Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-C od UPC, spárované Conax karty a zneužití dominantího postavení na trhu

xmikos (25)|23.6.2008 22:35
Taky už mě přechází optimismus a dochází trpělivost :-( Teď by již opravdu stálo za to podat stížnost na ÚOHS (i vzhledem k oficiálmu vyjádření firmy Lica, že ten modul je již otestován a připraven k nasazení, blokuje to už opravdu jen UPC).

Nemáte tady někdo v komunikaci s Úřadem pro Ochranu Hospodářské Soutěže nějakou zkušenost?
Pitomec (10211)|24.6.2008 19:31
A na co by sis chtěl stěžovat? Že nějaká firma LICA cosi otestovala a UPC si z toho nesedne na zadek? Navíc párování karet dělají i další operátoři (SELF Servis, Digi atd.), takže bez šance na úspěch.
-Q- (37)|24.6.2008 21:09
stěžovat si na ÚOHS? na to že ti (nám) řekli že tě (nás) budou ještě pár měsíců ojebávat? on to je vlastně tvůj (náš) problém a jejich dobrá vůle bo základní nabídka je dostupná bez STB

bo ty seš zákazník, UPC tvůj pán..nestěžuj a zvykej si

spíš varuj známé aby si v žádném případě nepořizovali SetTopBox od UPC
-Q- (37)|27.6.2008 01:03
není to náhodou on? mého srdce šampión?

http://www.omko.cz/?kod=COMMCRTCX

uspěl jste někdo s nákupem přímo u Licy?
Chabo (32)|3.9.2008 19:23
nejake new info?
Pitomec (10211)|3.9.2008 19:34
[quote=-Q-;182794]stěžovat si na ÚOHS? na to že ti (nám) řekli že tě (nás) budou ještě pár měsíců ojebávat? on to je vlastně tvůj (náš) problém a jejich dobrá vůle bo základní nabídka je dostupná bez STB

bo ty seš zákazník, UPC tvůj pán..nestěžuj a zvykej si

spíš varuj známé aby si v žádném případě nepořizovali SetTopBox od UPC[/quote]
Mně teda nikdo nic nesliboval (myslím ze strany UPC) a na základní nabídku prdím, tu si chytnu i v DVB-T na STB za pár kaček.

A pokud chce někdo přijímat digitální nabídku od UPC v kabelu, tak si prostě ten STB od UPC pořídit musí - tady nevím co má za smysl někoho varovat (to se pak budeš čučet z okna místo na TV?) 9-)
Chabo (32)|4.9.2008 06:31
Preco by som mal platit 150ck za prenajom ich HD STB ked mam MPEG4 tunner v TV, ja predsa platim za programy a nie za to ako ich dostat do TV...
Pitomec (10211)|4.9.2008 10:10
Ty platíš za dodávku služby a pokud je ta služba nějak nastavená (např. spárovaný STB s kartou, což mimochodem dělá i DigiTV), tak se buď s podmínkami vyrovnáš a akceptuješ je, anebo tě nikdo nenutí to užívat. Tady je naprosto zbytečná věc si jakkoliv stěžovat (čímž sám za sebe netvrdím, že je to ideální, ale prostě to tak je, člověk nic nenadělá...).
-Q- (37)|4.9.2008 10:29
sliby chyby

"si prostě ten STB od UPC pořídit musí"

neděláš náhodou u UPC?

proti UPC je i ČEZ zlatej bo mi nenutí nakupovat spotřebiče které nepotřebuji a nechci ale jelikož elektriku v podstatě dnes potřebuji k životu (tak jak TV) tak kdyby si to usmyslel a řek že je bez nějákého přístroje XY odběr elektřiny nelze, taktéž bych musel zaplatit...i kdyby to nebylo nezákonné tak je to sprosté, hnusné, podlé jednání které se UPC doufám vymstí...nediv se že po cca 15letech na kabelovce neběžím hned po zjištění že mě při digitalizace budou chít na kabelu ojebat pořídit anténu k DVB-T atp.

