Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DLNA a praktické využití v síťovém spojení mezi PC a TV... "mýtus nebo skutečnost"?

marlo3776 (9)|9.12.2009 08:41
existuje nejaky soft ,ktorym by som to vedel jednoducho prerobit tj. znizit bitrate ..popripade tie frame ?
RoPo (6061)|9.12.2009 11:03
Překódovat. Pohledej po Inetu. Konvertorů a napsaných postupů je mnoho.
SCiFA (35)|9.12.2009 16:23
Pratele dobreho obrazu a DLNA serveru.
Mam takovy problem. Nasel jsem konecne mezi vsema DLNA serverama to prave orechove a to je PS3 media server. Jediny problem ktery mne jeste trapi je rozliseni. Podarilo se nekomu prehravat video v TV (ja mam PANASONIC TX-P4G15E) tak aby se TV nesnazila roztahnout obraz pres celou obrazovku? Pokud tam pustim plne full HD tak je to OK, ale jakmile ma obraz nejake nestandartni rozliseni natahne se a tudiz zdeformuje. Zkousel jsem i nastavit VIDEO SCALER ale vubec nic se nezmeni. Poradi mne nekdo co se stim da delat? Predem diky za odpoved
Sněgulák (1)|11.12.2009 13:04
Tak po experimentování s DLNA přidám také svůj náhled a hned nazačátek píši: nicm moc, zvlášť když je pcko hned poblíž telky, to pak bezdrát myš a hdmi je jasná volba... Otázka spíš co s NAS - to se asi vyplatí taky dát spíš mikrokompl s hdmi k telce .-)

TEL: Samsung LE40B750 s posledním firmware 2005.0 (2009-10-30)
PC: Win Vista

První pokusy byly s default mrkvosoft wmplayerem a jeho knihovnou..
Druhý pokus byl s Samsung share manager 2.3.

Obě řešení se mi podařilo rozjet celkem bez problémů okamžitě.. Jen u toho Samsung share manageru (S.S.M.) jsem neuplatnil metodu RDFManual tak jsem chvíli bojoval s tím proč server je sice ON, nicméně telka ho nevidí - je potřeba v Setting the Access Permission dát samo pro danou telku ACCEPT .-)

Na PC je cca 10tis fotek v rodinné galerii a cca 30GB MP3jek, videa moc nemám tak moc nehodnotim... Defaultní wmplayer a jeho sdílení médií přez DLNA se mi moc nelíbí.. rychlost je nic moc, procházení jednotlivých adresářů ukrutně pomalé a pak při použití S.S.M. každý okamžitě pocítí jeho lepší klasifikaci každé kategorie ať již fotek, mp3 nebo videí... Zkrátka lépe zpracované kategorie atd = lépe a rychleji se dá najít to, co člověk v těch 10tis fotkách hledá.. Časová osa je taktéž celkem dobrý nápad.. .-) Chceto jen chvíli pořádně koukat a zkoušet jak to vše ovládat .-) chvíli člověku trvá než přijde na to, že čudlem nahoru lze pak listovat po měsících atd.. .-) U default wm sdílení do DLNA mi dost chyběly náhledy fotek, což samsung má.. Také rychlost při procházení takhle "většího" objemu dat je o dost rychlejší u S.S.M. nicméně ŽÁDNÝ KVAPÍK SE NEKONÁ.... zkrátka tak, jak již zde napsalo vícekrátí se, je to TELKA a k tomu to má naržený střeva adekvátně k tomu všemu ještě s ohledem na to, kolik % lidí tyto "komplexní" řešení používá...

Takže závěr snad jediný .-) třeba máti teď bude schopná si na telce pustit nějakou fotku páč je PCkově celkem mimo mísu... Jen netuším, kdo občas na komplu na S.S.M. zmáčkne ten button na refresh knihovny .-)) Tak se asi hold občas bude ptát, proč tam nové fotky nejsou .-)

Já nadále budu používat bezdrát myš a klávesnici a HDMI přímo z komplu do telky .-)

U víše zmíněného objemu dat trvala tvorba katalogu v S.S.M. cca 40min, aktualizace nově přidaného obsahu je pak cca na max. 2-5min dle objemu.. Samo rychlejší HDD tomu asi dost přispěje...

