Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Může monitor / displayport rušit příjem DVB -T?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Zdravím,
    pořídil jsem si nový počítač (HP Probook 6470b), k němu novou DVB-T kartu (Aver TV volar HD Pro), a to jsem propojil pomocí nového kabelu Displayport na DVI vstup svého monitoru NEC 20WGX2. Pokud DVB-T karta běží jenom na displeji notebooku, tak na dodávanou anténku má skvělý signál a naladím všechno. Pokud připojím externí monitor, tak okamžitě signál zmizí. Když připojím externí pokojovou anténu, tak je to lepší, ale stejně polovinu kanálů nenaladím (například multiplex s ČT). Toto se děje i když notebook běží na baterie, takže rozílnými okruhy to nejspíš nebude. Mám podezření na to, že od monitoru přichází rušení. Pomůže nějaké stínění? Máte někdo s tímto zkušennost? Monitor byl poměrně drahý a stále je kvalitní - nerad bych ho ještě měnil.

    Zdravím, Sajmonn
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Pokud jde z toho monitoru přes kabel nějaký bordel (monitor by byl v tom případě zřejmě vadný), tak Ti žádné stínění nepomůže. Ale takové chování jsem zatím neviděl. Zkus jen propojit kostry monitoru a notebooku, jestli to bude dělat také.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Pokud jde z toho monitoru přes kabel nějaký bordel (monitor by byl v tom případě zřejmě vadný), tak Ti žádné stínění nepomůže. Ale takové chování jsem zatím neviděl. Zkus jen propojit kostry monitoru a notebooku, jestli to bude dělat také.
    Tak jsem zkusil připojit ten samý monitor pomocí D-SUB: signál bez problému. Pokud zároveň připojím DisplayPort kabel, tak je to v pořádku jenom do té doby, dokud nepřepnu výstup na tento kabel. Tedy předpokládám kostrou ten "bordel" neleze. Možná bych mohl dát ten monitor do servisu (pokud je to monitorem), ale nevím, co jim tam říct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Co jim říct také netuším, navíc si spíš myslím, že pokud to bude motorem, tak to nebude závada, ale vlastnost. Může to být něco v PC (problém ovladačů TV karty/grafiky apod.). Nemáš možnost vzít noťas + tuner a připojit ho u známého na jiný monitor přes DP->DVI?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 15-09-2012 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Tak jsem povolal kámoše. Dokonce přijel i s monitorem ke mě. Připojili jsme ho a vysílání šlo bez chyby. Takže skutečně z toho monitoru leze nějakej bordel. Kabel vrátím do obchodu a TV karta ho bude nejspíš následovat. Spokojím se s D-SUB konektorem, abych nemusel měnit monitor. Ten software od Avermedia má pár věcí řešených hodně nezvykle a navíc ten obraz taky není takové kvality, jako jsem byl zvyklý předtím.
    Každopádně otázka zodpovězena: monitor mi skutečně ruší příjem TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Může, viz moje zkušenost s rušením DVB-T tuneru z HDMI propojení:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post312261
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...ni-HDMI-kabelu
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kde múže být příčina závady D.O. ?
    Od salora v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 24-10-2015, 00:15
  2. LED televizor do 14000? (může bát i 3D)
    Od miraxx v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 26-05-2012, 21:03
  3. Příjem 3D na LG monitor, ale co?
    Od intago v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-12-2011, 10:20
  4. DisplayPort
    Od tjurny v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 20:05
  5. Může být VMGMenu 16:9?
    Od Fallen_tvf v sekci Mastering
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-07-2006, 12:33