konkurence "zdraví" trhu..doufám že z toho má šéf UPC dobrej pocit jak s náma vyjebal
Pitomec (10211)|4.9.2008 12:55
Pokud chceš sledovat, tak si ho pořídit opravdu musíš a jestli ti to je tak strašně proti srsti, tak se na UPC vykašli a zajisti si příjem jinde - na to se fakt nedá napsat nic jinýho, to je debata o ničem.
A u UPC opravdu nedělám a ani nemám důvod se jich zastávat. Jenom to beru s reálnou hlavou, že se na tom stejně nic nezmění a navíc jak jsem už psal, tak párování karet s receiverem mají takřka všichni kabeloví operátoři, není to vyjímka u satelitních poskytovatelů (DigiTV), takže nejenom UPC to používá...
-Q- (37)|4.9.2008 13:21
tak tak nezmění..ale zanadávat si tu ně aspoň mužu..jak se dá využít "dominantího postavení na trhu" ..aspoň se další lidi upozorní na tuto skutečnost

hlavně starší lidi je třeba upozornit, ti tomu nerozumí a UPC vysílá lidi aby jim svý STB vnutili pod příslibem dalších programů..tak jako já než sem zjistil co to na mě zkoušej
Pitomec (10211)|4.9.2008 13:48
Zanadávat si samozřejmě můžeš, když ti to pomůže, tak proti gustu... 8-)

Ovšem tady je taky potřeba říct, že drtivá většina lidí se spokojí s dodávaným STB (jenž je grátis nebo tuším za korunu), protože do toho nemusí nic investovat, dojede technik a zapojí to a je to bez práce. U toho HD nebo STB s HDD je samozřejmě situace jiná, ale 150Kč taky není žádná tragédie (to jsou dneska v hospodě 4 Plzně).
-Q- (37)|4.9.2008 14:05
za korunu neberto ale problém je že je to nutno používat..to aby jim člověk vlastně ještě poděkoval za krám do domácnosti za korunu

možná si to omlouvaj i tím jak si říkal že ostatní to dělaj tež mi budeme taky

myslím že se situace ani jentak nezmění...už by se bývalo jistě stalo..je to smutný
-Q- (37)|4.9.2008 16:18
Válí se mi tu myšlenka co zkusit navrhnout směrnici (normu) obecně pro TV poskytovatele. S tím že je nutno nabízet s touto službou variantu a) bez použití STB (CA modul) b) by být nemuselo neboť CA modul je možný vložit do libovolného STB. Je to zákon dle mě pro poskytovatele více méně neškodný, pro zákazníky je možnost výběru podstatná (hlavně možnost přijmu bez použití STB viz příspěvky víše "nesmeju, trpim.. mam tv s dvb-c tunerem a musim pouzivat jejich settopbox..stve mne to", "Taky vlastnim televizi s DVB - C tunerem a ma i HD tuner a k smichu mi taky neni pri pohledu na jejich skvely STB.", "ja HD tuner nemam ale i tak bych ten tuner rad vyuzil a nemel dalsi pristroj v lelektrice na ktery se prasi neni pekny a jeste se zasekava", "Preco by som mal platit 150ck za prenajom ich HD STB ked mam MPEG4 tunner v TV, ja predsa platim za programy a nie za to ako ich dostat do TV...").

O poprosení k navržení mě napadl poslanec "Petr Pleva", jenž občas navrhuje zákony týkající se digitálního vysílání. Čili bym mohl rozumět o co se jedná.

pro - možnost výběru (evidentně se poskytovatelé hájí tím že druhý poskytovatel to dělá rovněž, případně že cena je za pouhou 1,- a podobně) (mobilní operátoři a podobně všude je možnost výběru dalších přístrojů samozřejmým pravidlem)
proti - příliš zákonů škodí, nucení společností chtějících u nás TV poskytovat dodržovat jistá pravidla (rovněž např. mobilní operátoři jsou na pravidla zvyklí (nejnovějš nutnost uchovávat údaje o hovorech zákazníků, navíc nejde o pravidlo které by solidní poskytovatel nebral jako samozřejmost)

defakto je to dle mě "narušování nebo omezování hospodářské soutěže" v tomto oboru neboť jsou znevýhodněni krom zákazníků i dodavatelé konkurenčních STB, čili by to dle mě řešila podobná norma jako u mobilních operátorů

