Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Rušení TV signálu po zapojení HDMI kabelu

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od MirdaM Zobrazit příspěvek
    Vyzkoušel jsem galvanický oddělovač na vedení RF mezi DVD rekordérem a TV - žádné zlepšení, takže zemní smyčkou to není. Ještě vyzkouším aktivní antétu a přebít rušení jak se to povedlo synovi na notebooku. Ještě jedno upřesnění, po "zapnutí" DVD z pohotovostního stavu při náběhu DVD zmiňované analogové programy na zlomek sekundy zazrní, ale trvale začnou zrnit až od okamžiku zabrazení hlášky HDMI na DVD.

    Stále více nabývám pocit s přihlédnutím na analogický problém u NB při použití HDMI propojeni na monitor nebo TV a s náběhu rušení spojeným s náběhem DVD, že rušení generují obvody spojené s přenosem dat přes HDMI, které jsou bez HDMI kabelu neaktivní. Nevěřím, že by 3 různé HDMI kabely DVD-TV, syn NB-monitor a kolega na fóru NB-TV byly stejně vadné po stránce vyzařování rušení do RF obvodů.
    Aktivní anténa sice potlačila rušení od HDMI kabelu na analogových programech, ale zcela neodstranila i na plné zesílení (bydlím cca 3 km vzdušnou čarou od 100 kW vysílače). Signál z pasivní antény jsme měřil a intenzita signálu je na pasivní anténu velmi dobrá (měřící přístroj Fluke pro UTP a koax 75 ohm). Asi přejdu na SCARTy a oželím HDMI do zahájení vysílání Multiplexu 2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    30

    Ahoj. Prosim o pomoc pripadne radu uz sem z toho jelen.

    Mam obdobny problem jako puvodni dotaz zde. Pouzivam dig antenu Evolve Shark (strecha). V prizemi mam v jednom pokoji TV LCD Samsung a za zdi PC - dokud nepropojim PC s TV pres HDMI vse je vporadku. Dokonce je to dobre do te doby, dokud proste nenakonfiguruju,aby signal z PC sel na vystup HDMI z graficke karty.
    Stejne jako v puvodnim dotazu - vse se deje az po nabehnuti systemu. Zde v jiznich cechach chytam Klet a Javorici - po pripojeni mi zustane funkni jen CT1 apod. Nova, Barandov, prima - bud zadny signal ani z jednoho vysilace nebo je to prakticky nekoukatelne.

    TV i PC ma 3 kolik na pripojeni do zasuvky 230V. Repro mam pripojene jak do PC tak do TV- Genius 5+1.

    1. Zkusil jsem zapojit do stejnych zasuvek - nezabralo
    2. do jinych zasuvek - nezabralo
    3. koupil jsem galvanicky oddelovac (strcil jsem ho do TV a do nej klasickej koax) http://www.djoro.cz/store/goodsdetai...trGoodsID=S218 - nic
    4. jedine co me zbyva je neustale vytahovat a zandavat HDMI do TV a konfigurovat na PC

    Nemate nekdo jeste nejaky tip, jak to odstranit? HDMI kabel ma zlacene konektory na konci 1,8m dlouhy (zadnej extra drahej nebyl), PC ma zdroj Fortron, rozvody v RD jsou nove a to jak anteni tak silove, zasuvky PC maji sve vedeni a svuj jistic.
    Do PC jde LANkou net.

    Dekuji vsem!

    EDIT: jeste jsem nekde vycetl, ze by mohlo zabrat laborovani v Biosu Spread Spectrum, ale bohuzel tuto volbu tam nemam
    Naposledy upraveno uživatelem gs023: 08-10-2010 v 07:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od gs023 Zobrazit příspěvek
    Stejne jako v puvodnim dotazu - vse se deje az po nabehnuti systemu. Zde v jiznich cechach chytam Klet a Javorici - po pripojeni mi zustane funkni jen CT1 apod. Nova, Barandov, prima - bud zadny signal ani z jednoho vysilace nebo je to prakticky nekoukatelne.

    Všechny programy chytáš digitálně, nebo některé analogově?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od MirdaM Zobrazit příspěvek
    Všechny programy chytáš digitálně, nebo některé analogově?
    Dotazoval jsem se u Panasonicu i Samsungu, jestli použití HDMI propojení a následné rušení příjmu TV i rušení nahrávání TV na DVD rekordéru není všeobecný žertík HDMI propojení. Obě firmy samozřejmě tvrdí, že nikoliv, což se dalo očekávat.

