Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung Le40a656

Strychoy (20)|18.9.2008 10:58
Chtěl bych se zeptat jak je to s provozníma podmínkama. Bydlím ve staré zástavbě a v zimě se mi dost rosí okna ve vnitř bytu. A tak nevím jestli to bude vadit nebo ne?? V manuálu jsem čet, že nesmí být kondenzace vlhkosti a tak mam starost o televiti, jestli jí to nebude vadit. to by byl asi velkej problém co?? Vzhledem k tomu, že mam jenom obývák tak tam musim sušit vypraný prádlo.

Díky Strychoy
Smaarty (29)|22.9.2008 23:18
[COLOR="DarkRed"]Ahoj lidi
Mám na Vás dotaz ohledně řady A656. Mám 46" model s posledním firmwarem 1015 a včera jsem si všimnul zajímavého bugu v plánování pořadů. Pokud si v EPG označím několik pořadů ke sledování, správně se mi uloží do seznamu, se správným číslem a jménem kanálu, jak je mám definované v Oblíbených - např. 1 - ČT1, 2 - ČT2, 3 - Nova, 4 - Prima,... Pokud pak ale vypnu TV a zapnu znova, tak jsou názvy kanálů úplně mimo, např. 1 - ČT1 (HD TEST), 2 - Nova (MPEG-4HD), 3 - NoeTV, 4 - ČT1 (HD TEST),... Samozřejmě, že pokud mě pak TV na bížící pořad upozorní a já potvrdím sledování, přepne se na ten špatný kanál. Vypadá to, že má telka nějaký zmatek mezi kompletním seznamem kanálů a oblíbených, nicméně tak jednoduché to zase nebude, že by např. jedničku z oblíbených nahradil jedničkou z celkových.
Můžete někdo zkusit to samé, jestli to dělá i vám, nebo jestli to jsou jen nějaké souvislosti v mém nastavení oblíbených, země nebo co já vím čeho?[/COLOR]
Puup (71)|23.9.2008 08:37
[QUOTE=jordan23;191728]Jsem na tom stejně. Panelák 2+kk a vzdalenost k televizi tak 2-3 metry. Tak nevím jestli 40" nebo 46", ale asi to vypadá spíš na 40"-ku.[/QUOTE]

Ja sice nebydlim v panelaku, ale na TV se divame ze vzdalenosti kolem 2,5 metru z gauce a je to naprosto v pohode i pro 46". Kupte se vetsi, jinak si za par dnu/tydnu budete nadavat, ze jste dal tolik penez za tak "malou" TV.
Kibi (36)|23.9.2008 10:29
Jsem novym majitelem samsungu rady 656, hned jsem stahoval novy firmware z internetu a chtel prehrat ten stary. bohuzel to neslo, zrejme je v tv novejsi. Co se tyce problemu EPG a teletextu, tak se nic nezmenilo. Naprava je vsak uz mozna, ale obnasi to nechat si televizi odvest do servisu :( tam vam zdarma nahraji novy pres servisni konektor, kdyz si tv privezete, tak to udelaji na pockani.
Strychoy (20)|23.9.2008 10:44
Tak na to jsem zvědavej, já si jí jdu koupit asi tak za dva týdny a jenom doufám, že to bede fungovat v pohodě. Dneska jdu koupit LE32A559 tátovi tak si s ní pohraju a až budu kupovat pro sebe LE40A656 tak snad už budu vědět co a jak. A taky prosím někoho kdo by sem mohl napsat autorizované servisy Samsungu. Hledal jsem na oficiálních stránkách Samu a nic jsem nenašel. Byl bych moc rád.

Díky Strychoy
majkicz (872)|23.9.2008 10:47
[COLOR="Navy"]Strychoy: staci zavolat na tu jejich bezplatnou linku, co maji na strankach, a tam ti podle bydliste daji jmeno i kontakt na servis v tvem nejblizsim okoli.[/COLOR]
Strychoy (20)|23.9.2008 10:54
Díky moc za odpověď. A odjíždím koupit tu 559. Tak jsem zvědav. Až se večer vrátím z instalace tak dam první dojmy.
radon (142)|23.9.2008 12:02
pro Kibi:
tzn. že upgradování firmware přes USB problém s CZ EPG nevyřeší? Je to tutovka?

