Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield TF 7700 HSCI

losos (2977)|12.2.2009 18:25
Firmware pro různé stroje je na Antenexu....konkrétně pro tvůj je zde - vyber si... :

http://www.antenex.cz/public/index.php?&direction=0&order=&directory=Receivery/Topfield/TF%207700HSCI
bigboban (78)|12.2.2009 18:41
Tu stránku znám. Ale fw mám asi nejnovější, takže fakt nevím jak vyřešit nefunkční timeshift. To tu opravdu není nikdo kdo by ten timeshift používal???
losos (2977)|12.2.2009 18:51
Mám trochu jiný stroj, ale jak nedokonale popisuješ tvé používání timeshiftu, tak to (podle mne) děláš špatně. Prostuduj manuál, kde je jistě popsáno, jak s tím zacházet a nejspíš objevíš, že to funguje....
Další problémy nechápu, mně všechno jede jak má...- tedy kromě OTA, které sice v menu mám, ale nepracuje. To však nevadí, používám firmware z Antenexu a USB flash disk.

Pokud v tvém manuálu timeshift není posán, můžeš si přečíst dodatek k návodu TF 7710 HDPVR - je to také na Atenexu v sekci TF 7710 HDPVR - soubor nahoře...
bigboban (78)|12.2.2009 18:55
[QUOTE=losos;215870]Mám trochu jiný stroj, ale jak nedokonale popisuješ tvé používání timeshiftu, tak to (podle mne) děláš špatně. Prostuduj manuál, kde je jistě popsáno, jak s tím zacházet a nejspíš objevíš, že to funguje....
Další problémy nechápu, mně všechno jede jak má...[/QUOTE]

Já vím naprosto přesně jak funguje timeshift když ho už víc jak rok používám na mém Sigmateku. A proto dobře vím že tady na Topfieldu NEFUNGUJE. Navíc nefunguje ani nahrávání stiskem RECORD. Začne to jako nahrávat a po STOPu se nic neuloží. Nahrávání časovačem funguje, tedy s diskem problém neni.
losos (2977)|12.2.2009 19:03
Mně se nahrávaný soubor neuloží tehdy, když je kratší než 1 minuta - doplnil jsem horní příspěvek, neuškodí, když se na ten soubor podíváš...

Tady je ta stránka a ten soubor je na ní úplně nahoře...

http://www.antenex.cz/public/index.php?&direction=0&order=&directory=Receivery/Topfield/TF%207710HDPVR
bigboban (78)|12.2.2009 19:13
I ten návod jsem četl navíc jsem ho k satu i dostal. Funguje (má to fungovat) naprosto shodně jak na mém Sigmateku. Ale ta minuta mě zaráží! U záznamu dejmetomu. Ale u timeshiftu je minutový limit naprostý nesmysl a hrubá chyba. Timeshift má sloužit (a mě rok slouží) právě k tomu, že mě něco vyruší, já si program třeba na 30s pausnu a pak rozjedu. Jenže topfield mi bohužel těch 30s přeskočí tedy stále trvám na tom že mi timeshift nefunguje.

Tak jako tak to zkusím pausnout na víc jak minutu ale i kdyby to tak bylo tak je to téměř nepoužitelné.
bigboban (78)|12.2.2009 20:05
Takže definitivní závěr - timeshift prostě NEFUNGUJE. A dokonce jsem objevil velice zajímavý důkaz že to ani NEmůže fungovat:

Jako disk mám zapojenou flash a ta má LED naznačující zápis. Když dám RECORD hned to začne divoce blikat jak to ukládá.

Jenže aby mohl fungovat timeshift muselo by to ukládat průběžně během normálního sledování nebo minimálně po stisku PAUSE. Jenže ani během sledování ani po stisku pauzy to na flash nic NEukládá!! Tedy je naprosto jasné že timeshift je nefunkční a to mám nejspíš poslední fw.

Jen by mě zajímalo kde udělali soudruzi u topfieldu chybu..
losos (2977)|12.2.2009 20:53
[QUOTE=bigboban;215878]I ten návod jsem četl navíc jsem ho k satu i dostal. Funguje (má to fungovat) naprosto shodně jak na mém Sigmateku. Ale ta minuta mě zaráží! U záznamu dejmetomu. Ale u timeshiftu je minutový limit naprostý nesmysl a hrubá chyba. Timeshift má sloužit (a mě rok slouží) právě k tomu, že mě něco vyruší, já si program třeba na 30s pausnu a pak rozjedu. Jenže topfield mi bohužel těch 30s přeskočí tedy stále trvám na tom že mi timeshift nefunguje.

