Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Rušení TV signálu po zapojení HDMI kabelu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    2

    Zdravím! Mohl by mi někdo poradit s tímto problémem? - Mám PC propojené s plazmou pomocí DVI-HDMI kabelu (resp. HDMI-HDMI s redukcí na DVI). Problém je v tom, že mi to ruší příjem digitálního TV signálu (zakousává se, až tuhne úplně). Když kabel vytáhnu z televize, vše je OK. Pomohl by lepší kabel (nebo kabel bez redukce)? Mám teď kabel Technika (z Tesca), asi žádný zázrak, ale úplný šunt to snad taky není, a nechce se mi na blint kupovat kabel za 1500,- Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mas UPC kablovku ? iny potencial na zemy ? antenny oddelovac nepomohol ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Tazatel by měl sdělit, jak dlouhý je ten kabel. Nad 3 až 5 metrů je to u "obyčejných" kabelů pro HDMI dost na figu.
    Možná zajímavž odkaz:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=14371
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 03-05-2009 v 06:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    2

    Kabel má 1,5m - myslel jsem původně, že příjem ruší samotné PC, protože je blízko televize, ale je to tím kabelem - když ho vytáhnu z TV, je po rušení. Zajímavé je, že rušení nastane, až když naběhne systém. Pokud je PC puštěné, např. s odhlášeným uživatelem nebo je ve sleep modu, tak k rušení nedojde. TV má připojenou asi 2m kabelem do zásuvky společné TV antény, samost. settopbox nemám - plasma je se zabudovaným DVB-T přijímačem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Zajímavé je, že rušení nastane, až když naběhne systém
    Tak to je počítačem, z něj se "něco" po kabelu dostane do TV. Chtělo by to vyzkoušet kvalitnější kabel HDMI. Kupovat ho na ostro je sázka do loterie. Zkusit někde od někoho půjčit, abz jsi měl jistotu. (já vím, mě se to povídá o půjčení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    hmm .. tak to je velmi divne .. ked to je az po nabehnuti systemu , tak je to daka sracka v pocitaci .. ale ako to moze rusit sledovanie tv na LCDcku .. to mi nejak nejde do hlavy .. pripada mi to , ze to musi byt aj daka krepost v telke .. sledovanie TV vysielania by namalo ovlivnovat to , ci je na HDMI vstupe daky signal (alebo tam neni) ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    To nemá zjevně nic společného s kabelem HDMI.
    Rady koupit kvalitní kabel jsou nesmysl.
    Nekvalitní kabel by se projevil tak, že by to nehrálo přes HDMI, nebo se to rozpadalo, tuhlo apod. Na DVB_T by nemělo vliv, ani kdyby místo HDMI kabelu byly zvonkové dráty.

    Může to být ovšem vadný kabel HDMI, byť i o tom pochybuji.
    Tohle na 99% vypadá na zemní smyčku, zejména pokud ta anténa je něco jako STA, nebo je zemněná jinde.
    Zkusit by se to dalo tak, že:
    - se oddělit anténní vstup oddělovačem (jsou to jenom dva kapacitory s napětím 400V a hodnotou třeba 10nF - hodnota je celkem lhostejná - a dá se to za nějaké desetikoruny běžně koupit hotové.)
    - připojit PC do elektrické sítě přes oddělovací transformátor.
    - zkusit připojit PC a TV do stejné zásuvky.
    - pokud něco z toho má otočnou vidlici, tak to zkusit otočit (smyčka se vytváří přes ochranný odpor spínaného zdroje jenom na jednu "stranu").
    Jenom první dva body to odstraní za každých okolností (teda pokud je to zemní smyčka).

    Samozřejmě pokus jiným kabelem HDMI nejlépe někde půjčeným je možný.

    Druhá varianta je, že rušení je vf.
    (V PC je zem hodně zarušená).
    Pak by se asi šířilo zemí a dalo by se to vyzkoušet tak, že propojíš jenom země obou přístrojů (jenže nejdřív je třeba vyloučit tu zemní smyčku).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    14

    Tak já mám něco podobného.
    Mám přes obrazovku šikmé proužky při propojení kabelem YPbPr, a je to zřejmě v TV, protože mě to dělá jak při propojení satelitu, tak při propojení DVD rekordéru. Nebo by to mohlo být kabelem, ale to asi nebude.
    TV mám LCD SHARP42X20E. Na jiných vstupech to nedělá, jenom to YPbPr.
    Naposledy upraveno uživatelem flekl: 25-10-2009 v 17:19 Důvod: oprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Citace Původně odesláno od flekl Zobrazit příspěvek
    Tak jám něco podobného.
    Mám přes obrazovku šikmé proužky při propojení kabelem YPbPr, a je to zřejmě v TV, protože mě to dělá jak při propojení satelitu, tak při propojení DVD rekordéru. Nebo by to mohlo být kabelem, ale to asi nebude.
    TV mám LCD SHARP42X20E. Na jiných vstupech to nedělá, jenom to YPbPr.
    To není nic podobného.
    jestli to dělá z více zdrojů stejně, tak je asi vadná televize nebo kabel není dobrý. Pozor to je analogový kabel a jestli je to nějaká šmejdovina, tak to může být třeba přeslech nebo nějaký jiný důvod.
    šikmé proužky si moc nedovedu představit, nebo si dovedu představit desítky možností.