Používal jsem celkem spokojeně kombinaci naladit na Anglii a pak přepnout na Česko, na teletext nekoukám, jenže před dvěma dny mně najednou zmizely naladěné DVB-T kanály a po opětovném naladění už se to chová jinak, po přepnutí země vždy zmizí programy a je nutné ladit znovu. Jestli to způsobil automatický upgrade firmware (teď 1011) nebo je to vada nevím. Teď jsem chtěl zkusit nový firmware 1015, ale jestli je to pravda že je stejně nutná návštěva servisu, tak to ani nebudu zkoušet.

Malá poznámka, bylo by fajn zavést samostatný thread "Samsung firmware" kde by byl postup jak na to a vždy info o nových verzích, co přinášejí, ať to člověk nemusí hledat hned v několika tématech ... já si na to zatím netroufám.
amyr (120)|23.9.2008 13:14
[QUOTE=Strychoy;192834]Tak na to jsem zvědavej, já si jí jdu koupit asi tak za dva týdny a jenom doufám, že to bede fungovat v pohodě. Dneska jdu koupit LE32A559 tátovi tak si s ní pohraju a až budu kupovat pro sebe LE40A656 tak snad už budu vědět co a jak. A taky prosím někoho kdo by sem mohl napsat autorizované servisy Samsungu. Hledal jsem na oficiálních stránkách Samu a nic jsem nenašel. Byl bych moc rád.

Díky Strychoy[/QUOTE]

No nevím, jít kupovat nové televize a už se shánět po servisu ??? U těch Samů to asi je pravděpodobné, když ne problém s hardwerem tak je to firmware Není lepší zvolit jinou značku, kde servis nebudu spíše potřebovat....
majkicz (872)|23.9.2008 13:17
[COLOR="Navy"]Armyr: nemas to fuk? Samsung to vyvazuje cenou. Komu vadi spatna cestina, tak se smiri holt s tim, ze nebude mit TXT. Panasonicy dodnes neumi pri nastaveni na CR EPG na 7 dni dopredu a taky se z toho tady neumira.
Nakonec, muzete buzerovat linku Samsungu, ja uz jsem je tam serval dost, ale maji me u zadnice :).[/COLOR]
Kibi (36)|23.9.2008 14:27
Ano je to jiste, pokud chcete EPG v cestine a k tomu i teletext, tak musite do sevisu. Upgrade jim prisel snad minuly tyden. Radi by ho dali na web, ale je nutne ho nainstaslovat pres servisni koncuvku. Takze ja to vidim tak, ze prozatim ozelim teletext, protoze chci vyzkoust nastaveni anglie. umi to rozeznavat pomer stran a samo to prepina 16:9 / 4:3. nechci mit roztahly obraz, mam na to averzi :)
Casto uvadeny trik s prepnutim ze zeme VB na jine uz take nefunguje, protoze, kdyz to udelate, musite naladit vsechny programy znovu.
mam uhlopricku 32" a moc jsem nebyl moudry ze zjisteni verze firmwaru, nesedelo mi to servisni menu s navodem na webu.
Strychoy (20)|23.9.2008 15:42
Tak jsem jí nainstaloval a musím uznat, že obraz je velice super a i zvuk celkem ujde. Nastavení je jednoduchý. Všechno funguje jak má. Ještě jsem neměl čas koukat na EPG jestli to blbne nebo ne. A co se týče těch servisů tak se nebojím, že se něco pokazí ale je lepší vědět kam a co a jak než potom to řešit na poslední chvíly. Je úplně krásnej rozdíl mezi analogem a digitálem. Nechal jsem na analogu ČT1 a na digitálu taky a jenom přepínal mezi nima a rozdíl je velikej.Jenom mě trochu zaskočil ten podstavec a jeho montáž.Čekal jsem trochu větší šrouby a že tam pudou hlouběji, ale asi je to v pohodě. A co se týká čištění obrazovky tak jsem sice něco tady četl ale může mi prosím někdo napsat čím to čistit a nebo jenom lence otírat nějakou prachovkou, nebo čím. Byl bych vám moc vděčný.

