Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TX-P42X10Y vs. TX-P42S10E

acemajky (36)|12.6.2009 21:59
Otazka je, zdali ty duchy generuje graficka karta, nebo zdali ej to zpusobene opravtu tou TV na keter je obraz promitan - generovan

Osobne hry nehraju a kdyz uz, tak na PC, takze pri normalnim sledovani TV (na coz plazmu mam) sem nikdy zadne duchy nevidel
axicom (626)|12.6.2009 23:18
Jo u SD to ani tak nepostrehnes, pust si nejaky HD film, nejlepe to je videt na cernobilem filmu, ted jsem koukal na Patek 13 (2009), zacatek je CB, krasne to je videt, opravdu hnus.
Pifishiba (80)|13.6.2009 11:47
[QUOTE=axicom;229380]To si o tom nikdy neslysel? To se nehleda, to se vidi.

treba Ti tohle pomuze:

http://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U
http://www.youtube.com/watch?v=VLdVI31KU8w[/QUOTE]

Samozřejmě, že jsem to viděl. Myslel jsem svoji 42X10 na které nic takového nepozoruji, žádný duch, žádný zelený nádech.
RKubík (17)|14.6.2009 22:27
tak spotřeba S10 včera při Jeskyni na nově se pohybovala kolem 83w nejmín a max šla na 189w.To je super.Měřak mam půjčenej od datartu,mají tam nějakou promo akci od energetiky a půčují ho zadarmo.TV nastavana na režim kino,zapnuta funkce Eco.Ted mi jede DVD koncert Krejsonu a pohybuje se to kolem 120 w,to nechápu.Větraky tam vzadu nejsou,zadní kryt od středu dolů je studenej a na vršku,lehce teplej.Při vypnuté funci Eco se lehce pohybovala až do 290w,ale to max.Jsem spokojenej,nečekal jsem to.Zvuk by mohl být lepší,ale to nahradí jina souprava.
Pifishiba (80)|21.6.2009 20:14
Tak už nám naše radosti --X a S 10 nějakou dobu plní různé domací úkoly.
Na jednu věc bych se rád zeptal všech majitelů této nádhery, máte nějakým způsobem něco vypálené na obrazovce !!!
Osobně jsem žádné žhavení obrazovky neprováděl, používám TV a PC, nepoužívám hry.
Obrazovka je čistá a bez problémů.
PAŇAKO ZDAR
RKubík (17)|21.6.2009 23:12
ja po tydnu samozřejmě nemůžu tam nic mít,ale snažím se byt raději opatrnější na začatku s PC
acemajky (36)|22.6.2009 20:56
Osobne take zadne vypaleni nepozoruji, ze zacatku sem se snazil, aby nebyla loga na obrazovce (pouzivani zoomu) zhruba tak tech 200 hodin, jak pravi nejake doporuceni na netu
cajhaj (145)|22.6.2009 23:07
dosti vtipny jak tu temer nikdo nevidi "zelenaky" :) podle me jde predevsim o neznalost, nemyslim si,ze to vidi zrovna hypersenzitivni borci... loni jsem si koupil px80 jako hlavni zobrazovaci stroj domu a bohuzel sem ji musel vratit a to ztohoto duvodu..
nez jsem tak ucinil, jal sem se testovat na okoli :) tzn sourozenci, druzka, rodice, par kamosu.. vsichni zelene duchy bez problemu videli, puvodne slo jen o to,ze "nevedeli po cem" se maji divat..
takze duchy vidi opravdu kazdy... nebo tak minimalne 90% (i kdyz muj test vysel cca 20/20, uznavam,ze nekdo je treba slepej atp:)

tady jde spis o to jak to komu vadi a co na tv provozuje, uznavam,ze na SD a bezne televizni stanice nejsou v podstate problemy,a rozhodne lepsi nez lcd, kere jsem pak taky koupil (konkretne samsunga 656-taky sem ho vratil, precejenom bleeding a torching ? to uz spis uznavam technologickou chybu/vlastnost nez zretelnou kus od kusu se lisici vyrobni vadu) navic kontrast a celkove SD vysilani dosti o nicem) s led podsviceni atp zkusenosti nemam,ale do lcd asi uz nejdu existuje vubec nejaka cenove a velikostne srovnatelna varianta se prvotridni uniformitou obrazovky ?

ve hrach a nekterych filmech,ale uz muze nastat problem a je to titul od titulu, cim kontrastnejsi prechody, tim horsi... zaslouzi si vypichnout veci jako sincity, to je opravdu zelena pastva pro ocicka :]
z her GOW, The darkness, atp

tak a tedka k tomu co vidi senzitivni oko na plazme a to jest green/rainbow efekt, je to trochu podobne efektu z DLP projektoru, napriklad brutalne viditelne pri skakani ocima z titulku na film [nejlepe nejaky tmavy aby vznikl kontrast] tak pri tom vznikne solidni duha..
to uz kazdy nevidi, jsk ukazal muj test

jinak pro zvedavce,moje tv testy skoncili koupi a ponechanim si LCD projektoru, precijenom uhlopricka vs cena je neporovnatelna a vysledny "kinoefekt" je na filmy neocenitelny, gamesky to same, lepsi sem nevidel
nicmene SD signal trpi a cena provozu je pomerne nechutna, zvlast na akce typu TV jako kulisa...