"b) zajišťují, aby nedocházelo k narušování nebo omezování hospodářské soutěže v odvětví elektronických komunikací"
(http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/.cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/701?PC_8411_p=5&PC_8411_l=127/2005&PC_8411_ps=10)

...přece jen je to dle mě podstatnější než třebas směšný zákon zakující kamioňákům jezdit od 15 00 do 18 00.

co si o tom myslíte? děkuji za přečtení a případné návrhy, názory
Chabo (32)|4.9.2008 18:57
Podla mna je to podobny pripad ako ked Microsoft dodaval OS Windows a zvysil cenu pretoze k tomu pribalil IE, cim boli znevyhodneni ostatne softwerove firmy vyvijajuce internetove browsery(ked tak nad tym rozmyslam je to uplne rovnaky pripad :), takze to nie je len o "bud si to zoberes alebo nezoberes", ale o zneuzivani dominatneho postavenia na trhu, cim by sa mal zaoberat protimonopolny urad. Ale ked tak zaspominam na Slovak Telecom a jeho zneuzivanie monopolneho postavenia voci inym providerom internetu, ktory sa tahal niekolko rokov a Telecom iba platil smiesne pokuty tak to nevidim moc ruzovo :)
Pitomec (10211)|5.9.2008 19:43
Párování karet s receivery má jeden jediný důvod - zamezení sdílení (jako se to děje např. u UPC Direct). Takže je pouze volbou operátora, jestli to má takto zařízené nebo nikoliv a dost těžko tady může někdo zasáhnout nějakým zákonem. Navíc zákazníka nikdo nenutí službu využívat, pokud je nespokojen. Není nic snažšího.
-Q- (37)|6.9.2008 12:52
Ty příliš nechápeš jaké postavení se u nás UPC rozhodlo zvládnout.

UPC díky skoupení konkurence u nás ve většině domácnosti ovládlo kabelovou TV. Čili je nyní ve velice zodpovědné pozici. Jenže svou pozici se rozhodlo boužel využít. Věřím tomu že u UPC ví, že zákazník nemá přestup k jinému druhu příjmu snadný. Není možné aby takto zkušený poskytovatel neměl páru.

Podobně pokavaď by některý z mobilních operátorů měl možnost ovládnout trh (zákon stejnou situaci jako na kabelu zde pokavaď je mi známo jednoduše řečeno zakazuje), rozhdl by se že volání v jeho síti je podmíněno vlastněním jejich mobilu. Ano začali by výmluvy jako UPC ..(volejte z pevný když s tím nesouhlasíte a podobně, my si můžeme dělat co mi uznáme za vhodné, máme k tomu své důvody.) Ano zákazníci by byli znechuceni, nespokojeni ale nuceni pokavaď chtějí volat podřídit se. Pochop že obhajuješ neobhajitelné. Působí to jako výmluvy

Není veselé že poskytovatel nechápe postavení své firmy a svou zodpovědnost.
Pitomec (10211)|6.9.2008 16:41
Mě třeba mnohem víc s*re monopol ČEZ/EON/RWE než UPC, které se dá lehce nahradit něčím jiným, např. TV příjem přes CS/Sky Link, O2 nebo Digi a internetových poskytovatelů je taky pytel. UPC sice využívám (TV a internet), ale protože mně to vyhovuje a kdyby mě naštvali, tak mám zítra TV z Digi (EMU) a net přes Wi-Fi a nic neřeším :-)
-Q- (37)|6.9.2008 18:18
Kéž by to bylo tak snadné jako třeba u zmíněné elektřiny. Beze změny a levnějš můžeš brát elektřinu tak jako jiní např u Bicorn. Hodně štěstí

U UPC to boužel taková sranda není. Řekl bych že si jsou tohoto u UPC vědomi a proto si dovolí takovéto sprosté jednání. Chápu že zní jednoduše změna příjmu z kabelu na IPTV ale to je podstatě neřešitelné kapacitně pro větší domácnost o více TV, satelit je jakýmsi patrně únikem s nejlevnější investicí ale i tak to bude v desítkách tisíc. Věř že to jednoduché tak jako to napsat není. Ber to jako finančně náročnou záležitost (navíc varianta je pro mnohé boužel passé), která je tou poslední možnou variantou, rovněž není zaručené že opět UPC zbývající operátory na satelitu neskoupí a investice pujde vniveč.