    Zkus ještě jiný kabel, nebo případně v obchodě, kde jsi to koupil, jiný kus téže TV. Pokud by to bylo TV, tak je tak na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Antonín Zobrazit příspěvek
    To nemá zjevně nic společného s kabelem HDMI.
    Rady koupit kvalitní kabel jsou nesmysl.
    Nekvalitní kabel by se projevil tak, že by to nehrálo přes HDMI, nebo se to rozpadalo, tuhlo apod. Na DVB_T by nemělo vliv, ani kdyby místo HDMI kabelu byly zvonkové dráty.

    Může to být ovšem vadný kabel HDMI, byť i o tom pochybuji.
    Tohle na 99% vypadá na zemní smyčku, zejména pokud ta anténa je něco jako STA, nebo je zemněná jinde.
    Zkusit by se to dalo tak, že:
    - se oddělit anténní vstup oddělovačem (jsou to jenom dva kapacitory s napětím 400V a hodnotou třeba 10nF - hodnota je celkem lhostejná - a dá se to za nějaké desetikoruny běžně koupit hotové.)
    - připojit PC do elektrické sítě přes oddělovací transformátor.
    - zkusit připojit PC a TV do stejné zásuvky.
    - pokud něco z toho má otočnou vidlici, tak to zkusit otočit (smyčka se vytváří přes ochranný odpor spínaného zdroje jenom na jednu "stranu").

    Jenom první dva body to odstraní za každých okolností (teda pokud je to zemní smyčka).

    Samozřejmě pokus jiným kabelem HDMI nejlépe někde půjčeným je možný.

    Druhá varianta je, že rušení je vf.
    (V PC je zem hodně zarušená).
    Pak by se asi šířilo zemí a dalo by se to vyzkoušet tak, že propojíš jenom země obou přístrojů (jenže nejdřív je třeba vyloučit tu zemní smyčku).
    Mám podobný problém: Panasonic DVD rekordér EX83 připojený přes HDMI kabel 1,5 m EMOS Profi-link s LCD LED TV Samsung 6620. Vlastní anténa připojená do DVD a z DVD jde RF signál koaxem (dodaným k předchzímu VHS Panasonic) do RF vstupu na TV.

    Je-li DVD v pohotovostním stavu (zobrazeny hodiny) přes RF slabě zrní kanál 51 ČT2, zbytek na kanálech 22 ČT1, 41 Nova a 58 Prima je OK. Po zapnutí DVD a jeho náběhu zrní silně všechny analogové kanály mimo ČT1 na 22 kanálu, který je v pořádku. Digitální multiplex 1 na 33 kanálu to neovlivňuje a je OK. Bohužel jsou zmiňované analogové kanály nepoužitelné nejenom na TV přímo přes RF, ale i na DVD, kde jsou nahrávány se stejnou kvalitou jako jsou zobrazeny na TV přes RF i HDMI z DVD - silně zrní.

    Po vypojení HDMI kabelu jsou přes RF všechny analogové kanály až na náznak zrnění na ČT2 OK a jsou v této kvalitě nahrávány na DVD. Otočení vidliček napájení nepomohlo a obě zařízení jsou v jedné zasuvce.

    Poraďte prosím, ve značkovém servisu Panasonic, Samsung, ... nevěděli, kde začít, neboť se s něčím takovým údajně ještě nesetkali. Multiplex 2 (Nova, Prima, ...) na kanále 49 má být až v 11/2011

    PS: přešel jsem ze zoufalství na audio/video (3 CINCH konektory, redukce ze SCARTu) místo HDMI, zapnutý DVD rekordér ruší jen kanál 51 ČT2, ostatní analogové jsou bez rušení, v pohotovostním režimu DVD ruší ČT2 podstatně méně - rušení je stejné jako u původní analogové CRT TV Sony přes audio/video připojení.
    Naposledy upraveno uživatelem MirdaM: 21-09-2010 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    S nejvetsi pravdepodobnosti ruseni od spinaneho zdroje v DVD - nemas moznost vyzkouset jiny kus stejne znacky a typu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od 1hroch Zobrazit příspěvek
    S nejvetsi pravdepodobnosti ruseni od spinaneho zdroje v DVD - nemas moznost vyzkouset jiny kus stejne znacky a typu?
    Bohužel nemám.

