Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

XBMC / KODI - možná nejlepší Media centrum software pro HTPC

mephcz (4)|28.9.2011 22:51
Zdravím prosím o pomoc zda již někdo neřešil podobná problém.
Jedná se o ČSFD scraper od ID Develop. Mám poslední verzi na Win 7 x64 vše funguje až na ten scraper když dám vyhledat filmy tak v horním rpuběhu vidím že filmy najde ale po ukončení vyhledání(mnohem rychlejší než IMDB) jsou filmy prázdné bez názvů popisu bez ničeho. Uplně stejné chování pozoruji i u scraperu KINOBOX.CZ
Pokud zadám IMDBtak je vše v pořádku a funknční... je to škoda...

Prosím help :-)

Díky Danek
persson (299)|7.10.2011 16:45
jednu radu by som potreboval, mam Xbmc eden skin AEON MQ3 , na skype som videl, ze ked sa pozeral zoznam filmov, okrem info, tam naskocil aj trailer filmu, nevie mi niekdo povedat ako si mam nastavim ten trailer v XBMC aby mi pri pozerani zoznamu prehral aj trailer? Tiez by ma zaujimalo na co je polozka TV show , a ako to nastavit pripadne?
Tu je odkaz na youtube:
komir (12)|12.11.2011 17:35
Mám XBMC 2 na Win7 ,vie prehrať aj DTS HD Master , DTS , DD ale nejde mi prehrať mp3 audio vie niekto poradiť ako to nastaviť?
humbuk (35)|22.11.2011 23:09
Lze nějak nastavit, aby po restartu, nebo alespoň po probuzení XBMC nastartovalo tak, jak bylo ukončeno, nebo uspáno? Prostě dám spát při přehrávání nějaké písničky, tak aby se probudilo a začlo zase přehrávat.
Děkuji za odpověď.
BigSandy (163)|30.11.2011 09:20
Jus.
Zatim, jedu na verzi pod win, soused by rad něco pod linuxem.
Je spousta klonu.
Doporučite nějaky.
Pytkin (7947)|30.11.2011 14:13
no sak nech si da rovno LIVE XBMC .. to ma aj s linuxom .. napalis na CDcko a nabootujes z CD .. alebo z USB kluca .. ak ak sa mu to bude lubit , je tam mocnost to nainstlaovat na disk ..
vassago (28)|4.12.2011 21:21
Je možné nějak rozchodit XBMC na dvou monitorech ? Aby na jednom bylo menu XBMC a na druhém se zobrazovalo video ?
Je možné nějak nastavit aby z PC šel zvuk jak z HDMI tak z ANALOGU ?
Díky za každou radu.
Aki.Lee_ce4you (1)|14.12.2011 21:23
Ahoj vážení, už jsem z toho fakt béžovej, doufám že jsem tu správně, nebo mě nakopněte kam to patří.
1. zadání od mé ženušky bylo - přehrávání hudby, filmů, rádia, a TV s možností nahrávání, a ne že to bude žrát jako to tvoje dělo, ehm (to by asi zvládnul nějaký lepší Evolve apod.)
2. zadání moje vlastní bylo - Win7 aspoň s nějakou slušnou grafárnou na hraní nějakých starších games (v době, kdy žena okupuje můj hlavní komp) a zároveň, když už to bude multim. centrum, tak aby zvládnul naprosto všechno (čili veškeré A/V soubory, zvuk v DTS, později asi DTS-MA, nebo kdovícoještěbude, atd.)

takže volba padla jasně na HTPC, které si někdy složím, a tak jsem pak našel i XBMC.
Chtěl jsem si být nejdřív jistý, že to všechno půjde, nainstaloval jsem na starý komp co mám u TV (Win7Ult, AM2 nějaké dvoujádro, 3870ka, X-Fi Fatal1ty ještě na PCI a tuner Leadtek 1800H), nakonfiguroval jsem, vyzkoušel jsem všechny soubory, funguje mi i starý dálkáč ATI Remote Wonder, usmíval jsem se a řekl DIS IZ IT !
Mno a pak jsem začal řešit TV. Ouha, Mythbox plugin jsem vzdal, nefungovalo to, někomu jsem psal do mejlu, měl na to stejný názor. Pak jsem objevil toto:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc/mppvr-doc.html
s odkazy sem:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc/tvserverxbmc.html
a sem:
http://www.team-mediaportal.com/mediaportal-download