Řekl bych že by mělo existovat podobný zákon jako právě u zmíněných mobilních operátorů pro TV poskytovatele. Myslím si že by to všechny tyto nepříjemnosti řešilo. Rovněž všichni by měli stejné podmínky. Jednání s UPC je zbytečné, se pohybuje boužel pod úrovní, lživé informace, nenapadá mě jiné řešení než stanovit pravidla na TV trhu zákonem. Řekl bych že je to rozumné řešení a boužel i nutné řešení.
Ivo Mašek (10205)|6.9.2008 19:12
Tak si zařiď svou kabelovku a konkuruj UPC. Nakupuj pořady, a zároveň udělej takovou cenovou politiku, aby ti zákazníci neutekli a aby jsi zároveň nebyl ve ztrátě. (proč myslíš, že Karneval přešel k UPC)
Kdyby jsi tu psal, že se to lehce řekne, ale hůř provede., tak ti dávám za pravdu. Ale i ten UPC nějak začínal a rozhodně mu to, co má dnes, do náruče nespadlo.
Pitomec (10211)|6.9.2008 19:20
[quote=-Q-;190788]Kéž by to bylo tak snadné jako třeba u zmíněné elektřiny. Beze změny a levnějš můžeš brát elektřinu tak jako jiní např u Bicorn. Hodně štěstí

U UPC to boužel taková sranda není. Řekl bych že si jsou tohoto u UPC vědomi a proto si dovolí takovéto sprosté jednání. Chápu že zní jednoduše změna příjmu z kabelu na IPTV ale to je podstatě neřešitelné kapacitně pro větší domácnost o více TV, satelit je jakýmsi patrně únikem s nejlevnější investicí ale i tak to bude v desítkách tisíc. Věř že to jednoduché tak jako to napsat není. Ber to jako finančně náročnou záležitost (navíc varianta je pro mnohé boužel passé), která je tou poslední možnou variantou, rovněž není zaručené že opět UPC zbývající operátory na satelitu neskoupí a investice pujde vniveč.

Řekl bych že by mělo existovat podobný zákon jako právě u zmíněných mobilních operátorů pro TV poskytovatele. Myslím si že by to všechny tyto nepříjemnosti řešilo. Rovněž všichni by měli stejné podmínky. Jednání s UPC je zbytečné, se pohybuje boužel pod úrovní, lživé informace, nenapadá mě jiné řešení než stanovit pravidla na TV trhu zákonem. Řekl bych že je to rozumné řešení a boužel i nutné řešení.[/quote]
Jestliže elektřinu v ČR vyrábí ČEZ, distribuční soustavu má EON (Jihomoravský a Jihočeský kraj, jinak taktéž ČEZ), tak si sice můžeš zvolit koncového dodavatele, ale je to jaksi o ničem, protože těm dvěma výše uvedeným monopolům stejně neutečeš (u RWE je to totéž) :-k

Naproti tomu UPC lze nahradit jak jsem psal výše, v tom výčtu TV jsem ještě zapomněl na pozemní digitál (kde za necelou tisícovku koupíš STB). Pokud jde o cenu satelitu, tak nejlevnější přístroj s EMU (Digi) vychází kolem 2.000Kč, takže i kdybych měl doma 4 TV, tak pořád je to přijatelná investice.
-Q- (37)|6.9.2008 20:05
nuž výrobce si vybere tvůj dodavatel. těžko ovlivnitelné

Každopádně vydat se na útěk před UPC nic neřeší. Zobecnil bych to bo situace může nastat i u jiných operátorů. Zavádět zákony v době kdy se začnou stejně chovat i další by byl nesmysl. Nechat poskytovatele aby si dělal se zákazníky co on pokládá za potřebné je rovněž nesmysl.

