Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TV VIERA TX-P42S20E

Duncan66 (140)|25.5.2010 11:43
[quote=David Lister;283137]Fotky jsem zkoušel a vypadají naprosto fantasticky. Pokud nastavíš předvolbu "Kino režim" tak blikání pravděpodobně vůbec neuvidíš, jedině že bys po něm pátral nebo byl ultasenzitivní.

Asi jsem si na SD zvykl, přijde mi to OK, sice jsou hrany prokládaného obrazu neklidné, ale to se dá odpoustit. Obecně se nedá říct, zda bude lepší HD ready nebo fullHD, záleží hodně na obvodech TV.



To je samozřejmě tvoje volba. Jestli jsi ale četl pořádně, tak jsem jasně napsal, že předvolba "Kino režim" skoro nebliká. Obraz je tak stabilní, že při běžném sledování nemáš šanci blikání vidět. Jedině když dám plochu PC a zaměřím se na velké jednolité plochy, tak se dá nějaké minimální blikání zaznamenat.
Odrazy taky nemusí být problém, jak to letos jasně ukazuje model G a V.
IMHO dost moderních LCD je na tom s odrazy mnohem hůře než plasmy - třeba LG u některých modelů, to je doslova peklo - na nich jsou odrazy mnohem horší než na jakékoliv plasmě.[/quote]

Kvuli lepsim reseni ohledne odrazu nebudu davat 10k penez navic. A to blikani, jsem proste na to senzitivni a v kazdem shopu kde jsem byl a ze jich nebylo malo, tak Panasonicy blikaly jednoznacne nejvic ze vsech plasem Samsung mene, LG uz jen drobne chveni ale bylo tam. (LCD maji naprosto pevny obraz). Z 10 metru jsem okamzite poznal co je mezi temi 100 vystavenymi televizory plasma Panasonic. Verim ze po urcitem nastaveni a nejakem kompromisu to blikani v domacich podminkach skoro neni poznat, ale mi vadi i to drobne chveni a neminim trapit svoje uz tak dost namahane oci. Jinak jsi me osobne prekvapil, ze jsi nakonec koupil plasmu, kdyz jsi posledni mesice viceme mene rozhodoval mezi ruznymi typy LCD, ale preju ti, aby ti slouzila dobre a byl jsi s ni spokojeny, o nic jineho nejde. ;)
David Lister (405)|25.5.2010 13:41
[quote=Duncan66;283163]Jinak jsi me osobne prekvapil, ze jsi nakonec koupil plasmu, kdyz jsi posledni mesice viceme mene rozhodoval mezi ruznymi typy LCD, ale preju ti, aby ti slouzila dobre a byl jsi s ni spokojeny, o nic jineho nejde. ;)[/quote]

Spíš je to tak, že jsem vždycky chtěl plasmu, jen jsem se přesvědčoval, že LCD mi bude stačit - chtěl jsem ho používat jako monitor. No ale pak přišla manželka do obchodu, koula na ty TV a prohlásila, že LCD se jí nelíbí, a že ten obraz na plasmě je prostě mnohem lepší a navíc že 46ku nechce (což je tak minimální úhlopříčka, při které se TV dá opravdu používat jako monitor) a to všem LCD zlomilo krk :-D

Abych byl upřímný - na začátku jsem tvrdil, že řada G pro mne nemá smysl. V tuhle chvíli přiznám, že kdybych se rozhodoval znovu, tak připlatím a vezmu to Géčko. Protože mi trošku chybí možnost regulovat gamu a přece jen dívání přes den je méně komfotrní, než by bylo u Géčka. Večer si nestěžuju, tam jsem vzhledem k vynaloženým penězům nadmíru spokojen.

Zase na druhou stranu - ušetřené peníze dávají naději, že si budu moct koupit novou TV o něco dříve - třeba se bude G 2011 rovnat V 2010 (stejně jako je S 2010 stejná jako G 2009) a to by se mi líbilo hodně.
Mystix (274)|29.5.2010 15:14
Nevíte někdo jak naladit na této TV kanály pozemního vysílání v HD? Tedy HD ČT a HD Novu? Jsem z Prahy a máme úplně novou společnou antnénu,která by měla být na to připravená. Nicméně při automatickém ladění se HD kanály nenaladily. Díky za info.
Mystix (274)|1.6.2010 11:52
Tak jsem majitelem TX-P50S20E. A zde jsou moje postřehy po 4 dnech testování. BTW. Nejsem žádný utra odborník,ale úplná lama taky ne.