Postupoval jsem podle toho, jako backend jsem nainstalil MediaPortal ve ver. 1.2.1, našel kanály, ok, stáhnul plugin pro XBMC do MediaPortalu, ok, a nakonec nainstalil ten poslední prebuild XBMC s podporou PVR (Pre Eden 11.x) a spustil v něm PVR klienta. A prd.
Píše mi to, že mám starý XBMC plugin, cože? Dyť tam mám ten poslední! No zkrátka zkusil jsem ještě starší Mediaportal a XBMC Dharma s PVR dle návodu, zase nic. Zkoušel jsem všechno možné zprava zleva. Až jsem narazil na jedinou betu z toho jeho seznamu (xbmc-margro-20110920-feed412-dx.exe), se kterým se TV rozběhla, ale sekalosetosekaloseto kostičkykostičky, hrůza. Někde jsem četl, že to špatně chodí na ATI/AMD grafárnách.
Inu přehodil jsem tuner do svého kompu (Win7Ult, i7, GTX460, X-Fi Titanium). Se stejným výsledkem, se stejnou betou. Podotýkám, že jenom s touhle se mi to rozjelo, ještě s podstatným rozdílem, že tentokrát plynule. Ale, pokud jsem chtěl nadšeně přehodit kanál pouhými šipkami, jak by to mělo jít, hodilo mě to zpět do okna výběru kanálu a tam teprve můžu označit a spustit jiný kanál, děsběs, asi úskalí bety. Nevím. No říkám, už jsem z toho modrofialovej. Nevím jestli tohle někdo z vás řešil, nebo někde prostě dělám koninu, třeba blbej tuner? Případně mi ještě předhodíte jiné řešení. Prosím, prosím, hilfe, rád bych to zprovoznil na 100%.
Druhý dotaz do budoucna, jaké jsou hw požadavky případně doporučení pro HTPC s těmito parametry (fullHD, DTS,... + nějaká ta gamesa, ale s nějakým slušně nízkým odběrem)?
Děkuji mnohokrát.
matusco (376)|16.12.2011 17:40
[quote=Aki.Lee;384755]Ahoj vážení, už jsem z toho fakt béžovej, doufám že jsem tu správně, nebo mě nakopněte kam to patří.
1. zadání od mé ženušky bylo - přehrávání hudby, filmů, rádia, a TV s možností nahrávání, a ne že to bude žrát jako to tvoje dělo, ehm (to by asi zvládnul nějaký lepší Evolve apod.)
2. zadání moje vlastní bylo - Win7 aspoň s nějakou slušnou grafárnou na hraní nějakých starších games (v době, kdy žena okupuje můj hlavní komp) a zároveň, když už to bude multim. centrum, tak aby zvládnul naprosto všechno (čili veškeré A/V soubory, zvuk v DTS, později asi DTS-MA, nebo kdovícoještěbude, atd.)
[/quote]

1. Windows Media Center
2. XBMC

Pokial som dobre pochopil, chces HTPC do obyvacky, ktore bude prijimat TV signal (predpokladam, ze DVB-T, prip. DVB-S). Preto ako produkt s vysokym WAF (http://lmgtfy.com/?q=waf) odporucam WMC - myslim, ze s prehladom a gracioznostou zvladne vsetky manzelkine poziadavky.
Vzhladom k tomu, ze WMC az take uzasne nie je co sa tyka podpory vsemoznych AUDIO a VIDEO formatov tak by som na Win7 nahodil este XBMC.

Neviem o com bola ta druha polovica tvojho prispevku, predpokladam, ze sa pokusas o sfunkcnenie frontend/backend prevadzkovania tv vysielania s pomocou roznych pluginov a pod. Papier (internet) toho znesie vela, aj vychvalovanie vselijakych moznych programov a softverov. Mna osobne uz toto prestalo bavit - ladit cosi X dni aby to potom islo aspon na 80% pozadovanej funkcnosti.

Ja osobne preto pre obcasne spusten DVB-T vysielania na NB pouzivam defaultne nakonfigurovany WMC - spokojnost.
Na prehravanie MM obsahu zase vzdy spustam XBMC - opat max. spokojnost.

Ak by som niekedy riesil HTPC do obyvacky (co dufam nikdy nebudem, som spokojny uzivatel Xtreamera a externeho NAS), tak by som volil WMC + XBMC.
georgo (74)|2.1.2012 12:17
Ahojte, na google groups som založil skupinu XMBC-SK/CZ
Ak máte záujem, popridávajte sa, budeme tam riešiť rady, tipy, nápady, HW, pluginy,...
Takto už dlhšiu dobu úspešne funguje skupina Mythtv-CZ a je tam veľa skúsených užívateľov.

