Handbrake vob -> mkv (h.264)
Tak nakone jsem se po průzkumu mezi lidmi rozhodl pro mkv protože stejně když nemají film v DVD nebo Bluray tak na něj koukají na PC/NB takže divx/xvid kvůli podpoře na divx/xvid přehrávačich prdím.
Budu používat program Handbrake od vás bych potřeboval jak nejlépe ho nastavit
popříkaldně vysvětlení pojmu:
v záložce filtry a advance kdyžtak můžu dodat screeny ale snad tento soft taky někdo vede
Budu používat program Handbrake od vás bych potřeboval jak nejlépe ho nastavit
popříkaldně vysvětlení pojmu:
v záložce filtry a advance kdyžtak můžu dodat screeny ale snad tento soft taky někdo vede
sorry, dal som ti negatívny bod za každodenné spamovanie. všetko už bolo povedané dávno, tak si to láskovo prelistuj a zabudni, že toto fórum je CHAT.
A google poznas? To ti musi clovek fakt vsetko dodat az pred zobak? Trosku samostatnosti by nezaskodilo. Kolko zbytocnych vlakien je este nutne zalozit?
[quote=stepi15;268565]tak to fakt nevím jestli jsem někde probírali nastavení v Handbrake[/quote]
vidíš, keby si stále nespamoval, mal by si prehľad :
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23150&page=3
vidíš, keby si stále nespamoval, mal by si prehľad :
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23150&page=3
Kluci, trochu tolerance, taky mám někdy problémy s hledáním, tak se zeptám! Na to jsou fóra, ne? sorry za OT.
Na to jsou fóra, ne?
To mas sice pravdu, ale koli jednej veci zakladat 4 temy je uz trosku moc (ak si sledoval historiu predch. otazok, tak vies o com pisem).
To mas sice pravdu, ale koli jednej veci zakladat 4 temy je uz trosku moc (ak si sledoval historiu predch. otazok, tak vies o com pisem).
presne tak. Keď ten istý nick založí prvé vlákno, spýta sa, odpovieme myslím že presne. Potom založí ešte pre istotu ďaľšie 3 vlákna, kde sa pýta v podstate na to isté, na čo sa pýtal v tom prvom vlákne. A nakoniec založí toto vlákno, kde boli všetky otázky odpovedané už v tom prvom vlákne.
- container - MKV file
- VIDEO - video codec : H.264(x264 ), framerate : same as source, quality : constant quality : min. 70%RF:15,25
- AUDIO : Source : zvoľ si príslušnú audio stopu, alebo audio stopy, Audio Codec : AC3/DTS
jestli toto má být nastavení kodeku tak nevím teda :-D
- VIDEO - video codec : H.264(x264 ), framerate : same as source, quality : constant quality : min. 70%RF:15,25
- AUDIO : Source : zvoľ si príslušnú audio stopu, alebo audio stopy, Audio Codec : AC3/DTS
jestli toto má být nastavení kodeku tak nevím teda :-D
vieš čo, choď baviť svojich spolužiakov.
pokiaľ si vychodil úspešne základnú školu a máš aspoň priemerné IQ, nemáš čo riešiť...
ale o tebe už pochybujem.
pokiaľ si vychodil úspešne základnú školu a máš aspoň priemerné IQ, nemáš čo riešiť...
ale o tebe už pochybujem.
využívám toto forum na dotaz ohledně Handbrake či prosím o doporučení jiného programu který umí to co potřebuji.
Mám adresář s milionem krátkých samplů z HDD kamery, které potřebuji spojit v jeden ucelený film (ideálně mkv). Vím, že umí Handbrake velmi dobře převést skoro jakékoliv video do MKV ale umí zároveň i videa spojovat?
Pokud ano mohl by mě někdo dát lehký návod jak nastavit aby se všechny vybraný videa či přímo videa v adresáři spojili v jeden celek?
Případně doporučit jiný ideálně free program program který to umí? Rád bych se vyhnul programům typu Vegas či Pinacle. Nejde mě o střih ale o čisté spojení.
Pokud to neumí přímo Handbrake ideálně by mě vyhovoval program, který spojí surové zdrojové .avi bez jakékoliv konverze videa což by mě asi vyhovovalo uplně nejvíc pro zálohu a pak už si to pomocí handbrake převedu do mkv.
