Zachytavani pres s-video
Kdyz dam prehravani TV pres s-video tak ten obraz je sice peknej ale je cernobilej nevite nekdo proc ?? je to televizi nebo necim jinym
Podpora S-Videa musí být oboustraná a jsou potřeba dva živý vodiče, tak tady bude asi chyba, že ... :-)
[quote=Bullback]Podpora S-Videa musí být oboustraná a jsou potřeba dva živý vodiče, tak tady bude asi chyba, že ... :-)[/quote]
Takze jakej kabel tam mam este pripojit kdyz uz tam mam pripojenej takovej ten kulatej co se da pouzit i pres grafarnu do TV
Takze jakej kabel tam mam este pripojit kdyz uz tam mam pripojenej takovej ten kulatej co se da pouzit i pres grafarnu do TV
Waxik: Tou "bednou" jsi měl na mysli svou hlavu? Já osobně mám S-video výstup pouze na S-VHS VCR. :-(( a vše In Farbe!
Ja na redukci na bedne mam jasne napsany s-video tak cist este umim ono mi to funguje ale nevim proc je obraz cernobilej
Jo, není halt S->video jako S<-video... To se z těch polovičních Html tagů představujících šipky zase jednou PhP zblázní...
jo ale ja tam mam s-video a muze menit -> a <- ,mam tam cuplik a ti menim jestli dou data do televize do kompu nebo z tevize do kompu
Waxik: já bych ti docela rád pomohl, ale tvé vstupy jsou tak zmatené, že pořádně ani nevím co chceš. Chceš nahrávat z TV do PC, nebo sledovat film co máš v PC na TV? Kde máš ten přepínač IN - OUT? Na scartu? Co máš na druhém konci šňůry?
[quote=Waxik]Vjak ja na bedne mam s-video vystup ale obraz je cernobilej[/quote]
Na celým světě snad neexistuje TV přijímač, který má S-Video výstup (vstup ano, těch je celá řada, ale výstup není u žádného) - takže buď jseš pionýrem, který má zcela unikátní model TV přijímače, anebo (to spíš) sis to celý nějak popletl. Mimochodem - co se takhle občas podívat do návodu na obsluhu...? :-)
Na celým světě snad neexistuje TV přijímač, který má S-Video výstup (vstup ano, těch je celá řada, ale výstup není u žádného) - takže buď jseš pionýrem, který má zcela unikátní model TV přijímače, anebo (to spíš) sis to celý nějak popletl. Mimochodem - co se takhle občas podívat do návodu na obsluhu...? :-)
[quote=mirekv]Waxik: já bych ti docela rád pomohl, ale tvé vstupy jsou tak zmatené, že pořádně ani nevím co chceš. Chceš nahrávat z TV do PC, nebo sledovat film co máš v PC na TV? Kde máš ten přepínač IN - OUT? Na scartu? Co máš na druhém konci šňůry?[/quote]
Nahravat z Tv do PC,ten přepínač mám na scartu
Nahravat z Tv do PC,ten přepínač mám na scartu
[quote=Waxik]Ted presne nechapu kde to mam nastavit nekde v grabovacim programu nebo jak ?[/quote]
Tak to už záleží na kartě a softu.
Tak to už záleží na kartě a softu.
Ja si nemuzu pomoct ale kdyz dam zdroj composite vydeo tak to fakt nic nedela je proste jen cerna obrazovka ale kdyz to dam pres s-video tak se mi zobrazi to co mam na bedne jenze cernobile a ta bedna je barevna
[quote=Waxik]Ja si nemuzu pomoct ale kdyz dam zdroj composite vydeo tak to fakt nic nedela je proste jen cerna obrazovka ale kdyz to dam pres s-video tak se mi zobrazi to co mam na bedne jenze cernobile a ta bedna je barevna[/quote]
Waxik: sakra, vás mladé neučí česky? vYdeo! Nemá karta composite vstup (žlutý cinch)?
Waxik: sakra, vás mladé neučí česky? vYdeo! Nemá karta composite vstup (žlutý cinch)?
Neviem ci to skor nemas problem s PAL vs. NTSC,m ale aj ak je problem s tym Svstupom, ku karte by si mal mat adapter hosiden (alebo viackoli) -> cinch (samica) kde zapojis cinch z videa, TV...
[quote=mirekv]
Waxik: sakra, vás mladé neučí česky? vYdeo! Nemá karta composite vstup (žlutý cinch)?[/quote]
jo karta ccomposite vstup ma ale ja na to nemam kabel :( mam jen ten na s-video :-(((
Waxik: sakra, vás mladé neučí česky? vYdeo! Nemá karta composite vstup (žlutý cinch)?[/quote]
jo karta ccomposite vstup ma ale ja na to nemam kabel :( mam jen ten na s-video :-(((
Waxik:
jestli to i pak budes mit cb, tak fakt jeste zkontroluj, zda mas v PC signal na PAL. viz
[quote=StayMan by €RikŁ€]Neviem ci to skor nemas problem s PAL vs. NTSC[/quote]
jen jeste na okraj: pokud ma ta tvoje TV i SCART, muzes koupit treba redukci SCART/S-Video + 3x CINCH (1x VIDEO, 2x AUDIO) a mit zapojeny vse a koumat, jakej signal bude lepcejsi :-D ... za predpokladu, ze mas patricne kabliky :-)
jestli to i pak budes mit cb, tak fakt jeste zkontroluj, zda mas v PC signal na PAL. viz
[quote=StayMan by €RikŁ€]Neviem ci to skor nemas problem s PAL vs. NTSC[/quote]
jen jeste na okraj: pokud ma ta tvoje TV i SCART, muzes koupit treba redukci SCART/S-Video + 3x CINCH (1x VIDEO, 2x AUDIO) a mit zapojeny vse a koumat, jakej signal bude lepcejsi :-D ... za predpokladu, ze mas patricne kabliky :-)
[quote=Waxik][quote=mirekv]
jo karta ccomposite vstup ma ale ja na to nemam kabel :( mam jen ten na s-video :-((([/quote]
Composit jde i na S-video kabel.
jo karta ccomposite vstup ma ale ja na to nemam kabel :( mam jen ten na s-video :-((([/quote]
Composit jde i na S-video kabel.