U přehrávání videí mě vyložene serká, krom doby než se spustí přehrávač, i to co je napisané v FuckManuálu:
DLNA does not support the following functions:
The REW/FF key functions while a movie is playing
TO JE OPRAVDU NA 2věci, aneb jak pustit film od rozkoukané poloviny ??-))))

ZKOUŠEL NĚKDO DLNA S nějakým NAS?? Třeba s Zyxelem 220 plus?? Může někdo napsat porovnání s S.S.M.???

A může někdo napsat porovnání S.S.M. s TVersity??
papinak2 (105)|11.12.2009 13:59
Zdravím všetkých.Môj dotaz je trochu netradičný.Niektoré telefóny disponujú certifikáciou DLNA. S8000 JET tiež.Takže nieje problém poslat video,obrázky a muziku z mobilu do TV.Ale B650 by mala aj po prepojení DLNA zobrazovať aj prichádzajúce hovory a SMS správy na TV.
Lenže to nemôžem jaksi k rozchodiť. Dokonca mi TV správne v priečinku Stredisko domácej siete dobre detekuje mobil,a všade je nastavená S8000. Lenže to akosi dokopy nefunguje.
Viem,je to taká blbostička,lenže keď to tá TV podla návodu má zvládnuť,prečo to nevyskúšať. Má s tým niekto skušenosti ???
bo.janecek (6)|12.12.2009 10:27
Dobrý den,

chci se zeptat mám televizor TX-P42V10E a koupil jsem si Acer Aspire easyStore, servr jede bez problémů na PS mám nainstalovaný Twonky media a DLNA chodí taktéž z tohoto PC bez problémů ale pokud dám připojit server easystore(má vlastní DLNA HNv1) který dlna nabídka televize vidí, dostanu se do souborů Music, Video, Foto a když rozkliknu jakýkoliv z nich tak mi televize hodí hlášku výpadek spojení se serverem - nesetkal se s tímto problémem někdo.

předem díky za info
shrap (27)|14.12.2009 13:03
Zdravim,
mam Samsung LE40B650 a na PC Windows 7. Nekde (tusim ze zde http://digitalmediaphile.com/index.php/2009/07/24/windows-7-play-to-and-a-samsung-dlna-enabled-tv/ ) jsem se docetl, ze win7 maj v sobe DLNA server. Jak jsem pochopil casem, i prosty WMP muze fungovat jako DLNA server. Problem je, ze moje televize "vidi" pouze ten defaultni windowsy server, pres ktery kdyz se mi podari neco zobrazit na TV, tak to ma ale mernavy rozliseni (zkousel jsem to samy AVI pustit z USB disku a to se neda srovnat). Chtel sem vyzkouset TVersity (nebo i ten Samsung PC Share Manager) ale nic z toho se mi nedari zpristupnit na TV. Ma tu nekdo podobny zkusenosti, predevsim s tema Windows 7? Diky.
SCiFA (35)|14.12.2009 16:12
ANO presne tak rozliseni pres WMP je hruza des a nikde jsem nenasel nastaveni. Nejlepsi ze vsech DLNA serveru je asi PS3 media server (http://www.videohelp.com/tools/PS3_Media_Server/old-versions). Umi prehrat hodne souboru (mkv, ts, m2t, avi, DVD, atd), ale bohuzel nejde mne v tom pretacet a dalsi vec ktera mne dost zlobi je ta ze pokud je film orezan o cerne pruhy na hore a dole tak se film roztahne pres celou obrazovku tudiz se zdeformuje. Nedosel jsem na to jak toho docilit aby se obraz nezdeformoval. Pokud je treba v plnem HD nebo FULL HD je to OK.
shrap (27)|14.12.2009 16:35
Nojo, ze je to problem WMP (Media centra nebo buhvi co to teda streamuje) mi napadlo taky, ale jinej DLNA server sem nerozchodil ...
Jinak ten problem, co si psal s tim roztazenim ... mam v TV firmware NewAge (http://www.myslenka.net/2009/12/samsung-le40b650-flash-firmware-download/) a tam si muzes nastavit asi z 10 ruznejch pomeru, tak s tim by to melo fungovat.
jis (1301)|14.12.2009 17:26
[quote=shrap;254227]Jinak ten problem, co si psal s tim roztazenim ... mam v TV firmware NewAge (http://www.myslenka.net/2009/12/samsung-le40b650-flash-firmware-download/) a tam si muzes nastavit asi z 10 ruznejch pomeru, tak s tim by to melo fungovat.[/quote]To by ovšem scifa musel mít také TV Samsung jako ty. Nezapomeň, že všichni zde nemají Samsungy :rolleyes:.
rommi (416)|14.12.2009 21:15
[quote=jis;254236]To by ovšem scifa musel mít také TV Samsung jako ty. Nezapomeň, že všichni zde nemají Samsungy :rolleyes:.[/quote]

