Původně odesláno od
MAKcz
Takze danou sonku sem poridil asi pred mesicem a tim ze sem se dostal na 25 litru tak to povazuju za dobrou koupi. Mam "40z5500 a pokusim se tu po mesici sesumirovat nejake subjektivni poznatky:
prvni dotaz co tu vidim, cerna - no je to lcd, asi mezi lcd celkem sipcka, lec stale lcd, cerna neni cerna, je hodne tmava ale ne cerna (srovnavam treba s Pioneer 50" plazmou). V naproste tme treba pri koukani na sirokouhly obraz (2.3:1) z rohu trochu prosvita svetla, malinko , zena to treab vubec nevnima, ja ano ale da se to. Videl sem mnoho horsi, treba Edge Led od samsungu toho tam posila vyrazne vice (rada 8000 tez 40).
dalsi dotazek 50vs100vs200 hz ... ano u sonaku to vynikne, tech 200hz povazuju jako nutnonost. Byt mne hodne lidi presvedcovalo o tom ze i 100 je zbytecnejch. ... tak rozhodne neni, viditelne to pomaha.
ted neco co sem vysledoval treba z testovacih BD disku. Tak v stataku to ma fakt spickove rozliseni ale v pohybu samozrejme klesa, odhadem se z 1080 dostanu na 800 v pohybu. Ale to sou na tom nektera lcd mnohem hure.
Obraz z dvb-t je dost nekoukatelnej, chce to fakt velkej odstup, jaks taks se da prezit nova v HD pokud ma material opravdu v hd a nema jen rescale. Obraz z analogoveho vstupu (RGB Scart) je na hranici pouzitelnosti, velka neostrost, vyrazne vice to strobuje proti CRT. Obraz v 720 a 1080 je fakt prijemnej, hlavne kdyz je zachovan slusnej datovej tok. Z BD fakt super
Co mi na tv vadi je dynamickej kontrast, nepovedlo se mi tuhle fci vypnout a tak pri zmene jasu sceny vnimam jak pohasne nebo rozzari vice podsviceni, to je fakt peklo, predevsim na nejakou exaktnejsi praci s videem fak blby. Snad to poresi nejakej tovarni rezim, tam doufam pujde tuhle chujovinu vypnout.
co hodnotim velmi dobre je dalkac, ten je fakt povedenej, na to mnozstvi tlak je fakt hned po Pioneer ovladaci ten nejlepsi co sem tu kdy mel. Horsi je to s odezvou televize, ta je fakt dost pomala, prepinani mezi kanalama je utrpeni, na cernou koukam treba 1-1.5 sec nez naskoci dalsi kanal. Ale pochopil sem, ze SOny v tomhle patri jeste k tem lepsim (to potes).
DLNA fce sou pomerne nepouzitelne, snad jedine presentace obrazku z UPNP serveru, videa to hraje jen v omezene mire, na MKV a spol zapomente. Widgety s RSS sou za hranici pouzitelnosti, v tomhle nastesti supluje vse vyazne lepe Dreambox.
Homogenita podsviceni neni zazracna, pokud to mam srovnat s eizama 24" co tu mam na praci tak ty maj o poznani lepsi homogenitu podsviceni, sonka ma viditelnej ubytek podsvetleni v okrajich (ale videt je to jen na urcitem typu scen pripadne na testovacich BD discich).
co nemam ozkouseno a planuju je pouziti pristupove karty a prime pripojeni tv k UPC digitalni kabelovce.
vic mne nenapada, za danej peniz proste tahle tv vyhrala nad neopdp od panaosnicu a 8000 radou od samsungu.