Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Playstation 3 - zkušenosti atd.

jarino1978 (8045)|31.1.2008 18:43
Man5ON : samozrejme ide AVCHD na PS3, ja mám ale kameru HDV ( miniDV kazeta ), procesing ide komplet cez Sony Vegas 8 pro, potom video späť na pásku + záloha m2t na blu-ray a mastering na blu-ray...Ale AVCHD ide priamo prehrať v PS3.
RomanP (147)|31.1.2008 19:10
Já bych PS3 taky viděl jako universální přehravač a ne jako přístroj s úzkým využítím.
Osobně jsem ho nekoupil kvůli hrám, hrával jsem na pc, nemám čas a nějak ani už nemám chuť.
Koupil jsem ho právě pro to, že přehraje jakoukoli placku co se do něj vloží a nedělá při tom ani ostudu.
Nechci k ničemu připojovat žádné externí mechaniky, abych přehrál Blu-Ray a nechci mít v obýváku PC.

Nevím jestli jsem standardní model, ale chci aby to umělo Blu-Ray, DVD, SACD-taky fajn. Nic jinýho mě nezajímá, o přehrávači CD mám jinou představu a tak používám jiný a nakonec co se týče MKV, taky na něm netrvám, ale je jen otázkou krátkého času, než to půjde. DivX / XviD zmiňovat nebudu, to je ztráta času a tak i titulky k nim nebudu řešit.

Paradoxně jsem koupil asi před třemi týdny starter pack a přiložené hry jsem hrál 3x. Dva ovladače jsou mi na nic a to tuplem až najdu čas a koupím ten dálkový ovladač.

Vše je o úhlu pohledu, neodsuzuji toho popcorna, ale zase HDMI 1.1 a externí mechanika na Blu-Ray to jsem zrovna nehledal. Někdo to upřednostní, protože má své důvody a nebo chce na řešení něco ušetřit. Ale jak říkám každému to své.
vomic (671)|1.2.2008 00:09
[QUOTE=jarino1978;163954]vomic : a aké iné slovo sa pre teba hodí ? zasran!!!pardon,16 ročný pubertiak. načo máš tú tvoju pukancovú hlavu ? ak by si nevedel, nikde na nete nenájdeš cz titulky priamo k HD ripom, lebo sú jednoducho neni. sú to len titulky z DVD, ale to ti pomôže, asi ako hadovi noha...cz titulky sú len k vydaným filmom, lenže tie ťa vídu lacnejšie, ako tvoja hovadina MKV, chceš si to prerátať :
- staiahnutie hd ripu - min. 4 h
- nájdenie titulkov : 10 min
- konverzia titulkov : 30 min
- mux MKV a titulkov : 40 min
- prehranie ?? po prehratí zistíš, že v 99 % prípadov sú ti vlastne titulky nahovno, lebo nesedia s dejom obrazu, vypadávajú a tak
- výsledok : ho ..................., ktoré si prehráš v pukanci...
Takže keď si to zrátaš, tak vlastne tvoje snaženie stojí za prd, sťahoval si nadarmo, ale môžeš si pozrieť za 50 korún ( náklady na stiahnutie )HD rip, ktorý bude mať namiesto 1920x1080 - 1920x566, alebo 1280x720 - xxx x 566, čiže o hovne...potom prídeš na to, že ti film seká, že vo filme sú kompresné artefakty ako sviňa, prídeš na to, že sa ti každých 10 minút obraz rosipáva. takže veľa šťastia pubertiak ! Nakoľko ťa žiavia rodičia, máš to skoro zadara. A verím ti, určite je pukanec len tvoj nočný mokrý sen, púšťaš do doma na PC, ha-ha !
Ale viem ťa pochopiť, aj ja som tak kedysi začínal, no moja trpezlivosť došla po 3 filmoch v DIVX = kopa roboty, výsledok za hovno !
Napr. v PC mám TOP GUN ( 1080p, DTS-HD ) vo formáte MKV, mám aj blu-ray originál Pri prvom zhliadnutí blu-ray išla matrioška do koša...[/QUOTE]

evidentně ukazuješ svou naprostou neznalost a tento hloupý post je naprosto toho důkazem ... na ww.titulky.com jsou k dispozici titulky k spoustě HD (.mkv) filmů a i když nejsou je přečasování titulků otázka 1 minuty v programu Time Adjuster. Žádné další úpravy (mux) titulků již není potřeba dělat.

Co se týká kvality tak na mém přehrávači se nesekne ani 30Gb Blueray rip v .mkv a nějaké kostičkování neznám.

Bud od té lásky prosím a vyjadřuj se k něčemu čemu alespoň rozumíš ... jsi mě bohužel pouze k smíchu a tvůj slovní projev už snad ani nekomentuji. Snad se jednou naučíst vést diskuzi bez nutnosti si vypomáhat urážkama.

PS: a je mi asi o 20 let více jen tak pro Tvé info
Man5on (661)|1.2.2008 08:15
Přesně jak píše RomanP, pro spoustu lidí je PS3 univerzální právě proto, že prakticky cokoliv tam strčej, tak jim to přehraje. Každej doma nemá PC nebo ani nechce (v obýváku to moc parády nenadělá), PS3 je pro spoustu lidí, a nemyslím tím úplný antitalenty, uživatelsky pohodlná, systém je optimalizovanej, není třeba nic složitě nastavovat a draze upgradeovat. Prostě jen zapneš a jedeš, nemluvě o tom, že PC stejných parametrů je podstatně dražší. Já mám PC na net ,pálení, sem tam něco tisknu, ale na přehrávání multimédií je pro mě pohodlnější a příjemnější zapnout PS3.
jandre (34)|1.2.2008 13:52
O víkendu otestuju HD DivX který má přes 2GB tak dám vědět jak to funguje....

A ještě mě čeká rozpohybování domácí WiFi, dneska dorazí router, tak snad to jako lama rozběhnu, už mě nebaví přetahovat kabel z notebooku do PS3 :)
jarino1978 (8045)|1.2.2008 17:53
vomic : je evidentné, že sa nevyznáš ty !!!! osobne si myslím, že nemáš 36 rokov, to určite nie, typujem vek, aký som už písal.
pre tvoju informáciu, na webe tituly.com a aj inde nie je skoro ani jeden titulok priamo k HD , preboha pochop to, titulky zoženieš len a len k filmom na blu-ray, ktoré boli vydané u náš a ešte zopár filmov, ktoré tu nekúpiš a majú CZ titulkovú podporu ! Po ďaľšie : HD ripy sú väčšinou z HD DVD, kde asi nevieš, CZ podpora neexistuje !!! Všetko sú to sprasené titulky od chalanov, ktorých to baví, s originálom to vôbec nemá nič spoločné...Lenže to by si sa musel v tom vyznať...Mám sám viac ako 60 HD ripov, z toho je použiteľných na ozajstné pozeranie asi 40 %, kedy pochopí tvoja pukancová hlava, že kompresia z cca 22 Gb na 4,3 Gb, musí byť aj pre slepého viditeľná ???Nuž, ale ak to pozeráš na 32 palcoch, je ti dobrý aj DIVX...
Tak sa predveď, kto má z nás pravdu a skús zosnímať z plochy video, kde budem vidieť, že titulky sa ti zosinchronizujú s dejom videa za 1 min. Tak nám to predveď , ty pukanec !
BlackF (51)|1.2.2008 18:56
Fakt skoda ze internet uz ma kazdej pasak prasat z vychodu !!