...dobra pripomienka, to je uz clovek z tych for o 650 a 750 tak zdeformovany ze aj pri DLNA automaticky rozmysla o samsungu... :-)

Inac k tomu WMP 12 vo win 7 - toto je prvy DLNA WMP server ktory podporuje transkodovanie on the fly - a patricne ho aj vyuziva (hlavne vtedy ked to vobec netreba).... takze vrelo odporucam v kombinacii so samsungom radsej pouzivat nieco ine....
Cassper_17 (36)|18.12.2009 14:57
Tak zkouším pro Panasonic TX-P46G15E media servery. Twonky media mi pořád ukazuje adresáře které už dávno nestílím. Server jsem restartoval a stejně to tam je. Co s tím ? Titulky mi zatím nešly, ale cosi jsem četl o tom, že si tam musím ještě něco v Options nastavit. Tak to zkusím.

PS3 media server (PS3 nemám, používám to jen pro spojení PC a TV) mi pro změnu po třeba 5 vteřinách přehrávání videa sám sebe shodí a vypne se. Proč ? ... CZ titulky zde zobrazené jsou jaksi nečitelné, rozmazané a vůbec obraz vypadá zvláštně. Twonky media server SD video přehraje lépe. Ale zase zobrazuje jenom adresáře které chci.

Sakra práce není nějaký hybrid mezi tím ? :)
SCiFA (35)|18.12.2009 18:52
PS3 media server musis taky trochu nastavit aby se ti treba zobrazovali titulky v cestine. Beha mne tam 90 % vsech souboru jediny neduch ktery jsem zatim jeste nevyresil je nemoznost pretaceni a problem s nestadartnima formatama videi.
Cassper_17 (36)|19.12.2009 09:02
Titulky mám nastavený správně, co se diakritiky týče. Ta se zobrazuje OK. Jen prostě to písmo je potom takový neostrý, nebo naopak moc ostrý. Těžko popsat. Číst se to dá, ale je to nepříjemný.
A hlavní problém teda je, že se ten PS3 media server třeba po těch 5ti vteřinách vypne. Což je dost na draka, protože se přeruší spojení do TV :(
SCiFA (35)|19.12.2009 12:07
Typ pisma tudiz font kterym se maji titulky zobrazovat tam jde taky nastavit tak jako barva a barva pozadi. Netusim jaky mas teda problem. PS3 media server mne nevypina, ale mozna zalezi na typu TV. Ja mam PANASONIC TX-42G15E.
Cassper_17 (36)|19.12.2009 17:34
V televizi to podle mě asi nebude. Přece jenom jedinej rozdíl mezi našema televizema je velikost úhlopříčky. ... Spíš to asi bude něco v počítači. Nějaká konfigurace komponent u mě mu třeba nedělá dobře.
Jinak zkusím teda u titulků i jiný písmo, barevnost a podklad. To je pravda, to jsem nedělal. Dík za radu.
pavzat (21)|20.12.2009 20:06
zdravim prosim o radu s nainstal. a rozchozenim soft.Twonky media,uz jsem z toho fakt nestastnej,naposledy jsem zkoncil u toho ze mi to aspon vidi na TV notebuk,ale slozky s obrazky,film a hudbu uz bohuzel ne,uz opravdu nevim co s tim.Dekuju predem za kazdou radu a navod jak to rozchodit.Nebo existuje nejaky jiny soft nez ty Twonky?
Konrád (2)|21.12.2009 11:22
Mám následující technický dotaz. Hodlám si pořídit televizor TX-P42V10E nebo podobný s připojením do LAN konektorem RJ-45. Bude tento přistroj schopen přehrávat multimédia z datového úložiště - síťového disku WD MyBook World - bez nutnosti použití nějaké herní konzole (X-Box 360 nebo Playstation 3)?