Tak jako tak to zkusím pausnout na víc jak minutu ale i kdyby to tak bylo tak je to téměř nepoužitelné.[/QUOTE]

Ty jsi mi špatně rozuměl.
1. Ta jedna minuta se týká záznamu při nahrávání na harddisk - a je jedno, jestli to uvedu do chodu já stiskem tlačítka REC, nebo se nahrávání rozjede z časovače a já ho zastavím dřív, než uběhne ta jedna minuta...
2. A u toho timeshiftu možná děláš chybu, nevím to přesně, já timeshift už nepoužívám, ale uznávám, že by to mělo fungovat TAK JAK POPISUJEŠ !
Ale rád bych tě upozornil na chybu v tom dodatkovém souboru o používání timeshiftu, kterou jsem kdysi před časem objevil při zkoumání těchto funkcí - ber to s rezervou, ale vyzkoušej...
Mám ten soubor vytištěn na papíře a u posledního odstavce mám poznámku, ve které jsem si kdysi napsal, že na čtvrtém řádku shora tohoto posledního odstavce je místo stisknutí tlačítka PLAY třeba stisknout ŽLUTÉ tlačítko ! Pamatuji si jen to, že mi to fungovalo a mohl jsem se v tom timeshiftovém záznamu pohybovat libovolně vpřed i vzad....Takže možná ti to bude pracovat BEZ STISKU tlačítka PAUZE. Ale u mne šlo o harddisk, nikoliv o USB flašku ! Možná právě v tom je problém ?
Vyzkoušej, víc asi neporadím... ale stejně je to divné... asi fakt nějaká chyba ve firmware ?
losos (2977)|12.2.2009 21:06
S nahráváním přímo na USB flašku nemám, bohužel, žádnou zkušenost. Používám jen vnitřní harddisk a u něj to funguje.
A poslední poznámka, kterou jsem měl asi uvést hned na začátku - zde na tohle fórum majitelé TF asi nechodí, zaregistruj se na cssf.cz fóru, tam se houfují všichni možní majitelé různých Topfieldů, a samozřejmě i takových, jako máš ty. Tam překopíruj svůj původní dotaz, eventuelně i další doplňky a vsadím se, že buď ti poradí, nebo potvrdí tvé poznatky...
Zatím přeji hezký obraz a budu to sledovat i na cssf....ahoj.
bigboban (78)|13.2.2009 08:14
Tak dik za radu, ale fórum CSSF má týden!!! čekací dobu než mohu zadat dotaz. Hrůza.

Jinak ještě k ostatním - timeshift mi nefunguje a určitě to není chybným použitím tlačítek třeba. Jak říkám - po stisku PAUSE to NEzačně nic ukládat na flashku.

Zkusím ještě přecejenom přehrát fw, zkusím tovární reset a pak zkusím místo flashky externí hdd, ale ten se mi tedy nechce moc mazat.
losos (2977)|13.2.2009 12:35
A zkus také to cssf aspoň prostudovat - číst přece jistě můžeš, ne ?
A že tam je čekací doba, to jsem nevěděl - i když máš takto týden na čtení, nevím, jestli to za týden všechno stihneš přečíst...
Také tam můžeš poslat dotaz soukromou zprávou některému, či některým majitelům tvého přijímače a máš odpovědi hned....
bigboban (78)|13.2.2009 13:28
Bohužel čtení nepomohlo. Zjišťuji že drtivá většina lidí použije HDD na nahrávání a většinou ani netuší co timeshift je a jak funguje.