Strychoy
Kibi (36)|23.9.2008 16:41
ja jsem k tomu dostal i hadrik, urcite ho tam take mas :)
majkicz (872)|23.9.2008 16:42
[COLOR="Navy"]Hadrik se nedoporucuje pouzivat, udajne sasi poskrabe!!!! Ja to radsi ani nezkousel. Pouzivam velice jemnou prachovku z mikrovlakna na leskle obrazovky..[/COLOR]
grooveJ (140)|23.9.2008 19:52
na 656 (ktorá je asi lesklejšia ako 559) sa mi perfektne hodí objav z DM drogérií - Mikrovláknové prachovky s rukoväťou - také biele chlpaté, sú v balení 3 a dajú sa aj prať, to celé za pár korún (asi 70-80 SK) - ich značka Profissimo- microfaser staubblitz, balené v krabičke. KeĎ bolo treba TV utierať každý deň, tak účinnosť výborná a nič sa nepoškriablalo (a martýrium s dvoma druhmi mikrovláknových utierok som už nemusel absolvovať). Asi po 4 týždňoch od novoty sa na telku už prestal ten prach tak výrazne lepiť, našťastie, tak si môžeš nato prípadne počkať :)
PS predpokladám správne, že tá náprava v servise samsung EPG+teletext asi zmaže všetky nastavenia ako pri vstupe do servis. menu ? Tiež to mohli vymyslieť cez olympiádu, kedy by prišli domov v cene.
majkicz (872)|23.9.2008 21:20
[COLOR="Navy"]grooveJ - hej, daco podobne mam ja :)[/COLOR]
black2 (5)|25.9.2008 15:30
S nastavením na Anglii je ale ještě jeden zásadní problém. Sice jde EPG, ale nejdou přenastavit kanály, takže mi začíná Nova na č.800 pak 801 je CT1, atd. Celá rodina zvyklá zmáčknout "1" chtít CT1 a je problém. Oblíbený kanály jsem nakonec z toho dostal, ale přeházet teda nejdou, takže ten servisní upgrade bude asi nutnej. Mám 52´´ a tahat ji do servisu - to docela nas...
majkicz (872)|25.9.2008 15:38
[COLOR="Navy"]Black2: ja jsem to vzdal hned po tom, co se mi pri nastaveni na GB stalo to, co tobe, programy na 800 a vyse a nesly dat do oblibenych a usporadat podle toho jak jsem chtel, tak jsem to vzdal a necestina mi nevadi :D[/COLOR]
radon (142)|25.9.2008 16:26
a úplně nejblbější na tom je to, že starý firmware to uměl obejít - po naladění stačilo změnit zemi a nabízené přeladění stornovat, pak už fungovalo seřazení od jedničky i český EPG. Takže člověk si lebedil jak je všechno fajn, dokud se mu automaticky nestáhla z DVB-T nová verze firmware, která namísto aby TV vylepšila, tak ji potento .. no jak to říct slušně :-( Když chci teď změnit zemi, není už možné stornovat nové ladění a tak mám na výběr jen a) programy od pozice 800 a CZ EPG nebo b) programy od pozice 1 a EPG se zmršenou diakritikou
Tohle ten kdo uvolňoval firmware pro CZ těžce nezvládl ...
black2 (5)|25.9.2008 16:42
Chápu, že poladit třeba operační systém je šílený, aby vše komunikovalo, fungovalo, ale firmware u TV takhle znetvořit a pustit ven, to je teda síla. Řeči, že Samsung je levnější než třeba Sony mě fakt neuklidní. I tak jsem dal několik desítek tísíc a nemám to na rok. Vůbec tu TV naštelovat není sranda a když se to pak několikrát rozhodí, tak už jsem unavenej. Navíc to je věc, kterou by měl umět ovládat i zbytek rodiny, kterej není taková hračička a nemá čas a ni chuť to hodiny nacvičovat. Jen přepnout na výstup PC je šílený. Možná to neumím, ale než se na ten výstup proklikám, jak přes menu, tak i přes source (to naskakuje sakra pomalu), je to teda pakárna. Do chytrého multimediálního centra to má vše ještě hodně daleko. Spousta věcí v tom firmware vyloženě nemá logiku, jako kdyby se tím nikdo zkušebně neplácal. Ale to není jen Samsung.
majkicz (872)|25.9.2008 16:47
