WinFast TV2000XP Expert - po restartu aplikace nejde zvuk
Zdravím
Po instalaci karty běhalo vše v pohodě. Včera jsem se ale všiml, že Prima je nějaká rozladěná. Tak jsem to skusil naladit znova a bylo to stejné. Po vypnutí a opětovném zapnutí aplikace se však vytratil zvuk - CT1 ho najde asi po 3s, CT2 nenajde vůbec, Nova šuní a není tomu moc rozumět, Prima nic. Mám to naladěný na stejný kanaly jako předtím. Nevíte někdo, co s tím je? Skoušel jsem kompletní reinstalaci ovladačů a PVR, ale nepomohlo to.
Díky za radu. Clansy
Po instalaci karty běhalo vše v pohodě. Včera jsem se ale všiml, že Prima je nějaká rozladěná. Tak jsem to skusil naladit znova a bylo to stejné. Po vypnutí a opětovném zapnutí aplikace se však vytratil zvuk - CT1 ho najde asi po 3s, CT2 nenajde vůbec, Nova šuní a není tomu moc rozumět, Prima nic. Mám to naladěný na stejný kanaly jako předtím. Nevíte někdo, co s tím je? Skoušel jsem kompletní reinstalaci ovladačů a PVR, ale nepomohlo to.
Díky za radu. Clansy
Na PC klávesnici tl. "A" přepneš standard televizního zvuku.
Tl. "S" pak přepínáš STEREO, MONO, DUAL.
Tl. "S" pak přepínáš STEREO, MONO, DUAL.
to je spatny :-( Me to delalo pruhy a bylo to zdrojem. B-) Fakt nevim, ale preju ti silny nervy. Mej s tim trpelivost (je sem uz ten svuj komp malem vyhodil z okna) :BB:
Tedka zvuk uz "jde". Ale je to jen sumení. Zjistil jsem ze se to stane po prepnutí obrazu (s-video, cvbs...). A ted se vzpamatuje i prima. CT2 sumi furt a nova jenom "trochu". Fakt to nechápu. Nejhorsí je, ze nevím na co to mam svest. :-((
Máš vůbec to prvotní naladění udělané dobře ? Správná norma.
Já mám naladěno takto:
Area: Czech
TV Source: Cable
Použil jsem podrobné projetí kanálů (trvá to až 5 min. !), a to zaškrtnutím políčka "Adaptive Channel Scanning" a "Auto Fine Tune".
Pokud máš interní zvukovku, je potřeba nastavit audio takto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
U některých kanálů jsem pak musel přepnout tlačítkem "A" (norma PAL-BG, PAL-DK).
Já mám naladěno takto:
Použil jsem podrobné projetí kanálů (trvá to až 5 min. !), a to zaškrtnutím políčka "Adaptive Channel Scanning" a "Auto Fine Tune".
U některých kanálů jsem pak musel přepnout tlačítkem "A" (norma PAL-BG, PAL-DK).
Mášli anténní příjem, nastav: Area: Poland (B/D) a TV source: Antenna
A pak, jak Ivo radí, zkus pouhým písmenm A na klavesnici měnit normu což je pro každý zvolený kanál zvlášt a pamatuje si to. Ihnet po zdárném nastavení PVR TV soft restartuj, neb když se ti ten TV soft kousne, neuloží se poslední nastavení...
K tomu Poland a proč ne Czech PAL: Korejci v tom maj zmatek, ale nedivme se a budme tolerantní, už vidím, jak český konstruktér ověřuje, jak je to skutečně v číně či Džingistánu a jak to asi tak prověří?...
A pak, jak Ivo radí, zkus pouhým písmenm A na klavesnici měnit normu což je pro každý zvolený kanál zvlášt a pamatuje si to. Ihnet po zdárném nastavení PVR TV soft restartuj, neb když se ti ten TV soft kousne, neuloží se poslední nastavení...
K tomu Poland a proč ne Czech PAL: Korejci v tom maj zmatek, ale nedivme se a budme tolerantní, už vidím, jak český konstruktér ověřuje, jak je to skutečně v číně či Džingistánu a jak to asi tak prověří?...
mno. mě osobně, když udělám Adaptive Channel Scanning, se Area nastaví na Custom a příjem je v pořádku. (ale já si ještě přeskládám jednotlivé channels tak, abych měl po sobě ČT1, ČT2, Nova, Prima atd...)