Obě zařízení splňují normu DLNA, takže předpokládám, že by to jít mělo. Nicméně na webu Western Digital i v dalších informacích (http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=587&wdc_lang=en) je prezentováno pouze propojení přes herní konzoli. Já se však domnívám, že toto je nutné pouze pro televize bez konektoru RJ-45 a standardu DLNA. Můžete mi to prosím potvrdit? Má s tím někdo zde zkušenosti?

Dík.
aragorn (96)|21.12.2009 14:17
z uvedenej stranky
"Stream digital media anywhere in your home - Built-in media server for streaming music, photos and movies to any DLNA certified multimedia device such as Playstation® 3, Xbox 360®, wireless digital picture frames, and connected audio receivers."

na tom obrazku je konzola medzi TV a tym diskom z dovodu ze TV podporujuce DLNA nie su take rozsirene.. takze by to fungovat malo.. ak nie treba sa obratit na vyrobcu TV alebo disku :)
To ci je tvoj TV "DLNA certified multimedia device" (resp. player) musis vediet ty.
Konrád (2)|21.12.2009 15:07
Diky za reakci. Jak pisu, tak obe zarizeni (sitovy disk i televize) jsou DLNA certifikovany, takze predpokladam, ze by to bez herni konzole fungovat melo. Nikde jsem ale zatim neobjevil, ze to nekdo takhle primo pouzival a nechci kupovat zajice v pytli (zatim nemam ani disk ani TV). Muze teda nekdo potvrdit z vlastni zkusenosti, ze to bez herni konzole fungue?
RoPo (6061)|21.12.2009 15:38
Kup a uvidíš. Fungovat by to však mělo. Budeš jen omezen standardem DLNA a možnostmi klienta - TV.
Předpokládám, že budeš kupovat přes nějaký e-shop. Pak máš 14 dnů na vrácení.
SCiFA (35)|21.12.2009 16:25
[quote=Konrád;255203]Mám následující technický dotaz. Hodlám si pořídit televizor TX-P42V10E nebo podobný s připojením do LAN konektorem RJ-45. Bude tento přistroj schopen přehrávat multimédia z datového úložiště - síťového disku WD MyBook World - bez nutnosti použití nějaké herní konzole (X-Box 360 nebo Playstation 3)?

Obě zařízení splňují normu DLNA, takže předpokládám, že by to jít mělo. Nicméně na webu Western Digital i v dalších informacích (http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=587&wdc_lang=en) je prezentováno pouze propojení přes herní konzoli. Já se však domnívám, že toto je nutné pouze pro televize bez konektoru RJ-45 a standardu DLNA. Můžete mi to prosím potvrdit? Má s tím někdo zde zkušenosti?

Dík.[/quote]

Pokud TV podporuje standart DLNA tak by to melo chodit. Nejlepsi zkusenosti mam PS3 media serverem. Ostatni (vetsinou je doporucuji vyrobci TV) neumi prehrat skoro zadny multimedialni soubor. Vetsinou prehraji jen to co umi prehrat TV. PS3 media server prehrava skoro vsechny vcetne mkv, vob, mpg, avi, jpg, m2t atd.
rommi (416)|21.12.2009 21:36
[quote=Konrád;255203]Mám následující technický dotaz. Hodlám si pořídit televizor TX-P42V10E nebo podobný s připojením do LAN konektorem RJ-45. Bude tento přistroj schopen přehrávat multimédia z datového úložiště - síťového disku WD MyBook World - bez nutnosti použití nějaké herní konzole (X-Box 360 nebo Playstation 3)?

