HD kanály - novinky, volná diskuze, všechno sem
Skylink skutocne prijemne prekvapil s tymi HD kanalmi. Aj ked vacsina z nich vysiela s pomerne nizkou bitrate.
Ale ine som chcel - mam problem. Nedokazem sprevadzkovat Dolby Digital zvuk. Mam Vantage HD 6000 + Panasonic TH-42PX80, spojenie HDMI kablom, v setupe Vantage vsetko co sa tyka Dolby Digital je On, napriek tomu nepocujem ani makke f ( napriklad na Discovery HD kde je len Dolby Digital zvuk ).
Vie mi niekto poradit co je zle ?
Ale ine som chcel - mam problem. Nedokazem sprevadzkovat Dolby Digital zvuk. Mam Vantage HD 6000 + Panasonic TH-42PX80, spojenie HDMI kablom, v setupe Vantage vsetko co sa tyka Dolby Digital je On, napriek tomu nepocujem ani makke f ( napriklad na Discovery HD kde je len Dolby Digital zvuk ).
Vie mi niekto poradit co je zle ?
[QUOTE=janob;221898]Skylink skutocne prijemne prekvapil s tymi HD kanalmi. Aj ked vacsina z nich vysiela s pomerne nizkou bitrate.
Vie mi niekto poradit co je zle ?[/QUOTE]
Tvoje TV umi dekodovat Dolby Digital ??? Na to je potreba domaci kino a se satelitem propojit bud optikou,nebo coaxem,zalezi co ma Vantage za digitalni vystup.
Vie mi niekto poradit co je zle ?[/QUOTE]
Tvoje TV umi dekodovat Dolby Digital ??? Na to je potreba domaci kino a se satelitem propojit bud optikou,nebo coaxem,zalezi co ma Vantage za digitalni vystup.
[QUOTE=dreamsat1;221900]Tvoje TV umi dekodovat Dolby Digital ??? Na to je potreba domaci kino a se satelitem propojit bud optikou,nebo coaxem,zalezi co ma Vantage za digitalni vystup.[/QUOTE]
No, samozrejme, ze nevie. Ale ocakaval som, ze by Vantage mohlo vediet prekonvertovat Dolby Digital na obycajne stereo a poslat to cez HDMI ako normalny zvuk.
Takze to tak asi nie je a tym padom DolbyDigital je mozne pocuvat len cez externu audio supravu. Rozumiem tomu teraz dobre ?
Co mi pripada pomerne blbe, pretoze tym vysielatel daneho kanalu bud obmedzuje svoju klientelu alebo ju nepriamo nuti dokupovat dalsi hardware.
No, samozrejme, ze nevie. Ale ocakaval som, ze by Vantage mohlo vediet prekonvertovat Dolby Digital na obycajne stereo a poslat to cez HDMI ako normalny zvuk.
Takze to tak asi nie je a tym padom DolbyDigital je mozne pocuvat len cez externu audio supravu. Rozumiem tomu teraz dobre ?
Co mi pripada pomerne blbe, pretoze tym vysielatel daneho kanalu bud obmedzuje svoju klientelu alebo ju nepriamo nuti dokupovat dalsi hardware.
[QUOTE=janob;221901]No, samozrejme, ze nevie. Ale ocakaval som, ze by Vantage mohlo vediet prekonvertovat Dolby Digital na obycajne stereo a poslat to cez HDMI ako normalny zvuk.
Co mi pripada pomerne blbe, pretoze tym vysielatel daneho kanalu bud obmedzuje svoju klientelu alebo ju nepriamo nuti dokupovat dalsi hardware.[/QUOTE]
Dreambox 800HD umi AC3 downmix,ale musi se zapnout,pak na analogovem i digitalnim audiovystupu je jen stereo.
Vantage to treba taky umi,ale ten nemam,tak netusim.
Co mi pripada pomerne blbe, pretoze tym vysielatel daneho kanalu bud obmedzuje svoju klientelu alebo ju nepriamo nuti dokupovat dalsi hardware.[/QUOTE]
Dreambox 800HD umi AC3 downmix,ale musi se zapnout,pak na analogovem i digitalnim audiovystupu je jen stereo.
Vantage to treba taky umi,ale ten nemam,tak netusim.
[QUOTE=dreamsat1;221902]Dreambox 800HD umi AC3 downmix,ale musi se zapnout,pak na analogovem i digitalnim audiovystupu je jen stereo.