Mohu srovnávat s mojí předchozí CRT TV Panasonic TX-32PX20. Takže k věci.
Co se týče designu tak nová TV docela ujde. V domácím prostředí vypadá lépe než v obchodě.

Co se týče obrazu. Tak z TV vysílání jsem oproti mé CRT TV dosti zklamaný. CRT měla opravdu výborný obraz,který jsem si nemohl vynachválit. Nová TV se ovšem v tomto ohledu chváli nedočká. Obraz je neklidný a jakoby rozmazaný po pixelech. Obzvlášť staré záznamy vysílané v TV jsou fakt katastrofa. Novější věci nebo zpravodajství ještě ujde. Takže v tomhle ohledu stará dobrá CRT nakopala nové plasmě zadnici. Nutno ovšem podotknout,že stará TV měla 32 palců,ale i tak. Navíc HD vysílání se mi vůbec nepodařilo naladit,ikdyž mám všechny předpoklady k tomu ho chytit.
Jediná pro mě positvní věc je,že na TV vysílání koukám jen velmi málo. Jen zpravodajství a nějaký sport. Takže to pro mě až zase taková hrůza není.

Lepší už je to s připojením PC přes HDMI. Bál jsem se SD videí,že budou vypadat jako TV vysílání. Ovšem tady je to o poznání lepší. DVD ripy kolem 1,5 Gb vypadají koukatelně. BD Ripy jsou na tom ještě o poznání lépe. Klasické DVD jsem ještě nezkoušel. Samozřejmě méně kvalitní ripy už tak hezké nejsou,ale pořád jsou o dost lepší než TV vysílání.

Co se týče HD videa tak to je požitek sám o sobě. Sice bych řekl,že odstíny šedé jsou nějaké mdlé a divné,ale jinak je to paráda. Ještě to bude chtít poladit. Zatím jsem zkoušel jeden animák a pána prstenů a je to fakt hezké pokoukání.
eldorado09 (1441)|1.6.2010 16:59
Mystix: Gratulujem k novej telke. Mohol by si hodiť sem aj nejaké fotky (ak je možné)? Ďakujem
Leroj (85)|6.6.2010 07:09
Tak jsem vzal pár fotek a nechal si je v krámu pustit na 46S - no a akorát jsem prohodil "tak to je teda průšvih" a prodavač hned věděl co myslím - to blikání viděl taky.
Zkusili jsem oba kino módy a snad to bylo lepší, ale dobrý ne. I zářivky mi zhasli a nepomohlo.
Dokonce mi prodavač sám nabídnul i vyzkoušení 42G a to samý...
Takže jsem zase v bodě 0 a mohu vybírat dál, ale asi už jen z LCD. Ještě zkusím LG, ale velké naděje tomu nedávám.
Ach jo, a to jsem vždy chtěl plazmu a na LCD jsem nadával a tvrdil že plazma má "lepší - věrnější" podání barev /no ona asi má, obraz mi přijde prostě takovej přirozenější, ale tohle nepřekousnu/ - to si mě teď známý vychutnaj jestli koupim LCD :)
Sakra proč musím být jedním z mála co to vidí ??? :(
Duncan66 (140)|6.6.2010 17:51
[quote=Leroj;284736]Tak jsem vzal pár fotek a nechal si je v krámu pustit na 46S - no a akorát jsem prohodil "tak to je teda průšvih" a prodavač hned věděl co myslím - to blikání viděl taky.
Zkusili jsem oba kino módy a snad to bylo lepší, ale dobrý ne. I zářivky mi zhasli a nepomohlo.
Dokonce mi prodavač sám nabídnul i vyzkoušení 42G a to samý...
Takže jsem zase v bodě 0 a mohu vybírat dál, ale asi už jen z LCD. Ještě zkusím LG, ale velké naděje tomu nedávám.
Ach jo, a to jsem vždy chtěl plazmu a na LCD jsem nadával a tvrdil že plazma má "lepší - věrnější" podání barev /no ona asi má, obraz mi přijde prostě takovej přirozenější, ale tohle nepřekousnu/ - to si mě teď známý vychutnaj jestli koupim LCD :)
Sakra proč musím být jedním z mála co to vidí ??? :([/quote]