Obě zařízení splňují normu DLNA, takže předpokládám, že by to jít mělo. Nicméně na webu Western Digital i v dalších informacích (http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=587&wdc_lang=en) je prezentováno pouze propojení přes herní konzoli. Já se však domnívám, že toto je nutné pouze pro televize bez konektoru RJ-45 a standardu DLNA. Můžete mi to prosím potvrdit? Má s tím někdo zde zkušenosti?

Dík.[/quote]


Rada ne je jednoducha, fungovat to BUDE.. otazka je co si predstavis pod pojmom funguje. DLNA hovori o tom ako sa maju masinky dohodnut, ale uz pramalo hovori o tom, na com sa maju dohodnut....mozno sa dohodnu, ze sa nedohodnu....
no a teraz v praxi....

WD My Book World Edition je linuxova masinka a obsahuje v sebe Twonky media server
http://www.twonkyforum.com/viewforum.php?f=2&sid=7622034b43a59914e3522c310a7c8e14
ten umoznuje streamovanie foto, mp3 a video, ale to neznamena ze to vsetko telka (a Panasonic obzvlast) bude vediet prehrat.....
http://www.twonkyforum.com/viewtopic.php?f=26&t=7307

????drect link nejako blbne...copy paste...
plevis (24)|26.12.2009 14:51
Zdravim poridil jsem si samsung 32b7000 a WESTERN DIGITAL My Book World zapojitelny pouze pres lan a podporuje DLNA, na techto strankach http://mybookworld.wikidot.com/start je navod jak to hacknout,aby tento disk byl v tv viden jako kdyby byl pripojeny pres usb, bohuzel neumim anglicky,tak se v tom ztracim a popripade na techto strankach http://samygo.sourceforge.net/, je mozny flashnout zase tv, aby ten WD my book byl viden jako kdyby byl pripojeny pres usb, ale zase ten stejny problem :( anglictina, tak se chci zeptat, zda nemate nejaky postup, abych toho docilil, aby ten disk nebyl spousten pres DLNA jakymkoliv zpusobem? Za pripadne postrehy dekuji
shrap (27)|30.12.2009 19:57
Mrkni sem http://www.myslenka.net/2009/12/samsung-le40b650-telnet-enabler-a-prvni-krucky-k-samygo-firmwaru/
Je to sice cesky, ale to jeste neznamena, ze tomu budes rozumet ;) Kazdopadne by to melo bejt to co chces, tedy aby sitovej disk byl videt jakoby byl pripojenej primo do USB.
SCiFA (35)|7.1.2010 19:26
Nasel jsem novy server DLNA Wild Media Server http://www.wildmediaserver.com/.
Zatim s tim bojuji. Nema nekdo s timto serverem nejake zkusenosti? Je tam hodne nastaveni a prehraje to hodne veci.
rommi (416)|7.1.2010 22:55
...tiez som ho skusal a poviem ti, good work, je to na dobrej ceste.... kusok som s tym tiez zapasil a.e dostali ma take moznosti ako zmena nastaveni servera priamo z telky, podpora ext tituliek (testovane na samsung B750), transkodovanie on the fly s pridanim tituliek aj s pretacanim...
ma to samozrejme aj svoje muchy - profil sa da nastavit iby jeden - to znamena neda sa nastavit samostatne pre kazde zariadenie a podobne, ale ako hovorim je to na dobrej ceste
mozem odporucit hlavne majitelom TV sony rady v/w5xxx - pre nich celkom fajn riesenie....
SCiFA (35)|8.1.2010 21:21
Tak se mne to konecne podarilo rozchodit. Bohuzel jen s Win XP. S Win 7 se to nedari pripojit k TV. Muzes mne trochu nakopnout kde tam nastavit treba to pretaceni, nebo nastavovani serveru primo s TV. Nevi nekdo jak by se to dalo rozjet na Win 7? Vse funguje jen podle mne je blokovany nejaky port ktery pouziva pro komunikaci s TV.
vandal666 (30)|10.1.2010 22:39
caute, neviem co robim zle, ale na mojom le32b650 neviem prehravat mkv filmy :( filmy su vacsinou bluray ripy, AC3 zvuk, dat. tok napr. 10,4Mb, 3,2Mb (cize aj so slabsim datovym tokom). Film spustit spustim, ide chvilu, sekne napise "prebieha nacitavanie" a pokracuje dalej, robi to napr. kazdych 5-10s. Na PC mam Win7, spustam to cez Samsung PCShare Manager 2,3, v TV mam posledny vydany firmware, siet mam natiahnutu kablom cez WiFi router. Skusal som aj program PS3 Media Server, v telke najdem zdielany priecinok no ani nespustim film- TV napise ze nepodporovany format. UPnPTest mi vypise toto, tie posledne 3 veci ani len netusim ako vyriesit:
TEST 1 - Operating System Support - PASSED
TEST 2 - SSDP Service Running Check - PASSED
TEST 3 - SSDP Service Automatic Check - PASSED
TEST 4 - UPnPHost Service Running Check - PASSED
TEST 5 - UPnPHost Service Automatic Check - PASSED
TEST 6 - UPnP Framework Firewall Exception Check - FAILED
TEST 7 - Adapter #0 - 192.168.2.100 - FAILED
TEST 8 - Get External IP Address - FAILED