Nejvetsi skoda ale pro toto forum, verim ze slusni lide se mu musi obloukem vyhnout.
jarino1978 (8045)|1.2.2008 21:27
BlackF : fíha, že pasák prasiat z východu... to je dobré !keď tu píšeš, aspoň niečim rozumným prispej , nefilozofuj...
Jozef2 (188)|1.2.2008 21:57
Dovolim si trochu offtopic ku kvalite/nekvalite DivX a k jeho pouzitiu. Moj kamarat prevadza vsetky DVD, ktore si pozicia na DivXy, cca 4 filmy na jedno DVD. Robi to len z toho dovodu, ze nechce mat doma stovky DVD medii. Hoci si je vedomi nizsej kvality dava radsej prednost skladnosti pred kvalitou.
Ja osobne som este ziadne DVD neprevadal do DivXu. Napr. DVD filmy na dvojvrstvych plackach som prevadzal pomocou DVDShrinku (prevod na klasicke voby) na 4,7 GB velkost a napaloval ako klasicke DVD na jednovrstvove medium. Ale teraz ma napadlo, ze pri prevode na DivX o velkosti 4,7 GB by som mal dostat vacsiu kvalitu v porovnani s prevodom DVDShrinkom. Takze si myslim, ze prevod na 4,7 GB DivX ma zmysel.
jarino1978 (8045)|1.2.2008 23:18
[QUOTE=Jozef2;164124]Dovolim si trochu offtopic ku kvalite/nekvalite DivX a k jeho pouzitiu. Moj kamarat prevadza vsetky DVD, ktore si pozicia na DivXy, cca 4 filmy na jedno DVD. Robi to len z toho dovodu, ze nechce mat doma stovky DVD medii. Hoci si je vedomi nizsej kvality dava radsej prednost skladnosti pred kvalitou.
Ja osobne som este ziadne DVD neprevadal do DivXu. Napr. DVD filmy na dvojvrstvych plackach som prevadzal pomocou DVDShrinku (prevod na klasicke voby) na 4,7 GB velkost a napaloval ako klasicke DVD na jednovrstvove medium. Ale teraz ma napadlo, ze pri prevode na DivX o velkosti 4,7 GB by som mal dostat vacsiu kvalitu v porovnani s prevodom DVDShrinkom. Takze si myslim, ze prevod na 4,7 GB DivX ma zmysel.[/QUOTE]

Jozef2 : a to ti preboha kto povedal ???????Shrink nerobí full encoding, to by si nečakal 20 min. ale 3 hodiny... A robí len Mpeg2 do Mpeg2, kde je komprimácia najmenej viditeľná, ale preboha nie Mpeg2 do DIVX !!!Je už neskoro večer, radšej sa choď vyspať...
A z logických dôvodov, načo by si dával VD do DIVX, keď prídeš o všetky výhody DVD formátu ???
vomic (671)|1.2.2008 23:29
[QUOTE=jarino1978;164097][/QUOTE]

2Jarino1978: No největší srážka, je srážka s blbcem a já nemám ani čas ani chuť s někým kdo má tuto úroveň diskutování vést nějaké další naprosto zbytečné debaty. Takže tě budu prostě již jen ignorovat a to né proto že bych nedokázal obhájit svůj názor ... jen mi ty osobně prostě už ani za těch pár vět nestojíš.


2all: pokud by někdo někdy sháněl třebas nějaký titulky k HD verzi filmů tak krom http://www.titulky.com je zde docela slušná stránka s pár stovkama titulků vyloženě k 720p/1080p ripům http://www.hd.ic.cz/viewpage.php?page_id=22
jarino1978 (8045)|2.2.2008 00:38
[QUOTE=vomic;164138]2Jarino1978: No největší srážka, je srážka s blbcem a já nemám ani čas ani chuť s někým kdo má tuto úroveň diskutování vést nějaké další naprosto zbytečné debaty. Takže tě budu prostě již jen ignorovat a to né proto že bych nedokázal obhájit svůj názor ... jen mi ty osobně prostě už ani za těch pár vět nestojíš.


2all: pokud by někdo někdy sháněl třebas nějaký titulky k HD verzi filmů tak krom http://www.titulky.com je zde docela slušná stránka s pár stovkama titulků vyloženě k 720p/1080p ripům http://www.hd.ic.cz/viewpage.php?page_id=22[/QUOTE]

máš pravdu, len toľko, že ty si musel naraziť už dávno...
Vomic, ešte raz a naposledy :
- na všetkých weboch, kde sú CZ a SK titulky, sa NENACHÁDZAJÚ TITULKY originálne ( origoš ich nájdeš len toľko, kde je CZ podpora u blu-ray ).
- nájdeš na webe len titulky, ktoré su prenesené z DVD PAL , alebo ich niekto manuálne vytvoril
- na blu-ray sú titulky v inom rozlíšení ako na DVD PAL
- logicky titulky z blu-ray sú neporovnateľne lepšie na HD READY alebo FULL HD TV
- kľudne ti aj ja spravím koľko chceš titulkov k akémukoľvek filmu a kľudne aj z nezmyslami
- pozri sa, ako vyzerajú titulky k filmu Black Hawk Down v amatérskom prevedení na týchto weboch...
- chceš ešte ďaľší dúkaz namiesto sľubov ??? Tak pozeraj prílohy, sú špeciálne určené pre teba !!!

PS : Najskôr si tu začal, že PS3 nič nevie prehrať, potom si prišiel na to, že je lepšia, ako ten tvoj bazmeg, začal si si trieskať hlavu a hľadal si nejkú záchranu, aby si sa vytiahol z tých debilín, skúsil si MKV, no nič, skúsil si DIVX , no nič, skúsil si titulky, no nič.
Si len obyčajný klamár !!!
POZERAJ FOTO !!! To sú tie tvoje najlepšie titulky k najlepším HD ripom
titulky 2.JPG titulok1.JPG
jarino1978 (8045)|2.2.2008 00:39
ešte som zabudol, tie titulky sú z tých najlepších stránok, takže all the people , downloading
pravidelnycitatel (213)|2.2.2008 15:26
Take si chci porizovat PS3 hlavne na filmy v hd. Protoze mam spoustu filmu v mkv tak to poresim linuxem samozrejme take filmy na dnes uz vyhranem formatu blu-ray. U PS3 je dobre,ze ma uvnitr klasicky 2.5" SATA disk, takze muzete kdykoliv menit. Samozrejme, je mozne pripojit disk i pres USB,ale to uz se mi zda ne moc "user friendly"
pravidelnycitatel (213)|2.2.2008 16:59
Mam otazku.Na mnoho diskuzi se probira moznost prehrati mkv na ps3. Vetsinou pres naistalovany linux.. Ale sloby jestlize je audiovideo soubor ulozeny v kontejneru mkv ho bezzestratove prevezt na jiny kontejner,ktery ps3 prehraje? Myslite, ze je to mozne nebo je to jenom moje lamarinka ? ;)
jarino1978 (8045)|2.2.2008 18:39
[QUOTE=pravidelnycitatel;164186]Mam otazku.Na mnoho diskuzi se probira moznost prehrati mkv na ps3. Vetsinou pres naistalovany linux.. Ale sloby jestlize je audiovideo soubor ulozeny v kontejneru mkv ho bezzestratove prevezt na jiny kontejner,ktery ps3 prehraje? Myslite, ze je to mozne nebo je to jenom moje lamarinka ? ;)[/QUOTE]

ide to napr. cez SW mkv2vob, kde dostaneš z MKV súbor VOB, ktorý ti potom PS3 prehrá. Samozrejme s podporou AC3, môže byť aj 8 Gb, len to musíš napáliť na DVD ako UDF. Tento prevod je beztrátový, len napr. DTS audio stopu ti prevedie na DD 5.1 s dátovým tokom 640 kb/s.
pravidelnycitatel (213)|2.2.2008 18:57
diky za odpoved a protoze myslim ,ze ps3 ma jenom stereo tak je to v poho...
jandre (34)|4.2.2008 07:50
Tak zdravím po víkendu a mám pár zpráv ohledně DivX na PS3.