http://groups.google.com/group/xbmc-skcz?hl=sk
Kamil-os (62)|14.2.2012 18:45
Musim jen souhlasit, HTPC mam postaveno uz asi nejaky ten patek. CCa 3 roky a zatim to byla hruza. Mel jsem imon imedian a tohle je nedodelany system - nedoladeny os a na ten jejich humusacky hd frame kaslu, do dnesniho dne neni poradne podporovana TV. Katastrofa, sekase neumi vubec nic. Pak me zaujal Media Portal, taky neni spatny. Ale XBMC posledni verze beta 3 EDEN, Je fakt skvela, ma svuj os - nainstalovane je to do 10 min. A system nastartuje behem 5 sec, mam SSD. 3D prehrava dobre, taham to z NAS. Jen jsem zatim nepochopil jak doinstalovat podporu BD. Konecne po nekolika letech funkci a stabilni os konecne mam HTPC k necemu, tak bylo na prd. No a naco mi ted HTPC kdyz mam SMART TV :-)
Pytkin (7947)|15.2.2012 01:16
napriklad preto , ze smart tv su vacsinou beznadejne pomale a nic tam poriadne nefunguje ?
Kamil-os (62)|15.2.2012 11:06
Vcem jsou beznadejne pomale??? Jako bezi mi tam vse, fotky, hudba, filmy, zatim jen dva filmy ktere jsem prehraval pres HTPC. Bedna neznala audiokodek v kontejneru. Proste HTPC zaspalo dobu. A navic tohle v rodine pochopi kazdy, ne vsichni se z toho tak dobre vyznaji. SMART TV je jednoduchost a ovladani. Dalsi plus je pro me DVB-S. No jak nic ve zlem, ale provozovat satelit v htpc a to nemluve o ovladani apod, je fakt o zdravi. Satelit jede dobre coz o to treba SKY LINK apod. Pokud mi zde budes chtit dale vymyvat mozek, tak je to fakt zbytecne. V tohmle nejsem zacatenik a vim o tom dosti hodne.
Pytkin (7947)|15.2.2012 18:41
no to ovladanie je beznadejne pomale .. teda videl som len samsun8000 .. to bolo hrozne .. a potom dake LG .. tusim 570 .. to bolo rychlejsie .. ale stale brutalne pomale ..

DVB-S v tom samsungu bolo katastrofalne .. by ma jeblo .. ziadne buquety nic .. fakt zle ..

proste ludia maju rozne naroky .. niekomu staci malo ..
Kamil-os (62)|18.2.2012 23:43
No ver nebo ne, ale mam PS59D6900 a jsem fakt spokojeny. Mam rad takove serepeticky, cim vice ptakovin a serepeticek tim lepe. Jsem technicky typ a kazda byt zbytecna funkce mi dela radost. Puvodne jsem chtel D8000 ale dat +30tis navic se mi fakt nechtelo. Ovladani je naprosto dostacujici, nic se nedrhne nic se neseka, asi mam vyjimecny kus. Satelit jede bez problemu a nastavil jsem diseq na 4 druzice a prepinani funguje na ++++1. vcetne editu v PC. SKYLINK jede vzdy, ne jako na ARIVE, zakodovana a cau pipi. HTPC bylo na rozmachu tak pred 2-3 roky, ale nedoladeny soft to dodelal. Ted opravdu chvalim XBMC, je to bomba! Ale to tu melo byt jiz mnohem drive a to nejlip ped 3-4 roky!!! Ted mam vse v jednom a vse funkci, nemusim davat do kupy tisice ovladacu pluginu a pod. Zadna szdlouhava insatalace os, aby mi vse jelo a pak doufat aby se to treba neseklo atd. XBMC ma vyhodu v rychle inst. a boot. je extremne rychle a ve spojeni ala SSD je temer uchvatne, az znamemu vypadli oci a ptal jse me co to mam za os :-) Divej kazdeho gusto, ale kdyz dame rekapitul. Youtube a HD3D, dvb-s, skype, dlna, apod. to nema cenu vypisovat accuweather (nokia) googlemaps atd atd. a to vse se zapne behem par sec a vse je funkci nic se nekousne. proste HTPC ma u me - 500 bodu, no mrkni se do IMON/MEDIAN (ted HD frame) MP, XBMC nikde nenajdes temer vse funkci. Bud tam cyhbi podpora TV DVB-T-S-C, nebo nejde 3D nebo BD. O tom muzu psat az do.... nebo takov makovy plugin an rto ci ono, hmmm no proste 3 x SMART TV!!! No a kdyz jeste jelo cigi, tak to bylo fajn cucet pres PC na vsechny prog, ted uz bohuzel. To bylo HTPC faj, vcetne nespocet resatru, kdyz se kosnul dekod prg. Jo a taky skoda megaupl. Tio jsem koupil bednu pozde.
hroch1 (118)|19.2.2012 11:07
Mohl by mi prosím někdo hodit odkaz na stažení verze 11 beta 3, když to chci jako samostatný systém, na origo webu mi to nabízí jen verzi 10.1 nebo nevim co stahovat.

Používá někdo 2 systémy na rozděleném disku? Líbilo by se mi mít xmbc jako primární systém, který by rychle startoval od zapnutí do menu bez zásahu uživatele, ale když budu chtít, tak abych mohl vyvolat nabídku a nabootovat třeba win7 nebo nějakou distribuci linuxu, využil bych to pro správu souborů. Jde tohoto docílit?
vivid.sk (11472)|19.2.2012 11:24
http://mirrors.xbmc.org/releases/win32/