    Když porovnám problém rušení příjmu TV od HDMI u několika notebooků různých výrobců a DVD rekorderu, jediné co mě napadá jak jsem již psal, je HDMI přenosová cesta, která je stejná u noteboků i DVD rekordéru. Všechny ostatní obvody předpokládám budou minimálně el. zapojením odlišné. Kabel HDMI bych také vyřadil, neboť v popisovaných 4 případech máme HDMI kabel tuším od jiného výrobce (s uživatelem "posti" jsem komunikoval mailem).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od MirdaM Zobrazit příspěvek
    Všechny programy chytáš digitálně, nebo některé analogově?
    Vsechny programy jedu digitalne, ale muzu zkusit neco analogove naladit.
    Na ochranu to nevidim - myslim tim pri propojeni HDMI, precijen jak pisu CT1, CT2 apod. mi jede normalne i po pripojeni HDMI - coz vpodstate znamena, ze Multiplex 1 je ok, ostatni to rusi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tohle jsem už slyšel z více stran, podle mě je to rušení z datového toku HDMI do tuneru v TV. Chtělo by to zkusit externí settobox, co to udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od gs023 Zobrazit příspěvek
    Vsechny programy jedu digitalne, ale muzu zkusit neco analogove naladit.
    Na ochranu to nevidim - myslim tim pri propojeni HDMI, precijen jak pisu CT1, CT2 apod. mi jede normalne i po pripojeni HDMI - coz vpodstate znamena, ze Multiplex 1 je ok, ostatni to rusi
    Prosím Tě, zkus naladit analogové programy a dej vědět jak to vypada s rušením. Uveď prosím i čísla kanálů na analogu i digitálu. Mě HDMI neruší analogovou CT1 na 22 kanále a Multiplex 1 na 33 kanále (Multiplex 2 zatím nemáme). Ostatní 3 analogové programy na vyšších kanálech (41, 51 a 58 kanál) jsou rušeny, viz můj příspěvek na 1. straně tohoto vlákna. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    30

    Cao.

    Tak se me to asi podarilo odstranit. Mel jsem z TV zasuvky do TV pouzit klasicky kabel origo dodavany napr. k videu (samec, samice).
    Zkusil jsem jeste pokus, kdysi me kamos daval kabel, ktery ma u svych koncu takovy "oval" - na kazde strane - znaci se to emi suppressor.

    Vymenil jsem tento kabel za origo, kabel jako takovy je znacen RG6-U, ktery pouzivam po baraku i pro rozvody a svete div se najednou HDMI nerusi TV a muzu to konecne mit zapojene)) Nevim jakou fci ma ten emi suppressor, ale pokud pomohl ten nema to chybu.

    Jinak dokud jsem ho tam nedal externi box s HDD, kery pripojuji k PC mi rusil take TV signal po zapnuti. TV mam hned za zdi kde je PC. Cili nejen HDMI mi rusilo signal.

    Zkuste, kabel se dle meho da normalne koupit, dlouhe ho mam asi metr (od zasuvky k TV) a nepocitam, ze bude nejak drahej Hodne zdaru a kdyztak pisnete zda jste meli kliku jako ja.

    EDIT:
    Jeste doplnim. Diky uzivately "MirdaM" jsem jeste dozjistil, ze ten emi suppressor je vpodstate feritovy filtr. Kdyz to strcite do google, pak obrazky jasne napovi jak to vypada. Ja mam jen obyc bily koax kabel, znaceny jak jsem psal RG6-U (obyc konektory samec, samice), delku odhaduji 1-1,5m. Koupit se to da bezne. Jinak zajimave je, ze se da koupit s tema feritovyma filtrama i HDMI kabel, tak to trebas nekdo muzete taky vyzkouset nebo je to dalsi moznost kdyby nekomu nejelo to co pomohlo me.

    2 MirdaM: bohuzel chtel jsem testnout ten Analog, ale nedarilo se mi vubec ho naladit.
    Naposledy upraveno uživatelem gs023: 06-12-2010 v 07:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Mám také zkušenost s rušením z HDMI propojení: Mám netbook Asus N10J, který má VGA i HDMI výstup. Mám k němu připojený AVerTV Volar Black HD TV USB tuner. Když jsem poprvé připojil monitor Dell UltraSharp 2209WA přes HDMI-DVI kabel, který jsem si po čase dokoupil, byla anténka USB tuneru zarušena k nepoužitelnosti. Při propojení přes VGA USB tuner funguje perfektně i s dodanou maličkou pasivní anténkou. Jedna možnost byla použít pořádnou anténu za oknem, která by rušením z HDMI propojení nebyla ovlivněna a druhá, které jsem nakonec zvolil, zůstat u VGA propojení. Viz můj příspěvek pod tímto článkem: http://notebookblog.cz/technika/post...jitsu-siemens/.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25

    jis jis je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele jis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,303

    Další zkušenost s rušením DVB-T tuneru z HDMI propojení:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t-prijem-DVB-T
    Naposledy upraveno uživatelem jis: 21-09-2012 v 23:24
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Televizory (CRT, LCD, PDP): rušení signálu fénem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 21:43
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-06-2010, 18:40
  3. Zapojení HDMI kabelu do PS3
    Od rotrinho v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-10-2008, 06:20
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2006, 20:53
  5. Rušení signálu (FlyTV)
    Od JackalSU v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-03-2004, 16:10