Klasický DivX není problémem, podle kvality ripu bych subjektivně řekl že ty lepší jsou i docela koukatelné na 37" plasmě, ale jinak je komprese docela znát hlavně ve větších plochách.
Jinak zmiňovaný problém HD DivXů s velikostí nad 2GB je pravdou. Testoval jsem rip Sunshine který má 2,15 GB. Přehrávání zastaví asi 10 minut před koncem a nikdo s ním dál nehne....
Měl jsem problém s načtením UDF DVD-RW, ale to spíš asi bude problém jak jsem ho vypálil. Jinak otestoval jsem i připojení externího disku MyBook 250GB a PS3 s ním pracovala naprosto bez problémů, jen jsem se ze začátku trošku zdržel tím, neže jsem se dostal k adresářům na disku, ale stačí trojůhelník a vybrat možnost Display All a je to ok.
No a poslední věc, v sobotu dorazil WiFi AccessPoint a router, takže od soboty běhá PS3 na domácí WiFi síti a naprosto bez problémů. Nastavení čehokoliv na PS3 se zatím zdá být jednoduché, intuitivní a rychlé takže maximální spokojenost.
jandre (34)|4.2.2008 07:50
[QUOTE=pravidelnycitatel;164195]diky za odpoved a protoze myslim ,ze ps3 ma jenom stereo tak je to v poho...[/QUOTE]

PS3 umí DTS i DD.... :)
Man5on (661)|4.2.2008 07:53
[QUOTE=pravidelnycitatel;164195]diky za odpoved a protoze myslim ,ze ps3 ma jenom stereo tak je to v poho...[/QUOTE]

PS3 zvládá DTS i DD, pochopitelně přes AV receiver.

Jandre byl rychlejší :-)
jarino1978 (8045)|4.2.2008 16:22
[QUOTE=jandre;164336]Tak zdravím po víkendu a mám pár zpráv ohledně DivX na PS3.

Klasický DivX není problémem, podle kvality ripu bych subjektivně řekl že ty lepší jsou i docela koukatelné na 37" plasmě, ale jinak je komprese docela znát hlavně ve větších plochách.
Jinak zmiňovaný problém HD DivXů s velikostí nad 2GB je pravdou. Testoval jsem rip Sunshine který má 2,15 GB. Přehrávání zastaví asi 10 minut před koncem a nikdo s ním dál nehne....
Měl jsem problém s načtením UDF DVD-RW, ale to spíš asi bude problém jak jsem ho vypálil. Jinak otestoval jsem i připojení externího disku MyBook 250GB a PS3 s ním pracovala naprosto bez problémů, jen jsem se ze začátku trošku zdržel tím, neže jsem se dostal k adresářům na disku, ale stačí trojůhelník a vybrat možnost Display All a je to ok.
No a poslední věc, v sobotu dorazil WiFi AccessPoint a router, takže od soboty běhá PS3 na domácí WiFi síti a naprosto bez problémů. Nastavení čehokoliv na PS3 se zatím zdá být jednoduché, intuitivní a rychlé takže maximální spokojenost.[/QUOTE]

No to musíme najskôr vysvetliť vomicovi, aby konečne pochopil, že PS3 nie je len na hranie a že ľavou zadnou obehne aj ten jeho pukanec.
S tým DIVX je to pravda, je to pozerateľné , ak bol podklad HD zdroj, nevidím v tejto dobe žiadnu logiku, ak si niekto sťahuje DIVX z DVD PAL a tvrdí, že je to lepšie ako DVD...
A to som vlastne asni nespomenul HW PS3 vs. POPCORN, kde sa kvalita HW PS3 s pukancom nedá ani porovnať...
vomic (671)|4.2.2008 17:17
[QUOTE=jarino1978;164403]No to musíme najskôr vysvetliť vomicovi, aby konečne pochopil, že PS3 nie je len na hranie a že ľavou zadnou obehne aj ten jeho pukanec.
A to som vlastne asni nespomenul HW PS3 vs. POPCORN, kde sa kvalita HW PS3 s pukancom nedá ani porovnať...[/QUOTE]


No nechtěl jsem už vůbec reagovat ale zde o ěco výše je odkaz na malý článek o tý multimediální podpoře PS3:
Pokud si dobře přečtu tento článek tak:

1. PS3 nepřehrála korektně 13 z 21 zkušebních samplů různých VIDEO formátů.
2. PS3 nezvládá u spousty formátů zvuk
3. PS3 neumí u žádných AVI souborů titulky - natož s českou diakritikou.
4. Klasické WMV není podporováno vůbec
5. u WMV-HD nefunguje vůbec žádný zvuk
6. z audia umí pouze MP3, WMA - OGG, flac atd... neumí vůbec

tak tohle pro mě rozhodně není superuber multimediální přehrávač jak je zde prezentován.

Je mi milej zlatej slovenskej odborníku uplně šum a fuk co si myslíš o mém pukanci, pro mě je důležité že ten můj pukanec za 4000Kč umí přehrát naprosto vše z toho co je uvedeno + .mkv, + isa DVD a další TRADIČNÍ I netradiční formáty a to vše s podpoporou titulků včetně české diakritiky a zcela bezproblémů.
Navíc od 3 dny starého firmwaru umí i orinální .mkv titulky přímo ze souboru, umí změnu velikosti, fontu, barvy titulků atd ...
Prostě sice možná pukanec ale plně multimediální a funkční.
A když už sme o té rychlosti hardwaru o které se zmiňuješ. Ten Pukanec má v sobě nejrychlejší chip který je v současné době používán pro přehrávání videí ... jedná se o speciální hardware přímo určený pro přehrávání videí - který pochopitelně pokud tomu alespon malinko rozumíš má zcela speciální zaměření. Porovnávat ho s universálním CPU pro hry a pod... vůbec nelze. Pokud bys o této problematice něco věděl pak víš že takovýto spešl harware strčí v oblasti videa do kapsy i 4jádrový Core Quadro Pentium ...

No ale abych ti nebral iluze ... užívej si svou PS3 i přes to vše co PS3 ted neumí má velkou šanci stát se doopravdy dobrým multimediálním přehrávačem ale pouze za předpokladu, že na ní vivinou nějaký opensource mediální software jako je např. XMBC u starých Xboxů ...


zdroj:



Mediální test
Nás bude Sony zajímat hlavně jako domácí mediální centrála. Nebudeme se ale zabývat možnostmi připojení k internetu a sdílení dat po síti, zaměříme se jen a pouze na podporu či nepodporu různých mediálních typů obsahu s novým firmware 2.1. Budeme přitom brát v potaz pouze operační systém od Sony a nikoliv možnost nainstalovat jiný, v tomto ohledu jistě mnohem kompatibilnější OS.

Zatím co sledujete jedno video, můžete listovat a hledat další k přehrání

K testu nám poslouží náš standardní set DivX a Xvid videí. Výsledky najdete tradičně v přehledu na konci článku a nutno poznamenat, že byly docela nečekané. Sony se sice chlubí tím, jak DivX zaimplementovali, ale výsledky jsou dost nepřesvědčivé. Z testovacích samplů si poradil PS3 pouze se dvěmi videi! Samozřejmě jsme vyzkoušeli i DivX mimo naši sadu, především DivX Ultra a také HD DivX. Ty běžely zcela vzorově a je jasné, že se Sony soustředilo především na podporu nových kodeků hlavně s ohledem na HD video. O to větší překvapení nám PS3 přichystal při testu kodeků XVid, které ve specifikaci nového firmware ani neuvádí, ačkoliv je jejich podpora konečně také implementována. Zvládl rozhodně více samplů, než u DivX konkurence. Bohužel Sony u žádných AVI videí vůbec nepočítá s podporou zobrazování dodatečných titulků jakéhokoliv formátu, což je pro AVI maniaky většinou problém. Nezbývá, než využít kontejner DivX Ultra a implementovat titulky tam.

Detailní informace o každém souboru
U ostatních video formátů nebyla kompatibilita o moc veselejší. Klasické WMV není vůbec podporováno, HD-WMV, jak v rozlišení 720p tak 1080p, již Sony přehrává svižně a bez odmlouvání, radost pohledět. Ale u žádného z testovaných HD-VMV se nám nepodařilo zprovoznit zvukovou stopu, i když nově nabytou podporu zvuku WMA jsme v menu zapnuli. Těžko říci, zda to bylo nestandardností našich vzorků, nebo nějakým problémem ve firmware (k tomu bych se přiklonil). Sony nepodporuje ani konkurenční kodeky Nero Digital, ale s tím jsme ani nepočítali. Velice efektní je možnost procházet adresářovou strukturu disku přes poloprůhledné menu za běhu jiného videa. Co nás ale zarazilo, byla nemožnost přiblížení Zoom nad jakýmkoliv videem.