Vantage to treba taky umi,ale ten nemam,tak netusim.[/QUOTE]
Tak dakujem za informacie. Musim teda popozerat nejake info o tom Vantage na internete pretoze papierovy manual sa o nicom takom nezmienuje.
Ak by nahodou, niekto o tom nieco priamo vedel, prosim ozvite sa tu. Dakujem.
Vantage to treba taky umi,ale ten nemam,tak netusim.[/QUOTE]
Tak dakujem za informacie. Musim teda popozerat nejake info o tom Vantage na internete pretoze papierovy manual sa o nicom takom nezmienuje.
Ak by nahodou, niekto o tom nieco priamo vedel, prosim ozvite sa tu. Dakujem.
[QUOTE=janob;221901]No, samozrejme, ze nevie. Ale ocakaval som, ze by Vantage mohlo vediet prekonvertovat Dolby Digital na obycajne stereo a poslat to cez HDMI ako normalny zvuk..[/QUOTE]
- Vantage vie konvert DD na PCM . Treba si to nastaviť v audio menu.
- Vantage vie konvert DD na PCM . Treba si to nastaviť v audio menu.
[QUOTE=albi9;222605]A v rámci čeho je teď ta Nova Sport HD? V rámci neplacených programů, Multi nebo HD?[/QUOTE]
http://www.skylink.cz/web/structure/26.html
http://www.skylink.cz/web/structure/26.html
Budu si pořizovat lcd tv a mam zájem o nějaké hd vysílání,občas tady narazim na nějaký skylink ale nevim o co jde..můžete prosím někdo vysvětlit nebo mi někam odkázat kde se píše i o jiných hd vysíláních.
[QUOTE=Kawex;223107]Budu si pořizovat lcd tv a mam zájem o nějaké hd vysílání,občas tady narazim na nějaký skylink ale nevim o co jde..můžete prosím někdo vysvětlit nebo mi někam odkázat kde se píše i o jiných hd vysíláních.[/QUOTE]
Skylink - satelitní digitální televize: http://www.skylink.cz/web/structure/2.html
Další užitečné odkazy:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Skylink - satelitní digitální televize: http://www.skylink.cz/web/structure/2.html
Další užitečné odkazy:
Opravdu to momentálně jede volně, ovšem do kdy ? Tak si to hleďme hezky užít....
Opravdu to momentálně jede volně, ovšem do kdy ? Tak si to hleďme hezky užít....
CT HD začne vysielať od 1.9.2009 v 1080i. Dátový tok cca 12 Mbit/s. Bude vysielať len native HD. Jupíííííííííííí.
Zdravím, keďže mám "balík HD" od Skylink-u, budem môcť sledovať ČT-HD aj ja? Karta je registrovaná na región SR.
[QUOTE=juraj08;227080]Zdravím, keďže mám "balík HD" od Skylink-u, budem môcť sledovať ČT-HD aj ja? Karta je registrovaná na región SR.[/QUOTE]
pravdepodobne áno
pravdepodobne áno
Vyjma MS v ledním hokeji (a několika málo dalších sportovních přenosů) je celá ČT spíš průměr (co se týká možného HD), takže nadšení je jaksi mimo :-I
V nejbližší době budu pořizovat satelit. Jediný kanál o který mám do budoucna zájem je HBO HD. Poradí mi někdo u kterého poskytovatele je nejpravděpodobnější že jej zařadí do své nabídky? Podle průzkumů na internetu to vidím na Skylink, ale možná se pletu...
[QUOTE=carl.johnson;227241]V nejbližší době budu pořizovat satelit. Jediný kanál o který mám do budoucna zájem je HBO HD. Poradí mi někdo u kterého poskytovatele je nejpravděpodobnější že jej zařadí do své nabídky? Podle průzkumů na internetu to vidím na Skylink, ale možná se pletu...[/QUOTE]
HBO HD neposkytuje žiaden CZ/Sk satelitný provider.
HBO HD neposkytuje žiaden CZ/Sk satelitný provider.
[QUOTE=jarino1978;227283]HBO HD neposkytuje žiaden CZ/Sk satelitný provider.[/QUOTE]
Zatím. Doufám ale, že to nebude dlouho trvat...
Zatím. Doufám ale, že to nebude dlouho trvat...
