Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zachytavani pres s-video

Pitomec (10211)|10.11.2004 16:05
Samuraji, Samuraji... Nevěř všem kecům, který se povalujou v prospektech na netu - ten údajný S-Video výstup ta SONKA samozřejmě nemá a technická specifikace napsaná nějakým hňupem mně žíly netrhá... \/
Samuraj (36)|10.11.2004 19:35
mirekv: Za prvý sme se bavili o televizi, ne TV tuneru. A jestli vidíš nějaký principiální problém, proč TV nemůže mít S-video výstup, tak ho sem napiš!

Pitomec: Menší problém je v tom, že tu televizi mám doma a S-video výstup běžně využívám... :-)
mirekv (7169)|10.11.2004 20:08
Samuraj: TV přijímač je vlastně TV tuner doplněný o obvody umožňující sledovat signál z tohoto tuneru na obrazovce - signálové, rozkladové, zvukové...
Po detekci jde z tuneru vždy KOMPOSITNÍ video a pro potřeby dalších obvodů se teprve dělí na složky Y a C. Je blbost tahat z TV tyto složky, když už prošly různými filtry. S-video z TV je blbost.
Jo, TV může mít kvalitnější s-video vstup, protože složkami Y a C obejdeš právě tyto filtry.
mercenary (105)|10.11.2004 20:36
mirekv: vím, že to ode mne nic neznamená, ale pochvala za odpověď. Je to odpověď, která mi vysvětlí něco, co jen tuším.
I když si umím představit, jsk může někdo tímto výstupem TV vybavit z marketingových důvodů: "naše obvody pro oddělení Y a C jsou revoluční a proto stojí ona TV revoluční sumu" :-E
Samuraj (36)|11.11.2004 11:23
mirekv: No, to sme se ovšem nedozvěděli nic novýho. Hlavně si vůbec nenapsal, proč by to principiálně nešlo, jak si říkal. Složky Y a C se ze signálu samozřejmě oddělují, a to i u úplně nejprimitivnější barevné televize. Jak asi víš tak lepší televize na to mají hřebenový filtr (stejně jako ta zmiňovaná Sony). Takže signál z tuneru se digitalizuje a prožene jak píšeš těmito filtry, kromě toho comb filtru má ta Sony třeba Digital Noise Reduction (nastavitelný v menu). No a po těch úpravách, nejen že signál jde do rozkladových obvodů, ale je taky vyveden na konektor na zadní stěnu. Není na tom žádná věda.

A že je blbost tahat z TV signál, po tom co prošel různými filtry? Když ten signál bude kvalitnější než přímo z tuneru, tak proč ne? Před časem, když sem chtěl kopírovat nějaký chráněný videokazety z půjčovny, sem signál vedl z jednoho videa do TV a od tam do druhýho videa. Fungovalo to výborně. To ovšem samozřejmě přes kompozit. To jen tak abys věděl, k čemu může být dobrý výstup z TV až po zpracování signálu. Ovšem sem přesvědčenej, že to tak maj všechny kvalitní TV.

No a ten S-video výstup používám jako zdroj signálu do PC.

mercenary: Takže jestli je kvalitnější signál z TV pouhý marketingový důvod, tak k tomu už fakt nemám co říct...
mirekv (7169)|11.11.2004 12:03
Samuraj: Ty ses nedozvěděl nic nové, ostatní možná ano. To mi chceš říct, že signál projitý hřebenovým a jinými filtry je lepší, než čistý výstup z detektoru? Snad ten DNR. Ovšem to je zase něco jiného. A videa sem nepleť, bavíme se o TV signálu, aspoň pokud vím.
Anonymous (825)|11.11.2004 12:49
Samuraj: Udělám Ti z TV výstup i RGB, taky můžeš namítnout něco o rozkladu, princip je ale ten že z Compositu ať uděláš cokoli bude to kvalitou horší. Proto nebývá zvyklostí z TV vytvářet něco jiné.

Jesli to někdo vidí z toho S-video lepší je to problém úrovní.
Pitomec (10211)|12.11.2004 03:22
Samuraj: Ty seš chlapče rád, že máš doma aspoň Selenu a vyčtený bláboly o nějakých zázračných filtrech a S-Video výstupech z TV si laskavě nechej mezi svoje kamarády někam do hospody, kde ti to možná žerou. Tady (jak už snad sám zjišťuješ) s tím nikoho neoblbneš.
Samuraj (36)|16.11.2004 22:29
mirekv, Bullback: Chtěl sem hlavně říct, že existují TV s s-video out. Záleží na vás, jestli jste schopni uvěřit něčemu, co jste ještě neviděli, nebo jestli zaujmete postoj jako Pitomec 'jen já mám pravdu, co jsem neviděl neexistuje'. Jestli je signál z s-video out lepší než z kompozitu je na jinou debatu. O tom se podle mě nemá cenu dohadovat, protože hodně záleží na konkrétních přístrojích. A taky je dost subjektivní to posuzovat. Každopádně já mám v TV kartě lepší signál přes s-video než z kompozitu, což je asi hodně daný 'kvalitou' vstupů na TV kartě. Signál se musí na Y a C rozdělit tak jako tak, a je rozdíl (i když ne moc velkej), jestli to udělá kvalitní digitální hřebenovej filtr, nebo jednoduchý notch filter v TV kartě - mám kartu s chipem BT878 který používá notch filtr, karty s modernějšími chipy SAA7134 a CX23881 používají už comb filtr. Tímhle ale rozhodně nechci říct, že všechny karty s comb filtrem jsou lepší než bez něho. Samozřejmě mnohem víc záleží na kvalitě tuneru. A i typů comb filtru je spousta v různé kvalitě.

Pitomec: Nesuď ostatní podle sebe, Pitomče. Ne každej je takovej chudák, aby si chodil na zdejší fórum honit ego tím, že ví, že PAL má 625 řádek. Když sem ti řek, že existuje TV s S-video out, tvrdils že to není možný, a chtěl si vědět přesnej typ. Když sem napsal typ, řek si že je to pouze mylná informace z marketingový brožury. Když řeknu že TV mám doma, takže vím přesně co za vstupy a výstupy má, tvrdíš že lžu. Takže teď bych logicky mohl poslat fotky, možná by bylo zajímavý co bys vymyslel na tohle. Nepochybuju že by si tady zase něco vyblil. :-k Ale co, to se už nedozvím, protože tohle ukončuju. Už to není diskuze, pouze ubohý osobní napadání.

Ale pokud se najde někdo jiný, kdo je na pochybách, TV můžu nafotit a poslat fotky, včetně toho diskutovanýho S-video out konektoru. Stačí když sem na sebe dáte mail.
Pitomec (10211)|17.11.2004 14:30
Nafotit sem můžeš co chceš, ale prostě TV s S-Video výstupem není. Já chápu, že máš doma prospekty od té SONKY a čumíš na starýho ruskýho dřeváka, ale kvůli tomu se tady neztrapňuj - zatím těm tvejm kecům tady nevěří vůbec nikdo 9-)