Původně odesláno od
arkij
Mám zkušenost s kombinací FIRECODER BLUE a EDIUS, na kterou jsem musel přejít po ukončeném vývoji Ulead Media Studia Pro a přechodu na HDV.
Pro srovnání mám jako základ CORE DUO QUAD a pokud nechám rendering z časové osy, kde je jen pár filtrů (úprava barev, přechody apod.) tak to jede cca 1/4 - 1/3 realtimu. Pokud na celou sekvenci dám ještě další náročnější filtry a použiji například stabilizaci (Mercali), tak jede převod kolem 1/1 realtimu, jednou se mi to podařilo zpomalit asi na 2/1 ale to jsem tam zkoušel řadu ptákovin.
V podstatě procesor počítá filtry a FIRECODER BLUE provádí převod, alespoň tak se mi to jeví.
Dnes jsem ale ráno v práci svoje PC neprobudil (v noci byla bouřka a asi mi "odpálila" procesor a způsobila ještě další škody, ty tady ale popisovat nebudu), tak jsem narychlo použil PC kolegyně, přehodil kartu a nainstaloval FIRECODER BLUE a EDIUS, protože potřebuji něco dodělat, takže mám srovnání na slabším CORE DUO. Střih jde trochu pomaleji, malinko zadrhává náhled (tady karta nepomůže), nicméně samotný převod přes FIRECODER BLUE se téměř nezpomalil a časy jsou podobné jako jsem měl včera.
Takže mohu potvrdit že FIRECODER BLUE je výborná karta s velice kvalitním výstupem, jede dobře i na slabším PC a pokud do ní chceš investovat nemalý peníz, určitě se Ti v kombinaci s Ediusem vyplatí, ještě asi podporuje i nějaký jiný střihový SW, bez té podpory jako samostatná ale nemá smysl, skutečně slouží jenom pro rendering na výstupu.
Jo a běhá mi zatím jen na verzi 5.12, když jsem to upgradnul na momentálně aktuální 5.51, tak se podpora pro HDV vytratila, zůstala jenom pro AVCHD. Možná to časem opraví. Samotný SW, co je dodáván ke kartě sice umí taky převod z SD na HD, z HDV na SD (DVD) apod. taky menu a mastering DVD a Blue Ray ale moc se mi nelíbí a zůstanu u mých starých Ulead DVD Movie Factory a Ulead DVD Workshop. Blue Ray zatím neřeším.
Jo a pokud si nainstaluješ AVCHD Converter od Canopusu, tak umí přímo pomocí této karty jak přehrávat, tak konvertovat na MPEG2 AVCHD video (např z foťáku a kamer SONY), což se taky hodí.
Pokud máš další dotazy, rád odpovím.