Lupa je aktivní pouze u opravdu rychlého (co se týče načítání) prohlížení obrázků, ale její kroky jsou dost hrubé. Kromě tradičních JPEG se nám bez řečí nečetly také BMP a GIF snímky. Ze zvukových formátů si je třeba vystačit pouze s MP3 a WMA. Ogg, ani FLAC nepodporuje. Všechny soubory, jak videa, tak ostatní, lze libovolně z optického disku nahrávat na integrovaný pevný disk, a potom pohodlně přehrávat z něj. 40GB však není pro multimédia mnoho, nicméně nic nebrání připojení síťového nebo USB HDD.
HTPC to není, ale je to krása

Sony Playstation 3 s novým (doufejme ne posledním) firmware je zase o něco univerzálnější, i když jsme čekali o chlup více. Předem bych chtěl předejít námitkám čtenářů, že když si někdo pořídí Blu Ray přehrávač, jsou mu nějaké kvalitativně podřadné DivX, Xvid kodeky jedno. To samozřejmě může být částečně pravda, ale široká zpětná kompatibilita s již masově rozšířenými technologiemi dláždí cestu úspěchu a prosazení technologií nových. Zatím si přece jen tolik Blu Ray filmů nepřehrajete, i když situace se bude postupně dramaticky měnit. Navíc se stal z internetu silný distribuční kanál multimédií, ale jeho hrdlo je zatím příliš úzké pro průchod H.264 videa a nasazení efektivnějších kompresních kodeků je nezbytné.

Pokud by Sony začalo vyrábět verzi PS3 s větším diskem a televizním tunerem, mohlo by to znamenat umíráček pro klasická HTPC. Ale tomu by musel odpovídat i software, protože v současnosti po stránce formátové kompatibility k HTPC stále alternativa neexistuje. I tak je ale Playstation 3 čarovnou vstupenkou do HD budoucnosti.


Podpora MPEG 4
divx3_fast_motion_mp3_cbr_29fps_640x432 ano
divx3_low_motion_mp3_25fps_688x416 ne
divx3_low_motion_mp3_VBR_25fps_640x336 ne
divx651_gmc_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272 ne

divx651_hometheatreprofile_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272 ano
divx651_qpel_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272 ne
divx651_qpel_gmc_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272 ne

xvid_ac3_23976fps_640x272 ano
xvid_ac3_bvop_23976fps_640x272 ano
xvid_bvop_nvop_ac3_29fps_672x288 ano
xvid_bvop_nvop_mp3_VBR_23976fps_576x304 ano
xvid_bvop_nvop_mp3_VBR_23976fps_608x336 ano
xvid_gmc_ac3_23976fps_640x272 ne
xvid_gmc_ac3_bvop_23976fps_640x272 ne
xvid_gmc_PB_ac3_bvop_23976fps_640x272 ne
xvid_gmc_qpel_ac3_23976fps_640x272 ne

xvid_PB_ac3__bvop_23976fps_640x272 ano
xvid_qpel_ac3_23976ps_640x272 ne
xvid_qpel_ac3_bvop_23976fps_640x272 ne
xvid_qpel_gmc_PB_ac3_bvop_23976fps_640x272 ne
xvid_qpel_mp3_vbr_25fps_672x272 ne
xvid_qpel_PB_ac3_bvop_23976fps_640x272 ne





A BUDU SE PO X-TÉ OPAKOVAT ... NEMÁM NIC PROTI PS3 jako konzoli + DVD/blueray přehrávači pro toho kdo chce něco universálního na hry a nejde mu o video je to super volba. Pro lidi co hledají především video/audio přehrávač ale není zatím nic moc ale TO SE MŮŽE VELMI RYCHLE ZMĚNIT. Do té doby si myslím že pro tyto lidi nemá smysl jí kupovat....
RomanP (147)|4.2.2008 18:38
No třeba ta nemožnost přehrát si na PS3 a 50" plazmě XviD o rozlišení 640x272 ho uplně deklasuje :-)
Ještě že mi to rozlišení přehraje telefon...
ppepr (34)|4.2.2008 18:43
Tak já koupil ps3 výhradně, jako multimedální přehrávač. Hry mne nezajímaj. Kompletně jsem přezbrojoval, tak začla kamera Sony cx6 Avchd. Pak jsem začal studovat co koupit na přehrávání a na podkladě článku HD MAG jsem zvolil právě PS3. Říkal jsem si perfekt nahraju, karta pude do slotu k infonáhledu, po sestříhání uložím na HD, žádné pásky ani dvd. Internet v pohodě na telce no nemá to chybu. Koupil jsem pro čtečku karet tu dražšší a abych mohl brouzdat v poho na netu tak ještě klávesnici. No a když jsem byl v tom tak full bravia 100 táců na všechno nestačilo. Pak jse ale začal procitat. Ten net je díky absolutně nedostatečnému prohlížeči prakticky nepoužitelnej. Absence české podpory je takové, že na cs stránkách luštíte, co tím chtěla naše ps3 říct. Navíc nezobrazí žádnou stránku, která potřebuje něco navíc- stránky s live kamerou a pod. You tubee jede, ale to je asi tak všechno, animace každá druhá, PS jednoduše napíše, že tuto stránku neumí zobrazi. V pokoře jsem se vrátil k PC. Teď k tomu videu na HD. AVCHD PS3 přehraje perfekt pokud je na DVD, ale když ho uložím na disk, tak to korektně neumí cuká divně přpočítává, je to nekoukatelné. Myslel jsem, že to je pomalým diskem, tak jsem koupi Hitaschi 7200 otáček a ono nic. Až pak jsem našel na AVforu diskusi, kde jsem zjistil, že to tak jednoduše je - Sony o tom ví a některý pozdější update to snad bude řešit. Byla to diskuse ze září a do dnes nic. Tak snad převést do mpg2, to je ale konverze na úkor kvality,ale řekl jsem si zkusím. Ouha PS3 komunikuje pouze s FAT32 a 4GB jsou na HD Mpg2 zatraceně málo. Rovněž se rozlučte s možností uložt DVD na disk, Nemyslím s ochranou, myslím ty mnou kdysi vytvořené bez autorské ochrany mnou natočené amatérské filmy. DVD či BD PS3 neotevře k uložení na HD žádné bez ohledu na ochranu. Holt papežtější, než papež. Tolik několik mých negativních postřehů. Myslím, že PS3 co se týká HW je perfekt (i když drobné chybičky se taky najdou - i když má WIFI a BT originální bezdrátová klávesnice přímo pro PS3 musí mít do USB zastrčenej čudl). Co se týče SW je to otřes. Nějaké updaty na DIWIX mě nezajímaj. Já chtěl pouze funkční komplet a proto jsem jej za nemalé peníze zakoupil u renomované firmy. Zakoupil jsem ty její nej výrobky. Ale díky shora uvedeným závadám jsem safra zklamanej. Takže my vlastníci PS3 buďme taky soudní.
RomanP (147)|4.2.2008 19:06
No a ta poslední věta byla hodně rozumná. Buďme opravdu soudní.
Neomlouvám, že ti nechodí AVCHD z HDD, ale zase kopie DVD a Blu-Ray jedním kliknutím :-)
Podle toho co píšeš, sis domněle koupil to nejlepší, ale minul jsi svou cílovou skupinu.
Pokud chceš kopie Blu-Ray a DVD filmů a hodně dobrej webovej prohlížeč, skoro se nabízí zeptat se, žes nedal přednost nějakýmu PC?
vomic (671)|4.2.2008 19:19
[QUOTE=RomanP;164422]No třeba ta nemožnost přehrát si na PS3 a 50" plazmě XviD o rozlišení 640x272 ho uplně deklasuje :-)
Ještě že mi to rozlišení přehraje telefon...[/QUOTE]


Chytáš se nesmyslně za slovíčka. Nikdo nezpochybňuje, že PS3 je jistě skvělá herní konzole i skvělý Blueray přehrávač za ty peníze.
Nicméně jako zde některými prezentovaný multimediální všeuměl to rozhodně není.