[COLOR="Navy"]Jezkova noho, porad je to jen televize, jake multimedialni centrum? :) Tebe to neuklidni, jine ano. Rozdily v cenach jsou celkem velke a holt tohle plus vetsi zmetkovost je za to dan. Jestli se to Samsungu vyplaci, nuz, asi ano. Preklikavani pres Source me se*e taky :).
A ano, nastelovat TV neni sranda, neco to trva, ale pak uz na to clovek nemusi sahat (pokud mu to upgrade FW nesmaze, ze...ale to ze vsech upgradu udelala jen ta 1015, protoze prenastavovala hodnoty i v SM). Nekdo to zkousne, nekdo ne, proto si to ma kazdy v obchode pred utracenim tak velkych penez vyzkouset (od toho tady ty obchody jsou, ze :) ).[/COLOR]
kevínek (4)|25.9.2008 17:37
Ahoj, nemáte info jaký je obraz na této TV ze signálu Digitv. Je to koukatelné? Dík
majkicz (872)|25.9.2008 17:45
skrivka (19)|25.9.2008 17:51
kevinek:
Obraz z DigiTv je dost špatný, jak se tu mnohokrát na fóru zmiňuje. Zrovna včera jem měl možnost sledovat u rodičů na 32" CRT nějaký film z HBO a i na tomto zobrazovadle to vypadalo asi jako hodně komprimovaný Divx. Nechci si ani představovat jak to musí vypadat na o něco větším LCD....
majkicz (872)|25.9.2008 17:53
[COLOR="Navy"]Skrivanek: ses si jisty, ze to byl dobry zdroj? kvalitni signal? nebo jsi az takova citlivka???[/COLOR]
jarino1978 (8045)|25.9.2008 17:57
Tak chlopi, už sme sa dočkali... NOVA HD od 1.10.2008 na SKYLINK. Do konca roku ešte EUROSPORT HD a FILMBOX HD...
kevínek (4)|25.9.2008 18:10
Majki díky za info. Podle foto to není žádná velká tragedie, jak jsem přečetl na x forech. Určitě samo záleží na kvalitě signálu ( já mám stabilně nějakých 80 procent). No uvidíme v pondělí.
majkicz (872)|25.9.2008 18:13
[COLOR="Navy"]Jak jsem psal ux zkrat jinde, pokud mas dobry prijem signalu, tak az na Ocko a PublicTV, je to bez problemu koukatelne (neco vic - nove dily CSI, House, Nip/Tuck atp. a vetsinu toho, co Nova nove vysila v 16:9; neco min - nektere porady na CT4 a veci starsiho data natoceni)[/COLOR]
skrivka (19)|25.9.2008 18:16
majkicz:
zdoj asi dobrý byl, satelit - Thor 5 (0,8°W) s 80 cm parabolu klasicky přes scart, citlivka určitě nejsem :) snesu hodně. Ale tohle vypadalo hůř než když jsem zkoušel přes CRT pouštět sdandartní divx. Možná smůla na pořad, jak jsem zjistil kvalita se liší nejen u jednodlivých stanic ale i jednotlivých pořadů. Nechci tím nikoho strašit ani odrazovat, to pokud možno ať si každý posoudí sám, ale taková je moje subjektivní zkušenost...
kevínek (4)|25.9.2008 18:18
No určitě v úterý dám vědět jak jsem dopadl s DigiTV. V pondělí si budu hrát s TV.
black2 (5)|25.9.2008 18:18
jj, ten obraz není až tak hrozný, osobně jsem to čekal horší a přemýšlel čím to budu krmit. Ale i na SD lze koukat, když to nechceš srovnávat s HD, což je nesmysl. Ale pokud by se zvýšil tok dat, tak by to bylo naprosto v pohodě.
kevínek (4)|25.9.2008 18:20
Jsem přemýšlel i o CSlinku, ale někdo někde psal, že až tak velký rozdíl mezi nimi údajně není. Dotyčný měl příjem obou.
joehunter (36)|25.9.2008 20:18
[QUOTE=radon;193208]a úplně nejblbější na tom je to, že starý firmware to uměl obejít - po naladění stačilo změnit zemi a nabízené přeladění stornovat, pak už fungovalo seřazení od jedničky i český EPG. Takže člověk si lebedil jak je všechno fajn, dokud se mu automaticky nestáhla z DVB-T nová verze firmware, která namísto aby TV vylepšila, tak ji potento .. no jak to říct slušně :-( Když chci teď změnit zemi, není už možné stornovat nové ladění a tak mám na výběr jen a) programy od pozice 800 a CZ EPG nebo b) programy od pozice 1 a EPG se zmršenou diakritikou
Tohle ten kdo uvolňoval firmware pro CZ těžce nezvládl ...[/QUOTE]