kazdopadne tedka zvazuji neco na SD tak sem nakliknul po roce forum a otevrel tenhle topik,jelikoz sem se slzou v oku zjistil,ze nekoupim px80 treba za 15k,ale ze ji nekoupim vubec...
tak sem si rikal,ze mi nekdo kdo je v obraze poradi neco levneho pekneho :] nechci opet nacitat miliony recenzi a stranek forums..

tak diky za rady :]

koukam na ten post a je nechutne dlouhej a slohove silenej, tak srry za wall of text
WallyCZ (10)|23.6.2009 10:09
Ale vidíme, neboj. Ale asi nemáš zas tak dobré oči, protože je sem tam vidět i červená - ta je také pomalejší, než modrá. Takže green ghosting není úplně správný název - vhodnější je "phosphor lag". Tento jev je nejvíce patrný u černobílých filmů - ty jsou většinou hodně kontrastní. A člověk musí rychle přejet očima po obraze, jinak jsem tento jev u filmu nezaznamenal. Ale jak jsi uvedl - je to o tom, komu tento jev vadí a komu ne. Rozhodně bych kvůli tomu nevracel televizi, zvlášť když jsem o tom věděl už před koupí. Navíc se uvádí, že po určité době provozu plazmy se tento jev zmírní, tak uvidíme...

Proč ten jev vzniká, je perfektně popsáno zde (i s tipy, jak ho zmírnit):

http://www.associatedcontent.com/article/1048539/what_is_plasma_tv_green_ghosting_and.html
cajhaj (145)|23.6.2009 11:17
2WallyCZ: vidite jo ? no podle poslednich dvou stran tady to tak nevypada rozhodne :)
jinak samozrejme,ze neni videt jen zelena, taky sem to psal, jak sem rikal testoval sem to asi na 20 lidech, zelena je na tom nejhur proto ji vnima kazdej a tudiz sem si dovolil tak pojmenovat, samozrejme ze phospohor lag je presnejsi, nicmene odzacatku tu nekdo vytahoval green ghosting,tak sem v tom pokracoval..

efekt neni rozhdone videt jen pri prejizdeni ocima,ale pri scrollovani jakehokoliv kontrastniho objektu nejlepe proti co nejtmavsimu pozadi..


kazdopadne abysme to uzavreli,tak phosphor lag bude teda asi stejnej, ok..

precelt sme tu par stranek a porad nejak nechapu rozdil mezi x10y a s10, nevim jestli sem neco neprehlid,ale je z toho uz nekdo moudrej a muze mi to prosim objasnit ?
pasmal (7)|23.6.2009 11:47
Jak jsem psal již někde výše. Obraz z X10 mi přišel s větším zrnem ( DVB-T ), proto jsem volil S10.
cajhaj (145)|23.6.2009 11:54
to jsem cetl, nicmene jestl isi pamatuji dobre, bylo to v nejakem obchode,.. bylo to odladene ? to co nekdy vidim v datartech apodobne me opravdu zabiji... dobre modely tak blbe nastavene,ze z nich leze blitka misto obrazu,,, vedle nich ty horsi modely,ale dobre nastavene... chudaci ty zakaznici co tam chodi a snazi se porovnavat obraz..a to tam dela kazdy druhy :( chce to vzti si vlastni zdroj signalu tzn nejaky notebook, ps3 atp..
sam sem to udelal kdyz sem si vybiral a konkretne v datartu byli velmi ochotni... aby ne, kdyz tam maji prodavaci provizi z prodeje :)
Connor (509)|23.6.2009 14:25
cajhaj: V datartu mají prodavači z provizi z prodeje? To jim přeju, někdy to je dost tvrdý chleba.

Já ty zelený duchy nikde neviděl v reálu, ale jen na těch videech z youtube (kromě posledního, kdy mi to chvíli trvalo než jsem to zaregistroval)... teď si na to dávám víc pozor, ale stále se s tím moc nesetkávám.
cajhaj (145)|23.6.2009 15:31
[QUOTE=Connor;230668]cajhaj: V datartu mají prodavači z provizi z prodeje? To jim přeju, někdy to je dost tvrdý chleba.