zkus jine znacky, treba to bude lepsi. Panasonicy blikaji jednoznacne nejvic, nebo maji uplne v kazdem kramu nejblbejsi nastaveni, ale tim si myslim ze to neni. Samsungy blikali proti panalum o dost mene a LG co jsem videl, tak pouze mirne chveni. Takze pokud porad mermomoci protezujes plasmu, tak to jeste omrkni. Ja neskousnu ani to drobne chveni, protoze na to obcas cumim cely den
Connor (509)|6.6.2010 20:23
Leroj: Jestli si na blikání plazmy tolik senzitivní (viděl si jej jen na jednobarevných plochách reklam a pod., nebo i při normálním pořadu?), tak to bohužel uvidíš alespoň v malé míře u každého výrobce. Prostě smůla.
Leroj (85)|7.6.2010 16:30
no v jednom shopu běželo něco animovanýho a tam jsem si toho všim hned, ve druhém jsem zkoušel fotky a viděl jsem to hlavně ve světlých plochách.

ve filmu nevím jestli bych to viděl, ale co třeba dokumenty z přírody s dlouhými záběry? Tam si myslím že to bude taky špatný.

Hlavně ty fotky mě dost mrzí - fotka se prostě nemůže klepat :(
fujara381 (0)|8.6.2010 23:54
Dotaz:
Pokud mám nastavení 4:3 s pruhy na stranách jakou mají barvu? U kámarádky jsem u panasoniku viděl takovou divnou modrou je to u všech nebo to jde měnit na černou?
Díky za info.
David Lister (405)|9.6.2010 07:39
[quote=fujara381;285164]U kamarádky jsem u panasoniku viděl takovou divnou modrou je to u všech nebo to jde měnit na černou?[/quote]
Tohle se dá nastavit - jsou tři možosti, já je mám nastavené na černou barvu.
Poznámka k těm formátům: Myslel jsme si, že Panasonic neumí automatické přepínání různých formátů tak, aby respektoval jejich poměr a zobrazil je bez deformace. Automatický režim se totiž snaží vše roztahovat na celou obrazovku - 4:3 tedy deformovaně. Automatika má výhodu, že obraz 16:9 letterbox zobrazí na celou obrazovku (tedy ořeže pruhy nad a pod obrazem) - takových programů je ale naštěstí málo.

Pokud se vám ale roztažený obraz, stejně jak mě, nelíbí, tak tu možnost je. Když se přepne do modu 4:3, tak se signál 4:3 zobrazí správně, nedeformovaně, s pruhy po bocích, a signál 16:9 se zobrazí na celé obrazovce - tedy tak, jak by to mělo fungovat.
Hmm (1739)|10.6.2010 12:07
[quote=Duncan66;283055].....odrazy a blikani je presne ten duvod proc nikdy plasmu, ani zadarmo.[/quote]Pokud vidíš jasně blikání, holt smůla. My co ho nevidíme, pohoda. Ale k těm odrazům - máš doma pořádnou velkou televizi s nelesklou matnicí nebo jen plkáš? Ono si stoupni před lesklý LCD Samsung a pak nadávej kvůli odrazům na plazmu :-)
Mystix (274)|10.6.2010 16:02
Já jsem s blikáním měl problém se začátku na velkých jednobarevných plochách,ale postupem času už to nevnímám. Řekl by,že se to po zahoření zmírnilo či úplně zmizelo. Já spíše vnímám takový TV šum (pixelizaci). A to koukám z 3,5 m. Podotýkám,že mám 50 palců.


Zatím se mi také nepodařilo naladit HD signál pozemního TV vysílání. Vůbec mi je TV nenajde. Společná anténa na to připravená je a v horních patrech signál chytí. Já v přízemí ovšem ne. Při prvním spuštění jsem samozřejmě zaškrtl i ladění HD signálu. Nevím no.
Duncan66 (140)|10.6.2010 18:26
[quote=Hmm;285263]Pokud vidíš jasně blikání, holt smůla. My co ho nevidíme, pohoda. Ale k těm odrazům - máš doma pořádnou velkou televizi s nelesklou matnicí nebo jen plkáš? Ono si stoupni před lesklý LCD Samsung a pak nadávej kvůli odrazům na plazmu :-)[/quote]

mam docasne pujcenou Samsung 40B550 a prave kvuli odrazum jsem musel z vyberu eliminovat i nekolik LCD televizi. umim si udelat docela pritmi, ale jsem na ty odrazy docela hodne haklivy a plasmy jsou v tomhle preci jen o dost horsi, pokud uz nemaji nejakou upravu. Staci sebemensi zdroj svetla v pokoji a uz se v ni clovek vidi.
Mystix (274)|11.6.2010 19:17
Ono se nedá na SD kartu nahrávat DVB-T? No tak to je provar. To ten Vieracast je fakt úplně k ničemu. Tomhle fakt nerozumím. Abych si připlácel 8000 abych měl USB konektor se mi fakt nechtělo.