Mám adresář s milionem krátkých samplů z HDD kamery, které potřebuji spojit v jeden ucelený film (ideálně mkv). Vím, že umí Handbrake velmi dobře převést skoro jakékoliv video do MKV ale umí zároveň i videa spojovat?
Pokud ano mohl by mě někdo dát lehký návod jak nastavit aby se všechny vybraný videa či přímo videa v adresáři spojili v jeden celek?
Případně doporučit jiný ideálně free program program který to umí? Rád bych se vyhnul programům typu Vegas či Pinacle. Nejde mě o střih ale o čisté spojení.
Pokud to neumí přímo Handbrake ideálně by mě vyhovoval program, který spojí surové zdrojové .avi bez jakékoliv konverze videa což by mě asi vyhovovalo uplně nejvíc pro zálohu a pak už si to pomocí handbrake převedu do mkv.
Nezmínil ses o formátu zdrojového videa, což může být pro možnost spojování bez rekomprese důležité.
Presne tak, bez rekompresie ide spojit video len rovnakeho formatu (rovnake A/V), idealne rovnaky zdroj.
Napis
- dovod (na co to potrebujes)
- typ videi (ak su rozne zdroje, bude nutna rekompresia)
Napis
- dovod (na co to potrebujes)
- typ videi (ak su rozne zdroje, bude nutna rekompresia)
typ videí je vždy stejný .mpg (zdroj je HDD kamera)
Nejprve jsem našel na tomto foru návod jak to spojit přímo pomocí funkce spojit soubory v Total Commanderu. Spojení funguje, zaráží mě ale, že výsledný soubor sice funguje jako celek, ale po spuštění zobrazuje délka filmu 5 min podle prvního souboru a přitom je film v celku dlouhý třeba 50 min. Takže to raději zatím dělám teď tak, že v MPEG Video Wizardu hodím videa do časové osy a uuložím z toho opět .mpg (DVD Pal) a tento kompletní spojený soubor převedu v Handbrake na .mkv ... nejsem si ale jist, jestli někde nepřicházím o kvalitu.
Nejprve jsem našel na tomto foru návod jak to spojit přímo pomocí funkce spojit soubory v Total Commanderu. Spojení funguje, zaráží mě ale, že výsledný soubor sice funguje jako celek, ale po spuštění zobrazuje délka filmu 5 min podle prvního souboru a přitom je film v celku dlouhý třeba 50 min. Takže to raději zatím dělám teď tak, že v MPEG Video Wizardu hodím videa do časové osy a uuložím z toho opět .mpg (DVD Pal) a tento kompletní spojený soubor převedu v Handbrake na .mkv ... nejsem si ale jist, jestli někde nepřicházím o kvalitu.
[QUOTE=vomic;433721]jak to spojit přímo pomocí funkce spojit soubory v Total Commanderu[/QUOTE]
To je dost amaterske spojenie (aj ked mnohokrat funkcne). Ty potrebujes upravit aj informacie v hlavicke.
Dalsi krok je spravny.
O kvalitu samozrejme prichadzas v poslednom kroku. Konverzia cez Handbrake je vzdy stratova, aky je dovod, konverzie? Ved kontajner si mozes zmenit aj bez rekompresie (ak nutne potrebujes mkv).
To je dost amaterske spojenie (aj ked mnohokrat funkcne). Ty potrebujes upravit aj informacie v hlavicke.
Dalsi krok je spravny.
O kvalitu samozrejme prichadzas v poslednom kroku. Konverzia cez Handbrake je vzdy stratova, aky je dovod, konverzie? Ved kontajner si mozes zmenit aj bez rekompresie (ak nutne potrebujes mkv).
důvod je asi jen abych měl ucelený kontejner. Převáděl jsem pomocí handbrake totiž plno starých rodinných ISO DVDček na .mkv a obraz se mi po převodu kupodivu i zlepšil. V tomto případě si nechávám jak sloučené video .mpg jao zdrojové tak i převedené .mkv ... nicméně pokud by jsi mi poradil jak z toho zdrovového .mpg udělat bez ztráty kvality .mkv tak bych byl raději mít vše v co nejkvalitnějším .mkv
[QUOTE=vomic;433731]Převáděl jsem pomocí handbrake totiž plno starých rodinných ISO DVDček na .mkv a obraz se mi po převodu kupodivu i zlepšil[/QUOTE]
To pochybujem. Skor vyhladil sum, ale zlepsit sa nezlepsil.