Já ty zelený duchy nikde neviděl v reálu, ale jen na těch videech z youtube (kromě posledního, kdy mi to chvíli trvalo než jsem to zaregistroval)... teď si na to dávám víc pozor, ale stále se s tím moc nesetkávám.[/QUOTE]

vykasli se na to, bud rad,ze si jich nevsimas, jak je zacnes hledat uvidis je porad, to je znamej jev :)

provize maji s jendim z nich sem to resil jelikoz sem to chtel koupit na eshopu. v ty dobe to bylo slozitejsi, dneska uz jde zadat referenci kod prodejce, ten natukate k objednavce a voala, prodejce ma peniz :)
WallyCZ (10)|23.6.2009 16:22
[QUOTE=Connor;230668]
Já ty zelený duchy nikde neviděl v reálu, ale jen na těch videech z youtube (kromě posledního, kdy mi to chvíli trvalo než jsem to zaregistroval)... teď si na to dávám víc pozor, ale stále se s tím moc nesetkávám.[/QUOTE]

Ty videa z youtube neodpovídají realitě, lidské oko ty duchy zachytí v mnohem menší míře, než kamera.
Connor (509)|23.6.2009 17:57
[QUOTE=WallyCZ;230691]Ty videa z youtube neodpovídají realitě, lidské oko ty duchy zachytí v mnohem menší míře, než kamera.[/QUOTE]

To mi připomíná hodně starý příběh, kdy maminka kamarádky říkala: "Co na těch počítačích všichni mají? Vždyť je to hrozné jak to bliká." a myslela tím obrazovky PC které viděla v televizi :-)
Connor (509)|23.6.2009 18:05
[QUOTE=cajhaj;230685]vykasli se na to, bud rad,ze si jich nevsimas, jak je zacnes hledat uvidis je porad, to je znamej jev :)

provize maji s jendim z nich sem to resil jelikoz sem to chtel koupit na eshopu. v ty dobe to bylo slozitejsi, dneska uz jde zadat referenci kod prodejce, ten natukate k objednavce a voala, prodejce ma peniz :)[/QUOTE]

To bude asi tím, že příliš čb filmů a her bych na plazmě neřešil... to si spíš všimu blikání plazmy na světlých souvislých plochách při periferním pohledu (pouze u grafiky, u filmů ne). Ale to je taky celkem detail. Hodně záleží na primárním využití televize.

V datartu a nejen tam jim provize přeju. Vždycky to tak asi nebylo, co? Ve věcech co tam řeším celkem pozoruji nárůst kvality některých prodavačů a u starých tváří často i posun v odbornosti. Ale o TV tam nedebatuji, tu tam kupovat nebudu a tak mi přijde nepatřičné mrhat jejich časem. ... sorry za off topic
axicom (626)|23.6.2009 18:28
To cajhaj:

No vzdyt jsem se tu na to ptal a nikdo nic nevidi. Presne jak pises, na PX80 je to videt dost zretelne, proto jsem se zajimal jak jsou na tom nove modely. Na netu je tento jev patrny i u G10, pak kdo je tedy slepy? Zrejme 80% majitelu plazmovych TV, ten jev tam proste je a je to dane technologii.
axicom (626)|23.6.2009 18:33
[QUOTE=WallyCZ;230691]Ty videa z youtube neodpovídají realitě, lidské oko ty duchy zachytí v mnohem menší míře, než kamera.[/QUOTE]

Blbost! Tak ze bezne kamery umi natocit to co oko nevidi? Pravda je ta ze to vase oci nevidi, stejne tak jako nektere usi neslysi.
WallyCZ (10)|23.6.2009 19:17
Komu není pomoci, tomu holt není pomoci. Já jsem psal, že jsem ten jev dobře viděl, ale tak jako na youtube to nevypadá, tam je zelená půlka obrazovky a docela dlouho. Ty asi o kamerách moc nevíš, že? Ano, kamera opravdu dokáže zachytit to, co oko ne. Příkladem je třeba blikání CRT obrazovek nebo IR záření. Zkus si natočit CCD kamerou dálkové ovládání, kde budeš mít stlačené nějaké tlačítko a pak si to přehraj. Ejhle, ono je vidět, jak ta dioda svítí co? A tvoje oko to asi nevidělo - pokud teda nejsi superman.
pasmal (7)|23.6.2009 21:58
cajhaj: Daval jsem tomu dost casu ve specializovanem obchode a mel jsem reference i od jinych, ze to zrno je u X vetsi.
liptoma (2)|27.6.2009 12:41
Na zaklade toho co som si tu precital a aj inych doporuceni zvazujem kupu P42S10E. Bol som sa na nu pozriet v obchode a bol som dost sklamany z podania bielej farby - biela sa na plazmach vseobecne (podla mojho dojmu) javi ako viac alebo menej tmavy odtien sedej. Ak je plazma hned vedla LCD, je to vyrazny rozdiel, LCD oproti plazme naozaj svieti. Je mozne bielu farbu na plazme vytiahnut napr. zvysenim kontrastu? Pouziva niekto P42S10E s DigiTV (ak ano, prosim o komentar kvality prepoctu obrazu na FullHD)?
OO7 (192)|27.6.2009 23:09
Pokud chceš používat Cigi-Tv na uhl. 42 a vyšší, tak to si rovnou nafackuj...
ozzy2 (43)|28.6.2009 06:18
[QUOTE=liptoma;231069]Pouziva niekto P42S10E s DigiTV (ak ano, prosim o komentar kvality prepoctu obrazu na FullHD)?[/QUOTE]

I když nemám plazmu Panasonic (Samsung PS42A457),tak si dovolím reagovat.Moje TV je pouze HDready. Rozdíl v kvalitě obrazu (Skylink vs. DigiTV) je značný a to i přesto,že používám HD sat. reciever. Používat jako jedíný zdroj signálu DigiTV nedoporučuji.