Musím říci,že jsem z téhle TV čím dál více zklamaný.

DVB-T fakt otřes největší. Kdo sleduje hlavně pozemní vysílání v ČR tak tuto TV opravdu doporučit nemohu. Naštěstí televizní vysílání moc nesleduji,ale i tak mě to občas dost vadí ten otřesný obraz. HD filmy jsou sice hezké,ale i to jsem čekal hezčí.
David Lister (405)|11.6.2010 22:14
[quote=Mystix;285417]Ono se nedá na SD kartu nahrávat DVB-T? No tak to je provar. [/quote]

To jsi teda chlape úplně mimo, kdes získal dojem, že tahle TV umí nahrávat???
8 tis u G nepříplácíš jen z USB to je spíš bonus k něčemu úplně jinému...
Mystix (274)|12.6.2010 01:05
[quote=David Lister;285440]To jsi teda chlape úplně mimo, kdes získal dojem, že tahle TV umí nahrávat???
8 tis u G nepříplácíš jen z USB to je spíš bonus k něčemu úplně jinému...[/quote]

No to jsem možná mimo,ale nevidím důvod proč by to TV nezvládla. Jen to je otázka SW. HW má k tomu všechny dispozice.
Deee-aN (190)|13.6.2010 16:24
[quote=Mystix;285459]No to jsem možná mimo,ale nevidím důvod proč by to TV nezvládla. Jen to je otázka SW. HW má k tomu všechny dispozice.[/quote]
Prostě je to jenom čtečka... IMHO kdyby chtěli, aby se nahraný obsah dal přenášet dál (což evidentně nechtějí), neformátovala by ta telka USB HDD (nejsem si jistý, jestli S-ko umí záznam na USB HDD) na mimo TV Panasonic nepoužitelný formát. To by se s tím nemuseli tak složitě patlat a dalo by se nahrávat na flešku. To ale vylučuje to, že minimální kapacita disku pro záznam je 160GB. Bylo by zajímavé zkusit, jak by se to tvářilo na 256GB flashdisk, ale ten není za tu cenu zrovna rozumným řešením.
Dzardis (44)|13.6.2010 21:10
Tak po připojení HD satelitu začalo uplně jiné pokoukání. Obraz perfektně ostrý. Formule nemaj chybu:-) FullHD obraz společně z 5.1 zvukem a ze vzduchu, prostě paráda.
Duncan66 (140)|13.6.2010 21:42
[quote=Dzardis;285637]Tak po připojení HD satelitu začalo uplně jiné pokoukání. Obraz perfektně ostrý. Formule nemaj chybu:-) FullHD obraz společně z 5.1 zvukem a ze vzduchu, prostě paráda.[/quote]

to by me zajimalo, kde jsi koukal na fullHD Formule, kdyz v HD se ani nenataceji, protoze je Bernie kokot. Asi myslis prepocitany obraz z SD na HD. Je to sice o neco lepsi, ale do HD to ma bohuzel daleko :(
David Lister (405)|13.6.2010 23:26
[quote=Duncan66;285643]kdyz v HD se ani nenataceji, protoze je Bernie kokot.[/quote]