Pokud budeš PS3 používat pouze na originální hry / filmy na DVD a Blueray a nechceš nic jinýho tak ti jistě plně bude vyvovat ... avšak pokud jí chceš nahradit multimediální přehrávač na nejčastější a klidně se nestidím říci pirátské videoformáty nebo i audio formáty je zatím evidentně zcela nepoužitelná ... toť vše.

2PPetr díky že konečně někdo z majitelů napíše to jak se věci ohledně PS3 a videa vlastně mají bez růžových brýlí a přehnaných emocí že jim někdo tu dokonalost trochu kritizuje i když pouze po stránce videa.

Co se týká toho FAT32 ... když PS3 umí Linux ... nezkoušel jsi dát tam linux a naformátovat část partition disku v něm linuxovým formátem, který pokud se nepletu není omezen 4GB - i na linuxu jsou jistě nějaký media programy například Mediaportal ... sice by to bylo asi nic moc na ovládání ale třeba by to tam šlo vše rozchodit. Na to aby to používala manželka a děti to jistě nebude ale mohlo by to fungovat.
RomanP (147)|4.2.2008 19:32
Já ho do krve nehájím, jen tak jsem ho koupil na přehrávání Blu-Ray, DVD, SACD, Fotek rovnou z karty, nebo CD atd. Blbnul jsem s ním první tejden a teď už jsem ho asi 3 neděle nezapnul. Není mi třináct :-).
Jen mi přijde, že výčet videí na dnešní dobu zbytečně bazíruje na vyčpělých rozlišeních a osobně bych řekl i formátech, ale to nikomu necpu. Jak jsi sám nazval pirátský formáty jako .MKV nějak nemám za potřebí a tak nechápu co bych měl na PS3 postrádat. Pokud někomu vadí internetový prohlížeč, já namítám, že mě na PS3 chybí funkce jemného mlýnku na kávu Arabica.

A právě proto, že PS3 na mé All in One použití vystačí a nepřeceňuju ho, tvrdím, že na některý věci jako je kopie DVD a stahování .MKV je PC
ppepr (34)|4.2.2008 19:37
RomanP - kopie Blu-Ray a DVD filmů a hodně dobrej webovej prohlížeč samořejmě ne, to jsme si nerozuměli.
V žádném případě nechci žádné prolamování ochrany či kopie DVD. Jak jsem psal - jiný dříve mnou vytvořené DVD s mnou pořízeným záznamem z kamery, by jakoýto avizovaný multimediální přehrávač umět mohla, ten HD je tam pak fakt akorát na hry. Prohlížeč pouze standart, stačí mi když bezproblémově otevře víc, jak 75 % stránek a to neumí. Ani toto fórum se nedá číst na PS3.
jarino1978 (8045)|4.2.2008 20:33
ppepr : z tým webom to nie je až také strašné, no v podstate máš pravdu. Ak chceš prehrať AVCHD na PS3 ( sám to používam ), tak máš na výber :
-vypáliť do na BD
- vypáliť do na DVD ( UDF 2.5 )
- vypáliť len m2ts stream ako DVD ROM - UDF a ten si môžeš skopírovať na HDD
- stream ti prehrá aj 50 Gb
skypi (176)|4.2.2008 20:36
Dá se předpokládat,že se toho hodně změní - pokud bude chtít sony konkurovat,protože směr vývoje je jasný-multimedializace. Přehrávání blue-ray - i když ve výborné kvalitě - to nezachrání...

Hardwarový potencionál PS3 "dostatečný" na dosti dlouho dopředu, teď jen ten software...

Navíc,kdy by nechtěl takového krasavce:
http://www.t3.com/news/sony-playstation3-slim-and-lite?=35165
jarino1978 (8045)|4.2.2008 21:10
vomic : máš pravdu, máš pravdu, radšej si nemal už reagovať.....
- tvoj pukanec používa chipset :Sigma Designs SMP8635
- tvoj pukanec používa HDMI 1.1 , čiže z tvojho pukanca si neužiješ DTS-HD , DD True HD, neužiješ si v živote blu-ray v plnej kvalite, dokonca nepodoruje HTCP...
- ak sa chceš odbavovať, že PS3 neprehrala DIVX 3..., čo je vlastne najväčší DIVX bazmeg, môžeš ...
- kedy konečne pochopíš, že PS3 je next gen hracia konzola + multimediálna konzola, čiže určená do budúcnosti, kde pre ti tvoje SD DIVX nie je miesto
- ja ťa môžem potom buzerovať, prečo ten tvoj pukanec naprehráva magnetofónové kazety , prečo neprehráva VHS a iné somariny...
- PS3 ak chceš ako multimediálny prehrávač sa orientuje výsostne na HD zdroje
- WMV-HD - tu je naozaj pravda, zvuk nepodporuje, oprava bude v ďaľšom FW
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Počuvaj, Ty sa tu začínaš tými tvojimi klamstvami pekne už zamotávať :
- tvrdil si pre 5 dňami, že ten tvoj pukanec prehráva v MKV CZ titulky a teraz tu napíšeš, že už 3 dni to beží po zmene FW ??????????????????????????????????????
- preboha, veď sa už viac nehovaď, tento chip že je najnovší a najlepší ??? Sigma Designs SMP8635 ehmmm...
- prečo ten pukanec podporuje H.264 len do main 4.1, pardon, už podporuje aj 5.1, ale ako si to mohol na tom pukancovi prehrať MKV, keď väčšina je 5.1, neviem neciem, ako mi to vysvetlíš ?????????????
- pozri si : http://www.enosnusnu.de/index.php?/archives/110-Popcorn-Hour-NMT.html - ten test dopado "bohovsky" pre ten tvoj pukanec, alééé, však je to to najlepšie a s najlepším chipsetom, že ?????????????????????????????????
- pozri si : http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14599 : jééééééééééééj, to je zmien v update FW, tu nájdeš aj H.264 5.1 a tie opravy debilných chýb, asi 40 !!!!

A nakoniec tu máš otázku od jedného naivného užívateľa popcornu :
Hi,
Saw in the paper today that u can buy an ide bluray reader for 1600SEK / €170. And the prices will be coming down even more soon i hope

How is the compatability on the popcorn if i were to connect an ide:Blueray / DVD through an ide to usb converter with external power?

Or would i have to connect the IDE:Bluray/DVD to the excisting IDE and plug in my harddisk trough the USB?

Anyone tried? Future features?
***********************************************************************
A tu máš odpoveď na ten tvoj najlepší multimediálny prehrávač : PUKANEC :

PCH does not support AACS, menus, bluray structure, nothing.
Unless you use the drive for backup, it's totally useless.

A ešte si pozri jeden užívateľský test na pukanca : http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=644251&page=2
dobrééééééééééééééééééééééééééééééééééé

myslím si, že ten tvoj PUKANEC je na zaplakanie ... ale ak chceš, PS3 je bežne kúpiť...