Přidávám fotky. Jak jsem už psal mám HD sat. přijímač (Optibox 7710 s EMU). Propojení TV se satelitem HDMI kabelem.

Popis foto:
1. DigiTV 576i
2. DigiTV 1080i
3. Skylink 576i
4. Skylink 1080i
DigiTV 576i.JPG Digi 1080i.JPG Skylink 576i.JPG Skylink 1080i.JPG
RKubík (17)|28.6.2009 22:26
liptoma: Bíla me připada v pořadku.Vysoky kontrast nastaveny na prodejně je doma nepužitelny.Pokud se vam nelíbí zobrazení bilé na PDP,zvolte jinou technologii.
liptoma (2)|28.6.2009 22:30
Dakujem za info, to DigiTv nie je podstatny parameter vyberu, zatial vsak na 29" CRT staci... Viac menej pocitam s tym, ze nova tv ma donuti vymenit zdroj signalu bud na Skylink alebo FiberTV.
Este by som sa chcel vratit k tej bielej farbe, medzicasom som nasiel recenziu P42S10E ktora ma vobec nepovzbudila: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/05/11/Panasonic-Viera-TX-P42S10-42in-Plasma-TV/p2
Ked zvazim ze u mna tv bezi 99% casu pri dennom alebo umelom svetle, zacinam rozmyslat nad LCD, kedze tu "skutocne ciernu" na plazme si pri okolitom svetle neuzijem. Naviac leskla plocha plazmy tiez nie je vyhra. Myslite, ze LCD s uhl. 37" je do tychto podmienok vhodnejsie (vzdialenost od TV cca. 2,7m)?
Welshcorgi (141)|29.6.2009 13:59
[QUOTE=liptoma;231217]Dakujem za info, to DigiTv nie je podstatny parameter vyberu, zatial vsak na 29" CRT staci... Viac menej pocitam s tym, ze nova tv ma donuti vymenit zdroj signalu bud na Skylink alebo FiberTV.
Este by som sa chcel vratit k tej bielej farbe, medzicasom som nasiel recenziu P42S10E ktora ma vobec nepovzbudila: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/05/11/Panasonic-Viera-TX-P42S10-42in-Plasma-TV/p2
Ked zvazim ze u mna tv bezi 99% casu pri dennom alebo umelom svetle, zacinam rozmyslat nad LCD, kedze tu "skutocne ciernu" na plazme si pri okolitom svetle neuzijem. Naviac leskla plocha plazmy tiez nie je vyhra. Myslite, ze LCD s uhl. 37" je do tychto podmienok vhodnejsie (vzdialenost od TV cca. 2,7m)?[/QUOTE]

To je fakt těžký věřit recenzi. Tahle z minula je zase vysoce pozitivní:

[QUOTE=pasmal;226820]Recenze: http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030218,49302146,00.htm[/QUOTE]

Navíc příspěvky uživatelů taky hrůzu nebudí...
PEDRONIK (20)|29.6.2009 18:45
zvejkal (12)|14.7.2009 23:49
Mam p50S10 a som (myslim) zatial spokojny.
Mam dva hlavne problemy:
- televizor je velky ako krava a mam ho na stene oproti oknam, takze musim zatemnovat zaluzie, ked si chcem daco pozriet a odraza sa to.

- Na televizor sa divam z velkeho rozpatia vzdialenosti - od 2m do 6m. Od tych 3.5 metra je obraz dobry, blizsie je to trochu rozmazane a mne osobne aj neprijemne ... Mam Magio, 99% non HD signal.

Zatial ficim cez scart, HDMI musim kupit, ale necakam nejaku zmenu.

Ak by niekto chcel nejake konkretnejsie info, nech napise.
drakodin (56)|15.7.2009 07:48
V současné době také zvažuji nákup plazmy a právě P50S10 je horkým adeptem.
Koukám stabilně ze vzdálenosti cca 4,5 m, proto neuvažuji o menší úhl. než 50.
Chtěl bych se zeptat co rozhodlo pro řadu S. Určitě jste vybíral z řady X (jen HD Ready což už s touto úhlopříčkou nejde dohromady) a řady G (Neo PDP). Vyšší řady V a Z jsou už finančně jinde a nevím jestli normální pozorovatel má šanci poznat zlepšení kvality obrazu.
Ještě jsem uvažoval o Samsung PS50B650 nebo LG 50PS6000/50PS8000. Cenově vychází někde mezi Panasonic řadou S a G.
Pročetl jsem spoustu diskuzí, byl na nějakém průzkumu v terénu, ale stále nejsem pevně rozhodnut. Pro řadu S hovoří absence větráků a dokonce jsem někde vyčetl, že má o trochu nižší spotřebu než řada G !?! Naopak mě odrazuje, že při SD signálu je prý obraz mírně rozmazaný.