To máš pravdu, zvlášť s tou druhou částí :-D

[quote=Duncan66;285643]tAsi myslis prepocitany obraz z SD na HD. Je to sice o neco lepsi, ale do HD to ma bohuzel daleko :([/quote]
Možná jsem slepý, ale mě to teda přišlo sakra lepší. Dokonce jsem chvíli i přemýšlel, jestli je to opravdu jen upscale nebo nativní HD. Přece jen je velký rozdíl, když to udělají drahé zařízení TV stanice, oproti těm levným obvodům v TV nebo STB.
Když přepnu na SD Novu, tak se na to v porovnání s tímhle prakticky nedá dívat. Ale asi mám i dost blbý signál, nevím jestli je to standard, ale obraz SD Novy trpí velkými artefakty z nízkého bitratu, o celkové ostrosti raději nemluvím. Zkoušel jsem stáhnout i neupravené záznamy z DVB-T - bylo to lepší, ale ne o moc.
Dzardis (44)|14.6.2010 08:24
[quote=Duncan66;285643]to by me zajimalo, kde jsi koukal na fullHD Formule, kdyz v HD se ani nenataceji, protoze je Bernie kokot. Asi myslis prepocitany obraz z SD na HD. Je to sice o neco lepsi, ale do HD to ma bohuzel daleko :([/quote]

Přepočítaný, nepřepočítaný -oproti klasický nově je to o dost lepší. Ale NativHD vysílání eurosportu je prostě supr.
Mystix (274)|15.6.2010 12:04
Je tu někdo komu se podařilo chytit na S20 HD DVB-T kánály?
Dzardis (44)|16.6.2010 09:16
[quote=Mystix;285893]Je tu někdo komu se podařilo chytit na S20 HD DVB-T kánály?[/quote]

Akorát primu HD, ale musí být hezky:-) Je to takový jakoHD v normě DVBT1. Jestli se dožijeme toho, že někdy pojede pozemní HD v DVBT2, tak zase dokoupit settopboxy:-) Kocourkov...
Mystix (274)|20.6.2010 11:50
Nevíte někdo jak udělat,aby se mi při puštění TV pustila TV (set top box) a ne zařízení,které mám připojené přes HDMI?

Nebo,když mám puštěnou TV a pustím PC,který mám připojený přes HDMI1,tak TV se mi automaticky přepne na to HDMI1 a to já nechci. Nikde jsem nenašel nastavení,kde to nastavit.

Díky
Deee-aN (190)|20.6.2010 12:01
[quote=Mystix;286558]
Nebo,když mám puštěnou TV a pustím PC,který mám připojený přes HDMI1,tak TV se mi automaticky přepne na to HDMI1 a to já nechci. Nikde jsem nenašel nastavení,kde to nastavit.

Díky[/quote]
Taky mi to dělalo a spravilo to přesunutí do HDMI3. Sice se mi obraz na monitoru objeví až při náběhu Woken (tzn. nevidím POST), ale aspoň se to nespouští na plazmě.
David Lister (405)|20.6.2010 23:30
[quote=Mystix;286558]Nebo,když mám puštěnou TV a pustím PC,který mám připojený přes HDMI1,tak TV se mi automaticky přepne na to HDMI1 a to já nechci. Nikde jsem nenašel nastavení,kde to nastavit.[/quote]

A proč to tedy nastrčíš do HDMI2? Tenhle vstup tohle nepodporuje, takže ať tam strčíš cokoliv, tak se to samo nebude zapínat.
Do HDMI1 mám satelit a vyhovuje mi, že po zapnutí satelitu se TV dokáže sama přepnout. Bál jsem se, že to budu muset přepínat ručně, ale nakonec naštěstí nemusím.
David Lister (405)|21.6.2010 15:48
Tak po měsíci užívání TV si snad můžu dovolit nějaký závěr.

S TV vládne vcelku spokojenost. Nevím, zda bych si ji koupil znovu (vlastně nekoupil, bral bych 50, protože je to děsně malý :-)), možná bych šel do modelu G, ale plasmu bych si koupil znovu na 100%. Trochu vadí odlesky a phosphor trailing, tak doufám, že technologie použité v letošním VT brzo klesnou do nižších pater a že si za dva roky budu moc koupit TV s obrazem letošního VT za cenu S :-D

Začnu tím, co mě na TV opradu se*e
To je problém s nastavováním převzorkování obrazu. To jsem už probíral v jiných tématech - tady a tady, takže k tomu jen napíšu, že je to fakt na ho... a je to věc, která člověka ve výsledku děsně otravuje.
Osobně jsem z toho byl fakt v šoku. Nenapadlo by mne, že si pro jednotlivé vstupy nebudu moc nastavit tohle chování - většina TV to zvládá, tak proč je to u Panasonicu problém? - nechápu, žasnu a v neposlední řadě se s tím často rozčiluju :-(