Mám stažený poslední firmware 1015 z netu . Přepínání mezi zemí VB a "Jiné" v DVB mi jde bez přeladění všech kanálů, ale musí se použít finta před Plug & Play. Už jsem to tu psal.
Dnes mám nastavenou zemi DVB na "Jiné". Co jsem z toho dostal je že - mám seřazeny programy od 1 dle pořadí jak jsem si zvolil, jde mi automatické přepínání mezi 16:9 a 4:3, jde mi teletext. Jediné, co mi nejde je čeština v EPG.
Při přepnutí DVB země na VB, nejde teletext ale jde čeština v EPG, automat. přepínání obrazu také jde.
Strychoy (20)|25.9.2008 20:47
Docela mě strašíte, že obraz na digitálu není nic moc. Já si jí chci koupit a mam svojí anténu za oknem a koukam na vysílač Žižkov. Tak jsem předpokládal, že bude obraz perfektní. Jenom mam teda dotaz zda nebudu muset koupit nějakou novou anténu, která bude lepší než mam. Mam jí 4 roky. Může mi tedy někdo poradit?? A ještě mam jeden dotaz zda je to stahování firmwaru automatické a nebo se to musí dělat přes flešku z netu?

Díky Strychoy
black2 (5)|25.9.2008 21:41
Tady je návod i firmware. Stahuje ta TV něco i sama, ale nevím přesně co. Podle mě novej firm. nestáhne, jen nějaký ostatní aktualizace. http://www.samsung.com/cz/support/download/supportDown.do?group=televizory&type=televizory&subtype=lcdtelevizory&model_nm=LE52A656A1F&disp_nm=LE52A656&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=02010100
Nevím, jak jste na tom v Praze, ale já tady v Krkonoších jedu na kus drátu i na původní anténu pro analog a je to úplně stejný. Teď koukám na golf na CT SPORT, obraz je naprosto čistej (i na ostatních kanálech) ale ta TV dokáže daleko víc. Prostě máš perfektní obraz i na kus drátu, ale stále je to běžný rozlišení, takže na golf. hřišti nevidíš každé stéblo, ale jinak je to prostě ok. Obraz je perfektní vhledem ke svému rozlišení. Pokud do té TV napereš 1080p tak ti prostě spadne brada (ale taky ne u každýho BD). srovnávat to nelze - je to prostě jiné rozlišení. Ale můžeš být v klidu, obraz je i v SD velmi kvalitní na té TV. Mám 52´´ takže těch neduhů musím vidět více a je to fakt ok.
majkicz (872)|25.9.2008 23:33
[COLOR="Navy"]Stychroy klid, na Zizkove jsem bydlel a tam jsem digital chytal na kus dratu a to ted jeste budou zvysovat vykon, takze to bude uplne v pohode. A co se tyce obrazu, je to dobre...neni to perfektni, je to dobre a to pro koukani staci. Navic si nekupujes 52", takze klid naprosty, hm? :)[/COLOR]
panfan (78)|26.9.2008 07:53
Keďže som sa v inom vlákne nedozvedel, spýtam sa tu. Má 656 lesklý panel? Ako je to s odrazmi? Denné svetlo, nejaká večerná lampa? Vidíte tam samy seba?
Dik za odpovede.
black2 (5)|26.9.2008 08:25
částečně lesklý je, opět žádná trága, jako u některých notebooků, ale světlo se odráží. není to nijak hrozné, ale teď svítí slunce a to už je trošku problém. Ale to je extrém. Za normálních podmínek, pokud se na to nesoustředíš, tak si nevšimneš. Ale lampu tam uvidíš.
tomdou (15)|26.9.2008 08:53
Provedl jsem měření spotřeby.
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=17382
majkicz (872)|26.9.2008 09:25
[COLOR="Navy"]panfan: zalezi, jak mas TV umistenou a z ktereho uhlu se na ni divas. Ja mam okno za televizi, takze nehrozi, ze mi do ni neco sviti, kdyz je vypnuta, ano, vidim se v ni, kdyz je zapnuta a bezi nejaky porad, tak se v ni nevidim (jen pokud obrazovka zcerna). Nic tragickeho, nic co by nejak vadilo. Samozrejme to plati pro denni podminky.[/COLOR]