(ale já si ještě přeskládám jednotlivé channels tak, abych měl po sobě ČT1, ČT2, Nova, Prima atd...)
Koukám, že to děláme oba stejně. :-) Já takhle přehazuji zhruba 40 kanálů, ...........a bolí mě ukazováček od toho neustálého mačkání na myš.
Koukám, že to děláme oba stejně. :-) Já takhle přehazuji zhruba 40 kanálů, ...........a bolí mě ukazováček od toho neustálého mačkání na myš.
já jich přetahuju jenom 10 :-) - máme omezenou kabelovku :-)
Ivo, neštve tě někdy, že skládání těch kanálů je tak debilně udělané??? docela mě štve, že není možné si někam vyexportovat naladění televize / rádia a potom to zase naimportovat. už jsem skrz to psal do Leadteku a vykašlali se na mě. přitom i to umí kdejakej program, např. Radiator...
Ivo, neštve tě někdy, že skládání těch kanálů je tak debilně udělané??? docela mě štve, že není možné si někam vyexportovat naladění televize / rádia a potom to zase naimportovat. už jsem skrz to psal do Leadteku a vykašlali se na mě. přitom i to umí kdejakej program, např. Radiator...
neštve tě někdy, že skládání těch kanálů je tak debilně udělané???
V ten moment ladění jo. Ale kolikrát za rok to děláš. Já vždy po reinstalu OS, což je plánovaně 1x za rok, letos neplánovaně 2x za rok.
V ten moment ladění jo. Ale kolikrát za rok to děláš. Já vždy po reinstalu OS, což je plánovaně 1x za rok, letos neplánovaně 2x za rok.
já to přeladím po každé reinstalaci PVRka. po reinstalaci mi totiž nikdy nesedí předvolby.
mirekv: vtipnej... radši mi sprav ten monitor :-E
mirekv: vtipnej... radši mi sprav ten monitor :-E
[quote=clansy]Tedka zvuk uz "jde". Ale je to jen sumení. Zjistil jsem ze se to stane po prepnutí obrazu (s-video, cvbs...). A ted se vzpamatuje i prima. CT2 sumi furt a nova jenom "trochu". Fakt to nechápu. Nejhorsí je, ze nevím na co to mam svest. :-(([/quote]
Máš vůbec to prvotní naladění udělané dobře ? Správná norma.
Já mám naladěno takto:
A propó - odstraňte si CodekPaky.
Používáte originál aplikace od Leadtek, nebo tam máte něco alternativního. To není možný, aby to takhle padalo.
A propó - odstraňte si CodekPaky.
Ivoši (mohu Ti tak říkat :-D) mám nejčerstvější upgrade.Kodeky mám pouze od přehrávačů WMP a BSplayer případně od Pinnacle a Vegasu.Svým způsobem mi to jede lépe, než předtím.Předtím mi to kleklo, zvuk zůstal a obraz se toulal bůhví kde.Vše jsem předtím odinstaloval, a nově udělal.Díky, že se nám snažíš pomoci, ale je to tak trochu záhada.
Chtěl bych dodat, že po restartu mi šumí jen některé stanice. Jsem na kabelovce.
Chtěl bych dodat, že po restartu mi šumí jen některé stanice. Jsem na kabelovce.
Ivoši (mohu Ti tak říkat )
Ne, nevadí mi to.
že po restartu mi šumí jen některé stanice. Jsem na kabelovce.
No tak u těch stanic, které šumí, zkus přepnout normu tlačítkem "A" na PC klávesnici. (PAL-BG / PAL-DK).
BSplayer případně od Pinnacle
Tak tohle se mi dvakrát nezamlouvá. Leadtek je na jiné kodeky choulostivý. Nevím proč, ale je to tak. Proto používám originál aplikaci a pro přehrávání filmů CD / DVD používám PowerDVD. Aby toho bylo co nejméně a umělo toho co nejvíce.
Vegasu
To je samostatný program a mám dojem, že ho využívají ti, co používají grafárnu VIVO. (video input / video output)
Ne, nevadí mi to.
že po restartu mi šumí jen některé stanice. Jsem na kabelovce.
No tak u těch stanic, které šumí, zkus přepnout normu tlačítkem "A" na PC klávesnici. (PAL-BG / PAL-DK).
BSplayer případně od Pinnacle
Tak tohle se mi dvakrát nezamlouvá. Leadtek je na jiné kodeky choulostivý. Nevím proč, ale je to tak. Proto používám originál aplikaci a pro přehrávání filmů CD / DVD používám PowerDVD. Aby toho bylo co nejméně a umělo toho co nejvíce.