A aby som nezabudol, pozrite si obrázky čriev tohoto HIGH-ENDU v prílohe...
flickr-1.png IMG_0194.jpg popboard1.jpg popboard2.jpg
skypi (176)|4.2.2008 21:29
sorry - off topic,ale...

to jarino - poslyš nechceš se mírnit v té "výrazové expresivitě" , na hulváty nemám večer náladu, mám jich dost přes den...
jarino1978 (8045)|4.2.2008 22:02
skypi : sorry za moje výrazy, ale ináč to nejde...ja mám plné zuby, keď na fóra chodia "odborníci" a potom to dopadne takto...

vomic : ten tvoj pukanec prehráva aj DVD VIDEO ??? lebo ak tvrdíš, že PS3 nie je pre CZ užívateľa,ten tvoj pukanec je teda pre koho ???

pozri sa na screeny PS3 :
01.jpg 02.jpg 41903-500-375.jpg 41939-500-375.jpg 11.jpg 14.jpg 41955-500-375.jpg 41990-500-375.jpg
jarino1978 (8045)|4.2.2008 22:04
vomic : no dobre, už sa budem mierniť, priznávaš, že PS3 nájde uplatnenie u CZ/Sk užívateľa viac, ako POPCORN HOUR ?
vomic (671)|4.2.2008 22:11
[QUOTE=jarino1978;164439]vomic : máš pravdu, máš pravdu, radšej si nemal už reagovať.....
- tvoj pukanec používa HDMI 1.1 , čiže z tvojho pukanca si neužiješ DTS-HD , DD True HD
[/QUOTE]
Opět prokazuješ naprostou neznalost. Mě vůbec nezajímá, že nedostanu DTS-HD, DD True HD zvuk z HDMI kabelu - to přeci není potřeba - DTS-HD i DD True HD jde z digitálního coaxu do recieveru který DTS-HD i DD True HD umí.


[QUOTE]
- PS3 ak chceš ako multimediálny prehrávač sa orientuje výsostne na HD zdroje
[/QUOTE]

jaké HD zdroje prosímtě ? jediné HD co umí přehrát je Blueray ... napiš že se orientuje na Blueray pouze !

[QUOTE]
- WMV-HD - tu je naozaj pravda, zvuk nepodporuje, oprava bude v ďaľšom FW
[/QUOTE]
když tak tvrdě umíš kritizovat opravy v novém firmwaru u toho "pukavce" a směješ se tomu že opravuje chyby novými firmwary - proč ti to tedy nevadí u té tvé vysněné next gen konzole ???

[QUOTE]
Počuvaj, Ty sa tu začínaš tými tvojimi klamstvami pekne už zamotávať :
- tvrdil si pre 5 dňami, že ten tvoj pukanec prehráva v MKV CZ titulky a teraz tu napíšeš, že už 3 dni to beží po zmene FW ??????????????????????????????????????
[/QUOTE]
No titulky uměla u .mkv od začátku a to .srt, .sub ... od posledního firmwaru umí titulky přímo z kontejneru .mkv interní tedy třeba 15 jazyků a umí navíc velikost, barvu, umístění a časování.

[QUOTE]
- preboha, veď sa už viac nehovaď, tento chip že je najnovší a najlepší ??? Sigma Designs SMP8635 ehmmm...
[/QUOTE]
stím prostě nic nenaděláš ... tento chip je v současnosti nejnovější a nejvýkonnější chip používaný ve spotřební elektronice na přehrávání videa ... např. TVIX na tomto chipu vyjíždějí v této době s novým modelem 6500.
[QUOTE]
- prečo ten pukanec podporuje H.264 len do main 4.1, pardon, už podporuje aj 5.1, ale ako si to mohol na tom pukancovi prehrať MKV, keď väčšina je 5.1, neviem neciem, ako mi to vysvetlíš ?????????????
[/QUOTE]
Nevím prostě to přehrává, nevím kde jsi se dočetl že podporuje pouze 4.1 ... já mám zkušenost takovou že podporuje 5.1 od počátku ... nejsem takový odborník jako ty :)

[QUOTE]
- pozri si : http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14599 : jééééééééééééj, to je zmien v update FW, tu nájdeš aj H.264 5.1 a tie opravy debilných chýb, asi 40 !!!!
[/QUOTE]

nevypovídá to spíše o tom že má velmi dobrou podporu a že se na tom přístroji maká? Mě osobně tedy rozhodně spíše zaujme výrobek který umí v jednom měsíčním firwaru udělat 40 vylepšení než výrobek který pomalu ani firrmware nevydá.

[QUOTE]

A aby som nezabudol, pozrite si obrázky čriev tohoto HIGH-ENDU v prílohe...[/QUOTE]

pozri si někdy obrázky čriev podobných byt i značkových výrobků ... možná se budeš divit že toho tam o mnoho víc není a to včetně tvé next gen konzole ... když si odmyslíš HDD a mechaniku.




No toto je již doopravdy poslední post který s tebou vedu. Pro mě jsi normální nevychovaný východňár. Nemám doopravdy sebemenší chut se s člověkem který neumí komunikovat na alespoň základní úrovni slušnosti a bez urážek nadále bavit. No zřejmě je to u Vás normální takže stejně nepochopíš co ti zde píšu.

PS: jo a já narozdíl od tebe nikde nepíšu, že ten můj pukavec je to nejlepší co existuje ... jen prostě umí přehrát co potřebuji a co dnes od multimediální přehrávače očekávám že umět přehrát bude ... bye.
jarino1978 (8045)|4.2.2008 22:44
Nech mi tu všetci prepáčia :

VOMIC : nehnevaj sa, to čo tu písomne predvádzaš, tak na to mám už len jedno slovo : blbec...

- DTS HD , DTS Audio Master , DD + , Dolby TrueHD = tieto formáty ti NIKDY, slovom NIKDY nepôjdu ináč, len cez HDMI kábel, nikdy ti nepôjdu cez optiku alebo koaxiál. Cez optiku alebo koaxiál v prípade, že má pukanec interné dekodéry, ti pôjde max. downconvert na DTS alebo DD 5.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alebo posledná možnosť, ak má pukanec interné dekodéry, tak ak by mal 7.1 analógový OUT, tak cez toto by ti išiel dekódovaný zvuk do receiveru !!!!Na tieto formáty existujú len 2 možnosti : HDMI - HDMI receiver, alebo 7.1 analog OUT - 7.1 analog IN receiver !!!
- zasa si hviezdil, PS3 prehráva z HD : Mpeg2 + Mpeg4 + XVID + DIVX HD + H.264 + WMV-HD, stačí ??? Ako to, že pukanec neprehráva BLUE-RAY ??? To už ani nevieš čítať predchádzajúce topic ????
- oprava FW na PS3 : poznám 2 prípady, kedy sa opravovala vnútorná chyba FW PS3, netrafím sa presne, ale už bolo vydaných na PS3 asi 15-20 FW, ale zakaždým to bola zmena FW typu : pridaná podpora toho a toho, pridaná podpora toho a toho,posledný FW 2.1 = najdôležitejšia zmena, BD PROFILE, ale to ti je aj tak jedno, veď máš pukanec !!!!V posledných FW sa riešili :

- "No titulky uměla u .mkv od začátku a to .srt, .sub ... od posledního firmwaru umí titulky přímo z kontejneru .mkv interní tedy třeba 15 jazyků a umí navíc velikost, barvu, umístění a časování."
- takže si to nakoniec priznal, musel si titulky dodatočne upravovať = strata času
- mýliš sa, ten chipset je starý viac ako rok, pužitý je aj napr. v prehrávači Xoro...
- keby bol ten pukanec best off, tak nie je možné upravovať FW so 40 chybami!!! Vieš si predstaviť mobil, kde by si si musel 5x za mesiac meniť FW len preto, že to niekto sprasil. Vo fórach si jednoznačne prečítaš, že ten pukanec nie je technicko a ani SW dotiahnutý, je to taký garážnický výrobok...
- keď sa pozrieš na črevá z PS3, tak tam vydíš hneď po otvorení krytu dokonalé zakrytovanie, čo predchádza nežiadúcim elektromagnetickým vplyvom. Už ďalej je zbytočné niečo riešiť, stačí prvý pohľad po otvorení a zistíš, že za 170 USD sa muselo niekde poriadne šetriť !!! A potom he výsledok asi taký, ako na fórach píšu užívatelia, že v porovnaní napr. s KISS je to des a hrôza a nepomôže ti ani chipset,keď niekto videoobvody dodrbal, že ?
- opäť sa mýliš, ty si tu stále reagoval, že PS3 je pre CZ/SK užívateľa nanič, a že ten tvoj pukanec je best off.
- ak chceš, tak si prečítaj po mne, či som aspoň raz napísal o PS3, že je to to najlepši, ja opačne reagujem na tvoje bludy, že v porovaní PS3 vs. POPCORN vá lepšie opodstatnenie PUKANEC... To je všetko. To ale neznamená, že nedokážem s tebou viesť normálnu diskusiu.
LEn ma prekvapuje, že si dostal na plac dostatok argumentov a stále len to svoje. Ale už si aspoň upustil od toho, že PS3 je pre normálnych užívateľov a nie len pre puberiakov na hranie...
Ak som ťa niekde urauil, ako teraz na začiatku topicu, tak prepáč, ale ozaj som už nemal iný výraz...
jarino1978 (8045)|4.2.2008 22:46
vomic : ešte jedna veta, len tak medzi nami: že po stiahnutí MKV si to vedel najskôr spracovať v PC a potom si to prehrával v POPCORNE ?
mpe1 (51)|4.2.2008 22:47
[QUOTE=vomic;164448]Opět prokazuješ naprostou neznalost. Mě vůbec nezajímá, že nedostanu DTS-HD, DD True HD zvuk z HDMI kabelu - to přeci není potřeba - DTS-HD i DD True HD jde z digitálního coaxu do recieveru který DTS-HD i DD True HD umí.[/QUOTE]

