Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung LE40A786 vs Samsung LE40A756

Panzer.Dragon (1081)|25.11.2008 10:10
je to proste k nicemu reklama na rohliky,u takove tv potrebujes vic nez jen video z pc sou to hry,internet,treba i nejake nastavovani pc a mit kvuli tomu kabely dva lan a jeste hdmi bez ktereho se neobejdes

ja bych treba ikdyby mela 786 lan tak bych ji ani nezkousel jednou bych nekde zaslech ze nemuze nahradit hdmi a proste konec zbytecna k cemu to
Josefinka (192)|25.11.2008 23:12
No nevím jestli máš dobré info.o UPC (kabel) najeď si na diskuzi o UPC nebo přímo na jejich stránky a tam se dozvíš více. Ty si zřejmě pleteš HD settobox s jejich rekoderem na nahrávání až 4 programů najednou. Tak ten si zatím opravdu musíš pronajmout od UPC za150k. Totiž ani tvůj ani můj ani žádný jiný rekorder ti tuto službu neudělá, UPC to totiž má spárované...zdravím a mějte se hezky...
MlokCZ (636)|26.11.2008 08:18
[QUOTE=Josefinka;203725]No nevím jestli máš dobré info.o UPC (kabel) najeď si na diskuzi o UPC nebo přímo na jejich stránky a tam se dozvíš více. Ty si zřejmě pleteš HD settobox s jejich rekoderem na nahrávání až 4 programů najednou. Tak ten si zatím opravdu musíš pronajmout od UPC za150k. Totiž ani tvůj ani můj ani žádný jiný rekorder ti tuto službu neudělá, UPC to totiž má spárované...zdravím a mějte se hezky...[/QUOTE]

Tohle není pravda. Můžeš použít jakýkoliv STB, který má CI slot a použiješ CI modul spárovaný s kartou UPC, který pořídíš u Licy. Tedy nic se pronajímat za 150Kč nemusí ať už někdo chce HD STB (tedy HD rozlišení) nebo STB s HD (tedy s hardiskem). A hlavně je možné takhle pořídit HD STB s HD (tedy s HD rozlišením + s harddiskem), jen musí mít samozřejmě CI slot. Ovšem to je zase poměrně vysoká investice a tady zlatých 150Kč/měsíčně za pronájem těch Handanů, co nabízí UPC, protože vývoj u STB jde hrozně rychle dopředu a pokud není návratnost nákupu STB do dvou let, tak z mojeho pohledu je to hodně nevýhodné kupovat (což je cca 3500Kč).
A 150Kč/měsíčně stojí od UPC jak Handan 6000 (SD STB s diskem), tak Handan 7000 (HD STB bez disku). Takže pokud jde o spárování, tak spárovaný je každý STB nabízeny od UPC (tedy i Handan 5000), ale ve všech případech je možné to řešit alternativním STB dle vlastního výběru s CI modulem.
A jde to takhle už několik týdnů (dříve u UPC velmi dlouho nebyli ochotní uvolnit použití CI modulů).