ad2) naco startovat system, ked mozes pouzit standby (resp hibernaciu)
hroch1 (118)|19.2.2012 14:50
Díky za odkaz, naistaloval jsem to, líbí se mi to víc než OpenElec, ale nenašel jsem nikde nastavení wifi. V OpenElec to bylo pod záložkou programy a tady neni nic nebo už nevim, projel jsem vše snad 100x a nikde jsem to nezahlíd.
gygyno (3)|20.2.2012 15:49
Dobrý den,
možná se to tu už řešilo, ale nikde jsem nic nenašel tak se zeptám tady.
Používám Xbmc v notebooku a pomocí HDMI kabelu to mám připojené k Full HD TV vše šlo dobře, ale nyní jsem si koupil AV reciever s podporoui i 3D atd. apřipojení jsem udělal tak že z PC HDMI do recieveru a z něj HDMI do TV a najednou se obraz v TV zobrazuje moc velký že ho TV ani nezobrazí a když si pustim film tak obraz i zvuk začne vypadávat.
Jiný zdroj či přehrávač s HDMI nemám tak to nemohu ani porovnat čím by to mohlo být?
rusoa (5)|25.4.2012 14:04
Zdravim vsechny,
Nedavno jsem si poskladal HTPC a jsem tedy cersty uzivatel XBMC a byl bych rad, kdyby mi nekdo pomohl s mym dotazem.
Jako OS jsem zvolil Win7, jelikoz mam SSD disk bootovani neni az takovy zader. A PC vyuzivam i pod WIN.

Muj dodaz je ohledne okamzitem startu XBMC. Zkousel jsem to eventghost programku a upravou registru, kdy ihned naskocil xbmc, ale problem byl v tom, ze pri vypnuti xbmc uz nenajede explorer od winu. viz. pouzity navod nize:

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Make_Windows_boot_directly_to_XBMC_%28as_a_shell%29

Je nejak mozne upravit Eventghost, aby po vypnuti XBMC nacetl do klasickeho rozhrani Winu?

Diky za odpoved.
KamilZ (10277)|25.4.2012 14:38
Neznám XBMC ani EventGhost, takže od boku:
- XBMC nestačí spustit jen pomocí "Po spuštění", nebo přes "Plánovač úloh" (událost po spuštění nebo po přihlášení)?
- pokud jsi nahradil výchozí shell, tak zkus po ukončení XBMC spustit "explorer.exe"
vomic (671)|25.4.2012 17:09
[QUOTE=Kamil-os;398319]Ted opravdu chvalim XBMC, je to bomba! Ale to tu melo byt jiz mnohem drive a to nejlip ped 3-4 roky!!! [/QUOTE]

Ale ono tady bylo a dokonce mnohem dříve než před 3-4 roky, tvoje mínus že jsi o tom nevěděl. XBMC je zde už od doby prvního X-boxu. Na to, že máš rád serepetičky a jsi technický tip to je poměrně velká neznalost. :)

Jinak promiň ale zrovna nedávno jsem byl v Samsung prodejně a hrál si s smart funkcemi, rozhodně krok ku předu, ale stále nic co by u mě mohlo ohrozit xbmc. Osobně se fakt těším na nějakou TV na kterou půjde dát XBMC, pak budu souhlasit, že htpc má odzvoněno. A možná to přijde brzy by očekáváné TV od Apple nebo Google.
vomic (671)|25.4.2012 17:14
[QUOTE=rusoa;407483]Zdravim vsechny,
Nedavno jsem si poskladal HTPC a jsem tedy cersty uzivatel XBMC a byl bych rad, kdyby mi nekdo pomohl s mym dotazem.
Jako OS jsem zvolil Win7, jelikoz mam SSD disk bootovani neni az takovy zader. A PC vyuzivam i pod WIN.
Muj dodaz je ohledne okamzitem startu XBMC. Zkousel jsem to eventghost programku a upravou registru, kdy ihned naskocil xbmc, ale problem byl v tom, ze pri vypnuti xbmc uz nenajede explorer od winu. viz. pouzity navod nize:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Make_Windows_boot_directly_to_XBMC_%28as_a_shell%29
Je nejak mozne upravit Eventghost, aby po vypnuti XBMC nacetl do klasickeho rozhrani Winu?
Diky za odpoved.[/QUOTE]

Já mám normálně na WIN 7 nastavený xbmc v programech po spuštění a v pohodě najíždí ihned. Po vypnutí xbmc jde v oknech vše včetně IE.

Jinak doporučuji pokud používáš MCE ovladač nastavit si aby zelené tlačítko (MCE) opět spustilo XBMC v windows. Možná pak ani nebudeš potřebovat ten autostart protože necháš klasicky najet okna a xbmc si ovladačem lehce spustíš.
Zde je návod, jsou tam návody i na remapping tlačítek ovladače, úpravu registrů a podobně. http://xbmccustomregis.sourceforge.net/remote_manu.html
*single* (130)|25.4.2012 22:05
[QUOTE=rusoa;407483]
Muj dodaz je ohledne okamzitem startu XBMC. Zkousel jsem to eventghost programku a upravou registru, kdy ihned naskocil xbmc, ale problem byl v tom, ze pri vypnuti xbmc uz nenajede explorer od winu. viz. pouzity navod nize:

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Make_Windows_boot_directly_to_XBMC_%28as_a_shell%29

Je nejak mozne upravit Eventghost, aby po vypnuti XBMC nacetl do klasickeho rozhrani Winu?
[/QUOTE]

No, pokud chceš používat i Windows, neměls nahrazovat shell ;-)
Takže nejsnáz to dáš dohromady, když se pomocí "Obnovení systému" vrátíš před instalaci Eventghostu i před ty zásahy v registrech, a pak zástupce XBMC dáš do složky "Po spuštění" jak píše Vomic nade mnou.
rusoa (5)|26.4.2012 07:21
Dik za rady, ale to vse jsem provedl. Dal jsem to zpet dokupy a po spusteni win najede xbmc. Ja bych ale chtel vykutit aby zbytecne nenajizdel explorer od winu jako pri uprave shell a nejel primo xbmc. Pri bootovani je poznat, ze toto je o neco rychlejsi. A po ukonceni xbmc se az tehdy zacal nacitat exlorer od winu tak jako pri stratu windowsu. Jden to samozrejme manualne zadat, ale automaticky je to lepsi.