Na běžné sledování TV používám Normální režim - k tomuto účelu mi sedí nejvíce. Proč nepoužívám "Kino režim" popisuju níže. Nastavení jsem tady popisoval, tak jen ve zkratce - Kontrast de světelných podmínek 40-44, většinou 42 - trochu mi nevyhovoval ten původní tlumený obraz, tak jsem si ho přisvětlil. Asi bych si zvykl, ale tohle se více blíží původní CRT. Jas 0, barvy 27, všechny ostatní nastavení na vypnuto.
Nepoužívá funkce ECO, se kterou je dle mého obraz nedívatelný. Ve dne TV zbytečně září a v noci je zase obraz zašedlý. Kdyby se daly nastavit rozsah změny, tak by to mohla být funkce použitelné, ale takhle ne.

Jenda důležitá věc, kterou jsem objevil až nedávno (platí pro všechny Panasonic plasmy, co jsem viděl, a po tomto zjištění se mi nakonec začal líbit i obraz na řadě X, kterou jsem předtím dost kritizoval).
Funkce Úsporný režim: najdete v menu: Nastavení - Další nastavení - Úsporný režim. Myslel jsem si, že souvisí s funkcí ECO a že když ECO vypnut, tak to nebude mít na obraz vliv. Což ale není pravda. Tahle funkce automaticky tlumí obraz při velkém podílu světlých odstínů. Ve výsledku trochu šetří energii, ale má pro mne negativní dopad na kvalitu obrazu. Bílá je pak méně zářivá a při velkých změnách v podílu světlých odstínů má obraz tendenci lehce dýchat - mění se jeho jas. Navíc při hodnotách kontrastu přes 42 pak můžete vidět změny intenzity kotrastu při rychlých změnách světlých a tmavých scén (TV se ty světlé prostě snaží tlumit, ale chvíli ji to trvá - cca 0,5 vteřiny, takže po zobrazení takové scény vidíte, jak chvilku září a pak pohasne - prostě k ničemu).
Pokud se tahle funkce vypne, tak to nedělá, bílá je mnohem lepší, obraz stabilnější a z mého pohledu celkově prostě lepší.

Na HDMI mám nastavení "Kino režim". Tahle předvolba se asi nejvíce hodí pro filmy, ale přesto mám jednu připomínku a to je trochu vadný průběh gamy - všechny odstíny jsou o trochu světlejší, než by měli být. Nejvíce je to asi patrné na světlejších stínech, které pak působí trochu "vyblitě". Naštěstí mám na tenhle vstup připojené PC a tak nebyl problém upravit gamu v ovladačích grafické karty a bylo po problému.

Jedna poznámka k blikání - možná je to jen pocit, ale mnohem méně to vnímám při večerním sledování. Nejhorší je blikání v osvětlené místnosti, když na TV přímo dopadá světlo - třeba i tlumené. Světlo dopadající na plochu TV je celkově velký nepřítel. Obraz pak velmi výrazně šedne. Není tedy dobré, pokud máte okna přímo naproti TV (za vašimi zády). Světlo dopadající z boku je v tomto mnohem milosrdnější.
Někdo se mě na tohle ptal v soukromé zprávě - pocit popisovaný jako šedé sklo před TV. Tohle asi nejpřesněji vyjadřuje dojem z obrazu, pokud na TV dopadá světlo přímo. Prostě je to plasma a s tímhle je potřeba počítat a jestli to vadí, tak si kupte G nebo V.

Víc mě nenapadá, postupně jsem popsal asi vše, co lidským zrakem popsat lze.
M.T.V. (21)|24.6.2010 15:23
Dotaz na majitele S20ek: máte někdo zkušenost s digitálním přijmem UPC, tedy přes DVB-C tuner a kartu v CI slotu? Podle specifikací S20 DVB-C tuner má, tak by mě zajímalo, jestli to funguje. Uvažoval jsem původně o G20, ale cenový rozdíl 10 tisíc u 50" úhlopříčky je více než lákavý ;). Díky za info.
peatro (1054)|24.6.2010 19:26
uz jsem ti psal v jinem okne, ze mam S a UPC funguje na finsko lokalizace se aktivuje tuner
M.T.V. (21)|25.6.2010 09:47
[quote=peatro;287146]uz jsem ti psal v jinem okne, ze mam S a UPC funguje na finsko lokalizace se aktivuje tuner[/quote]

Já vím, jenom se snažil oslovit více uživatelů.