[QUOTE=Pitomec;227104]Vyjma MS v ledním hokeji (a několika málo dalších sportovních přenosů) je celá ČT spíš průměr (co se týká možného HD), takže nadšení je jaksi mimo :-I[/QUOTE]
Jak průměr? Jako že jejich HD je "hnusnější" nebo jak to mám chápat? :D
[QUOTE=carl.johnson;227446]Zatím. Doufám ale, že to nebude dlouho trvat...[/QUOTE]
To bych si nebyl tak jistý. HBO si prý výslovně vynutilo, že HD bude jen v kabelu kvůli pirátství. A HBO to je megamoloch.
Jak průměr? Jako že jejich HD je "hnusnější" nebo jak to mám chápat? :D
[QUOTE=carl.johnson;227446]Zatím. Doufám ale, že to nebude dlouho trvat...[/QUOTE]
To bych si nebyl tak jistý. HBO si prý výslovně vynutilo, že HD bude jen v kabelu kvůli pirátství. A HBO to je megamoloch.
Je tady nějaká ucelená jistota co způsobuje zpoždění/předbíhání zvuku od obrazu u HD programů? Někde jsem četl, že prý na vině může být modul. Schválně jsem pořídil Mascom od Irdeta kvůli údajné dobré kompatibilitě s HD přijímači. Co je na tom pravdy?
[QUOTE=Welshcorgi;229277]Je tady nějaká ucelená jistota co způsobuje zpoždění/předbíhání zvuku od obrazu u HD programů? Někde jsem četl, že prý na vině může být modul. Schválně jsem pořídil Mascom od Irdeta kvůli údajné dobré kompatibilitě s HD přijímači. Co je na tom pravdy?[/QUOTE]
Já nevím, mně to nic takového nedělá...
Já nevím, mně to nic takového nedělá...
Mě taky ne - jedinej asynchron, kterej jsem zaznamenal, byl u TV Barrandov (no HD) - nic bez čeho bych se neobešel. :)
[QUOTE=Welshcorgi;229325]Teda upřímně mě to audio taky lítá jen u 1 programu a to Nova Sport HD.[/QUOTE]
Oni to asi ještě neumí pořádně vysílat, mají v tom stále nějaké zmatky, např. i v EPG (a nejen u tohoto programu).
Chudák přijímač i dekodéry jsou v tom asi nevinně...
Oni to asi ještě neumí pořádně vysílat, mají v tom stále nějaké zmatky, např. i v EPG (a nejen u tohoto programu).
Chudák přijímač i dekodéry jsou v tom asi nevinně...
[QUOTE=losos;229420]Oni to asi ještě neumí pořádně vysílat, mají v tom stále nějaké zmatky, např. i v EPG (a nejen u tohoto programu).
Chudák přijímač i dekodéry jsou v tom asi nevinně...[/QUOTE]
Taky myslím, že je to spíš na jejich straně.
Chudák přijímač i dekodéry jsou v tom asi nevinně...[/QUOTE]
Taky myslím, že je to spíš na jejich straně.
Tak dnes jsem se pořádně namích.Chtěl jsem sledovat na Nově HD Formule 1 a furt se obraz trhal (zasekával)Ostatní Hd kanály šli v pohodě tak nevím jesli byla chyba u mě a nebo na Nově.Proto se ptám trhalo se to i někomu jinému ???PS Mám Vantage HD 1100S.
[QUOTE=Petrcep;230439]Tak dnes jsem se pořádně namích.Chtěl jsem sledovat na Nově HD Formule 1 a furt se obraz trhal (zasekával)Ostatní Hd kanály šli v pohodě tak nevím jesli byla chyba u mě a nebo na Nově.Proto se ptám trhalo se to i někomu jinému ???PS Mám Vantage HD 1100S.[/QUOTE]
Trhalo se mi to také,přímo ze satu v TV,ale jen Nova HD kanál,normální nova šla v pohodě.
Trhalo se mi to také,přímo ze satu v TV,ale jen Nova HD kanál,normální nova šla v pohodě.
Taky se mi to cukalo, musel jsem přepnout na klasickou novu. A něco podobnýho mi dělá i Brava, Discovery a History. Vždycky se to tak po deseti sekundových intervalech na sekundu kousne, jak zvuk tak obraz a na obrazovce proběhne hláška zakódován. Nevíte čím to může být? Na Eurosportu, Nově HD ani filmboxu to nědělá.
