatná menu).

    DVD Architect je docela mocný nástroj, který je schopen vytvořit i složitou strukturu DVD, ale v jeho nápovědě bohužel chybí jakékoli vysvětlení toho, co který objekt zobrazený v okně projektu znamená a jak se ve skutečnosti zapasuje do struktury DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    tie strany su tam kvoli tomu , ze DVDA to vie sam cele naprogramovat .. tupy uzivatel nemusi nic nastavovat .. vsetko sa spravi samo , pridaju sa tlacitka na prechadzanie stranok , atd ..

    radek : ty si to musis nastavit sam .. Title menu je asi to s tou hviedzickou .. medzi menu nemozes nikdy prechadzat bez prerusenia hudby ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    ano , muze to byt nekde v nastaveni, v helpu hledat ty nazvy , root a title,

    kdyz chces videt kde je root menu, title menu ve vysledku stahni si free programek PGCEDIT,

    otevri si VIDEO_TS (to musis samozrejme exportovat z Architecta) a tam vse vidis, ovsem mej na pameti, ze je to DVD struktura delana pomoci abstract layer , nebo-li programem Architect podle algoritmu, tedy ta struktura neni prirozene nejjednodussi, ale proste generovana strojem, muze tam dochazet k "mateni nepritele" , treba, ze mas VTS root menu jako nejake PGC, ale jen jako dummy, ale skutecne to root menu je nekde pod nim v tom samem PGC a dalsi veci
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Pytkin:
    Ta hvězdička v DVD Architectu znamená, že takto označené menu se bude automaticky spouštět jako první po vložení disku do přehrávače. Takže to by mělo být title menu?

    ai:
    PgcEdit jsem si zkušebně spustil a otevřel v něm nějaké DVD, ale většina těch informací, které se v něm zobrazují, mi vůbec nic neříká. Tam by asi bylo potřeba mnohem více hlubších a detailních znalostí struktury DVD, než jakými já disponuji.

    Jiná možnost, jak to zjistit, neexistuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    ta hvezdicka oznaci zrejme kam ma program skocit z first play PGC ve WMG, title menu to zrejme nemusi byt

    je to uplne jednoduche pokud vis, ze kazde DVD se sklada (m.j.) z VMG a jednotlive VTS. To VMG je hlavni centrum, stredisko , zakladna. Z tama muze struktura DVD skokat kamkoliv, primo do filmu (titles), ktere jsou umistene ve VTS, nebo do jakychkoliv menu, at uz ve VMG nebo ve VTS.

    V PGCEDITu nejlepe udelej toto, nacti VIDEO_TS, zvol Trace mode (ctrl+T), a pak mackej jen to tlacitko STEP vlevo dole, DVD normalne jede krok po kroku a ty jen se divej na sloupec vlevo a vpravo co to dela, proste normalne manualne krok za krokem simulujes prehravani v DVD prehravaci, pak to bude jasnejsi, je to samovysvetlujici.

    Vlevo nahore mas ruzne VMG PGC, pod tim jednotlive VTS, kde jsou filmy (titles), menu (maji treba 3b nebo 4b vedle toho , skratka pocet buttonu), a dummy PGC, ktere jsou generovany tim Architectem taky. A taky si vsimni , tech title a root u ruznych menu. Pokud tam nejsou muzes root menu ve VTS zvolit (right click a set menu type), treba root menu by ve VTS melo vzdy byt , aby DVD prehravace neblbly po stlaceni menu na dalkovem ovladaci.

    right click a Preview PGC ti zacne prehravat ty PGC (video nebo menu), samozrejme pokud tam jsou, v dummy PGC treba nic neni, tam jsou jen strojove prikazy v PRE commandech



    Vpravo si vsimni, za se to sklada ze tri casti Pre commands, Post commands a cell commands (to jsou u filmu vetsinou kapitoly). Tam jsou strojovy kod, povely, skoky, prikazy co DVD dela , kdyz to jede ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    radek : aha .. takze FIRST PLAY .. ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Radek: Nechci tady znovu otevírat nějaký flame o tom, co je lepší, ale takto vidím tu strukturu "načmáranou na tabuli" mýho displeje jednoduché DVD-placky (jedno PGC) se třemi Titles a jedním Intro se spouštědlem (Menu) já ve Scenaristu. Barvy šipek a čar plus namapování na Pre- a Post Commandy bych ti uměl vysvětlit... Navíc si to mohu otevřít v okně simulace funkcí.

    Vyrobeno do universální "šablony", kterou mi udělal na přání náš člen 666dia, proto tam jsou předem přidány i ty "dummy" pro přechody vrstev vpravo, kdyby to bylo větší...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Schema_DVD_Nebe_je_meta_3_tituly.jpg 
Zobrazení: 173 
Velikost: 308.9 KB 
ID: 7405  
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 09-10-2010 v 09:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    @Radek: Nechci tady znovu otevírat nějaký flame o tom, co je lepší, ale takto vidím tu strukturu "načmáranou na tabuli" mýho displeje jednoduché DVD-placky (jedno PGC) se třemi Titles a jedním Intro se spouštědlem (Menu) já ve Scenaristu. Barvy šipek a čar plus namapování na Pre- a Post Commandy bych ti uměl vysvětlit... Navíc si to mohu otevřít v okně simulace funkcí.

    Vyrobeno do universální "šablony", kterou mi udělal na přání náš člen 666dia, proto tam jsou předem přidány i ty "dummy" pro přechody vrstev vpravo, kdyby to bylo větší...
    Tak tohle je masakr ... to bych chtel vytvaret ... klobouk dolu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Struktura VIDEO_TS.IFO ?
    Od machura v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2012, 20:19
  2. Struktura DVD na Externím disku
    Od catina v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-11-2010, 19:30
  3. MPEG Video Wizard DVD (struktura menu )
    Od snehulak2006 v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-09-2010, 16:41
  4. Struktura DVD
    Od nikos v sekci Mastering
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-01-2006, 21:50
  5. Struktura DVD
    Od danis v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-05-2005, 12:40