Mozna, ze je to zbytence prehnane :) ale chtel bych nad tim vyzrat :)
KamilZ (10277)|26.4.2012 09:18
A proč si nenascriptuješ EventGhost tak, any se po ukončení XBMC spustil explorer.exe? Předpokládám (instalovat si ho nebudu), že to v tom nástroji bezproblémově půjde. Nebo primitivné přes plánovač úloh - script, který po nějaké počáteční pauze kontroluje přes tasklist (nebo v PowerShellu) existenci toho procesu a pokud neexistuje, tak spustí explorer.exe. Možností je přeci spousta.
rusoa (5)|26.4.2012 13:18
No prave, ze presne takhle bych to chtel, ale nevim jak to vse nastavit EventGhostu. Tak jestli nekdo nevi jak na to.
KamilZ (10277)|26.4.2012 14:05
Explorer.exe bohužel nelze manuálně nastartovat jako shell (nespustí se jako shell, ale pouze jako "okno").

Zkus tohle:
- vytvoř CMD soubor (třeba "C:\Spust_explorer_shell.cmd"), obsah je níže, přepiš/překopíruj ho přesně (uvozovky, lomítka), samozřejmě uprav podle Tvé instalace, pokud se liší
- V EverGhostu nastav u spuštění "xbmc.exe" checkbox "Wait till application is terminated ...."
- V EverGhostu jako další úlohu (až za spuštění xbmc.exe) dej spuštění toho CMD, který jsi vytvořil (Autostart/Add Action/System/Start Application, Executable C:\Spust_explorer_shell.cmd

[CODE]
[COLOR=#008000]rem Zmena shell na explorer[/COLOR]
reg.exe add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v shell /t REG_SZ /d explorer.exe /f

[COLOR=#008000]rem Restart prostredi, chvili to trva, je treba vydrzet
[/COLOR]userinit.exe

[COLOR=#008000]rem Zmena zpet na EventGhost, pro pristi restart PC[/COLOR]
reg.exe add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v shell /t REG_SZ /d "\"C:\Program Files\EventGhost\EventGhost.exe\"" /f
[/CODE]
rusoa (5)|27.4.2012 13:38
Bohuzel CMD soubor nepomohl. Po ukonceni XBMC se pres EventGhost ani nespustil (mozna, ze jsem mel neco spatne nastaveno). Nicmene pres spravce uloh jsem ho spustil manualne a taky nic. Najelo pouze okno Winu bez hlavniho panelu, nabidky start a plochy (proste klasicky win).

Nevim jestli nebude mit vliv prenastaveny Shell v registrech, ktery je prepsany, ze ma spoustet XMBC:
Set your "Shell" to EventGhost

click "Start -> Run" and type "regedit"
Navigate to the following key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
right-click on "Shell" and rename to "FakeShell" or something similar (so you can restore it later if you wish to)
right-click in the right-hand pane and select New -> String Value
name it "Shell"
double-click Shell and paste the following value (with quotation marks):
"C:\Program Files\EventGhost\EventGhost.exe"
close regedit
hroch1 (118)|8.5.2012 09:09
Zdravim. Nainstaloval jsem Win7 a XBMC 11 Eden. Rád bych docílil automatického spuštění xbmc po zapnutí pc, dal jsem zástupce do "Po spuštění" po startu win7 se xbmc spustí, ale ihned se minimalizuje na lištu a musím ho znovu maximalizovat. Na forech jsem narazil na podobný problém, kde psali že stačí nastavit opožděný start o pár sekund, aby xbmc startoval až když plně nabootuje win7. Tyto rady většinou končily programováním. Dá se tento problém řešit jinak nebo jednodušeji?
KamilZ (10277)|8.5.2012 09:28
[QUOTE=rusoa;407815]Bohuzel CMD soubor nepomohl. Po ukonceni XBMC se pres EventGhost ani nespustil (mozna, ze jsem mel neco spatne nastaveno). Nicmene pres spravce uloh jsem ho spustil manualne a taky nic. Najelo pouze okno Winu bez hlavniho panelu, nabidky start a plochy (proste klasicky win). Nevim jestli nebude mit vliv prenastaveny Shell v registrech, ktery je prepsany, ze ma spoustet XMBC"[/QUOTE]
Právě ten CMD udělá to, že přenastaví SHELL na Explorer, pustí znovu userinit (vytvoření uživatelské session) a následně přepíše SHELL na Everghost pro příští restart. Zkoušel jsem to a funguje mi to. Zkus dát do toho CMD za jednotlivé kroky pauzy (příkaz pause) a podívej se, jestli se provedla příslušná změna v registry.
Jaký máš přesně OS? XP/W7? x86/x64? Spouštíš ho jako admin včetně UAC (pokud máš Win7)? Pokud máš x64 OS, spouštíš ho z x64 prostředí (pokud ho spustíš z x86, tak se Ti přesměruje do Wow6432Node což je špatně).
KamilZ (10277)|8.5.2012 09:36
[QUOTE=hroch1;409013]Zdravim. Nainstaloval jsem Win7 a XBMC 11 Eden. Rád bych docílil automatického spuštění xbmc po zapnutí pc, dal jsem zástupce do "Po spuštění" po startu win7 se xbmc spustí, ale ihned se minimalizuje na lištu a musím ho znovu maximalizovat. Na forech jsem narazil na podobný problém, kde psali že stačí nastavit opožděný start o pár sekund, aby xbmc startoval až když plně nabootuje win7. Tyto rady většinou končily programováním. Dá se tento problém řešit jinak nebo jednodušeji?[/QUOTE]
- spouštíš ho s parametrem "-fs" ?
- pokud chceš vyzkoušet zpoždění, nic programovat nemusíš. Udělej si CMD (viz níže)
- zástupce tohoto CMD dej po spuštění, místo XBMC
[CODE][COLOR=#008000]rem ceka 10 sec (uprav)[/COLOR]
powershell sleep 10