Je boužel chyba že se nechalo dovíst situaci na trhu kabelových poskytovatelů k situaci kdy začal poskytovatel určovat zákazníkům jaké přístroje budou k příjmu používat. Tedy každopadádně si myslím že by prospělo zavíst jistá pravidla (směrnice) tak aby do budoucna zákazník nemusel přemýšlet u které společnosti se budou chovat korektně

Nevidím v tom žádnej zádrhel, či snad že by pravidlo někoho omezovalo, UPC samozřejmě bude moci dál nabízet svá STB ale zákazník k jejich používání nebude nucen. Chápu že je to zásah do činnosti soukromé společnosti, ale jistá pravidla jsme nutni dodržovat všichni. Ani já si na svém pozemku nemůžu dovolit vše, ale zákon mi stanovuje pravidla.
-Q- (37)|7.9.2008 17:41
narazil jsem na následující výklad zákona:

"ustanovení čl. 82 písm. d). Podnik v dominantním postavení tedy nesmí podmiňovat uzavření smlouvy tím, že druhá strana přijme další plnění, které podle povahy věci ani podle obchodních zvyklostí s předmětem takové smlouvy nesouvisí. Důvodem tohoto zákazu je obava, aby se dominantní podnik nepokoušel vyloučit určité firmy z druhého (sekundárního) trhu vázáním nákupu zboží z tohoto trhu na koupi zboží od dominantního výrobce."

"v případě nedodržení což se již stalo hrozí pokuta až do výše deseti procent obratu daného podniku za předcházející kalendářní rok."


čerpám ze článku pana Petra Fialy z roku 2004
http://pravniradce.ihned.cz/1-10078240-14273320-F00000_detail-24

Kdyby jste někdo objevil přímo na danou směrnici na portálech EU prosím úmistěte sem odkaz. Děkuji
Pitomec (10211)|9.9.2008 20:48
Už jsem to psal - nemáš šanci na úspěch. Kdyby nic jiného, tak to UPC zdůvodní ochranou autorských práv (což je koneckonců pravda, protože přesně z tohoto stejného důvodu páruje karty s receivery i Digi, Self a další poskytovatelé) a vymalováno. Jedinou obranou zákazníka je vykašlat se na UPC a jít jinam.
-Q- (37)|10.9.2008 16:33
Ochrana autorských práv je nesmysl, bo by je chránili i na satelitu..čili to rovněž odpadá jako pouhá výmluva

naopak to utvrzuje že UPC jedná v konkurenčním prostředí jinak než v dominantním

Těžko s tím něco dělat to je boužel pravda. Porušení zákona je nepochybné, ten jak psaný na tuto situaci, ale soudit se s někým u nás to člověka odradí...ale třeba se tu někdo najde kdo na to má nervy...nebo třeba UPC najde ještě kousek soudnosti
Pitomec (10211)|10.9.2008 19:37
A že ti totéž nevadí u Digi, jenž to praktikuje u satelitního vysílání?
-Q- (37)|11.9.2008 15:37
to už je laciné pane Pitomec.snad má UPC vlastní hlavu

výtažek ze zákona ČR, jenž svým jednáním porušují:

"Dominantní postavení na trhu má soutěžitel nebo společně více soutěžitelů (společná dominance), kterým jejich tržní síla umožňuje chovat se ve značné míře nezávisle na jiných soutěžitelích nebo spotřebitelích."

"Zneužívání dominantního postavení na újmu jiných soutěžitelů nebo spotřebitelů je zakázáno."

http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/.cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/701?PC_8411_number1=143/2001&PC_8411_p=10&PC_8411_l=143/2001&PC_8411_ps=10
Ivo Mašek (10205)|11.9.2008 16:54
UPC ale dominantní postavení nemají. V ČR není jen UPC. Jsou zde i jiné kabelovky, např. v Kopřivnici, v Olomouci a jinde (nehledal jsem jejich úplný přehled)
Dále máš možnost výběru, odkud a čím prostřednictvím budeš zachytávat tv programy.
Kdyby UPC jednala v rozporu se zákonem, věř, že už dávno by s tím měla problém.
-Q- (37)|11.9.2008 19:05
výtažek ze zákona ČR, kde je jednoznačně řečeno co je dominantní postavení:

"Dominantní postavení na trhu má soutěžitel nebo společně více soutěžitelů (společná dominance), kterým jejich tržní síla umožňuje chovat se ve značné míře nezávisle na jiných soutěžitelích nebo spotřebitelích."

UPC jednoznačně dominantní je a nezávisle na spotřebilích se chová.