Ak mi viete niekto poradit/odkazat na prispevok kde sa to riesi, tak budem vdacny
rommi (416)|11.1.2010 20:16
...ak ti to v samsung share manageri ide vyskusal by som sa pozriet na router, akou rychlostou sa chytila telka do siete - ono to vyzera ako keby PC nestihalo streamovat data do telky a to moze byt problem:
- rychlosti siete (10megabit)
- problem s procesom samsung share managera (nizka priorita - to skor nie)

divx-y idu v pohode...???
rommi (416)|11.1.2010 20:23
[quote=SCiFA;258848]Tak se mne to konecne podarilo rozchodit. Bohuzel jen s Win XP. S Win 7 se to nedari pripojit k TV. Muzes mne trochu nakopnout kde tam nastavit treba to pretaceni, nebo nastavovani serveru primo s TV. Nevi nekdo jak by se to dalo rozjet na Win 7? Vse funguje jen podle mne je blokovany nejaky port ktery pouziva pro komunikaci s TV.[/quote]

...co sa tyka portov malo by byt povolene (minimalne) port 1900/UDP a port servera (ja mam 2200 ale to sa da nastavit na lubovolnu hodnotu)
co sa tyka nastaveni tak ja mam nastaveny ako predvoleny profil samsung tv 1280x720
po pripojeni telky na DLNA je prva sada menu - movies, music, photo a service
v tom service je mozne nastavovat server...z telky. Clovek si vybere funciu potvrdi ju na obrazovke sa zobrazi picture zelenej "fajky" - OK a je to...
vandal666 (30)|12.1.2010 09:58
ano DivX idu v pohode... v prilohe su zakladne screenshoty co a ako tak snad na nieco prideme :)
00001.jpg 00002.jpg
rommi (416)|12.1.2010 16:26
[quote=vandal666;259642]ano DivX idu v pohode... v prilohe su zakladne screenshoty co a ako tak snad na nieco prideme :)[/quote]

ten graf rychlosti siete by som zvacsil z toho obrazku skoro nic nevidno a pozri sa na kontrolku routra na ethernete kde je zastrcena telka akou rychlost je na porte detekovana
a nechaj to MKV-ko bezat dlhsie a pastni graf sietovej zataze PC - ci tam budu nejake dropouty - ak je to tak ako hovorim rychlost siete na PC by mala byt cca konstatntna - ale mala....
vandal666 (30)|12.1.2010 20:18
no siet je asi na 1,5% vytazena... Kontrolka routeru kde je zapojeny TV ukazuje vrchne svetielko zelene, spodne je zelene... co znamena 100Mb... Film skusim pustit az zajtra a monitorovat siet dlhsie... a este rychlost pripojenia momentalne: Rýchlosť Vašeho pripojenia je 64651.7 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 8081.5 KB/sec (Kilobytov za sekundu).
siet.JPG Snímka.JPG
vandal666 (30)|13.1.2010 07:00
no tak toto je velmi zaujimave... spustim Samsung PC Share Manager, objavi sa v poli "processes with network activity" no akonahle sputim na TV film, tak to stamad zmizne, film samozrejme seka a siet nie je vytazena ani na tych 10Mbps co ma datovy tok film... kde moze byt chyba???