[QUOTE=albi9;230501]Taky se mi to cukalo, musel jsem přepnout na klasickou novu. A něco podobnýho mi dělá i Brava, Discovery a History. Vždycky se to tak po deseti sekundových intervalech na sekundu kousne, jak zvuk tak obraz a na obrazovce proběhne hláška zakódován. Nevíte čím to může být? Na Eurosportu, Nově HD ani filmboxu to nědělá.[/QUOTE]Musíš použít licencovaný modul CW jak to doporučuje sky/link .
Nedělní F1 na Nova HD, Topfield + Skylink - hlásím se do klubu cukavců.
Ropucha není na vašem přijímači, ostatní HD (neHD) kanály/pořady bez vážnějších problémů. :)
Ropucha není na vašem přijímači, ostatní HD (neHD) kanály/pořady bez vážnějších problémů. :)
[QUOTE=Heartwork;230727]Nedělní F1 na Nova HD, Topfield + Skylink - hlásím se do klubu cukavců.
Ropucha není na vašem přijímači, ostatní HD (neHD) kanály/pořady bez vážnějších problémů. :)[/QUOTE]
Mě to šlo v pohodě na Vantage+Skylink (modul CW). To je zmatek...
Ropucha není na vašem přijímači, ostatní HD (neHD) kanály/pořady bez vážnějších problémů. :)[/QUOTE]
Mě to šlo v pohodě na Vantage+Skylink (modul CW). To je zmatek...
[QUOTE=Welshcorgi;230733]To je zmatek...[/QUOTE]
:OO to teda, ouplnej chaos A.D. - vždycky bylo něco mezi nebem a zemí.
:OO to teda, ouplnej chaos A.D. - vždycky bylo něco mezi nebem a zemí.
[QUOTE=Welshcorgi;230733]Mě to šlo v pohodě na Vantage+Skylink (modul CW). To je zmatek...[/QUOTE]
Možná ani nevíš, že nemáš kartu Skylink, ale CS Link, neboli Gital. Na těch Gital to šlo O.K.
Mně na Topfieldu 7710 HDPVR s kartou Skylink v CI modulu Twin Easy to cukalo a cukalo to i kamarádovi na Vantage HD 8000S také s kartou Skylink ve čtečce.
Možná ani nevíš, že nemáš kartu Skylink, ale CS Link, neboli Gital. Na těch Gital to šlo O.K.
Mně na Topfieldu 7710 HDPVR s kartou Skylink v CI modulu Twin Easy to cukalo a cukalo to i kamarádovi na Vantage HD 8000S také s kartou Skylink ve čtečce.
[QUOTE=losos;230778]Možná ani nevíš, že nemáš kartu Skylink, ale CS Link, neboli Gital. Na těch Gital to šlo O.K.
Mně na Topfieldu 7710 HDPVR s kartou Skylink v CI modulu Twin Easy to cukalo a cukalo to i kamarádovi na Vantage HD 8000S také s kartou Skylink ve čtečce.[/QUOTE]
Aha... a jak to teda rozeznám, že nemám kartu Skylink, ale CS link?
Mně na Topfieldu 7710 HDPVR s kartou Skylink v CI modulu Twin Easy to cukalo a cukalo to i kamarádovi na Vantage HD 8000S také s kartou Skylink ve čtečce.[/QUOTE]
Aha... a jak to teda rozeznám, že nemám kartu Skylink, ale CS link?
[quote=Welshcorgi;230791]Aha... a jak to teda rozeznám, že nemám kartu Skylink, ale CS link?[/quote]
Asi si děláš legraci, já vím, ale např. zatímco na Skylinku jde Nova HD již dlouho, tak na CS Link ji přidali nedávno... a v posledních dnech rozesílali svým uživatelům tohle :
"Vážený uživateli dekódovací karty CS Link/GITAL,
s potěšením oznamujeme, že jsme do naší programové nabídky zařadili program Nova v HD verzi (high definition - vysoké rozlišení). Majitelé moderních televizorů s velkou úhlopříčkou tak mohou sledovat vysílání stanice Nova s výrazně vyšší kvalitou obrazu než dosud.
Program Nova HD je možno naladit ze satelitu Astra 23,5°E s parametry:
- frekvence 12070 MHz,
- polarizace horizontální,
- symbolová rychlost 27500 MSym/s,
- FEC 3/4,
- norma DVB-S/H.264.
