Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Střižna s Ediusem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    15

    Potřebuji poradit jak, na čem, jaký a za jakých podmínek rozchodit porgram EDIUS. Tedy jáký koupit počítač a s jakou konfigurací, aby se na něm mohl používat program EDIUS pro střih videa. Jaký EDIUS koupit, nemusí to být zrovna profi verze ajestli jsou k tomu potřeba dokoupi nějaké speciální komponenty.

    Děkuji za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Na syntex.cz najdeš vše (sw + hw, doporučenou konfiguraci PC, asi bych šel do Intel Quad nebo i7, 4 - 6GB DDR3 RAM, základní desku od ASUS třeba).

    Otázka tak zůstává jediná, zda kupovat za necelých 20k sw, když za 35k můžeš mít HW akcelerátor efektů, RT náhledu po HDMI a přepočtů do distribucí, downconvert do SD, včetně plné verze Ediusu.

    Pokud na tom budeš dělat častěji, zvolil bych jednoznačně druhou verzi (HW karta).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Na syntex.cz najdeš vše (sw + hw, doporučenou konfiguraci PC, asi bych šel do Intel Quad nebo i7, 4 - 6GB DDR3 RAM, základní desku od ASUS třeba).

    Otázka tak zůstává jediná, zda kupovat za necelých 20k sw, když za 35k můžeš mít HW akcelerátor efektů, RT náhledu po HDMI a přepočtů do distribucí, downconvert do SD, včetně plné verze Ediusu.

    Pokud na tom budeš dělat častěji, zvolil bych jednoznačně druhou verzi (HW karta).
    Dík za odpověď, ale prosím, při mém nevzdělání, trochu vysvětlit jako pro hloupé. Já se pokusím upřesnit: co Canopus GV EDIUS Neo 2, stačil by na střih videa? A co ty karty a akcelerátotory či co, co nabízí na syntexu? Musí se koupit k počítači či ne? Prosím poraďte.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    HW akcelerace je pro lidi, co střihají prakticky denně .-) .

    Samozřejmě, že sw lze provozovat samostatně, klidně i Neo2 (ten je určený domácím uživatelům). O výkonu a RealTime možnostech pak rozhodne výkon počítače, na některé výpočty si prostě počkáš.

    Zkus případně zpřesnit, co s tím vlastně budeš střihat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    star007
    video dělám jen pro zábavu, kdysi jsem si koupil DVStorma, ale přechodem na HD jsem opustil hardwarovou akceleraci (jediné co mi chybí je náhled na TV přímo ze střižny) a raději koupil nové PC. Vyjde to levněji a práci uděláš také. Když uvažuješ o Neo, předpokládám také střih jen pro zábavu. Klidně jej vem, je to minimálně očesaná verze plného Ediusu. Recenzi najdeš https://www.tvfreak.cz/recenze-grass...ius-neo-2/3110
    Já mám CPU Intel Q 2,66 4GB RAM, ale 32bit OS, desku Intel, ale klidně vem Asus nebo Gigabite. Nyní bych již kupoval CPU i7. Jede mi to bez problémů, jen občas když přeženu více stop a filtrů, tak to musím renderovat (5stop a 3 filtry na klip) jo a to mám soubory *.m2t. Když to nagrabuji do CanopusHQ nic nerenderuji.
    Snad jsem ti to vysvětlil dostatečně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Uprime receno,EDIUS me pomerne mile prekvapil na to co umi a co je to za SW je oproti Pinnacle /omlouvam se profikum za toto prirovnani/ absolutne nenarocnej SW.Je pravda,ze v real-time nahledu je tu problem,ale to byl i u PS ale co se tyce renderovani je nepomerne rychlejsi a to panove mam AMD 3000+,1GB RAM a a grafarnu ASUS1600/256MB.Mimo to se mi zda,ze narozdil od PS me tady brydi RAM nez CPU.Nedelam teda slozity profi kompoyice v peti videostopach s nekolika efekty v kazdy stope,ale fakt to beha stabilneji a lepe nez amaterske PS.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Střižna s podporou GPU
    Od Boguš v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 06:50
  2. Střížna pinnacle 500 pci zachytává černobíle
    Od Silas15 v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 17:16
  3. strižna vypína
    Od ferodi v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-11-2005, 22:28