Nefukční timeshift nikdo nikde nepopisuje a mě přijde že proto, že ho nikdo nepoužívá (ani nezkouší použít).
losos (2977)|13.2.2009 13:44
To chápu, ani já jej nepoužívám, protože pořady, na kterých mi záleží, stejně automaticky nahrávám na harddisk a mohu si je potom kdykoliv prohlédnout, atd. K čemu by byl v tomto případě timeshift...
Ale když jsem to kdysi zkoušel, tak to s vnitřním harddiskem normálně pracovalo. S USB flash diskem jsem to nezkoušel. Nebyl a není k tomu žádný důvod.
Timeshift mám vypnutý také proto, protože je to tak lepší pro různé druhy nahrávání - doporučují to i v manuálu.
losos (2977)|14.2.2009 18:06
Na cssf se objevil VELMI zajímavý příspěvek :

http://www.cssf.cz/showthread.php?t=33506
bigboban (78)|14.2.2009 19:29
Viděl jsem. Ale rozdíl bude asi v tom, že můj model nemá zabudovaný HDD. I když kdo ví, možná se opravdu dovnitř dá nějaký HDD vložit a přehráním fw změnit přijímač na rekordér.

U sebe vidím asi problém v tom, že mám jakýsi "upravený" CZ/SK firmware z prosince (pro ID zařízení 23422). Podle mě asi udělali soudruzi někde chybu a při těch "úpravách" timeshift prostě rozbili. Zatím čekám na vyjádření Antenexu..
losos (2977)|14.2.2009 21:17
Pro bigboban
Ještě mne napadlo, jestli náhodou nepoužíváš CI modul Diablo - všiml jsem si, že s ním jsou někdy při přehrávání záznamů nějaké potíže...pokud používáš, zkus to bez něj...
bigboban (78)|16.2.2009 11:12
Tak mám zajímavou zprávu pro všechny - nejspíše v nejnovějším fw pro nejnovější verzi zařízení s ID=23422 opravdu NEFUNGUJE timeshift! Potvrdili mi to dneska z Antenexu, na nové verzi fw se údajně pracuje...

Tak doufám že to dají brzo dohromady, timeshift je pro mě hrozně důležitá funkce.

Zároveň vidím problém v tom, že nejde nahrávat krátké úseky, při časovači méně než 5 minut po stisku RECORD je limit nejspíše minuta..
alx (9)|16.2.2009 16:26
mám sice trochu jiný model, ale potvrzuji zkušenost, na časovači nejméně 5 minut, při strisku RECORD asi více jak minuta. Také mě to zarazilo, ale žiju s tím tedy :-(. Naštěstí má 7710 edy nemá onen problém s fw a timeshift, který mi tedy funguje.
jerryczech007 (73)|4.4.2009 22:19
[QUOTE=bigboban;215937]Tak dik za radu, ale fórum CSSF má týden!!! čekací dobu než mohu zadat dotaz. Hrůza.

Jinak ještě k ostatním - timeshift mi nefunguje a určitě to není chybným použitím tlačítek třeba. Jak říkám - po stisku PAUSE to NEzačně nic ukládat na flashku.

Zkusím ještě přecejenom přehrát fw, zkusím tovární reset a pak zkusím místo flashky externí hdd, ale ten se mi tedy nechce moc mazat.[/QUOTE]

Mám 7700HSCI s FW 7.01.04 staženým do něj úplně jednoduše přes OTA (funguje), do USB připojený 250GB WD My Passport Essential a TimeShift funguje naprosto v pohodě. Používám tedy univerzální dálku Logitech Harmony 555 a když stisknu "pause" začne HDD nahrávat (reálný obraz se zastaví a nahoře vpravo na TV mi běží čas s mínusem) a po opětovném stisku "pause" film pokračuje tam, kde jsem ho pauznul a HDD bliká dál. Vše zruším stiskem "exit", kdy si mohu vybrat zda zrušit nebo pokračovat v nahrávání.
bigboban (78)|5.4.2009 09:21
Připomínám že nefunkční timeshift a další chyby jsou v nejnovějším modelu s HW ID=23422! Tam nejenom že podělali timeshift ale OTA funkci zakázali, nejspíš proto abych si to nemohl opravit stažením nové/jiné verze fw. Ten můj model má totiž nějakou "cz/sk" edici fw kde např. OTA zakázali úmyslně!
Heartwork (2358)|5.4.2009 11:07
[QUOTE=bigboban;222127]Připomínám že nefunkční timeshift a další chyby jsou v nejnovějším modelu s HW ID=23422! [/QUOTE]