Pro příjem programu je nutný satelitní přijímač, který umožňuje přijímat HD programy (tj. programy ve vysokém rozlišení) v normě H.264. Ke sledování Nova HD doporučujeme tzv. Full-HD televizor nebo alespoň HD-ready televizor.
K aktivaci příjmu programu Nova HD je vyžadován manipulační poplatek ve výši 200 Kč, který je možno zaplatit obvyklými způsoby - více na www.karty.cslink.cz"
Z toho vyplývá, že zatímco Nova HD Skylink je vysílána na frekvenci 12.109 H 27.500 DVB-S2 9/10 MPEG-4, tak Nova HD CS Link vysílá na frekvenci 12.070 H 27.500 DVB-S 3/4 MPEG-4. Obě dvě na jednu kartu nelze přijímat. Podle toho poznáš, jakou kartu máš.
Asi si děláš legraci, já vím, ale např. zatímco na Skylinku jde Nova HD již dlouho, tak na CS Link ji přidali nedávno... a v posledních dnech rozesílali svým uživatelům tohle :
"Vážený uživateli dekódovací karty CS Link/GITAL,
s potěšením oznamujeme, že jsme do naší programové nabídky zařadili program Nova v HD verzi (high definition - vysoké rozlišení). Majitelé moderních televizorů s velkou úhlopříčkou tak mohou sledovat vysílání stanice Nova s výrazně vyšší kvalitou obrazu než dosud.
Program Nova HD je možno naladit ze satelitu Astra 23,5°E s parametry:
- frekvence 12070 MHz,
- polarizace horizontální,
- symbolová rychlost 27500 MSym/s,
- FEC 3/4,
- norma DVB-S/H.264.
Pro příjem programu je nutný satelitní přijímač, který umožňuje přijímat HD programy (tj. programy ve vysokém rozlišení) v normě H.264. Ke sledování Nova HD doporučujeme tzv. Full-HD televizor nebo alespoň HD-ready televizor.
K aktivaci příjmu programu Nova HD je vyžadován manipulační poplatek ve výši 200 Kč, který je možno zaplatit obvyklými způsoby - více na www.karty.cslink.cz"
Z toho vyplývá, že zatímco Nova HD Skylink je vysílána na frekvenci 12.109 H 27.500 DVB-S2 9/10 MPEG-4, tak Nova HD CS Link vysílá na frekvenci 12.070 H 27.500 DVB-S 3/4 MPEG-4. Obě dvě na jednu kartu nelze přijímat. Podle toho poznáš, jakou kartu máš.
[QUOTE=losos;230798]Asi si děláš legraci, já vím, ale např. zatímco na Skylinku jde Nova HD již dlouho, tak na CS Link ji přidali nedávno...
Z toho vyplývá, že zatímco Nova HD Skylink je vysílána na frekvenci 12.109 H 27.500, tak Nova HD CS Link vysílá na frekvenci 12.070 H 27.500. Obě dvě na jednu kartu nelze přijímat. Podle toho poznáš, jakou kartu máš.[/QUOTE]
Takže mám Skylink, olé :D Obal nelhal :D
Ne legraci jsem si tak úplně nedělal, protože to propojení obou platforem (některé spol programy a pod.) mě trošku mátlo. Každopádně děkuji za vysvětlení.
Z toho vyplývá, že zatímco Nova HD Skylink je vysílána na frekvenci 12.109 H 27.500, tak Nova HD CS Link vysílá na frekvenci 12.070 H 27.500. Obě dvě na jednu kartu nelze přijímat. Podle toho poznáš, jakou kartu máš.[/QUOTE]
Takže mám Skylink, olé :D Obal nelhal :D
Ne legraci jsem si tak úplně nedělal, protože to propojení obou platforem (některé spol programy a pod.) mě trošku mátlo. Každopádně děkuji za vysvětlení.
Dnes se na satelitu Astra 1 (19,2°E) objevily dva nové HD kanály na frekvenci 11.362 H 22.000 DVB-S2 8PSK 2/3 označené jako ZDF HD a Das Erste HD. Mají tam i obrázky (loga).
[quote=losos;230798]na CS Link ji přidali nedávno...[/quote]
hned jsem ty 2 stovky poslal a funguje to ok (kdyz pomineme, ze je znacna cast jen resampling a treba takova kriminalka Miami po 18:00 je des-bes). Uz jsem chtel tu gital kartu zahodit a koupit skylink.