[COLOR=#008000]rem spusti XBMC[/COLOR]
cd /d "C:\Program Files\XBMC"
start "XBMC" /max XBMC.exe -fs
[COLOR=#008000]
rem pak vyhod, jen pro kontrolu[/COLOR]
pause
[/CODE]
hroch1 (118)|8.5.2012 18:36
[QUOTE=KamilZ;409018]- spouštíš ho s parametrem "-fs" ?
- pokud chceš vyzkoušet zpoždění, nic programovat nemusíš. Udělej si CMD (viz níže)
- zástupce tohoto CMD dej po spuštění, místo XBMC
[CODE][COLOR=#008000]rem ceka 10 sec (uprav)[/COLOR]
powershell sleep 10

[COLOR=#008000]rem spusti XBMC[/COLOR]
cd /d "C:\Program Files\XBMC"
start "XBMC" /max XBMC.exe -fs
[COLOR=#008000]
rem pak vyhod, jen pro kontrolu[/COLOR]
pause
[/CODE][/QUOTE]

děkuji, už to šlape
jaydoo (542)|24.9.2012 14:37
Nechce mi updatovať Library. Mám tam pridaný priečinok z lokálneho disku, ked dám prehrávať súbory, tak mi ich nájde a prehrá. mám nainštalovaný aj doplnok metadata.csfd.cz-3.1b a neviem sa dostať k informáciam o filme. Mám aj IMDB aktivované.
vassago (28)|5.1.2013 12:05
Ahoj,
mám tento problém a na internetu vidím, že nejsem sám, bohužel nikde jsem nenašel nápravu.
Mám AMD E450 na WIN 7 32 bit. U XBMC verze 11 nebo jakákoliv verze 12 se mi při opětovném probuzení ze sleep režimu po delší době 2 a více dnů (STR ve win7 nazván hybridní režim spánku) při nabíhání XBMC zasekne. Nejde nic ovládat XBMC je mrtvé. PC však normálně jede a přes CTRL+ALD+DEL mohu aplikaci XBMC "killnout". Po opětovném spuštění XBMC jede vše v pořádku.
Na internetu jsem se dozvěděl, že to dělá naprosto všem na jakýchkoliv deskách, klidně s procesorem Core2Duo a grafikou NVIDIA - tedy že není problém ani v desce, procesoru a typu grafické karty. Není problém ani v ovladačích. Není problém ani v nastavení celoobrazovkového režimu XBMC nebo oknového režimu. Prostě nic a na netu také nikdo nic neví. :(
Verze XBMC 10.1 jela a jede naprosto bez problémů. Vždy korektně naběhne ze sleep režimu, po jakkoli dlouhé době. Od verze 11 toto nefunguje. Zkoušel jsem i pár verzí nové 12 a dělá to také. Do cca 1 dne od uspání, probuzení funguje bez problémů i u verzí XBMC 11 a 12. Po víkendu, ale už na takových 90% se XBMC ver. 11 a 12 již korektně neprobudí.
Jsem z toho celkem nešťastný, protože musím zůstávat stále u verze 10.1 :( .
Pokud by měl někdo nějaký tip, byl bych za něj rád. Díky moc.
vomic (671)|8.1.2013 18:37
Napadá mě buď si napsat script, který ukončí automaticky xbmc když komp přechází do režimu spánku. Někde jsem viděl na netu návod, řešili tím ukončení síťového účta při přechodu PC do spánku a podle mě by to šlo využít na cokoliv tedy i na ukončení xbmc.
Obráceně by měl jít udělat script aby se po probuzení kompu automaticky spustilo xbmc stejně jako třeba při startu PC.