edit: no skusil som aj presmerovat port za NAT firewall, nepomohlo to... no co ma zaujima, windows firewall blokuje IPcku televizora, vidim dobre??? no aj po celkovom vypnuti firewallu sekanie zotrvava, uz neviem co mam skusit :(
log.JPG presmerovanie.JPG fw.JPG
rommi (416)|13.1.2010 19:16
[quote=vandal666;259886]no tak toto je velmi zaujimave... spustim Samsung PC Share Manager, objavi sa v poli "processes with network activity" no akonahle sputim na TV film, tak to stamad zmizne, film samozrejme seka a siet nie je vytazena ani na tych 10Mbps co ma datovy tok film... kde moze byt chyba???

edit: no skusil som aj presmerovat port za NAT firewall, nepomohlo to... no co ma zaujima, windows firewall blokuje IPcku televizora, vidim dobre??? no aj po celkovom vypnuti firewallu sekanie zotrvava, uz neviem co mam skusit :([/quote]


.hmmm wo firewale by som problem nevidel... a predpokladam ze mas router ktory ma 5 portov - jedne wan a 4 lan a telku a PC mas strceny do LAN portu...takze nejake nastavovanie NAT by som vobec neriesil....
...navrhol by som ti toto - vyskusaj si od niekoho pozicat maly 5 portovy switch najlepsie 100 megabit + jedne ethernet prepojivaci kabel krorym ho spojis s routerom (LAN stranou) - nasledne telku a PC odpoj od routra a fukni ich do switchu a vyskusaj, co to spravi
hlavne skontroluj, akou rychlostou su spojene malo by to byt 100 megabit

zatial
vandal666 (30)|13.1.2010 19:38
no ono to mam teraz tak, ze privodny LAN kabel ide do juice boxu (IPTV), ktory je zaroven aj switchom, z boxu ide kabel do routra (Edimax BR-6574n 1WAN+4LAN 10/100/1000Mbps) a zroutra ide kabel do PC a do TV... do TV keby som dal priamo zo boxu(switchu) tak sa nenapojim na net, pretoze mam dynamicku IPcku, t.j. IP cku pre TV musi priradit router...
rommi (416)|13.1.2010 20:12
[quote=vandal666;259986]no ono to mam teraz tak, ze privodny LAN kabel ide do juice boxu (IPTV), ktory je zaroven aj switchom, z boxu ide kabel do routra (Edimax BR-6574n 1WAN+4LAN 10/100/1000Mbps) a zroutra ide kabel do PC a do TV... do TV keby som dal priamo zo boxu(switchu) tak sa nenapojim na net, pretoze mam dynamicku IPcku, t.j. IP cku pre TV musi priradit router...[/quote]

..OK ...kabel od providera -> IPTV box -> Wan port router -> LANport router1 -> PC, LANport router2 -> TV

je to takto...????

...ak ano tak to potom nevylucuje to co som napisal - treba vyskusat eliminovat 10/100/1000 lan stranu rotra a jeho mozne nastavenia rychlosti, QOS, VLAN a podobne.... je to sice len pokus ale za pokus to stoji....
vandal666 (30)|13.1.2010 20:37
ano, presne tak to je zapojene ako si napisal... vies mi pomoct s tymi nastaveniami routru? prikladam screen "pokrocilych nastaveni" a screen nastavenia "QOS-u"...
moznosti.JPG QOS.JPG
RoPo (6061)|13.1.2010 20:49
Na QoS se vykašli. To vůbec nevyužiješ. QoS má význam hlavně v RT aplikacích jako je např. VoIP.