Zkoušel si už poslední firmware pro svoje ID?
http://www.antenex.cz/public/index.php?direction=0&order=&directory=Receivery/Topfield/TF%207700HSCI&
bigboban (78)|5.4.2009 11:21
Zkoušel? Vždyť ten fw co mám je první a taky poslední a v něm je ta chyba. Někdo se prostě snažil připravit speciální cz/sk fw a při tom to takhle podělali. Už skoro 3 měsíce mi Antenex slibuje že do měsíce bude nový fw. Neoficiálně se dá i tušit, že opravený timeshift mají už dávno (beta nového fw uexistuje už min. měsíc) ale kvůli tomu, že nechtějí vydávat fw každý měsíc a ještě tam cpou nějaké settingy tak musím s vadným přijímačem čekat a čekat. Musím říct že mě to už pěkně s***.
Heartwork (2358)|5.4.2009 18:04
[QUOTE=bigboban;222147]Zkoušel? Vždyť ten fw co mám je první a taky poslední a v něm je ta chyba.[/QUOTE]

špatně jsem se vyjádřil, měl jsem na mysli, jestli si zkoušel tu betu, kde je timeshift údajně opravený?!
bigboban (78)|5.4.2009 18:15
Nezkoušel protože mi jí nikdo nedá. Nechtějí to pustit mezi lidi..
Heartwork (2358)|5.4.2009 18:18
nechápu ..., dyť je ta beta ke stažení na tom antenexu
Betaverze nového FW-CZ & SK edition-ID-23422, opraveno nahrávání (timeshift na některých programech) ...
bigboban (78)|5.4.2009 18:40
Ahaa, tak ještě 11.3. mi tvrdili že fw bude tak za měsíc. Bohužel se neobtěžovali mi říct že je ke stažení aspoň beta. Možná jí tam dali právě proto že jsem tak prudil, když to tam dali dva dny po tom.. Sleduju jen novinky na úvodní stránce antenexu a tam o betě asi zmínku nedali..

Jdu ihned zkoušet. Dík za tip.
bigboban (78)|6.4.2009 11:08
Tak jsem zkoušel ten "nový" beta fw. Zatím nepozoruji žádné zlepšení, timeshift je stále nefunkční. Zkusím ještě pár jiných "flešek" ale s jednou co jsem zkoušel včera to zaručeně NEchodilo.

Úplně jednoduchý důkaz nefunkčnosti timeshiftu je to, že po stisku pouzy nebliká na flešce ledka indikující zápis..
bigboban (78)|8.4.2009 09:45
Takže mohu definitivně a svědomitě prohlásit, že timeshift ani v nové betaverzi fw NEFUNGUJE. Hrál jsem si s tím několik hodin, nahrál jsem nový fw, několikrát resetoval do továrního nastavení, zkoušel několik flashdisků. Výsledek je úplně stejný jako v přechozím fw. Tedy timeshift NEFUNGUJE a u nahrávání je stále stejná chyba (neuloží se záznam pod minutu).

Nejvíc mě ale šokovalo vyjádření Antenexu. Místo aby byli rádi že jim hlásím chybu v betaverzi tak mě jen odpověděli jen jendu větu že jim to funguje a šmitec.

Budu tedy s nimi dál bojovat, ale už mě to po 3 měsících docela nebaví..
alx (9)|14.4.2009 15:18
[QUOTE=bigboban;222467]Takže mohu definitivně a svědomitě prohlásit, že timeshift ani v nové betaverzi fw NEFUNGUJE. Hrál jsem si s tím několik hodin, nahrál jsem nový fw, několikrát resetoval do továrního nastavení, zkoušel několik flashdisků. Výsledek je úplně stejný jako v přechozím fw. Tedy timeshift NEFUNGUJE a u nahrávání je stále stejná chyba (neuloží se záznam pod minutu).[/QUOTE]
já tedy mám 7710 a timeshift mi teda funguje, ale chtěl jsem se zeptat zda jsem tě správně pochopil. To jako čekáš, že ten timeshift bude fungovat na flashku? To je někde v návodu zmíněno, že jde? Pak by přece muselo hrát roli jak typ flashky - rychlost tak kapacita.