Jediná alternativa, která zatím chybí a která bude možná někdy na přelomu roku, tak to je přímo od UPC nabízený HD STB s HD (tedy HD rozlišení + disk), který bude pronajímaný jako teď Handan 6000 a 7000. Na tohle čekám já, protože se mi nechce investovat velké peníze do svoje HD STB s HD.
Pro představu, lze okamžitě použít tohle (tím myslím samozřejmě pro UPC):
http://tvdigitalne.cz/index.php?ID[1]=6&detail=319&TechniSat-DigiCorder-K2-160GB---2-x-tuner-DVB-C
Ale tolik peněz se mi dávat nechce, doufám, že v dohledné době nabídne podobné řešení přímo UPC zase na pronájem.
OO7 (192)|27.11.2008 01:19
MlokCZ asi máš v mnohém pravdu a ta novinka o které jsi psal mám právě před sebou. Jedná se o STB+Digital Video Rekorder (DVR) v jednom! a za 150k měs. a pokud chceš přijímat HD kanály tak si můžeš opět pronajmout High-Definition Box (HD Box)taktéž za 150k měs. příjem programů MPEG2/MPEG4-výstup HDMI, zvuk DolbyDigital 5.1...formát 16:9 atd. Jestli ti můžu poradit tak UPC (kabel) má akci na jeden rok např. nabídka standard z 600 na 300k... cca přes 60 programů (kanálů) a z toho tři HD kanály v základu:HD jsou..Eurosport...National Geographic..Voom HD-dokumenty a zábava, jinak kompletní nabídka je 1100k a to by bylo i pro mě dost hodně. Jo a ještě kdyby jsi chtěl tak je v nabídce Film Box a bonus:Film Box HD a to už jen za 100k, a jestli jsem technikovi dobře rozuměl tak toto zařízení musí být od nich, jinak na svém STB pojede jen základ, tj. naše 4 základní, ČT4 Sport a myslím že ČT24...tak mi to bylo řečeno, tak uvidíme co bude za rok...zdravím a hezký den
jany (96)|27.11.2008 06:00
myslim, ze vela technikov z UPC ani nevie co hovori a robi .... jednoducho to u zakaznika prepoja a hotovo. Ja som bol tiez svedkom jak ho u znameho daval, ale v Kosiciach (ale to je asi jedno, boxy maju rovnake). A ja som sa pytal, ze keby mal znamy uz TV zo zabudovanym DVB-C tunerom a CI, tak by mu stacil modul conax a UPC by dodalo len kartu.... Povedal, ze by to nefungovalo, ze to funguje, len z masinkou, co dodaju oni a pytal som sa, ci su sparovane, tak nevedel o com hovorim, povedal, ze to funguje, tak jak uz povedal.
A este hovoril, ze ta karta co je v tom boxe, tak ze je cista, ze sa naplni az po zapnuti boxu a naladeni kanalov, tak to uz mi prislo smiesne.
MlokCZ (636)|27.11.2008 11:24
[QUOTE=OO7;203974]MlokCZ asi máš v mnohém pravdu a ta novinka o které jsi psal mám právě před sebou. Jedná se o STB+Digital Video Rekorder (DVR) v jednom! a za 150k měs. a pokud chceš přijímat HD kanály tak si můžeš opět pronajmout High-Definition Box (HD Box)taktéž za 150k měs. příjem programů MPEG2/MPEG4-výstup HDMI, zvuk DolbyDigital 5.1...formát 16:9 atd. Jestli ti můžu poradit tak UPC (kabel) má akci na jeden rok např. nabídka standard z 600 na 300k... cca přes 60 programů (kanálů) a z toho tři HD kanály v základu:HD jsou..Eurosport...National Geographic..Voom HD-dokumenty a zábava, jinak kompletní nabídka je 1100k a to by bylo i pro mě dost hodně. Jo a ještě kdyby jsi chtěl tak je v nabídce Film Box a bonus:Film Box HD a to už jen za 100k, a jestli jsem technikovi dobře rozuměl tak toto zařízení musí být od nich, jinak na svém STB pojede jen základ, tj. naše 4 základní, ČT4 Sport a myslím že ČT24...tak mi to bylo řečeno, tak uvidíme co bude za rok...zdravím a hezký den[/QUOTE]

Jsem u UPC už poměrně dlouho, tedy dříve u Karnevalu (to bývalo lepší než po převzetí UPCčkem), takže s akcemi se slevou mám už dlouhodobé zkušenosti a trvale praktikuju, že vyšší nabídku zruším a objednám si něco v akci. Sice je to opruz, ale ušetří se tak hodně.
Momentálně mám Supereme v akci za 888Kč, což mi přijde, že celkem jde.
Standard za 300 není už tak jednoduché získat, to platí jen pro nové objednávky a bylo by nutno na chvíli přejít na Starter a pak znovu objednat Standard.
V některých případech, když se ta vyšší nabídka ruší, tak sami nabídnou i prodloužení akce, aby si udrželi větší příjem.

A technikovi si asi rozumněl správně, problém je v tom, že ten technik věděl prd a to co řikal nebyla pravda. CI modulu už je prostě možno několik týdnů používat, mnoho lidí už je používá. Že to technik neví je smutné.

Minule když mi "technik" přivezl HD settopbox, tak to byla taky dobrá komedie a tvrdil mi jeden nesmysl za druhým.

A nevim, co máš před sebou a co myslíš tím STB+Digital Video Rekorder (DVR) v jednom! STB je to vždy a DVR je právě pouze ta jedna funkce a to je právě Handan 6000 a ne žádná novinka (tenhle STB mám už více než rok doma).

Novinka by byla kdyby byl HD STB s DVR (tedy uměl HD rozlišení jako umí Handan 7000, který mám také doma a současně uměl nahrávat jako Handan 6000).

Těžko můžeš mít před sebou novinku o které byla řeč, protože oficiálně zatím UPC nic nezveřejnilo a jen tak nezveřejní a jsou to jen zákulisní informace. A kdy, jak a za kolik to nakonec bude se teprve uvidí, k termínu přelom roku jsem hodně skeptický.