    Dnes jsem byl opět ve značkovém servisu Panasonic i Samsung. Technik si myslí, že je to rušení od RF modulátoru (vypnout, pokud nejde vypnout, pak přeladit na nejvyšší kanál). Jsem přesvědčen, že DVD rekordér Panasonic EX 83 RF modulátor pro přenos video/audio z rekordéru před RF již nemá a není tedy ani možné přes RF video/audio z rekordéru na TV přenášet natož tak jej vypnout či přeladit na jiný kanál.

    Spustil jsem přehrávání záznamu z disku a projel jsem všechny C a S kanály - mimo analogové TV nic, takže žádný RF modulátor.
    Naposledy upraveno uživatelem MirdaM: 26-09-2010 v 20:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od posti Zobrazit příspěvek
    Zdravím! Mohl by mi někdo poradit s tímto problémem? - Mám PC propojené s plazmou pomocí DVI-HDMI kabelu (resp. HDMI-HDMI s redukcí na DVI). Problém je v tom, že mi to ruší příjem digitálního TV signálu (zakousává se, až tuhne úplně). Když kabel vytáhnu z televize, vše je OK. Pomohl by lepší kabel (nebo kabel bez redukce)? Mám teď kabel Technika (z Tesca), asi žádný zázrak, ale úplný šunt to snad taky není, a nechce se mi na blint kupovat kabel za 1500,- Díky za každou radu.
    Podaříl se Ti problém vyřešit? Syn má stejný problém - notebook HP Pavilion DV6 3040ec s Windows 7 Home edition a monitor HP 2275. HDMI kabel 1,5m a DVI - HDMI redukce. Po připojení monitoru přes HDMI začne na notebooku kostkovat nebo úplně se kousat příjem digitalní TV.
    Naposledy upraveno uživatelem MirdaM: 26-09-2010 v 20:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od MirdaM Zobrazit příspěvek
    Podaříl se Ti problém vyřešit? Syn má stejný problém - notebook HP Pavilion DV6 3040ec s Windows 7 Home edition a monitor HP 2275. HDMI kabel 1,5m a DVI - HDMI redukce. Po připojení monitoru přes HDMI začne na notebooku kostkovat nebo úplně se kousat příjem digitalní TV.
    Synovi se podařilo vyřešit kostkování až zamrzání digitální TV po zapojení HDMI kabelu mezi notebook a monitor použitím aktivní parabolické antény (ze supermarketu za cca 250 Kč) místo malé pasivní antény dodávané k notebooku.

    Tak nevím, jestli větší intenzitou signálu z antény přebil rušení nebo snad vyžaduje TV tuner při zapojení HDMI (vyšší rozlišení) vyšší intenzitu TV signálu na RF vstupu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od MirdaM Zobrazit příspěvek
    Bohužel nemám.

    Dnes jsem byl opět ve značkovém servisu Panasonic i Samsung. Technik si myslí, že je to rušení od RF modulátoru (vypnout, pokud nejde vypnout, pak přeladit na nejvyšší kanál). Jsem přesvědčen, že DVD rekordér Panasonic EX 83 RF modulátor pro přenos video/audio z rekordéru před RF již nemá a není tedy ani možné přes RF video/audio z rekordéru na TV přenášet natož tak jej vypnout či přeladit na jiný kanál.

    Spustil jsem přehrávání záznamu z disku a projel jsem všechny C a S kanály - mimo analogové TV nic, takže žádný RF modulátor.
    Vyzkoušel jsem galvanický oddělovač na vedení RF mezi DVD rekordérem a TV - žádné zlepšení, takže zemní smyčkou to není. Ještě vyzkouším aktivní antétu a přebít rušení jak se to povedlo synovi na notebooku. Ještě jedno upřesnění, po "zapnutí" DVD z pohotovostního stavu při náběhu DVD zmiňované analogové programy na zlomek sekundy zazrní, ale trvale začnou zrnit až od okamžiku zabrazení hlášky HDMI na DVD.

    Stále více nabývám pocit s přihlédnutím na analogický problém u NB při použití HDMI propojeni na monitor nebo TV a s náběhu rušení spojeným s náběhem DVD, že rušení generují obvody spojené s přenosem dat přes HDMI, které jsou bez HDMI kabelu neaktivní. Nevěřím, že by 3 různé HDMI kabely DVD-TV, syn NB-monitor a kolega na fóru NB-TV byly stejně vadné po stránce vyzařování rušení do RF obvodů.
    Naposledy upraveno uživatelem MirdaM: 03-10-2010 v 10:12 Důvod: Rozšíření
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Televizory (CRT, LCD, PDP): rušení signálu fénem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 21:43
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-06-2010, 18:40
  3. Zapojení HDMI kabelu do PS3
    Od rotrinho v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-10-2008, 06:20
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2006, 20:53
  5. Rušení signálu (FlyTV)
    Od JackalSU v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-03-2004, 16:10