A druhá věc, co je špatného na délce nahrávky minimálně 1 minuta? Jen se ptám na co jsou kratší záznamy dobré? Snad jedině na jednotlivou reklamu :-)
bigboban (78)|14.4.2009 16:12
[QUOTE=alx;223168]já tedy mám 7710 a timeshift mi teda funguje, ale chtěl jsem se zeptat zda jsem tě správně pochopil. To jako čekáš, že ten timeshift bude fungovat na flashku? To je někde v návodu zmíněno, že jde? Pak by přece muselo hrát roli jak typ flashky - rychlost tak kapacita.

A druhá věc, co je špatného na délce nahrávky minimálně 1 minuta? Jen se ptám na co jsou kratší záznamy dobré? Snad jedině na jednotlivou reklamu :-)[/QUOTE]

Takže zaprvé - máš jiný přijímač tak se ani nedivím že ti timeshift jde. Timeshift nefunguje jen na poslední revizi fw u modelu 7700. Tedy tady nějaké porovnání nemá smysl.

Zadruhé - a proč by jako timeshift neměl fungovat na flashku?? Flashka je obecně spíše rychlejší zařízení než HDD. Naopak bych čekal že někdo napíše že to na flash NEJDE, ale to nikde napsáno není a tedy to na flash jít musí!

Zatřetí - já nedebatuju o významu 50s záznbamu. Ale pokud se přijímač tváří že nahrává, pak se i zeptá na uložení záznamu a 50s záznam prostě neuloží je to CHYBA a hotovo.
alx (9)|14.4.2009 16:38
[QUOTE=bigboban;223178]Takže zaprvé - máš jiný přijímač tak se ani nedivím že ti timeshift jde. Timeshift nefunguje jen na poslední revizi fw u modelu 7700. Tedy tady nějaké porovnání nemá smysl.

Zadruhé - a proč by jako timeshift neměl fungovat na flashku?? Flashka je obecně spíše rychlejší zařízení než HDD. Naopak bych čekal že někdo napíše že to na flash NEJDE, ale to nikde napsáno není a tedy to na flash jít musí!

Zatřetí - já nedebatuju o významu 50s záznbamu. Ale pokud se přijímač tváří že nahrává, pak se i zeptá na uložení záznamu a 50s záznam prostě neuloží je to CHYBA a hotovo.[/QUOTE]

v pohodě zaprvé, vím, že mám jiný, sám jsem napsal, nic ohledně timeshiftu jsem neporovnával. jen jsemměl na tě dotaz neb mě to zaujalo.

zadruhé nevím proč by neměl na flashku fungovat jen jsem se o tom v návodu třeba k mému nic nedočetl, nestudoval jsem podrobně tvůj návod, tak proto se ptám z čeho jsi usoudil, že to jde nic víc.

zatřetí. ok rozumím, je to chyba, ale mám teda horší chyby i na svém tam spíš myslím, že je chyba, že na to není v návodu upozorněno.
bigboban (78)|14.4.2009 16:48
[QUOTE=alx;223185]v pohodě zaprvé, vím, že mám jiný, sám jsem napsal, nic ohledně timeshiftu jsem neporovnával. jen jsemměl na tě dotaz neb mě to zaujalo.

zadruhé nevím proč by neměl na flashku fungovat jen jsem se o tom v návodu třeba k mému nic nedočetl, nestudoval jsem podrobně tvůj návod, tak proto se ptám z čeho jsi usoudil, že to jde nic víc.

zatřetí. ok rozumím, je to chyba, ale mám teda horší chyby i na svém tam spíš myslím, že je chyba, že na to není v návodu upozorněno.[/QUOTE]