Strychoy (20)|26.9.2008 09:59
Ahoj, tak by mě tedy zajímalo, jestli co deklarujou ten 1W ve standby je pravda.Někde tady jsem četl, že to je až 25W. Ale podle toho odkazu na graf je napsáno, že to je pravda?
majkicz (872)|26.9.2008 10:04
[COLOR="Navy"]To je blbost. Ano, televizi trva, kdyz ji vypnes, nez se dostane do stand by rezimu, ale nikdy to netrva vic jak 15 minut. Nektere televize zase maji tovarne nastaveno, ze se v urcitou dobu sepnou urcite obvody (tim zvysi samozrjeme spotrebu ve standby) a vyhledavaji v DVB eteru aktualizaci firmware. Kdyz nic nenajdou, tyto obvody se opet vypnou a spotreba klesne. Ale ty jako uzivatel to stejne nezjistis, jedine ze bys na to mel napojeny merak :). Navic se to Samsungu netyka. [/COLOR]
panfan (78)|26.9.2008 10:09
Je teda clear panel výhoda? Je v tom budúcnosť LCD panelov? U najnovších modeloch Samsungu by mali byť dokonca Ultra Clear Panely, nie?
majkicz (872)|26.9.2008 10:10
[COLOR="Navy"]Ultraclear je i v A656 od 40" vcetne vyse. Vyhoda je ve vyssim kontrastu a zivejsich barvach. Toho se asi Samsung jen tak nezbavi.[/COLOR]
Strychoy (20)|26.9.2008 10:15
Vím, že vypadam jako trouba, ale nejsem odborník tak musim věřit tomu co mi lidi jako jsi ty poraděj. A jak si psal o těch odrazech světla tak já mam televizi boken na okno, tak jsem potom zvědavej jak to bude, ale je pravda, že ty odrazy nejsou u normální televize tak tragický. Mam Finlux asi 4 roky starou 72 cm úhlopříčku a už se těšim na tu větší. Budu na ní koukat asi ze tří metrů. Vypadá to , že si pro ní pojedu příští pátek. Maji jí skladem na prodejně tak si jí pojedu vyzvednout osobně.Tenhle týden jak jsem psal jsme s tátou koupily 32" 559 a taky jsme jí vyzvedávaly. Je to prodejna Euronics . Jsou tam velice ochotni a mají internetový ceny i na kamený prodejně.
majkicz (872)|26.9.2008 10:18
[COLOR="Navy"]Jak jsem jiz psal jinde, pokud ti tam bude primo svitit slunko, staci koupit obycejny zaves, treba bily, proste jen neco, co zamezi primemu vstupu slunecnich paprsku. [/COLOR]
Smaarty (29)|27.9.2008 10:10
[QUOTE=Smaarty;192760][COLOR="DarkRed"]Ahoj lidi
Mám na Vás dotaz ohledně řady A656. Mám 46" model s posledním firmwarem 1015 a včera jsem si všimnul zajímavého bugu v plánování pořadů. Pokud si v EPG označím několik pořadů ke sledování, správně se mi uloží do seznamu, se správným číslem a jménem kanálu, jak je mám definované v Oblíbených - např. 1 - ČT1, 2 - ČT2, 3 - Nova, 4 - Prima,... Pokud pak ale vypnu TV a zapnu znova, tak jsou názvy kanálů úplně mimo, např. 1 - ČT1 (HD TEST), 2 - Nova (MPEG-4HD), 3 - NoeTV, 4 - ČT1 (HD TEST),... Samozřejmě, že pokud mě pak TV na bížící pořad upozorní a já potvrdím sledování, přepne se na ten špatný kanál. Vypadá to, že má telka nějaký zmatek mezi kompletním seznamem kanálů a oblíbených, nicméně tak jednoduché to zase nebude, že by např. jedničku z oblíbených nahradil jedničkou z celkových.
Můžete někdo zkusit to samé, jestli to dělá i vám, nebo jestli to jsou jen nějaké souvislosti v mém nastavení oblíbených, země nebo co já vím čeho?[/COLOR][/QUOTE]