Jinak mi v mezičase přišla odpověď od Panasonicu na dotaz na rozdíl mezi S20 a G20:

Podpora DVB-C je u obou televizí stejná. Hlavní rozdíl, kromě Vámi uvedených je v obrazovce. G20 má nový NeoPDP plasmový panel, který má lepší zobrazení barev a hlubší černou. Také má nižší spotřebu oproti běžným plasmovým panelům. Doporučuji si tyto televize prohlédnout u některého z prodejců a obraz si porovnat.

Tak DVB-C podporují stejně, ale ten rozdíl v panelech si budu muset sám porovnat. Sem si původně myslel, že S20 je taky NeoPDP. :(
fujara381 (0)|29.6.2010 21:16
[quote=David Lister;285171]Tohle se dá nastavit - jsou tři možosti, já je mám nastavené na černou barvu.
Poznámka k těm formátům: Myslel jsme si, že Panasonic neumí automatické přepínání různých formátů tak, aby respektoval jejich poměr a zobrazil je bez deformace. Automatický režim se totiž snaží vše roztahovat na celou obrazovku - 4:3 tedy deformovaně. Automatika má výhodu, že obraz 16:9 letterbox zobrazí na celou obrazovku (tedy ořeže pruhy nad a pod obrazem) - takových programů je ale naštěstí málo.

Pokud se vám ale roztažený obraz, stejně jak mě, nelíbí, tak tu možnost je. Když se přepne do modu 4:3, tak se signál 4:3 zobrazí správně, nedeformovaně, s pruhy po bocích, a signál 16:9 se zobrazí na celé obrazovce - tedy tak, jak by to mělo fungovat.[/quote]

Tak to by mě zajímalo jak se to nastaví já to zkoušel u otce a nepřišel jsem na to. Má tam šedivou postranách!
Díky za radu.
peatro (1054)|30.6.2010 13:01
[quote=fujara381;287606]Tak to by mě zajímalo jak se to nastaví já to zkoušel u otce a nepřišel jsem na to. Má tam šedivou postranách!
Díky za radu.[/quote]

menu/nastaveni/nastaveni zobrazeni/bocni panel/sipkama do leva dat vypnout
pak bude postranach cerny
Mystix (274)|5.7.2010 21:34
Mám dotaz. Když vypnu TV tak po chvíli v ní jakoby cvkane. To mi ještě přijde normální. Prostě se vypne až po chvíli. Jenže mě v ní potom někdy cvakne i po 10 minutách a pak třeba ještě po dalších minutách.

Nevíte proč se to opakuje?
peatro (1054)|5.7.2010 21:43
hmm to je zajimave, mi cvakne jemon jednou a to cca 30 sec po stand by, nemas tam zaple, nastavene nejake aktualizace nebo viera?? Ono to mnohonasobne vic potom zere...
SlavoF (834)|6.7.2010 08:48
treba vypnúť automatickú aktualizáciu a cvakne už len raz po pár sec. a fertig
Jezza (2)|24.7.2010 23:39
Zdravim,

jakou mate zkusenost s prehravanim videa z SD karty?

Jake formaty lze prehravat...pripradne, jak konvertujete video do kompatibilniho formatu?
skuziv (19)|9.8.2010 12:20
Zdravim, som vlastnikom uvedenej Tv a chcel by som sa spytat, ci je to dobre
nastavene, ked pri zapnuti pristroja sa v rohu obrazovky na chvilu objavi napis
720/50Hz, popr. co to znamena?
Diky
petinek77 (25)|14.8.2010 11:18
Tak pridam aj ja svoju skusenosť.
Na TV som si všimol na pravej strane obrazovky vertikalny pas asi 1 cm široky. Bol vyditelny hlavne pri vypnutom TV a pri tmavšich scenach. Pri svetlejšich scenach a v noci to nebolo vidno vobec. No ale ked uz som to spozoroval TV išla do servisu. Ešte v ten den volal pan servisak že je všetko v poriadku a len je zle osadeny panel. Panel posunul a vsetko je OK. Tak ak niekto spozorujete niečo podobne budte v klude a zoberte to do servisu nech vam panel posunu. Medzi tym som bol staveny v Datarte pozret či aj na inej plasma PAN to bude vidno a verete že bolo. Mali tam dve S 20. jednu 42 a jednu 50 a na oboch to bolo vyditelne. Dokonca na jednej na oboch stranach.
Tak neviem či nema PANASONIC Plzeň maly problem z vystupnou kontrolou, lebo ten pas je najlepsie vidiet pri vypnutej TV.....
eldorado09 (1441)|14.8.2010 11:26
A ako si spokojný s obrazom? Vidíš blikanie? Aký máš signál? Počuješ bzučanie?
petinek77 (25)|14.8.2010 23:10
[quote=eldorado09;292828]A ako si spokojný s obrazom? Vidíš blikanie? Aký máš signál? Počuješ bzučanie?[/quote]