Vegasu
To je samostatný program a mám dojem, že ho využívají ti, co používají grafárnu VIVO. (video input / video output)
Tlačítko "A" funguje bezprostředně po naladění. Po restartu je nefunkční. Odinstaluji BSplayer a skusím Power DVD.Zatím dík.Jestli se to zlepší, dám vědět. :-)
bsplayer si žádné své kodeky neinstaluje. podporu pro titulky a MPEG4 má již vestavěnou. já mám na svém PC nainstalovaný jak BSPLAYER, tak i CodecPack AllInOne a televize přes Leadtek PVR mi jede bez problému.
každopádně, tím bsplayerem to nebude...
BS_Player je program, který mi připomíná polovinu 90-tých let, kdy se na CD z různých časopisů davály programy, které všechno uměly, a po jejímž nainstalování se jeden nestačil divit, co všechno mu přestalo fungovat.
V práci, na jednom z PC, se střídá 8 lidí. Já tam měl nainstalován WinAmp, a krásně fungoval. Poté tam nějaký dobrák nainstaloval BS_Player a já, když jsem si na noční šichtě pustil mp_3, tak jsem nestačil zírat, co mi to spouští za ksindl. Byl to BS_Player. On se totiž velice dobře "zabydlí" v systému a to dost drzým způsobem. Konkurenci odstraní a chová se velmi "pansky".
Takže jsem ho odinstaloval - a při spuštění mp_3 se opět hlásil ten blb BS_Player. Ale protože tam byly již jenom jeho pozůstatky, tak mp_3 mlčely. Takže instalace / přeinstalace WinAmp.
Pokud BOBA nainstaloval tv-aplikace dříve, jak toho přiblblého BS_Playera, vůbec bych se nedivil, kdyby to byl ten problém.
BS_Player je program, který mi připomíná polovinu 90-tých let, kdy se na CD z různých časopisů davály programy, které všechno uměly, a po jejímž nainstalování se jeden nestačil divit, co všechno mu přestalo fungovat.
V práci, na jednom z PC, se střídá 8 lidí. Já tam měl nainstalován WinAmp, a krásně fungoval. Poté tam nějaký dobrák nainstaloval BS_Player a já, když jsem si na noční šichtě pustil mp_3, tak jsem nestačil zírat, co mi to spouští za ksindl. Byl to BS_Player. On se totiž velice dobře "zabydlí" v systému a to dost drzým způsobem. Konkurenci odstraní a chová se velmi "pansky".
Takže jsem ho odinstaloval - a při spuštění mp_3 se opět hlásil ten blb BS_Player. Ale protože tam byly již jenom jeho pozůstatky, tak mp_3 mlčely. Takže instalace / přeinstalace WinAmp.
Pokud BOBA nainstaloval tv-aplikace dříve, jak toho přiblblého BS_Playera, vůbec bych se nedivil, kdyby to byl ten problém.
Mě prostě k srdci nepřirostl. Jednou mi třeba dělal dvoumilimetrové černé titulky a nemohl jsem ho to odnaučit. Nastavit samo šly, ale po vypnutí/zapnutí to samé. Jak říká Ivo, takovej moc zažranej do systému. Na náhledy používám V-player a pohoda.
Tak jsem to rozchodil. Sice ne moc elegantně, ale jde to. Dal jsem Poland (PAL B/D), našel to co potřebuju, ostatní smazal a přidal to co tam nebylo a jde to. Práce na 2 minuty. Rychlejší než procházet všechny kanály.
A k těm kodekům: mám CodecPack All in One a vali všechno.
BSPlayer mám nainstalovanej taky. Žádný problémy s ním nejsou. Možná je to proto, že jsem ho instaloval skoro okamžitě po instalaci systému a ostatní programy šly až po něm.
A k těm kodekům: mám CodecPack All in One a vali všechno.
BSPlayer mám nainstalovanej taky. Žádný problémy s ním nejsou. Možná je to proto, že jsem ho instaloval skoro okamžitě po instalaci systému a ostatní programy šly až po něm.
Možná je to proto, že jsem ho instaloval skoro okamžitě po instalaci systému a ostatní programy šly až po něm.
Ne možná, ale určitě. :-)
Hlavně, že to šlape. :-)
Ne možná, ale určitě. :-)
Hlavně, že to šlape. :-)