Jasně mě deptá především ten timeshift a nejvíc mě deptá přístup Antenexu. Jejich vyjádření jsou chvílemi tak nehorázná že bych se tady o tom ani slušně nemohl vyjadřovat. Poslední reakcí je zdá se to, že se se mnou odmítají už o čemkoliv bavit. A to mám jako "odměnu" za to, že jim hlásím chyby a zadara víceméně dělám "betatestera". Když jim ve finále napíšu, že to v beta fw furt nechodí tak mě víceméně poslali někam..
čiko (14)|17.7.2010 23:34
Dobrý den, dnes jsem se pokusil zapnout mého Topfielda a zjistil jsem, že dálkové ovládání nefunguje korektně. Při stisku jakékoliv klávesy na DO dojde buď k zapnutí nebo vypnutí přístroje. Dá se nějak vlézt do menu nebo provést obnovení továrního nastavení bez dálkového ovladače?
losos (2977)|18.7.2010 06:00
1. Zkus vytáhnout napájecí kabel TF na pár minut (nebo na půl hodiny) ze zásuvky 220 V.
2. Potom zkus nové baterie do DO.
3. Má-li tvůj Topfield na své čelní straně ovládací tlačítka, tak je zkus použít.
4. A potom reklamace, či servis u Antenexu.
čiko (14)|18.7.2010 19:39
Napajeci kabel jsem uz zkousel odpojit, baterky jsem taky vymenil. Slo mi o to, jestli se nejakou kombinaci tlacitek na celnim panelu neda dostat do menu, abych zkusil jeste nahrat nejnovejsi fw. No nic, zitra poslu dalkac na reklamaci a mam chut jim poslat i ten zbytek. Tenhle TF je snad nejhorsi kus elektroniky, co mame domu. Neustale svevolne restarty, kostickovany obraz.
jarek.petr (7)|20.7.2010 13:07
Zdravím, nahrávky z tofieldu 7700 jsou ve formátu *.rec. Zkoušeli jste konverzi třeba do avi?
Jarek
cormack (30)|8.8.2010 15:32
čaute majitelé TF 7700 HSCI,
prosím o radu:

- naladil jsem si ČT a NOVA HD - vše ok. Avšak u některých pořadů či filmů se zobrazuje obraz ve formátu 4:3. A to i přesto, že mám nastavený v setupu formát 16:9.
- nevíte náhodou, kde je zakopaný pes?

Díky.
C.
VlaDamorava (466)|8.8.2010 15:41
U ČT HD a Nova HD je formát nastaven "natvrdo" u starších pořadů. Proto si mnozí uzivatelé v přehledu kanalů nechávají, pro tento případ, i Novu SD, kterou je možné "sprznit" roztažením na 16:9.
Jura78 (1)|2.10.2010 22:05
Objevil se mi problém s tímto přijímačem, který mám zhruba od srpna. Pravidelně cca po hodině provozu mi přestanou fungovat všechny programy na CSlinku a je jen černá obrazovaka s nápisem, že Program neni k dispozici nebo zakódovaný. Po vypnutí a novém zapnutí to funguje zhruba 5 minut a pak nastává totéž. Kartu jsem používal před tím na GoldenInterstar 8700 a vše bylo bez problémů.

Programy mimo balík Cslink jsou OK.
jarek.petr (7)|20.7.2011 16:47
Zdravím, při časovém nahrávání na HDD se programy v HD kvalitě prostě nenahrají (možná pouze ČT1). Ostatní kanály se nenahrají NOVA HD a pod... Máte s tímto problémem nějaké zkušenosti? Děkuji za odpověď.
zatty (1215)|23.7.2011 12:08
ahojte,

mám problém se svou 7700....zničeho nic mi začala hrát šedě tak že se nedá v černých záběrech na to koukat...poslal sem to na servis a ti se na to vysrali že se závada neprojevila....prý si mám vyměnit HDMI kabel...mám doma od referencu,přes athlonu až po monster cable tak nevím za co to mám vymněnit když to dělá jak přes AVR i přes natvrdo do telky to samé...dole jsou fotky od mého a druhá od dobrého topfieldu (mám doma 2)...dík za radu....