V PC máš GLAN síťovou kartu? Pokud ano, tak propoj TV s PC normálním UTP kabelem (zakřížení by měla provést sama GLAN karta). Pak zkus něco přehrát.
vandal666 (30)|13.1.2010 20:50
ano, je tam gigabitova karta... Ok, skusim prepojit priamo co to spravi ;)
vandal666 (30)|13.1.2010 21:18
No priame pripojenie - bez zmeny, sekanie take iste... Cize sme asi vylucili chybu v routeri...
rommi (416)|13.1.2010 21:23
[quote=vandal666;260009]No priame pripojenie - bez zmeny, sekanie take iste... Cize sme asi vylucili chybu v routeri...[/quote]

..OK, akou linkovou rychlostuo sa spojili cez priame spojenie 10/100/1000 ????
vandal666 (30)|13.1.2010 21:40
no podla vsetkeho iba 10Mbps aj to iba 5 z toho vyuzije... :(
siet.JPG
rommi (416)|13.1.2010 21:46
[quote=vandal666;260015]no podla vsetkeho iba 10Mbps aj to iba 5 z toho vyuzije... :([/quote]

...no to je to co hovorim, tam je asi problem, skus 100 mb switch zapojit medzi router a telku ako som pisal hore a zapoj don aj PC.....a skontroluj na kontrolkach akou rychlostou je pripojena telka a akou PC - ak to bude 100 a 100 tak skus prehravat...

...este je druha moznost vynutit spojenie na inej ako dohodnutej rychlosti - to by si musel nastavit v driveri sietovej karty na PC pri tom priamom prepojeni ale ani to nie je na 100 percent.....ze sa to tou rychlosotu chiti aj na druhej strane.....(v telke)
vandal666 (30)|13.1.2010 21:49
napis mi pls schematicky(tak ako v niektorom predoslom prispevku si napisal)ako mam zapojit ten switch... myslis este dalsi switch pridat(mam doma navyse aj 1 switch aj 1 router) alebo ten Juice box pouzit inac?
rommi (416)|13.1.2010 21:55
[quote=vandal666;260018]napis mi pls schematicky(tak ako v niektorom predoslom prispevku si napisal)ako mam zapojit ten switch... myslis este dalsi switch pridat(mam doma navyse aj 1 switch aj 1 router) alebo ten Juice box pouzit inac?[/quote]

nie ten juice box nechaj tak ako je.....

zober jeden switch a pichni ho do routra do LAN strany, vyber z routra telku a pc a pichni ich do switchu
schema ROUTER LAN1 -> SWITCH LAN1, SWITCH LAN2-> PC, SWITCH LAN3-> TV

...ale ako tak pozeram na ten obrazok zataze v spravcovi uloh tak to vyzera ze sa "chitili" na 100-vke zataz je niekde na 5 %, co by bolo pri 5 megabit linkovo 100 megabit
mast ten obrazok cely aj s poslednym riadkom, kde je zobrazeny zoznam sietoviek a ich aktualna rychlost..????
vandal666 (30)|13.1.2010 22:20
no ten obrazok som nemal aj s tym riadkom, tak som shotol novy... prvy je bez toho podradeneho switchu, druhy obrazok je so switchom = video seka ci s nim, ci bez neho :(
siet.JPG siet2.JPG
rommi (416)|13.1.2010 22:25
[quote=vandal666;260028]no ten obrazok som nemal aj s tym riadkom, tak som shotol novy... prvy je bez toho podradeneho switchu, druhy obrazok je so switchom = video seka ci s nim, ci bez neho :([/quote]

OK, je to ako som predpokladal - chyteny je na 100 mega, cize v linke by problem byt nemal... tym sme vylucili problem so switchom na routri takze problem moze byt v PC alebo v telke...holt to je dost blbe....

ok budeme pokracovat zajtra porozmyslam co by sa dalo este poriesit....

napis aky mas antivirak firewal (ten skus vypnut) a ake programy bezia na pozadi.....
vandal666 (30)|14.1.2010 07:36
antivirak je Avast, firewall standardny Windowsacky... programy na pozadi(procesy) - vela je toho, prikladam screeny.
01.JPG 02.JPG 03.JPG