Díky předem za každý postřeh, doporučení,...
Hmm (1739)|15.7.2009 09:37
[QUOTE=drakodin;232983]V současné době také zvažuji nákup plazmy a právě P50S10 je horkým adeptem.
Koukám stabilně ze vzdálenosti cca 4,5 m, proto neuvažuji o menší úhl. než 50.
[/QUOTE]Nebyl bych si bez přímého srovnání jist, zda Panákova S řada nebude pozorovatelně horší než Samova B650. Vybavení je ale rozhodně nesrovnatelné. Další věc je, zda máš tak dobré oči, abys na 4,5 m (byť na padesátce) zřetelně viděl rozdíl v detailech mezi HD ready a fullHD. Jinak Sam nemá větráky taky. LG8000 zase sakra dobře dopadla v testu na AVForums, až teda na to, že v černé zrovna neexcelovala.
zvejkal (12)|15.7.2009 12:11
[QUOTE=drakodin;232983]V současné době také zvažuji nákup plazmy a právě P50S10 je horkým adeptem.
Koukám stabilně ze vzdálenosti cca 4,5 m, proto neuvažuji o menší úhl. než 50.
Chtěl bych se zeptat co rozhodlo pro řadu S. Určitě jste vybíral z řady X (jen HD Ready což už s touto úhlopříčkou nejde dohromady) a řady G (Neo PDP). Vyšší řady V a Z jsou už finančně jinde a nevím jestli normální pozorovatel má šanci poznat zlepšení kvality obrazu.
Ještě jsem uvažoval o Samsung PS50B650 nebo LG 50PS6000/50PS8000. Cenově vychází někde mezi Panasonic řadou S a G.
Pročetl jsem spoustu diskuzí, byl na nějakém průzkumu v terénu, ale stále nejsem pevně rozhodnut. Pro řadu S hovoří absence větráků a dokonce jsem někde vyčetl, že má o trochu nižší spotřebu než řada G !?! Naopak mě odrazuje, že při SD signálu je prý obraz mírně rozmazaný.

Díky předem za každý postřeh, doporučení,...[/QUOTE]

4.5 metra by uz MOHLO/MALO stacit na pohodove pozeranie aj normalneho signalu.
Ci je rozmazany? Ano je - pozeral som dokument o vyvoji prudovych lietadiel. Bolo tam mnozstvo ciernobieleho materialu, casto x desiatok rokov stareho, z ktovieakych zdrojov a kvality. Ano, musim povedat, ze obraz nebol nic moc. Z 5tich metrov bol OK.

Potom som pozeral nejaky film, co som si nahral z HBO (Zodiac sa to volalo). Obraz bol vyborny. Krasne farby, cierna, vsetko ... hm.

Takisto posledna f1 v nedelu na STV3 HD bola vyborna.

Nemam to s cim zrovnat - v predajni tocia furt len tie svoje dvdcka, alebo blueraye.
Mne pripada cierna farba ako cierna. Voci tomu nemam vyhrady.


Co rozhodlo u mna? No, je to zakladny fullHD panel pre tento rok, ponukali ho v akcii za 1199 Eur, v obchode, ktory je odo mna par kilometrov autom. Aj ked som bral cez internet, stale mam lepsi pocit, ked viem, ze to je realny obchod, ktory ma svojeklasicke predajne :)

Ja som sa chcel zmestit do 1000 Eur, nakoniec som sa rozhodol pre toto. Vyssie modely uz pre mna boli pase ... ani som o nich neuvazoval.

Od samsungu (neviem, ktory model som pozeral, tusim nejaka 756, alebo take nieco) ma odradili skusenosti uzivatelov s piskanim, praskanim a podobnymi zalezitostami. Takisto som nieco zachytil ohladne toho, ako si je telkac schopny prisposobit obraz na plnu sirku/dlzku.
Ale to neboli konkretne moje skusenosti, to boli len veci, co som cital.

U S10 to funguje celkom dobre, ale niekedy si to radsej nastavim sam.
drakodin (56)|15.7.2009 13:38
[QUOTE=Hmm;232994]Nebyl bych si bez přímého srovnání jist, zda Panákova S řada nebude pozorovatelně horší než Samova B650. Vybavení je ale rozhodně nesrovnatelné. Další věc je, zda máš tak dobré oči, abys na 4,5 m (byť na padesátce) zřetelně viděl rozdíl v detailech mezi HD ready a fullHD. Jinak Sam nemá větráky taky. LG8000 zase sakra dobře dopadla v testu na AVForums, až teda na to, že v černé zrovna neexcelovala.[/QUOTE]