Hlavni zadrhel byl v tom, ze jsem se to pokousel naladit s modulaci DVB-S2, ale oni to vysilaji v DVB-S.
hned jsem ty 2 stovky poslal a funguje to ok (kdyz pomineme, ze je znacna cast jen resampling a treba takova kriminalka Miami po 18:00 je des-bes). Uz jsem chtel tu gital kartu zahodit a koupit skylink.
Hlavni zadrhel byl v tom, ze jsem se to pokousel naladit s modulaci DVB-S2, ale oni to vysilaji v DVB-S.
Momentálně jede volně celý transpondér NOVA HD (12109 H 27500), na kterém jsou i jiné HD programy...
Nejspíš proto, že předtím měli nějakou poruchu a celý transpondér nefungoval...
K tomu jedou volně i některé další programy Skylinku...
Nejspíš proto, že předtím měli nějakou poruchu a celý transpondér nefungoval...
K tomu jedou volně i některé další programy Skylinku...
Vidím, že tady řešíte samé HD programy, proto se zeptám:
Vysílá již někdo v plném rozlišení 1920 x 1080 progresivně nebo jsou zatím všechny programy prokládané (interlaced)?
Vysílá již někdo v plném rozlišení 1920 x 1080 progresivně nebo jsou zatím všechny programy prokládané (interlaced)?
[quote=radek.kovacik;239854]Vidím, že tady řešíte samé HD programy, proto se zeptám:
Vysílá již někdo v plném rozlišení 1920 x 1080 progresivně nebo jsou zatím všechny programy prokládané (interlaced)?[/quote]
Jsou i budou "i" uvedom si , ze pro "p" potrebujes dvojnasobny tok! POkud vim aktualne neni zadny prijimac, ktery zvlada "p" a hlavne ten kanal resp. transporder by byl 2x "drazsi" oproti "i"
Vysílá již někdo v plném rozlišení 1920 x 1080 progresivně nebo jsou zatím všechny programy prokládané (interlaced)?[/quote]
Jsou i budou "i" uvedom si , ze pro "p" potrebujes dvojnasobny tok! POkud vim aktualne neni zadny prijimac, ktery zvlada "p" a hlavne ten kanal resp. transporder by byl 2x "drazsi" oproti "i"
[quote=LadaOva;239881]Pokud vim aktualne neni zadny prijimac, ktery zvlada "p" a hlavne ten kanal resp. transporder by byl 2x "drazsi" oproti "i"[/quote]
Já jsem se na to ptal právě z toho důvodu, že do konce roku se má objevit na pultech přijímač, který to zvládat bude, tak jsem chtěl vědět, zda bude mít v praxi nějakou možnost uplatnění... :-)
Já jsem se na to ptal právě z toho důvodu, že do konce roku se má objevit na pultech přijímač, který to zvládat bude, tak jsem chtěl vědět, zda bude mít v praxi nějakou možnost uplatnění... :-)
[quote=radek.kovacik;239938]Já jsem se na to ptal právě z toho důvodu, že do konce roku se má objevit na pultech přijímač, který to zvládat bude, tak jsem chtěl vědět, zda bude mít v praxi nějakou možnost uplatnění... :-)[/quote]Na přijímač s 1080p rozlišením nemusíš vůbec čekat progresivně vysílá ze satu na 19e v tzv. malém hd (720p)hned několik německých stanic vystačíš s normálními hd přístroji co jsou na trhu .Toto rozlišení čily1368/720 ti zobrazí každý lcd tv /plasma obé alespon s tímto minimálním rozl.Jak bylo řečeno v předešlém příspěvku žádný sat provider v 1080p nevysílá,a to z fin. důvodůprotože je potřeba na tento přenos velká šířka pásma .1080P si do syta užiješ na BR/DVD HD playerech.
[quote=radek.kovacik;239854]Vidím, že tady řešíte samé HD programy, proto se zeptám:
Dosažitelné programy v satelitním vysílání jsou 720p a 1080i. Nic jiného. Nevypadá to, že by se na to něco změnilo v dalších deseti letech.
Dosažitelné programy v satelitním vysílání jsou 720p a 1080i. Nic jiného. Nevypadá to, že by se na to něco změnilo v dalších deseti letech.