Aniž bych se chtěl hádat. TrueHD & spol. přes S/PDIF neproleze.
vomic (671)|5.2.2008 08:29
[QUOTE=mpe1;164455]Aniž bych se chtěl hádat. TrueHD & spol. přes S/PDIF neproleze.[/QUOTE]

Tak to se omlouvám Jarinovi v tomto případě beru zpět mou větu o jeho neznalosti naopak v tomto jsem prokázal neznalost já.
Toto jsem nevěděl, díky za upozornění je to pro mě zcela nová informace. Předpokládal jsem, že jako všechny ostatní DTS a pod. zvuky to jde vyloženě přes digitální SPDIF a stejně jako třeba DTS-EX je to věcí recieweru zdali to dekoduje či nikoliv. Nicméně s tímto formátem zvuku jsem se osobně nesetkal.


2Jarino: pochop už proboha, že já zde nedělám závěry co je lepší a co horší a už vůbec ne co je nejlepší zařízení narozdíl od tebe. Prostě můj názor je takový, že PS3 není nejlepšší a ani ideální video-multimediální přehrávač a nepotřebuji abys mi urážkami dokazoval že je. Jsi šíleně zaslepenej nemá sebemenší smysl s tebou jakkoliv diskutovat i kdyby jsi si nakrásně odpustil slovní urážky ... bye
Man5on (661)|5.2.2008 08:32
[QUOTE=skypi;164437]Navíc,kdy by nechtěl takového krasavce:
http://www.t3.com/news/sony-playstation3-slim-and-lite?=35165[/QUOTE]

To je fotomontáž PS3 a Nintenda Wii, kam by se vecpal HDD?
filas1 (58)|5.2.2008 08:43
Obsah toho pukance je opravdu zoufalý :-) .Ty obrázky mě pobavily.
Man5on (661)|5.2.2008 08:58
Ještě pro kritiky:
Již výše zmíněný článek na digilidi uvádí, že se Sony zaměřilo především na podporu nový kodeků u DivX a Xvid. Myslím, že PS3 přehraje z "pirátských" formátů až až a pokud někdo čeká 100% podporu od Sony, tak je asi blázen. Koho by před pár lety v době PS2 napadla oficiální podpora od Sony na DivX, mp3 aj.? Mě teda ne!
A to každý FW možnosti stále rozšiřuje, takže se máme na co těšit. Ovšem kopírovat DVD (VOB) do PS3, no to asi očekávat nelze, ale pokud má někdo takové požadavky, tak ať si koupí PC a není co řešit!
mpe1 (51)|5.2.2008 09:57
[QUOTE=filas1;164480]Obsah toho pukance je opravdu zoufalý :-) .Ty obrázky mě pobavily.[/QUOTE]


Já nevím. Jsem natvrdlý já nebo je na tom fakt něco směšného? Přemýšlel jsem proč sem vlastně ty obrázky dáváte.

Takhle přece vypadají vnitřnosti drtivé většiny současné elektroniky. Jeden vysoce integrovaný speciální čip plus pár obvodů kolem. Co je na tom zoufalého?
jandre (34)|5.2.2008 10:02
Myslím si že už je na čase zastavit hádání se kolem PS3 vs. Popcorn, jeden má to druhý to.... vraťme se k témtatu tohoto topicu a to je PS3 a zkušenosti s ním....

A díky Vomicovi a Jarinovi za rozsáhlou diskuzi, sice invektiv mohlo být míň ale každý má dost informací udělat si svůj vlastní názor.

Howgh...
clee (6592)|5.2.2008 16:55
no hlavne ps3 je primarne herni konzole a popcorn je primarne prehravac, narozdil od ps3 popcorn ale neumi hry :D
jarino1978 (8045)|5.2.2008 18:07
VOMIC : ďakujem ti za odpoveď, takže si to zhrňme...

[QUOTE=vomic;163626]a co na ní v současné době doceňovat ? ... není to vůbec žádný univerzální přehrávač, ale vyloženě úzce zaměřený přehrávač Blueray na pár u nás vydaných originálních Blueray filmů s českým zvukem nebo CZ titulky a jako DVD přehrávač neumí nic jinýho než 5-10x levnější řadový DVD přehrávač.

- od tohoto momentu som začal reagovať. Tak si ešte raz prečítaj, čo si tu napísal...Ale nasťastie sme ti dokázali opak...

Až bude na PS3 udělán nějaký slušný mediasoft v Linuxu a bude možno přehrávat "cokoliv" z video a audio formátů včetně podpory titulků, nebo až bude u nás vycházet dostatek Blueray filmů s CZ podporou a budou jich plný půjčovny - pak bude PS3 hodně aktuální hračka ale v současné době není o nějaké universálnosti možno vůbec mluvit.

vše výše napsáno platí po stránce multimediální, herní stránka či možná multimediální budoucnost je něco zcela jiného[/QUOTE]

- no vidíš...Narozdiel od popcorna, PS3 má BD/DVD/CD mechaniku, popcorn ju vôbec nemá. trúfalosť napísať, že pre CZ/SK užívateľa je nula, je totálna šialenosť. garantujem ti, že drvivá väčšina ľzdí práve potrebuje DVD mechaniku, aby mohli kukať...

[QUOTE=vomic;163731]co je to to vše krom vinilu ? Tím myslíš CD/DVD/Blueray ?

Nebo to snad umí formáty DIVX, XVID, .mkv, .wmv, .flac, .ave, .waw, .dts, .mp3 - můžeš mi prosím uvést jaké z těchto fomrmátů videa a audia to umí z výše uvedených nosičů přehrát ???
A pokud se jedná o video u kterých to prosím tedy umí titulky když nepočítám titulky z origoš DVD/Blueray ?[/QUOTE]

- ako si prišiel postupom na to, vie toho až moc...

[QUOTE=vomic;163780]no ona ta PS3 pro českého uživatele doopravdy nevie skoro nič a jako multimediální přehrávač je zatím takřka k ničemu ... všechny ty DIVX/XVID, WMW co umí a pod jsou bez podpory titulků k ničemu. Nicméně vše z audio/video souborů co se výše píše krom Blueray umí celkem dost DVD přehrávačů za třetinovou cenu ale i s CZ titulkama takže somáriny to nejsou.

- tu platí presne to, čo som napísal pre tým...

Já osobně mám Popcorn Hour přehrávač a ten umí naprosto vše co výše uvádíš a ještě mnohem více (mimo her ale ty mě osobně naprosto nezajímají) - pochopitelně s českou podporou jak menu tak i titulků a to včetně Blueray pokud si k němu dokoupím externí USB Blueray mechaniku a i s tou vyjde kompletně na cenu cca 8000Kč.