P.S: myslím že nejsem slepý a svojí tv ue55D8000 dokážu poznat co je černé a co je šedý stín
vada 004a.jpg normální 003a.jpg
hi.fi.calvus (83)|26.7.2011 12:08
Přátelé, tuhle popelnici (TOpfield 7700HSCI) jsem měl dva a čtvrt roku doma, respektive ji mám nachystanou momentálně k vyhození, dálkač už jsem vyhodil asi před měsícem něco, když už jsem si koupil konečně nový stroj úplně jiného kalibru a kmému údivu ne o moc dražší, protože za ten topfield jsem dal před dvěmi a čtvrt roky skoro 7 tisíc a nyní jsem koupil již dvoutunerový za 9! Když ty stroje srovnám, tak je to jako srovnávat plasmu panasonic viera s rubínem CRT ruské výroby let osmdesátých, prostě nebe a dudy.
Teď abych Vám byl trochu k úžitku, topfield se mi podařilo ochočit tak odhadem po roce a půl, aby mi konečně fungoval,tak jak bych si představoval, nejprve to byly problémy s nahráváním na externí hardisky, vyzkoušel jsem jich mraky, jak s externím napájením, tak přes usb, různé velikosti, značky, rychlosti otáček apd. stejně tak firmware jsem přepisoval asi 4x, kecy prodejců na netu nebrat vůbec vážně, je to podvod! Přes všechny ty kecy a na prd rady, kterých se mi tehdy dostalo, nakonec jsem našel způsob, jak funguje zápis i timeshift a to zcela náhodně sám, zkoušel jsem různé programy na formátování disku apd. pak jsem narazil na jeden, který umožnoval formátovat na různé velikosti clusteru, když jsem zjišťoval včem je rozdíl, našel jsem informace, že čím větší clustery, tím více data pak žerou místa ale tím lépe korektněji funguje disk, přesně tohle mi pomohlo, formát disku na 64kb clustery, disk mi začal fachčit jak v timeshiftu, tak v nahrávkách na disk a dokonce jedna velká zajímavost pro ty, co nahrávali na tomto šrotu na externí disky, určitě víte, že se dost často stane, že se při zápisu něco podělá a vy po opětovném spuštění přijimače musíte na PC disk nechat vyčistit, protože se vám již na displeji nezobrazí, resepktive hodí jakousi hlášku, chyba verifikace dat a disk nenaběhne, jediné co pomáha je pak přenesení disku na pc a vyčištění, pak disk zase naběhne, no a vtip je vtom, že mě se pak stávalo, že když jsem ty clustery měl větší, těch 64kbajtové, tak při takovéto chybě po tom co začal louskat data jsem vždy ještě před tou chybou verifikaci dal na dalkáči exit a do pěti sekund disk normálně naběhl! Navíc žádné vadné soubory ani žádné co ukládá PC na disku nejsou, tímto jsem si myslel, že po roce a půl konečně topfield funguje jak by měl, no a taky že jo, jenže tak po půl roce, ´zase něco nového, nový problém, asi něco se zdrojem nebo čím, protože z ničeho nic po záruce asi 3 měsíce se mi podělal ten přijimač tak, že každý den, když jsem jej zapínal, jsem musel obrnit svoje nervy velkou trpělivostí, protože jsem musel po každé 5-12x přijimač zapínat tlačítkem power, aby vůbec naběhl, tím pádem už mi nikdy nic nenahrál, protože když měl v časovači nastaveno zapnutí a případné nahrání, tak už mi to neudělal.
Takže jsem se musel rozhodnout pro něco nového, pár dnů jsem googlil a zjišťoval co a jak, nakonec jsem se rozhodoval mezi jedním ateviem a tím technisatem co jsem si nakonec koupil. Je to model digit isio S1 a musím říct, jak jsem psal nahoře, nebe a dudy! Co všechno to proboha umí, to mě až šokuje, má to naprosto inteligentní software, který má fakt úplně jiné schopnosti, čeština vynikající, EPG to umí zapisovat do paměti, ty data skáčou rychlostí blesku, tohle jsem na topfieldu úplně nensnášel, myslel jsem si, že je to chyba těch poskytovatelů, že se ty data vždy musí dotahovat a že to prostě tak trvá protože je to chyba poskytovatele této funkce, jenže to není pravda, na technisatu to běhá rychlostí Bolda! To jsem zmínil jen jedinou vlastnost, ale psát bych mohl do rána, těch srovnání mezi těmito dvěmi stroji bych mohl napsat romány a naprosot všechny ve prospěch technisatu.
Doporučuji zajít někde vyzkoušet, případně, na netu jsou recenze, kde k tomuto přijimači najdete rozsáhle recenze v češtině, včetně obrázků menu apd. já je taky studoval a dost mi pomohly, dneska všem svým známým říkám tohle: TOPFIELD již nikdy více, mám dva kolegy v obci kde bydlím, co mají taky 7700ku, ale oba dosud nenahrávají, tím pádem nezažívaly stejné problémy jako jsem měl já, navíc oba vůbec neví, co timeshift vůbec je, takže se to nedá srovnávat, kdo ale používá i takovéto vychytávky a taky dost nahrává třeba v nepřítomnosti či v noci apd. tak určitě ví o čem mluvím a těm, koho to fakt hodně sere, doporučuji přijimač někomu jednoduššímu podarovat a pokud chcete něco pro náročné, kteří chtějí skutečně spolehlivý stroj a naví hodlají využívat dva tunery, tady je jeden tip : TECHNISAT DIGIT ISIO S1 za 9 tisíc kč úplně všude!
Prodává omko, já u nich taky kupoval a jsem po dvou měsících stále nadšený, kdybych měl hodně hnidopišit, hodně hodně, tak jedině co bych na tomhle stroji našel za vítku, je nic moc provoz v oblasti internetu, pyšní se totiž taky tím, že umí na net, což je sice pravda, ale stojí to za hovno, stejně nebo spíše podobně, jako na každém mobilu, mě se zde nelíbí například to, že ať už zapojím klávesnici nebo ne, nikdy na obrazovku nedostanu šipku, tudíž žádná myš ani touchpad není funkční jak bych si představoval, proto je jakákoli snaha skákání ve stránkách hrozně neohrabaná a zdlouhavá, proto jen hodně občas, mrknu na tomto stroji na net, navíc mi žere 127 uhl. plasma podstatně více elektriky oproti celému PC s monitorem, takže jedině zde zklamání, to jsem nadšeně tahal kabely z půdy k ISIU a tady mě to zklamalo.
Jenže jak jsem psal, pochybuji, že satelitní přijimač jiný by tady byl v tomhle lepší, jak říkám, v mobilech net stojí taky úplně za víte co.
ondrach (11)|29.4.2014 13:07
Tento přijímač asi nepodporuje hbb tv, že? Vše mám na televizi nastavené, ale žádná výzva pro stisk červeného tlačítka se nezobrazí. Provedl jsem samozřejmě všechny nutné kroky.