Tedy promiň, ale poradit mi opravdu nemůžeš, když ani nemáš správné a všechny informace.
jordan23 (213)|27.11.2008 11:33
[QUOTE=MlokCZ;204029]Jsem u UPC už poměrně dlouho, tedy dříve u Karnevalu (to bývalo lepší než po převzetí UPCčkem), takže s akcemi se slevou mám už dlouhodobé zkušenosti a trvale praktikuju, že vyšší nabídku zruším a objednám si něco v akci. Sice je to opruz, ale ušetří se tak hodně.
Momentálně mám Supereme v akci za 888Kč, což mi přijde, že celkem jde.
Standard za 300 není už tak jednoduché získat, to platí jen pro nové objednávky a bylo by nutno na chvíli přejít na Starter a pak znovu objednat Standard.
V některých případech, když se ta vyšší nabídka ruší, tak sami nabídnou i prodloužení akce, aby si udrželi větší příjem.
[/QUOTE]

Jenže ty akční nabídky jsou jenom pro nové zákazníky. Když přecházíč mezi nabídkami jako "starý" zákazník tak to neplatí. Nebo se pletu?
jordan23 (213)|27.11.2008 11:45
A v nabídce satelitní televize od UPC je přesně to co chceme - tzv. Personal Video Recorder (příjem HD vysílání+nahrávání na 160GB HDD). Jenže v nabídce programů satelitního vysílání zase naní žádný HD program :-(
MlokCZ (636)|27.11.2008 12:04
[QUOTE=jordan23;204031]Jenže ty akční nabídky jsou jenom pro nové zákazníky. Když přecházíč mezi nabídkami jako "starý" zákazník tak to neplatí. Nebo se pletu?[/QUOTE]

Nedá se to úplně paušalizovat, ale většinou platí i pro stávající. Tedy ale jen tak, že si objednáváš službu, kterou nemáš, pak to berou jako nového zákazníka. Neplatí to úplně vždy, ale většinou ano.
A pak jsou občas nabídky, které nemají vůbec na webu a které posílají mailem stávajícím zákazníkům na službu, kterou ještě nemají.
Já jsem Supreme už rušil dvakrát a dvakrát znovu objednával v akci za levněji. Většinou to tedy nedělám okamžitě po zrušení. Přes léto na TV téměř nekoukáme, takže to bylo naposledy tak, že na začátku června Supreme zrušeno (už skutečně zrušeno, tedy žádal jsem z předčasem, je tam nějaký čas výpovědní lhůta) a teď jsem ho před měsícem zase bral v akci za těch zmiňovaných 888 (normálně stojí 1099). A tahle sleva je dokonce větší než mají tu akci na webu pro stávající zákazníky, tam mají slevu 25% na první 4 měsíce. Tedy sice o pár Kč levnější, ale jen na 4 měsíce. Já to mám na 8 měsíců, tedy akorát mi to zase vyjde do léta a na léto Supreme nejspíš opět zruším.
Vždy je dobré zavolat na infolinku, o akcích informace mají téměř vždy správné, v tomto ohledu to není taková krize jako technické dotazy a problémy.

O tom satelitním vím, že už v nabídce je, ale to jde mimo mě, když v bytě kabel mám a satelit nechci (proč pořizovat satelit, když jsou to komplikace navíc, chtějí měsíčně pak více a ještě pokud vím, tak HD kanály přes satelit nevysílají).
Kdybych náhodou šel do satelitu, tak to rozhodně nebude přes UPC.

A důvod, proč pro satelit už HD PVR existuje je jednoduchý. U satelitů existuje těchto boxů už delší dobu větší množství. Pro DVB-C je ale HD STB s HD jen zcela minimálně (tím myslím vůbec na trhu) a to ještě ne dlouhou dobu a když se k tomu přičte, že u UPC to vždy strašně dlouho testují, tak se pak není čemu divit, že pro kabel to bude se značným zpožděním oproti satelitu.

Handan 6000 taky slibovali snad 2 roky, tam se mi aspoň povedlo ho dostat ještě v testovacím provozu, tedy o pár měsíců dříve než byl normálně oficiálně v nabídce a v testovacím provozu se neplatilo za něj těch 150Kč/měsíčně.