Nebo nepoužívej hybrid spánek, ale ukončuj a zapínej xbmc jak potřebuješ a počítač uspávej s vypnutým xbmc. Já mám nastaveno abych pod windows 7 32bit dálkovým ovladačem přímo spustil aplikaci xbmc i jí vypnul pomocí MCE dálkového ovladače.
Pokud používáš jako ovladač nějaký chytrý smartphone tak si stáhni aplikaci co probouzí komp pomocí wifi např. PC monitor a udělej si ten script na spuštění xbmc po probuzení a xbmc normálně vypínej.

Oboje je celkem kostrbatý ale pokud nezapínáě ten komp třeba několik dnů jak píšeš tak bych se té kostrbatosti nebál, nebo se nauč pomocí xbmc vypínat celej komp a nastav si aby se xbmc spustilo automaticky po startu windows a místo sleepu to budeš vypínat, jednou za pár dní ten minutovej start oken přežiješ :)
KamilZ (10277)|8.1.2013 18:59
To je dobrý nápad. Ani by se při sleepu nemuselo ukončovat/killovat, až u probuzení. Mělo by stačit napsat jednoduchý CMD (ty pauzy tam jsou jen "zdravotní"): [CODE]powershell sleep 2
taskkill /im xbmc.exe
powershell sleep 2
start "Spoustim XBMC" "c:\Program Files\XBMC\XBMC.exe"
[/CODE]
A v plánovači úloh navázat jeho spuštění na událost:
[CODE]Log Name: System
Source: Power-Troubleshooter
Event ID: 1[/CODE]
Vyzkoušej, je to na práce 2 minuty.
SS2CZ (874)|18.1.2013 12:59
Nejdou mi aktualizace.
"Nelze se připojit k vzdálenému serveru"
Ještě před tím mi na 1s problikne hláška něco o username a heslo.
Mám W7 a nejnovější verzi RC3.
Nevíte někdo co s tím?
Dík.
vivid.sk (11472)|18.1.2013 13:07
[QUOTE=SS2CZ;441486]Nevíte někdo co s tím?[/QUOTE]
Najnovsia verzia je len beta (RC), takze akykolvek problem moze suvisisiet prave s tymto.
Na bezproblemove pouzivanie odporucam pouzivat predchadzajucu verziu.
SS2CZ (874)|18.1.2013 17:41
Tak jsem zkusil zpátky tu "11" a stejná hláška.
Nesouvisí to nějak s W7 a účtem ve Win? Nemám chráněný účet heslem.
Ze začátku to šlo pak se něco podělalo a konečná, nemůžu načíst informace o filmu apod.
Jediný co jde tak Youtube a počasí. Nebo s tím firefoxem?
Fakt jsem bezradnej :-(((
vomic (671)|19.1.2013 07:24
[QUOTE=SS2CZ;441550] Ze začátku to šlo ... [/QUOTE]

Nejprve si zkontroluj toto:
ovládací panely/brána firewall/povolené aplikace
- zde zkontroluj zda je zaškrtnuto xbmc pro všechny sítě (pokud ne tak změnit nastavení a povolit)

pak si zkontroluj v nastavení xbmc:
SYSTÉM/SYSTÉM/přístup k internetu
- použít proxy server (vypnuto)
- omezení přenosové rychlosti (vypnuto)

Když nepomůže tak udělej toto:
1. odinstlaluj XBMC
2. v total commanderu nebo v programu co umí zobrazit i skryté soubory kompletně smaž adresář: C:\USERS\jmenouzivatele\AppData\Roaming\XBMC
Tím by jsi měl smazat i všechny nastavení profilu co si xmbc pamatuje.
3. nainstlajuj si poslední frodo RC verzi, udělej si nové nastavení a mělo by to vše opět fungovat
vomic (671)|19.1.2013 07:52
[QUOTE=jaydoo;426009]Nechce mi updatovať Library. Mám tam pridaný priečinok z lokálneho disku, ked dám prehrávať súbory, tak mi ich nájde a prehrá. mám nainštalovaný aj doplnok metadata.csfd.cz-3.1b a neviem sa dostať k informáciam o filme. Mám aj IMDB aktivované.[/QUOTE]
Tak to zkusíme rozchodit :)

1. systém/video/knihovna - zaškrtni aktualizovat knihovnu po spuštění
2. systém/doplňky/povolené doplňky/informace o filmu - zkontroluj zdali tam máš ČSFD a zdali je povoleno
3. VIDEA/soubory/přidat video - přidej složku kde máš filmy
4. VIDEA/soubory/složka s filmem - pravým tlačítkem myši (nebo vyvoláním podmenu z ovladače) klikni na složku a dej volbu "nastavit obsah" nebo "změnit obsah" (budeš mít jen jednu z těchto voleb)
- v obsahu složky nastav filmy a vyhledávač ČSFD
- pokud máš filmy v oddělených podsložkách (což doporučuji) zaškrtni volbu "filmy jsou v oddělených složkách"
- klikni na nastavení a nastav si vyhledávač jak potřebuješ (osobně doporučuji zapnout pouze třídění podle anglického názvu a zbytech nezapínat)
- OK/OK
5. buď vlez opět pravým tlačítkem myši do podmenu a tam zvol "vyhledat nový obsah" nebo restartuj xbmc
- v obou případech by se ti měla začít automaticky updatovat knihovna - i po každém dalším restartu xbmc pak bude vyhledávat nový obsah už zcela automaticky