- tu už vieme, že si sa prerátal...

jasně od počátku píšu, že hodnotím PS3 pouze jako multimediální přehrávač a né jako herní konzloly ... pokud jde někomu o hry je pro něj jistě jednou z nej voleb i když z mého pohledu je XBOX 360 na tom herně lépe.[/QUOTE]

- XBOX 360 vs PS3 je už kapitole iná...

[QUOTE=vomic;163840]no obávám se že žiješ v jiném světě (době) ... ale když už sme u těch normálních uživatelů so sledují jen VHS a DVD ... haha to si doopravdy myslíš, že tato skupina si koupí PS3 jako mlutimediýální přehrávač domu ... to je hodně úsměvný argument.

- áno vomic, ja som PS3 kupoval na 80 % kvôli BD , na 20 % kvôli games...Ako ti píšeme, zameranie PS3 je širšie, ako pukanca...

PS3 si koupí právě ti mladí lidé nebo mladší rodiny pro které browsování/torrent/divx/.mkv není rozhodně neznámý pojem a pokud sme u sprasených DIVX asi jsi nikdy neviděl hodně kvalitní DIVX DVDrip ... věř mi že kvalitu leckdy od origoš DVD jen tak nepoznáš.

- čo je to mladý človek, ja som ti typoval 16 rokov, že vraj máš 36 rokov, to stále spolu s rodinou čumíš na MKV s titulkami ?

Jinak tahle diskuze - smiř se stím že po stránce multimediální je PS3 přístroj který nic převratného zatím nenabízí ale to se může doopravdy změnit během jednoho dne pokud na ten Linux který PS3 umí vydají dobrý mediacenter software.

- PS3 prehrá BD, pukanec nikdy...

Co se týká Popcorna ... dokazovat ti, že ho mám a jsem sním max. spokojen jako s video přehrávačem a že zvládá všechny formáty které uvádí a to vše s podporou české diakritiky v titulkách ale i českého menu a to od prosincového firmwaru ti doopravdy nemám důvod - prostě to tak je a doopravdy mě nepřijde že je to nějaký "pukanec v plenkách".

Ale abych to shrnul, tahle diskuze se odvrací od tématu a stává se zní zbytečný flam ... takže tímto jsem s touto diskuzí skončil pokud se nevrátí k tématu ... z mého pohledu je zatím PS3 jako multimediální přehrávač pro českého uživatele nepoužitelná a budu se po X-té opakovat, že jako z pohledu herní konzole + přehrávač je to zcela o něčem jiném ale to je pohled jiného uživatele než sem já.[/QUOTE]

- tu nie je čo dodať... Asi som arab, ale čo sa týka multimédií, PS3 ešte nesklamala...

[QUOTE=vomic;163849]jasně žiju v jiném světě jen by mě zajímalo tedy proč je tedy dnes DVD přehrávač bez podpory DIVX takřka naprodejnej ... :)

- odpovedali ti druhý...



Naprostej souhlas ... osobně i DVD považuji za nekvalitu (zkus se i na nejlepší DVD podívat na 127cm plasmě a nebudeš spokojenej oproti např. 720p HD ripu). Dnešní doba je o Blueray/HD DVD, ale spíše o 720p / 1080p ripech filmů včetně DTS zvuku a proto moderní přehrávač by měl umět přehrát .mkv včetně titulků což bohužel umí jen pár jedinců mezi kterýma zatím PS3 není.

Nicméně ta podpora .mkv je pro našince který chce sledovat HD kvalitu nutnost protože Blueray filmů s CZ titulkama/dabingem je za celou dobu vydaných pouze cca 50 a to ze všech žánrů což je hrozně málo na to aby mělo smysl o vlastním Blueray přehrávači uvažovat a to nemluvím o tom že film stojí 850Kč a že filmy na Blueray v půjčovnách defakto nejsou.
Z tohohle pohledu je koupě PS3 v čechách/slovensku kvůli blueray přehrávači holý nesmysl. A opět se budu opakovat koukám na PS3 jen na jako multimediální přehrávač. Pro někoho kdo na ní chce hrát hry je pohled na její koupi zcela jiný.[/QUOTE]

- každý má na vec iný pohľad, ja však na rozdiel od teba viem posúdiť kvalitu/nekvalitu BD ROM vs. MKV na FULL HD Samsung 46 M86BD

[QUOTE=mpe1;164495]Já nevím. Jsem natvrdlý já nebo je na tom fakt něco směšného? Přemýšlel jsem proč sem vlastně ty obrázky dáváte.

Takhle přece vypadají vnitřnosti drtivé většiny současné elektroniky. Jeden vysoce integrovaný speciální čip plus pár obvodů kolem. Co je na tom zoufalého?[/QUOTE]
- takto vypadajú skoro všetky NO NAME výroby, etablované firmy tam dajú aspoň logicky krytovanie proti rušeniu. Keď si porovnáš črevá PS3 vs. POPCORN HOUR , musí to byť každému jasné...

A nakoniec : je pravda, že mám PS3, nie som jej zarytý fanúšik. Mám aj BD player Sony, DVD recorder Pioneer, takže viem porovnať. Z priamych porovnaní + výbava + kvalita ale v mojom home cinema kraľuje práve PS3, ale nie , ýe to chcem, ale preto, že obraz a zvuk je 100 % a to je pre mňa prvoradé. Verte, na 46" obrazovke je vidno skoro všetko... Napr. XBOX 360 má o poznanie horší obraz vo full hd, ako PS3 a blu-ray player...
mpe1 (51)|5.2.2008 19:25
[QUOTE=jarino1978;164583]
- takto vypadajú skoro všetky NO NAME výroby, etablované firmy tam dajú aspoň logicky krytovanie proti rušeniu. Keď si porovnáš črevá PS3 vs. POPCORN HOUR , musí to byť každému jasné...
[/QUOTE]

No nedělej z nouze ctnost. Bavíme se o digitální spotřební elektronice která bude stejně dobře chráněná "proti rušeniu" i bez jakéhokoliv krytu. To co se ti v tom PS3 tak líbí slouží k chlazení komponent a pokud něco takového POPCORN HOUR nepotřebuje tak je to jedině dobře.

PS3 je samozřejmě lepší, výkonnější, apod. Ale mě se třeba ten návrh a konstrukce POPCORN HOUR líbí. Je to jednoduchý a čistý design. Kdyby to šlo normálně sehnat a nebyly na to pomalu pořadníky, bylo k tomu normální SDK, aby se člověk mohl vrtat v tom linuxu co je uvnitř tak bych si to i koupil.
KOCOUR65 (653)|5.2.2008 19:48
ps3 at si kupuji pubertaci - vdyt byl pro ne vyroben - at zblbnou pri hrani
skypi (176)|5.2.2008 19:53
[QUOTE=mpe1;164605]No nedělej z nouze ctnost. Bavíme se o digitální spotřební elektronice která bude stejně dobře chráněná "proti rušeniu" i bez jakéhokoliv krytu. To co se ti v tom PS3 tak líbí slouží k chlazení komponent a pokud něco takového POPCORN HOUR nepotřebuje tak je to jedině dobře.

PS3 je samozřejmě lepší, výkonnější, apod. Ale mě se třeba ten návrh a konstrukce POPCORN HOUR líbí. Je to jednoduchý a čistý design. Kdyby to šlo normálně sehnat a nebyly na to pomalu pořadníky, bylo k tomu normální SDK, aby se člověk mohl vrtat v tom linuxu co je uvnitř tak bych si to i koupil.[/QUOTE]

Tak to se teda velice pleteš! Rušení je velkej problém a věř tomu, že sony moc dobře ví, proč tam stínící kryty dává. A bude hůř !
mpe1 (51)|5.2.2008 19:59
[QUOTE=skypi;164615]Tak to se teda velice pleteš! Rušení je velkej problém a věř tomu, že sony moc dobře ví, proč tam stínící kryty dává. A bude hůř ![/QUOTE]

No tak tady pověz proč ať se něčemu přiučím :-)