Obraz super. Určite by som nemenil za LCD. Aspon čo mam možnost porovnat. kamaoš ma Samsung neviem aky model a to je pekna omalovanka pre deti. Blikanie nevidim, tak mi nevadi. Signal mam Skylink z AZ BOX HD. Bzučanie počujem len ked sa pozeram večer a mam stlmeny zvuk. Ale som sa rozpraval zo servisakom teraz ked som to mal v servise ze nech to skusi doladit. Tak uvidime ako sa to bude prejavovat. Ale neni to nič dramaticke. Pred Panakom som mal LCD Samsung a ten bzučal daleko viac. Podla mna bzučia vsetky....
petinek77 (25)|15.8.2010 12:54
[quote=petinek77;292827]Tak pridam aj ja svoju skusenosť.
Na TV som si všimol na pravej strane obrazovky vertikalny pas asi 1 cm široky. Bol vyditelny hlavne pri vypnutom TV a pri tmavšich scenach. Pri svetlejšich scenach a v noci to nebolo vidno vobec. No ale ked uz som to spozoroval TV išla do servisu. Ešte v ten den volal pan servisak že je všetko v poriadku a len je zle osadeny panel. Panel posunul a vsetko je OK. Tak ak niekto spozorujete niečo podobne budte v klude a zoberte to do servisu nech vam panel posunu. Medzi tym som bol staveny v Datarte pozret či aj na inej plasma PAN to bude vidno a verete že bolo. Mali tam dve S 20. jednu 42 a jednu 50 a na oboch to bolo vyditelne. Dokonca na jednej na oboch stranach.
Tak neviem či nema PANASONIC Plzeň maly problem z vystupnou kontrolou, lebo ten pas je najlepsie vidiet pri vypnutej TV.....[/quote]

Tak teraz som zistil že sa to tomu servismanovi nepodarilo odstranit uplne. Som si to teraz vsimol cca 0,5 cm. Toto by mal asi PANASONIC riešit, aspon podla mna.....
Mystix (274)|15.8.2010 13:47
Tak moje 50tka šla na reklamaci. Zhruba uprostřed se objevila vertikální čára. Barva se měnila. Pravděpodobně bude vyměnět celý panel nebo mi daj jinou TV. Což samozřejmě budu řešit dopropisem. Teď je TV o 1500 levnější než jsem ji kupoval. Teď přemýšlím jestli nekoupit jinou? :-)
SlavoF (834)|15.8.2010 18:30
"vertikální čára" sa rieši takto:
petinek77 (25)|15.8.2010 18:37
hahahahaha
garb7 (1189)|15.8.2010 19:09
[quote=petinek77;292923]hahahahaha[/quote]

Jo já jsem u známého spravil LCD svítíci pix cvrnkl jsem do toho nehtem a přes měsíc je to OK
skuziv (19)|15.8.2010 20:11
Viete mi n iekto poradit? Neviem dostat zvuk z PC do TV. Vsetko ine funguje, len nejde mi zvuk. Audio kablom som to prepojil nasledovne, jack do PC namiesto reprakov a dva cinch biely a cerveny do TV a zial nic.
Deee-aN (190)|15.8.2010 20:22
[quote=skuziv;292931]Viete mi n iekto poradit? Neviem dostat zvuk z PC do TV. Vsetko ine funguje, len nejde mi zvuk. Audio kablom som to prepojil nasledovne, jack do PC namiesto reprakov a dva cinch biely a cerveny do TV a zial nic.[/quote]
Menu - Zvuk - Vstup HDMI přepni mezi Analogový a Digitální. Jedna z variant by měla fungovat...
skuziv (19)|15.8.2010 21:12
Zial, nefunguje to.
Deee-aN (190)|15.8.2010 22:34
Obraz posíláš jak? DVI na gr. kartě do HDMI na TV?