Dále ze zákona ČR:

"Zneužívání dominantního postavení na újmu jiných soutěžitelů nebo spotřebitelů je zakázáno."

(ůjma jak jiných soutěžitelů (výrobce dalších STB), tak spotřebitelů (věř že ne náhodou si tolik uživatelů tak jako já stěžuje ""nesmeju, trpim.. mam tv s dvb-c tunerem a musim pouzivat jejich settopbox..stve mne to", "Taky vlastnim televizi s DVB - C tunerem a ma i HD tuner a k smichu mi taky neni pri pohledu na jejich skvely STB.", "ja HD tuner nemam ale i tak bych ten tuner rad vyuzil a nemel dalsi pristroj v lelektrice na ktery se prasi neni pekny a jeste se zasekava", "Preco by som mal platit 150ck za prenajom ich HD STB ked mam MPEG4 tunner v TV, ja predsa platim za programy a nie za to ako ich dostat do TV...")


ne náhodou Antimonopolní úřad za zeobíral spojením UPC a Karnevalu, jenž měl povolit. ne náhodou toho teď UPC využívá.

cituji: UPC předložila pět závazků

Antimonopolní úřad povolil fúzi jedničky a dvojky na trhu kabelových televizí až poté, co se majitel UPC, skupina Liberty Global zavázala, že nebude zneužívat svého dominantního postavení. Má například zajistit přístup ke svým programům také provozovatelům ostatních televizních sítí, a to za podmínek, které nebudou diskriminační."

ne náhodou zpravodajské servery mluví o UPC jako o dominantním, ne náhodou se UPC zavázalo že nebude dominantní postavení využívat (vždy tady byla možnost satelitu, či přijmu přes anténu) Jelikož se UPC samo o sobě jako dominantním vyjádřilo je zřejmé že jsou si toho vědomi a dle zákona "Zneužívání dominantního postavení na újmu jiných soutěžitelů nebo spotřebitelů je zakázáno." se boužel ač je to smutné nechovají (to by tady nebyl tento thead)



"Kdyby UPC jednala v rozporu se zákonem, věř, že už dávno by s tím měla problém."

Nevidím, že by s tím měla nějaký problém.
Pitomec (10211)|11.9.2008 20:34
Poněkud se ve svém názoru mýlíš, protože UPC zdaleka není jediná volba - tady v Brně mohu přijímat pozemní digitál, mohu si dát satelit (CS Link, Digi), dá se využívat IPTV (O2, NetBox, 99maxprogres), takže dostatečná konkurence, aby se člověk UPC vyhnul. Vůbec jsou to takový tlachy o ničem, jestli máš podezření ze zneužití dominantního postavení, tak dej podnět Antimonopolnímu úřadu a neřeš to tady (kde stejně nic nevyřešíš) :-I
-Q- (37)|11.9.2008 21:46
vzhledem k tomu že samo UPC o sobě mluví jako o dominantní je zbytečné o tom vést pochybnosti.

vzhledem k tomu že zákazníci to vidí rovněž tak je zbytečné to UPC či jejím zákazníkům vymlouvat.

podstatnější je jak donutit UPC dodržovat své závazky z toho plynoucí, schválené UPC, schválené zákonem a jednat tak se svými zákazníky solidně, bez vnucování výrobků, bez lží, výmluv.
Pitomec (10211)|12.9.2008 10:56
Viděls včera Černé ovce na ČT1? Jestli ano, tak komentář netřeba a jestli ne, tak mrkni sem: http://www.ceskatelevize.cz/program/cerneovce/11.09.2008-12:35-24.html?page=video a budeš v obraze, že s touto firmou horko-těžko něco uděláš. Jedině jejich služeb nevyužívat, když nejseš spokojen.
-Q- (37)|12.9.2008 11:59
jak se UPC dokáže ohánět zákony (když jde o dluh), to je boužel drsný vtip

co v reportáží UPC předvádí vypovídá o jejím jednání dokonale. sprosté jednání, nesolidní, hledání výmluv

ale stále to neřeší jak donutit UPC jednat dle zákonů ČR a zákonů EU tak aby zákazník nebyl poškozován (UPC k roku 2006 měla mít cca 800 000 zákazníků, přeložím většina domácností v ČR)