Edit:
A koho by zajímalo, jak je to s UPC a CI moduly do detailů, tak ať si pročte tohle celé vlákno, tam se dozví vše:
http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=1969
jordan23 (213)|27.11.2008 12:50
No já jsem jim právě včera poslal výpověď. Protože píšou že sleva pro nové zákazníky, tak jsem to včera ukončil.:-D
OO7 (192)|27.11.2008 23:49
MlokCZ chtěl jsem ti říct že máš opět ve všem pravdu, ale jak už jsem psal o tom DVR tak by to mělo být dle vyjádření technika (STB+DVR v jednom) tolik info. od něj.Já ten přístroj ještě fyzicky nemám ale dal mi zatím leták s tímto novým přístrojem a na něm je velký nápis: NOVINKA...zatím mám sepsanou smlouvu na 1 rok a během 2-3 dní by mi to měli zapojit. tak až mi to vše zapojí(je o to velký zájem) tak ti dám info. co a jak...zatím to nebudeme nějak řešit...hezký den
OO7 (192)|27.11.2008 23:59
jordan23 s tou výpovědí jsi to udělal dobře, přesně tak se to praktikuje !!!
Da_Vinci (0)|1.12.2008 12:39
No tak já to vidím zatím spíše taky na 786 je pravda že vymoženosti jako přehrávání videa se dá řešit i jinak a MPG4 taky, ale ten obraz(což je taky hardware) pokud je o tolik lepší už nikde nedohoníš.Co se týče UPC to mě poslední dobou spíš vytáčí ale koho ne :) chtělo by to konkurenci...
jarda50 (1424)|1.12.2008 21:53
Já jsem od samého začátku ještě, když to byl zde v Praze Kabel něco. Vzhledem k tomu, že mám od nich veškeré služby kromě satelitu, tak mi nabídli velice dobrou slevu na supreme kolem 800,- Za ty leta jsem nic s výpovědí nezkoušel jak si snížit platbu.

Ten problém se satíkem je v tom, že vzhledem k obsazenosti nelze pustit HD, které je datově úplně někde jinde. A věřte čím bude více programů tím bude větší tlak na zavedení mepeg 4, ona stařičká mpeg2 v podstatě není vhodná ani pro DVB-T

Jinak STB by měl rozšířit Technisat DigiCorder HD 2K a to už je kombinace Handana 6000 se 7000 HD. Nyní se testuje, ale zatím Ti co si jej pořídili tak jsou v pohodě. Možnost nahrávání i HD programů a HDMI má své pozitiva. Bohužel zatím cena je dost vysoká venku cca 750 € s 500Gb hadr ale jsou i s menšími za méně peněz.
radúúz (1)|15.12.2008 02:24
Vážení, děkuji všem za příspěvky do tohoto tématu - díky němu jsem měl novou TV vybranou za pár hodin, hned ji objednal a koupil. Je to LE40A756 - naprosto fantastická TV, MPEG4 už funguje v testovacím režimu (BRNO) na ČT1 a na Nově. Perfektní obraz, umí to .avi z USB disku a ty nádherné fotky! Ještě jsem nezkoušel připojení k síti, to snad stihnu mezi svátky. Dokonce v návodu píší, že to umí i přes WIFI - stačí dokoupit nějaký USB bazmek od Samsungu. Prostě úžasná věc. Ještě jednou díky a rád pomůžu, kdyby měl někdo nějaký dotaz.
skafy (2)|19.12.2008 18:29
Dobrý den,
můj příspěvek sem pravděpodobně nepatří, ale potřebuju se zeptat na jednu maličkost.
Koupil jsem samsung le40a786, v návodu je popsáno, že pokud televizi zapojim do el.sítě, tak se rozsvítí kontrolka pohotovostního stavu (což se nestalo) a nesvítí stále, ani když televizi vypnu dálk.ovladačem. Ctěl jsem se tedy zeptat zda jde o závadu, nebo jestli je možnost to v menu změnit (prolez jsem všechno ale nemůžu to najít).
předem děkuji za radu.

p.s. jinak jsem z televize uplně nadšenej ...
smook02 (12)|2.8.2009 20:41
Ahoj lidickove, tak zhruba po roce se me objevila prvni zavada. Zacala blbnout jedna dioda podsvetlujici obraz, projevuje se to obcasnym problikavanim jednoho mista na obrazovce. Nekdy problikavani zhasne, ale v te chvili to vypada jako ze ta dioda vubec nesviti (kulate misto s nizsim podsvicenim) ...

??? nesetkal se s tim take uz nekdo z vas ???

... docela me to stve! Zacinam vazne premejslet o reklamaci ... to uz by byl druhej samsung kterej poslu do kytek :(

Podle service menu mam natoceno uz 1060h provozu.
smook02 (12)|2.8.2009 20:45
[quote=skafy;207764]Dobrý den,
můj příspěvek sem pravděpodobně nepatří, ale potřebuju se zeptat na jednu maličkost.
Koupil jsem samsung le40a786, v návodu je popsáno, že pokud televizi zapojim do el.sítě, tak se rozsvítí kontrolka pohotovostního stavu (což se nestalo) a nesvítí stále, ani když televizi vypnu dálk.ovladačem. Ctěl jsem se tedy zeptat zda jde o závadu, nebo jestli je možnost to v menu změnit (prolez jsem všechno ale nemůžu to najít).
předem děkuji za radu.

p.s. jinak jsem z televize uplně nadšenej ...[/quote]

Zkousel si update FW? Mas v telce ten aktualni, co je na samsung.cz? Jeste zkus zavolat na servis a chtej technika ... jsou tam celkem schopni (uz jsem jednu LCD telku u nich menil).