Je pravda (když jsem se pokoušel o srovnání obrazu přímo na prodejně), že Sam B650 obrazovou kvalitou viditelně předčil i Panasonic řady G. Ale nevím jestli to nebylo jen nastavením obrazu, protože Samsung měl mnohem jasnější barvy (na bílé barvě to bylo evidentní), u Panasonicu (řady X i G) byla bílá barva nevýrazná a jakoby do růžova. Naopak při úplném ztmavení obrazu zůstávala obrazová plocha Panasonicu jakoby podsvícená (šedozelená) u Sama úplně ztmavla. Moc mi to nekoresponduje s výsledky recenzí, kde v tomto vede Panasonic. Nebýt toho už jsem měl řadu X doma. Následně mě ale ještě navíc zviklalo tvrzení, že v současné době (a hlavně u 50 úhlopříčky) je nesmysl jít do HD Ready.
Proto jsem se zaměřil na Panasonic řadu S. Zajímavé by bylo srovnání řady S a G (vycházející ze skutečného srovnání kvality obrazu). Do lépe vybavených Samsungů a LG se bojím jít vzhledem na negativní zkušenosti majitelů (pískání, bezdůvodné zapínání v noci,...)
drakodin (56)|15.7.2009 14:06
[QUOTE=zvejkal;233013]4.5 metra by uz MOHLO/MALO stacit na pohodove pozeranie aj normalneho signalu.
Ci je rozmazany? Ano je - pozeral som dokument o vyvoji prudovych lietadiel. Bolo tam mnozstvo ciernobieleho materialu, casto x desiatok rokov stareho, z ktovieakych zdrojov a kvality. Ano, musim povedat, ze obraz nebol nic moc. Z 5tich metrov bol OK.[/QUOTE]

Díky za postřehy, neměl jsi možnost přímého srovnání s řadou G10? O X10 jsi nepřemýšlel?
O tom máznutém SD obrazu jsem četl nejen u Panasonicu. Co by se ale od SD obrazu dalo čekat.
Ještě bych se zeptal, jestli při ztlumeném okolním světle (v noci) a při úplném ztmavení obrazu (mezi reklamou, hodně tmavé scény) se nějak neprojevuje vyšší svítivost obrazovky, které jsem si v obchodech u Panáků všiml.

Ono je na tom výběru skutečně nejhorší to, že doma v pokoji z pěti metrů a bez možnosti přímého srovnání bude každá plazma ukazovat skoro stejně dobře. Nakonec je to o tom, kolik je člověk ochoten investovat.
zvejkal (12)|15.7.2009 23:27
[QUOTE=drakodin;233028]Díky za postřehy, neměl jsi možnost přímého srovnání s řadou G10? O X10 jsi nepřemýšlel?
O tom máznutém SD obrazu jsem četl nejen u Panasonicu. Co by se ale od SD obrazu dalo čekat.
Ještě bych se zeptal, jestli při ztlumeném okolním světle (v noci) a při úplném ztmavení obrazu (mezi reklamou, hodně tmavé scény) se nějak neprojevuje vyšší svítivost obrazovky, které jsem si v obchodech u Panáků všiml.

Ono je na tom výběru skutečně nejhorší to, že doma v pokoji z pěti metrů a bez možnosti přímého srovnání bude každá plazma ukazovat skoro stejně dobře. Nakonec je to o tom, kolik je člověk ochoten investovat.[/QUOTE]

:)
G10 mi vychadza o par stovak drahsie, nie, neuvazoval som o tom. X10, to ani neviem co je ... Ja som proste mal v umysle kupit full HD plazmu, do 1000 Eur, a kedze som nejako ten samsung zavrhol, tak som sa mrkol na ten panasonic, nasiel som tu S10, je to moderny panel, za super cenu, tak som to zobral.

Inak, povypinal som teraz svetla, mal som v obyvacke uplnu tmu.
Pustil som harryho Pottera (tusim 3-ku). Oproti TME je obrazovka televizora vidiet. Nie je taka cierna ako TMA :)
Ci to je moc, alebo nie, to neviem, pretoze uplne potme ja osobne televizor nepozeram - ono sa to dokonca ani moc neodporuca. Isty "ambient" light by malo byt pritomne, co robia u mna napriklad dve tlmene svetla na stene.
Cize ak hladas cierno-ciernu tmu, tak tento telkac urcite nie je cierno cierny.
Zial, neviem ti to porovnat s inym, lebo iny nemam :)