svědčí to ale o strachu UPC před ČT. a ochotě jednat před médii korektně. tudy by tedy mohla vést cesta

jelikož jde o porušení závazku z doby spojení UPC s Karnevalem bude mít tato smlouva jistě daný postih pro případ jejího porušení
buko (23)|30.9.2008 17:36
Tak snad se konečně dočkáme : http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7.htm
Ja jsem to už objednal tak uvidíme kdy to přijde.
Pitomec (10211)|30.9.2008 19:28
No hlavně jestli to taky bude fungovat...
buko (23)|30.9.2008 20:12
Veřím tomu že to fungovat bude. Přišel mi email " Děkujeme za objednání v internetovém obchodě http://www.dvb-c-shop.cz. Vaše objednávka byla přijata k ověření kabelovým operátorem. Po ověření, že objednané zboží bude plně fungovat se službou kabelového operátora, Vás budeme informovat o vyřízení a odeslání objednávky.
Chabo (32)|1.10.2008 10:00
[QUOTE=buko;193980]Veřím tomu že to fungovat bude. Přišel mi email " Děkujeme za objednání v internetovém obchodě http://www.dvb-c-shop.cz. Vaše objednávka byla přijata k ověření kabelovým operátorem. Po ověření, že objednané zboží bude plně fungovat se službou kabelového operátora, Vás budeme informovat o vyřízení a odeslání objednávky.[/QUOTE]

Objednaval si toto?
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm
Ak to bude fungovat hned do toho idem :)
buko (23)|1.10.2008 12:48
[QUOTE=Chabo;194050]Objednaval si toto?
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm
Ak to bude fungovat hned do toho idem :)[/QUOTE]
Ano objednal jsem tuto kartu a jeste k tomu tohle Smart karta CONAX (neprodejné) nevim snad jsem to udelal dobre.
buko (23)|1.10.2008 12:49
[QUOTE=Chabo;194050]Objednaval si toto?
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm
Ak to bude fungovat hned do toho idem :)[/QUOTE]

Ano tuhle kartu jsem objednal a jeste jsem k tomu prihodil do kose Smart karta CONAX (neprodejné) pro jistotu.
Withman (12)|26.10.2008 03:14
Vyzkoušeno, funguje.?

Rád bych si pořídil malou LCD TV a jelikož mám DVB-C od UPC, tak by mi vyhovovalo, kdybych si nemusel objednávat druhý STB (za 150Kč měsíčně). Děkuji za info.
buko (23)|26.10.2008 18:00
Ano vse funguje naprosto bez problemu.
GameEs (1)|19.12.2008 16:51
Zdravím.. Mám TV Sony KDL-32S3020 ( má DVB-C tuner) a náš poskytovatel ( http://www.nejtv.cz ) začal nabízet digitální příjem, spol. se set-top-boxem nebo CA modulem. Já sem si vzal ten CA modul, ale nemůžu tam ani za nic nic naladit.. Úplné ladění taky nic.. Nemá se měnit něco v nastavení modulu ? Prosím o radu. díky
edit. jedná se o modul TechniSat TechniCrypt CXV (CAM for CONAX pairing operations)
jarda50 (1424)|19.12.2008 23:35
Já jedu na UPC 2TV a dva moduly a vše šlape jak má. Jedna věc je stejná jako u STB Handan. Stále je zde spárovaná kart a nefunguje v ničem jiném a je to tak OK.