[HL]mod KZ[/HL]: nezkládej prosím nová témata, pro tento přijímač již existují, přesunuto
KamilZ (10277)|29.4.2014 13:17
Ne, je to stará vykopávka.

Jen pro informaci - je zcela irelevantní, jak máš v případě externího STB nastavenu TV, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434505
ondrach (11)|29.4.2014 13:24
Škoda, tak HbbTV si neužiju. Pokud kartu strčím přímo do TV, tak to nefunguje, protože je nutné ji vložit do jiného "adaptéru".
KamilZ (10277)|29.4.2014 14:39
[QUOTE=ondrach;487910]protože je nutné ji vložit do jiného "adaptéru".[/QUOTE]Nesmysl. Ten "jiný adaptér" je předpokládám obyčejný CI modul, který s tím opravdu nemá nic společného. Ještě jednou si přečti podmínky (dřívejší odkaz), které musíš splňovat a jestli máš kompatibilní TV: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32032-tv-s-funkcnim-hbbtv-technologie-a-aktuality
ondrach (11)|29.4.2014 15:38
Tak s TV problém rozhodně není, je to nadupaný Samsung UE46F6740.
A co se týče toho modulu, opravdu bude problém v něm. Když jsem kartu strčil do TV, tak ať jsem nastavoval příjem signálu set-top-box, anténa, či satelit, programy zkrátka neběžely žádný. Známý mi potvrdil, že se musí použít jiný modul.
Sorry za OT.
KamilZ (10277)|29.4.2014 15:44
HbbTV není závislé na CI modulu.
ondrach (11)|29.4.2014 16:02
Aha. A ten problém s nepříjmem programů tedy může být způsoben modulem? Protože teď nevím, zda je lepší koupit nový sat. přijímač s podporou HbbTV, Skylink Ready apod., nebo dokoupit nějaký ten jiný modul a strčit kartu do TV.
Díky za odpovědi.
KamilZ (10277)|29.4.2014 16:10
"Nepříjem programů" znamená co? Vyjadřuj se přesněji. CI modul zajišťuje pouze dekódování a bez něj (a karty) musíš dokázat TV naladit vše a zprovoznit FTA (ČT24 včetně HbbTV, Noe, ...) kanály.

Jestli koupit přijímač nebo ne je na tobě, výhody a nevýhody externího STB jsou "veřejně známé" (a o vlastnostech se zmiňuji i již asi 4x odkazovaných FAQ) ...