Na tento ucel sluzi MakeMKV - bezstratovo (a za par minut) vyrobi z DVD mkv. Predpokladam, ze ti je jasne, ze ak robis enkoding, dlzka enkodovania musi trvat velmi dlhy cas (radovo v hodinach pre 2h zaznam), aby bol vysledok adekvatne kvalitny (nutnostou je samozrejme perfektne nastavenie enkodera x264). Zo stratoveho MPEG2 je robit opatovnu kompresiu velmi neefektivne.
To pochybujem. Skor vyhladil sum, ale zlepsit sa nezlepsil.
Na tento ucel sluzi MakeMKV - bezstratovo (a za par minut) vyrobi z DVD mkv. Predpokladam, ze ti je jasne, ze ak robis enkoding, dlzka enkodovania musi trvat velmi dlhy cas (radovo v hodinach pre 2h zaznam), aby bol vysledok adekvatne kvalitny (nutnostou je samozrejme perfektne nastavenie enkodera x264). Zo stratoveho MPEG2 je robit opatovnu kompresiu velmi neefektivne.
[QUOTE=vomic;433731]nicméně pokud by jsi mi poradil jak z toho zdrovového .mpg[/QUOTE]
mkvmerge (mkvtoolnix) - neviem ci nacita mpg, ak nie, sprav demux cez TSMuxer a zmuxuj.
mkvmerge (mkvtoolnix) - neviem ci nacita mpg, ak nie, sprav demux cez TSMuxer a zmuxuj.
mkvmerge nacita mpg, ted uz i HDV napriklad, coz je napriklad mnohem lepsi pro prehrani na media prehravaci nez samotne HDV video, kvuli seekovani fastforward atd.
Edit: Příspěvek smazán - nevšiml jsem si, že už jsme na druhé stránce - vše potřebné už napsali přede mnou vivid.sk a ai.
PS. přidám aspoň odkaz na mkvtoolnix: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html
PS. přidám aspoň odkaz na mkvtoolnix: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html
Nejde, na tieto ucely nie je handbrake primarne urceny.
Co suto za subory (kontajner, koder, rozlisenie)....
Co suto za subory (kontajner, koder, rozlisenie)....
http://www.fastimages.eu/?v=de.jpg
Je to s nějake kamery, ktera to rozkuskovala na 80 časti.
Jednotlive m2ts jdou převest do MKV přes Handbrake.
Snažil jsem se je pak spojit v mkvmerge a nejde i když maji všechny stejne nastavení.
Je to s nějake kamery, ktera to rozkuskovala na 80 časti.
Jednotlive m2ts jdou převest do MKV přes Handbrake.
Snažil jsem se je pak spojit v mkvmerge a nejde i když maji všechny stejne nastavení.
[QUOTE=Zezul;458265] ktera to rozkuskovala na 80 časti.[/QUOTE]
Tak si to spoj predtym, ako to budes re-enkodovat v HandBrake. Napriklad VideoRedo, pripadne dalsie, vedia bez straty kvality spajat SD aj HD obsah.
Tak si to spoj predtym, ako to budes re-enkodovat v HandBrake. Napriklad VideoRedo, pripadne dalsie, vedia bez straty kvality spajat SD aj HD obsah.
Akorát mi uniká v předchozí diskuzi důvod "reenkodvání" či "převodu". Zdroj je AVC s AC3 zvukem, jedná se pouze o změnu kontejneru a rozhodně bych na to nepoužil Handbrake.
MKVMerge naprosto stačí.
A že to pak nešlo spojit, tak proto, protože z Handbraku byl výstup bůhvíjaký, zbytečný krok.
MKVMerge má přece povel "append" pro spojování a kontejner m2ts bere.
[ATTACH=CONFIG]23509[/ATTACH]
MKVMerge naprosto stačí.
A že to pak nešlo spojit, tak proto, protože z Handbraku byl výstup bůhvíjaký, zbytečný krok.
MKVMerge má přece povel "append" pro spojování a kontejner m2ts bere.
[ATTACH=CONFIG]23509[/ATTACH]