Inak - z 5tich metrov je aj SD obraz krasny. Co sa tyka napr. farebneho podania - nerobil som ziadne nastavenia, iba na zaciatku sa telkac spytal, ci som doma, alebo v predajni :) Vsetky nastavenia su defaultne od vyrobcu pre domace pouzitie, len hlbky zvuku som stlmil, pretoze nemam velmi rad prebasovane zvuky. Mne osobne (aj ked podla manzelky som farboslepy :) pripadaju farby nadherne - prirodzene a pekne.
pbe (1)|18.7.2009 09:00
Včera som si konečne po dlhom uvažovaní a čítaní tohto fora kúpil TX-P42S10E . Mali ju v akcii za podľa mňa super cenu 799 € . Všade inde je za 999,- € (v kamenných obchodoch). Hneď večer som ju rozbalil a vyskúšal. Tak prvý dojem - sklamanie z obrazu . Doteraz som mal Panasonic TX-25XD90P - 100 hz a tam bol obraz krásny, jasný a ostrý. Ale zatiaľ sa utešujem, že to je pre zlý signál .. Mám totiž zatial káblovku od UPC. Takže analog.signal . DVD rec.Panasonic som spojil s HDMI kablom a tam je obraz krásny.
Poradte niekto, stale sa mi zdá, že obraz je tmavy, mam zapnuty Eco rezim, aby som šetril spotrebu. Keď to vypnem, tak je obraz svetlejší. Neviete niekto, aký to má vplyv ten Eco systém na spotrebu ???? Keď ho vypnem čo to urobí ???
Ďalšia otázka, som naozaj lajk , tak sa pýtam, keď mám zatial kablovku - analog, tak mi TV program ukazovať nebude - myslím DVB ??? Na začiatku som nastavil jazyk slovenčinu a krajinu sverige, ako to tu niekto písal. Ale ten program mi bude asi ukazovat, až budem mať digit.prijem, že ???? Planujem dig.satelit a Sky Link kartu. Bude podľa Vás lepší obraz ako doteraz ???? Aký satelit doporučujete ??? TV je FullHD, oplati sa kupovať aj satelit s HD rozl.keď sa ešte skoro nič nevysiela v HD kvalite (ak ano, tak sa za to ešte aj platí) ????
Dik za každú radu !
pbe
marian76 (2)|20.7.2009 10:08
Tiež som si kúpil P42S10e v obchode za 790€.
Zatiaľ som pozeral filmy cez fantec media recorder a tiež nejaké nahrávky z sd karty z panasonic kamery a som celkom spokojný.
Objednal som si satelitný prijímač vantage 7100s a skylink hd kartu tak obraz tv by mal
byť dobrý, no uvidíme keď to príde.

Nevie niekto poradiť ako nastaviť aby pri zapnutí televízora automaticky nabehol napr. hdmi1 a nie analógová tv.

Dik
Welshcorgi (141)|20.7.2009 18:09
[QUOTE=marian76;233388]Tiež som si kúpil P42S10e v obchode za 790€.
Zatiaľ som pozeral filmy cez fantec media recorder a tiež nejaké nahrávky z sd karty z panasonic kamery a som celkom spokojný.
Objednal som si satelitný prijímač vantage 7100s a skylink hd kartu tak obraz tv by mal
byť dobrý, no uvidíme keď to príde.[/QUOTE]

Dej vědět určitě. Taky o ní uvažuju a taky mám Vantage+Skylink.

[QUOTE=marian76;233388]Nevie niekto poradiť ako nastaviť aby pri zapnutí televízora automaticky nabehol napr. hdmi1 a nie analógová tv.[/QUOTE]

Obě zařízení (tv i receiver) musí podporovat určitý standart, který se jmenuje nevím jak (ta paměť :D) a to vlákno, kde se o něm psalo, ne a ne dohledat.
PaJaSoft (827)|21.7.2009 09:29
[QUOTE=Welshcorgi;233437]Obě zařízení (tv i receiver) musí podporovat určitý standart, který se jmenuje nevím jak (ta paměť :D) a to vlákno, kde se o něm psalo, ne a ne dohledat.[/QUOTE]

Ze by CEC? :-) [http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI]
Welshcorgi (141)|21.7.2009 17:25
[QUOTE=PaJaSoft;233510]Ze by CEC? :-) [http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI][/QUOTE]

GOOOOOOOOOOOOOOL

Díky:D

PS: mimochodem je tato podpora uváděna ve specifikaci výrobku?
ruman (94)|23.7.2009 22:17
dnes jsem byl podívat v obchodě na obě tyto krasavice a zdálo se mi, že na S10 byl lepší obraz. Jelo na obou něco z hard discu.
acemajky (36)|26.7.2009 07:59
[quote=OO7;231109]Pokud chceš používat Cigi-Tv na uhl. 42 a vyšší, tak to si rovnou nafackuj...[/quote]

Osobne jedu digi TV na X10Y a je fakt, ze obraz je horsi, nez z pozemniho digi vysilani, ale ze by ot byla nejaka katastrofa (primarne koukam pres digiTV, pozemni pouzivam jen na EPG + cool a barandov), takze si du rovnou nafackovat...