Q bylo by potřeba se obrátit na to, že Sony využívá své dominantní postavení na trhu, protože jen její TV mají vybavení DVB-C s mpeg4 AVC H.264 a tím to si zajistili výhodu vůči ostaním výrobcům na trhu. A pouze Sony nabídla své TV k testování na UPC a pouze Sony provedla v TV úpravy aby odpovídala požadavkům UPC. Na jiné TV to neběží. Nerpodáš podnět či stížnost také. Jinak se hluboce mýlíš pokud si myslíš, že UPC tím, že poskytuje 4 vlastní STB porušuje zákon. To jsi ale úplně vedle. Pékud si myslíš, že UPC zkoupilo konkurenci tak se hluboce mýlíš. V oblasti kabelové TV totiž jednotlivý poskytovatelé nejsou žádnými konkureny a kyždý si jede podle svých představ. Hádej proč kabel net a další přišly k UPC a staly se jejich součástí? On je to problém hlavně finanční, schopnosti rozvoje a dále pak nákupy licencí a splnění spousta dalších podmínek. Jinak konkurence spočívá v tom, že utrhnu určitou část trhu a tam pak zlikviduji konkurenty. Ale tady se jednotlvé kabelovky sloučily a vytvořily základ pro UPC. Někdy se tomu říká akvizice.
Ivo Mašek (10205)|20.12.2008 11:03
Tak KARNEVAL dobrovolně k UPC nešel. KARNEVAL dokonce ještě před UPC začal nabízet DVB-C (stále mám "jejich" set-top-box s logem KARNEVAL). Tady šlo o finance. Prostě v těch cenových relacích už nemohli dát fungovat (investice značné, návratnost špatná), takže byly dvě možnosti: buď skončit, nebo se spojit s jinou silnou firmou.
jarda50 (1424)|20.12.2008 16:57
Pane Mašku, Samozřejmě, že nešel dobrovolně, ale musel protože nenašel v té době východisko. Silného partnera (finančně). A nebo ještě třetí cesta zvýšit poplatky, ale v tu dobu bylo jasné, že tak by to bylo stejně cestou do pekel, ale jde o to, že K mohl volit určité cesty a do jeho rozhodnutí jakou cestou se dát Karneval nutila ekonomická situace a ne UPC. Je velice nesmyslné to nemyslím na Vás si myslet, že UPC zneužívá svého dominantního postavení tím, že používá pouze určité stb a ne jiné. Tady je spousta norem předpisů a právních smluv, které UPC musí dodržovat vzhledem k autorům a poskytovatelům jednotlivých programů a zde nikdo nemůže nutit poskytovatele, aby používal něco kde nemůže zajistit své závazky vůči druhým a třetím stranám. Na druhé straně jak už tu někdo psal, existuje několik kabelových společností a nikdo nebrání vzniku dalších, Akorát dnes začínající kabelový operátor se neobejde bez velikých investic a silného zázemí.

Mod I.M.: Nemusíte mi tu vykat :) . Mě už sice táhne na pátý křížek, ale jsem ze staré školy a na forech byli všichni jedna rodina. Tady jsme si všichni rovni. :)
OO7 (192)|20.12.2008 23:06
Přesně tak, na šachtě jsme si taky nevykali, jestli jsi měl 55 nebo 20, byli jsme jedna rodina a o to tam šlo....
BlackAngel (5)|28.12.2008 19:59
dobry den, prosim Vas neviete ci je mozne kupit CA modul aj na slovensku?
irm (6)|10.1.2009 21:43
[QUOTE=buko;198141]Ano vse funguje naprosto bez problemu.[/QUOTE]
Jsem zákazníkem UPC, mám Sony TV DVB-C tunerem a chci si též pořídit kartu do TV. Funguje Vám pak zároveň jak původní set-top-box i TV dovybavená novou kartou, nebo jen TV? Pokud funguje oboje, není třeba UPC platit nic navíc, když defacto provozujete 2 přijímače? Chci set-top-box používat pro nahrávání na rekordéru a na TV přijímat progamy přímo. Zatím na ni (bez karty) sleduji jen ty volné. Moc děkuji za informaci.
jarda50 (1424)|10.1.2009 22:58
UPC garantuje příjem na dvě zařízení a tak kombinace stb a mogul nebo dva moduly není problém a platí se jen jednou
irm (6)|17.1.2009 11:34
Karta mi z dvb-c-shopu dorazila 3. den po objednání (včetně ověření mé smlouvy u UPC) a vše funguje jak má (až na Očko a Barrandov, které se mi automatickým laděním nevyhedaly a manuálně mi to TV nechce povolit). Ke kartě byl "přibalen" bonus v podobě 10denního sledování kompletní nabídky UPC ;-) Jsem zvědav, co mi zůstane po jejím skončení... Zatím tedy naprostá spokojenost.
Chcete-li se o této kartě dočíst více, můžete se mrknout i na komentáře k ní na dvb-c-shopu.