Jakmile máš updatovanou knihovnu tak detailní informaci o filmu vyvoláš buď dálkovým ovladačem kde spustíš fuknci info (u MCE dálky to mám standartně na "i") a nebo na filmu vyvoláš (myší/dálkou) podmenu a zvolíš "info o filmu"

ps: pokud máš filmy ve více zdrojích nebo ve více nastavených složkách - opakuj body 1-4 na každé složce
ps2: pokud ti vyhledá jiné info k filmu než jaký máš film, máš špatně nastaven název filmu ... pak si buď změň pojmenování filmu (anglickýnázevfilmu.rok) nebo v info o filmu dej "obnovit" a zvol správný film z nabídky kterou ti to najde případně změň název vyhledávání v "ručním vyhledání"
SS2CZ (874)|19.1.2013 11:41
vomic
Tak pomohlo až to odinstalování a smazání,fungovalo to asi hodinu a pak se ta hláška objevila znovu.
Když jsem vypnul automatickou aktualizaci tak to přestalo,budu muset aktualizovat soubory ručně nebo co.
Dík.
vomic (671)|19.1.2013 15:05
jakou automatickou aktualizaci máš na mysli? Co automaticky aktualizuješ v xbmc ... knihovnu?
SS2CZ (874)|19.1.2013 17:22
Jo knihovnu, "aktualizovat knihovnu po spuštění", v nastavení -video/knihovna.
Jde to aspoň ručně tak to tam postupně docvakám.
jaydoo (542)|19.1.2013 18:44
[QUOTE=vomic;441633]Tak to zkusíme rozchodit :)
[/QUOTE]

Díky, prišiel som na to už v septembri :)
vomic (671)|20.1.2013 10:56
[QUOTE=SS2CZ;441708]Jo knihovnu, "aktualizovat knihovnu po spuštění", v nastavení -video/knihovna.
Jde to aspoň ručně tak to tam postupně docvakám.[/QUOTE]

Jak máš přidaný zdroj videa? Podle mě je problém v cestě.
máš cestu k videu nastavenu jako lokální (pod windows připojenou síťovou jednotku jako další disk pod písmenem) nebo máš cestu nastavenu přes "síť windows SMB" nebo jen přes síťové umístění?
Zkus napsat jakou síťovou cestu používáš a případně zkus cestu změnit.
Nejlépe si nejprve připojit v počítači pod windows síťovou jednotku kde máš videa jako disk s písmenem a tu zvolit pak v xbmc jako cestu k videu.
SS2CZ (874)|20.1.2013 12:28
Ted ti moc nerozumím, ale knihovny jsem přidával normálně "vyhledat" např. D:/Video-HD nebo F:/Video-seriály mám v PC dva disky archivní a oba mám nasdílený v síti pro ostatní PC.
vomic (671)|20.1.2013 20:44
Myslel jsem, že máš disky s filmy síťové a šaháš pro ně po síti a že špatně zvolený způsob volby síťového připojení těch disků mohlo způsobit ty problémy. Ale když je máš lokálně tak mě vůbec nenapadá, co by to mohlo dělat.
Zkus možná anglicky popsat problém na xbmc.org foru, určitě se s tím někdo setkal a bude znát řešení.

edit: ještě zkus nastavit spouštění xbmc jako správce (prav. tlačítko na ikonku na ploše - vlastnosti - nastavení kompatibility - zatrhnout volbu "spouštět jako správce"
Heartwork (2358)|29.1.2013 17:34
Měl bych skromné otázky k XBMC, zatím jsem byl jen u MMC.

1. Funguje u takového řešení např. automatické přepínání dle přehrávaného obsahu - myslím tím přepínání mezi 24Hz, 50Hz, 60Hz, tak jak to dělají MMC?
Příklad: [FONT=Verdana]koukáš na DVD s 25 fps na 50Hz, pak pustíš film 23,976 fps (24p) a přepne to na 24Hz a když tam pak pustíš koncert s 29,970 fps, tak to přepne na 60Hz?!

2. Přehraje např. tento Zotac nebo jiný stroj s nainstalovaným XBMC např. AVCHD (24 Mbps) z kamery?
http://www.alza.cz/zotac-zbox-nano-id61-d329395.htm

3. Přehraje to Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps?
4. Nesekají se nějaká 1080p mkvčka?
5. Umí to poslat do Onkya v pohodě i HD audio?
6. Rychlost?
7. Kolik je třeba paměti?

Všechno o.k.?
Nějaká známá úskalí tohoto řešení?

[/FONT]