Ono hodne zalezi jak je clovek narocnej, je byval hodne, ale poslednich par let mam jine starosti (rodina, bydleni, zahrada), takze toho na TV moc nenakoukam a porad se honit za necim super truper cloveka akorat nici a prazdni penezenku... - jak sem zde kdysi psal, X10Y ma nazelenalou obrazovku (cernou barvu), kdysi by me to dost vadilo, kor kdyz kazdy rika ze jen plazma umi cernou, ze LCD ji neumi a stary ACER notebook co mam vedle TV postaveny na prehravani videa ma na obrazovze rozhodne cernejsi cernou :) - a kdyz nemam vedle tatovu G10E, tak to pri filmech ani nepoznam, zameruji se na to co je ve filmu a na cernou nemyslim, maximalne kdyz si na to vzpomenu, ze cerna neni cerna :)
acemajky (36)|29.7.2009 21:50
Otazecka na Vas, kteri mate X10Y, umi se TV sama poustet treba kdyz pustim satelit pres scart - mam sat od DigiTV, tak abych zapnul sat a automaticky se zapla TV a opacne. Diky
kykloop (25)|30.7.2009 08:24
Tak jsem se byl včera dívat na TX-P42S10E v electroworldu a teda fakt nevim, podle čeho má dneska člověk vybírat... Do TV tam pouštějí analogový signál, navíc v každé TV jinak kvalitní, některé vysloveně zrní...
Každopádně plazmy od panasonicu tam měly snad nejtmavší obraz s nejméně výraznýma barvama a bílá byla šedá. Např. obraz na vedle stojícím LCD Philips 42PFL5604H byl na pohled výrazně lepší, kontrastnější a barevnější, ale tady si TX-P42S10E vcelku chválite...
Jack-aL (60)|30.7.2009 17:41
tak tak.. byl sem taky v tomhle tejdnu kouknout na tv,teda jen v datartu na Smichove,S10 tam sice ani nemely,ale PANASONIC plasmy me tam teda neuchvatili,obraz byl skoro na vsech horsi i jak na LCD tel. i u Pan.. za 30-40 tis.
rikam jen co sem videl,jasny clovek nevi jak to tam maj ty chytraci nastaveny,a tak dal..
nemel sem moc casu,jel sem jen kolem,tak sem se ani na nic neptal,takze nevim co dotoho sel za signal,poradte nekdo pls,kde skouknout a porovnat S10 a ji podobny,aby to melo smysl,jsem z Prahy..
dik
Hmm (1739)|30.7.2009 18:05
[quote=Jack-aL;234896]tak tak.. byl sem taky v tomhle tejdnu kouknout na tv,teda jen v datartu na Smichove,S10 tam sice ani nemely,ale PANASONIC plasmy me tam teda neuchvatili,obraz byl skoro na vsech horsi i jak na LCD tel. i u Pan.. za 30-40 tis.[/quote]Viděls cos viděl. Ale jak se s tím slučuje, že renomované testsajty nové Panasoniky většinou velmi chválí? Co plazmy Samsung? Protože v recenzi na FlatpanelsHD.com u PS50B850 píšou, že má lepší obraz, než kdy na jakémkoli LCD Samsung viděli....
Jack-aL (60)|30.7.2009 18:49
to Hmm : Hele fak sem to jen tak vocih,jak rikam nemel sem zrovna moc casu,ale byl tam jeden Samsung [plazma] nevim jakej typ,velikost asi 46,a ten byl fakt hodne dobrej,asi nej. obraz ze vsech,cena kolem 50k..

Ja sam sem si vytypoval tu S10,pze je celkem za rozumnou cenu 21-22k s dani a je to fullHD,tak chci pred koupi videt obraz,ale chce to nakou overenou prodejnu,kde to maj sestelovany,ne jako v datartu,kde o tom asi ani moc nevedi,jen me trochu zaskocila kvalita obrazu u tech plazem PANASONIC,jak uz sem psal..
Connor (509)|30.7.2009 22:49
Potvrzuji kykloopovo pozorování i u jiných datartů... tam sice nemývají S10ku, ale její hybrid (asi) U10ku a i ta měla (narozdíl od G10, G15 i jiných značek) podezřele hnusný iobraz (málo jasu a kontrastu)... víc jsem to nezkoumal.
garb7 (1189)|31.7.2009 00:24
To co je vidět v obchodě je doma v jiných světelných podmínkách a jiném připojení a signálu rozdíl , něco bude lepčí něco horší a to tak, že se najdou tací co to odnesou zpátky do prodejny a budou hledat lepší LCD.
U 42X10 a 42S10 bych zvážil zda se mi opravdu vyplatí full plasma, při porovnání lonských modelů 42" při HD sig nebyl znát rozdíl od 2,5m (pro SD jsem to neměl možnost zkoumat )
dnes je výhoda neoPDP ale vybral bych si 42G10 stejně za 3-4roky se bude řešit jestli OLED nebo laser TV
Connor (509)|31.7.2009 11:37
garb7: Souhlas, ovšem v tomto případě nejde o jiné podmínky (světlo, signál a spol.) ale pravděpodobně (tedy doufám) blbě nastavené TV, protože ten rozdíl je zcela zřetelně patrný v porovnání se všemi ostatními TV co v tom krámě měli... prostě řada normálních TV a bum jedna s hnusným tmavým obrazem (42U10) ... a zase řada normálních TV (LCD, plasma, je to fuk)... a bum další s hnusným tmavým obrazem (42X10).
Říkal jsem si: Proč? Copak existuje v krámě TV, kterou by prodejce nechtěl prodat? :-)