Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 53 z 53

Téma: aky najkvalitnejsi coax kabel? Profigold je OK?

  1. #46
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    bastlir: Ahoj, tak to Ti fandím, zúčastňovat se takových setkání se sat a podobnou technikou Ti závidím. Já to tady zkoušel několikrát a vždy s nulovou účastí.
    A ještě bych dodal, kluci coby profesionálové si spíš předávají zkušenosti mezi sebou. My nadšenci jen sekundujeme. Já se svým chudým měřáčkem za pár tisíc slintám na měřáky i za pár stovek tisíc. Ti ale co už všechno dokáží je už za hranicemi mého chápání. Mít na třeše takový měřák, tak si dřepnu na komín a počkám si, až se parabola namontuje sama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Kdaž jsme u těch koaxů, pamatuje na ten černý zřejmě ruského původu? Zničeho nic přestal fungovat, ale stačilo s ním zatřepat a bylo vše zase ok. Kua to bylo reklamací!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Nevím, jak to myslíš, protože stínění, neboli vysokofrekvenční těsnost, s útlumem přímo souvisí.
    Proto se dříve v krámech prodávala i 12mm baga s dvojitým opletem, a přesto měla podobné parametry jako dnešní mnohem slabší kabely.
    Tys tady psal, že na 10m je jedno co za koax. kabel se použije. A to není pravda, protože jak jsem uvedl, tak u koaxu nezáleží jenom na útlumu, ale i na kvalitě stínění, kde mně vůbec nejde o nějaký útlum, ale o schopnost toho kabelu eliminovat případný rušení z vnějších zdrojů. Dneska třeba každý děcko dostane na Vánoce bezdrátový vysílačky pracující v pásmu 446MHz, který ti na mizerně stíněným koaxu dokážou spolehlivě odstřelit příjem televizního kanálu SE 39 (447,25MHz). A tak by se dalo pokračovat dál...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    Kdaž jsme u těch koaxů, pamatuje na ten černý zřejmě ruského původu? Zničeho nic přestal fungovat, ale stačilo s ním zatřepat a bylo vše zase ok. Kua to bylo reklamací!
    To byl řádnej humus - plný dielektrikum a ač v mědi, tak útlum 100dB na 100m Akorát ta mechanická pevnost byla v typicky ruským stylu, na tom se dalo věšet
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Tys tady psal, že na 10m je jedno co za koax. kabel se použije. A to není pravda, protože jak jsem uvedl, tak u koaxu nezáleží jenom na útlumu, ale i na kvalitě stínění, kde mně vůbec nejde o nějaký útlum, ale o schopnost toho kabelu eliminovat případný rušení z vnějších zdrojů. Dneska třeba každý děcko dostane na Vánoce bezdrátový vysílačky pracující v pásmu 446MHz, který ti na mizerně stíněným koaxu dokážou spolehlivě odstřelit příjem televizního kanálu SE 39 (447,25MHz). A tak by se dalo pokračovat dál...
    No je pravda, že jsme kolem kabelů s hračkama neběhali. Nicméně, neberu v úvahu provoz mnohdy u nás neschválených vysílacích zařízeních s nepovoleným vysílacím výkonem v TV pásmech a např. v pásmech, které využívá IZS apod. V takovém případě Ti stejně žádný kabel nepomůže, je to i o vzdálenosti.
    Anténáři říkají, že si lidé v různých akcích kupují celé sety, kde v krabici je mimo satu, paraboly, karty apod. i 10m kabel. Takže použijí to co mají. V ostatních případech berou obyčejné "použitelné" kabely, protože ty špičkové by jim lidé nezaplatili a jim by se prodražila nabídka, a tím ..... Dokonce ani neřeší 100% "teploměry". V praxi stačí, když signál je dobře zasynchronizovaný s nulovou chybovostí a "teploměry" v zeleném. A stejně, co značka a typ přijímače, to jiné "teploměry". Takže to nechávají chvilku běžet na měřáku a pak se jim to ukáže v protokolu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    To byl řádnej humus - plný dielektrikum a ač v mědi, tak útlum 100dB na 100m Akorát ta mechanická pevnost byla v typicky ruským stylu, na tom se dalo věšet
    Oooo, tak to ne. Některé kabely radioamatéři, kteří je kdysi vyšmelili s Rusákama, dodnes používají. V Beskydech jsem se náhodou na kopci přimotal k partě šikulů, kteří tam rozkládali nádobíčko, tak jsem se chvilku zastavil a okukoval a shodou okolností mě právě zaujal kabel, no a prý byl po Rusácích. Podobný kabel nám vede do baráku se třemi fázemi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na vysílačky se možná ten RUS použít dá, ale na TV signál je úplně o ničem. Čas od času na něho taky někde narazím a z rozvodu letí jako první (spolu s účastnickýma šňůrama, což je taky total-hnus).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Na vysílačky se možná ten RUS použít dá, ale na TV signál je úplně o ničem. Čas od času na něho taky někde narazím a z rozvodu letí jako první (spolu s účastnickýma šňůrama, což je taky total-hnus).
    To já jenom principiálně, že ne vše "CCCP" je automaticky na vyhození. Nejsem sice rusofil, ale dívám je na to prakticky.

    Co se týče rozvodů, nepohybuji se v Milovicích apod., takže jsem se s ruskýma rozvodama ještě nesetkal. Co se týká těch přípojek, proto je lze dnes koupit ve výprodeji za babku. Použité kabely nesplňují snad vůbec nic.

    Příklad:

    Maminka mé kamarádky se přestěhovala do staršího paneláku, kde sice byla STA, ale na TV byl velmi špatný signál. Dalo se koukat jen na ČT1 apod. Řekl jsem si, to je jasný, blbej kabel! Tak jsem vyrobil nový (F+IEC redukce) a .... vůbec nic! Vzal jsem ten starý a šlo to, i když zase blbě. Tak to jsem zíral! Pak mě napadlo, změřit v STA signál. Žádný tam však vůbec nebyl ani v analogu. Později jsem se dozvěděl, že je STA nefunkční. Takže .... ta asi 1,5m dlouhá účastnická přípojka vlastně funkovala jako domácí anténa. Kvalita, co? Jenže to jsou "podměrečné" kabely.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 10:24
  2. coax délka, jaký, konektory a jaké
    Od jarda50 v sekci Bastlení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 16:45
  3. Optical na coax kabel 1m
    Od zandik v sekci Editace audia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 13:37
  4. 3 RCA/VGA kabel...
    Od wave v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 12:01