Dovoluji si připomenout tento dotaz. Nemohl byste to někdo zkusit? Jde mi o to, jestli mám experimentovat s nastavením, pokud by byl problém jen u mě, nebo jestli je to chyba firmwaru, kterou má smysl "reklamovat" přímo u Samsungu.
joehunter (36)|28.9.2008 11:47
[QUOTE=Smaarty;193470]Dovoluji si připomenout tento dotaz. Nemohl byste to někdo zkusit? Jde mi o to, jestli mám experimentovat s nastavením, pokud by byl problém jen u mě, nebo jestli je to chyba firmwaru, kterou má smysl "reklamovat" přímo u Samsungu.[/QUOTE]

Mám také firmware 1015, 40". Celkem mi to funguje dobře. Co nastavím v EPG, také tam zůstane i po vypnutí TV a program se pak nastaví správně. Výchozí seznam kanálů mám nastavený na oblíbené. Pouze při prvním označení programů v EPG a vypnutí se mi přeply nastavené kanály na vše. Nejsem si stoprocentně jist jestli jsem to něvědomky nepřepnul. Po nastavení zpět na oblíbené se mi to už vícekrát nestalo a jede to bez problémů.
Dr.ball (7)|28.9.2008 20:22
Mam dva dotazy:
mam LE46A656

1) jake nastaveni obrazu pouzivate pro DVD - jestli z hdtvtest.co.uk, tak ktery HD nebo SD? HD se mi zda pro DVD trochu vyblity .)

2) mel jsem DVD obraz propojeny s TV scart kabelem a po zapnuti a vlozeni media se mi automaticky prepnul vstup v TV na DVD a po vypnuti DVD prehravace se televize zpet prepnula na TV kanal. Po propojeni obrazu HDMI kabelem musim vse delat rucne. Jde to nejak vyresit, aby to chodilo jako pod scartem?

Thx Dr.ball
joehunter (36)|28.9.2008 21:10
[QUOTE=Dr.ball;193610]Mam dva dotazy:
mam LE46A656

1) jake nastaveni obrazu pouzivate pro DVD - jestli z hdtvtest.co.uk, tak ktery HD nebo SD? HD se mi zda pro DVD trochu vyblity .)

2) mel jsem DVD obraz propojeny s TV scart kabelem a po zapnuti a vlozeni media se mi automaticky prepnul vstup v TV na DVD a po vypnuti DVD prehravace se televize zpet prepnula na TV kanal. Po propojeni obrazu HDMI kabelem musim vse delat rucne. Jde to nejak vyresit, aby to chodilo jako pod scartem?

Thx Dr.ball[/QUOTE]

ad2) asi záleží jaké DVD máš. Rozchodil jsem to přes funkci Anynet. Mám Panasonic, který má Viera link. I když ani jeden negarantuje funkční propojení s jiným výrobcem - Anynet, Viera link, tak to spolu celkem funguje. Minimálně funguje přepnutí TV do HDMI DVD po spuštění Play na DVD, funguje i vypnutí DVD po vypnutí TV, ovládání DVD pomocí tlačítek Play , Stop, Rew na dálkovém TV. Takže asi jde o to, zda tvoje DVD má něco jako Anynet , Viera link a pod. Jinou cestu jsem nenašel.