No výstup z televize půjde jen compozit, s-video má o jeden drát víc, nevím jak to bude v konektoru k tý kartě. Všechno mám tažený v S-videu do TV a přepínám jen na televizi zda compozit či S-video.(např. z grafárny jedu composit a z DVD decoderu S-video)
[quote=Bullback]No výstup z televize půjde jen compozit, s-video má o jeden drát víc, nevím jak to bude v konektoru k tý kartě. Všechno mám tažený v S-videu do TV a přepínám jen na televizi zda compozit či S-video.(např. z grafárny jedu composit a z DVD decoderu S-video)[/quote]
To jo, on potřebuje composit z TV do karty, to by musely být živé piny v s-konektoru spojené, možná jsou, ale spíš ne, šňůra je obousměrná (přepínač).
To jo, on potřebuje composit z TV do karty, to by musely být živé piny v s-konektoru spojené, možná jsou, ale spíš ne, šňůra je obousměrná (přepínač).
[quote=mirekv][quote=Bullback]No výstup z televize půjde jen compozit, s-video má o jeden drát víc, nevím jak to bude v konektoru k tý kartě. Všechno mám tažený v S-videu do TV a přepínám jen na televizi zda compozit či S-video.(např. z grafárny jedu composit a z DVD decoderu S-video)[/quote]
To jo, on potřebuje composit z TV do karty, to by musely být živé piny v s-konektoru spojené, možná jsou, ale spíš ne, šňůra je obousměrná (přepínač).[/quote]
Z televize S-video ale nepoleze, vsadím 2m drátu :-E :-E :-E
To jo, on potřebuje composit z TV do karty, to by musely být živé piny v s-konektoru spojené, možná jsou, ale spíš ne, šňůra je obousměrná (přepínač).[/quote]
Z televize S-video ale nepoleze, vsadím 2m drátu :-E :-E :-E
Bullback: proboha, kdes to četl, že bych psal, že z TV leze s-video! :-R Já jako TV technik sám vím nejlíp, že to není v principu možné. Jenomže Waxik cpe ten composit do s-video vstupu na Y pin, proto to má čb a proto potřebuje šňůru s cinchem, ju?
[quote=mirekv]Bullback: proboha, kdes to četl, že bych psal, že z TV leze s-video! :-R Já jako TV technik sám vím nejlíp, že to není v principu možné. Jenomže Waxik cpe ten composit do s-video vstupu na Y pin, proto to má čb a proto potřebuje šňůru s cinchem, ju?[/quote]
Sorry ale nemuže cpát drát jen do barev, compozit leze z díry (nebo do ní přichází (u toho kulatýho pětikolíku nebo co to je) stejnou dírou jako jasák.
Sorry ale nemuže cpát drát jen do barev, compozit leze z díry (nebo do ní přichází (u toho kulatýho pětikolíku nebo co to je) stejnou dírou jako jasák.
Ale nééé. S-video vstup je jen na s-video. Vedle má žlutý cinch, což je composite vstup. On potřebuje šňůru, co má místo s-video konektoru žlutý cinch, který vrazí do žlutého cinche na kartě a v softu ke kartě zapne vstup composit.
No nevím jak to má k tý kartě, já to měl u ATI jinak neš u TVkarty a jinak to mám u DVD, ale vím jeno a to když do TV(jako stolní bedna) přivedu jak už sem psal cokoli jede to buď po jednom ne bo dvou drátech, třetí jako sam. compozit třeba jenom já nemám, to samý platí i když je to ve scartu.
no tak jsem si to tady pekne precetl a asi jsem to pochopil takze koupit zlutej kabel vrazit to do zlutyho cinche a nastavit composite video :-D
[quote=Waxik]no tak jsem si to tady pekne precetl a asi jsem to pochopil takze koupit zlutej kabel vrazit to do zlutyho cinche a nastavit composite video :-D[/quote]
Kabel může být i černej, :-) ale se žlutou koncovkou - cinchem. Jak to máš na té kartě? s-video, žlutý cinch, bílý cinch, červený cinch, nebo jak?
Kabel může být i černej, :-) ale se žlutou koncovkou - cinchem. Jak to máš na té kartě? s-video, žlutý cinch, bílý cinch, červený cinch, nebo jak?
kdyz na to tak prijde, nemusi mit ani zlutou koncovku a nemusi tam byt jen jeden cinch z kazdy strany... mnohokrate vyzkouseno, na sve domaci sestave - byly casy i s 15m :-) a kupodivu to bylo bez rusivych elementu
jak vypadaji cinch kabely (ty dole, cerveno cerny):
http://www.alzasoft.cz/ImageWrite.asp?CO=MK390-2&FL=4
hledej v obchodech se zlutou koncovkou. kdyz nenajdes, muzes vzit za vdek i nejakejma obycejnejma.
hledej v obchodech se zlutou koncovkou. kdyz nenajdes, muzes vzit za vdek i nejakejma obycejnejma.
[quote=Waxik]no tak jsem si to tady pekne precetl a asi jsem to pochopil takze koupit zlutej kabel vrazit to do zlutyho cinche a nastavit composite video :-D[/quote]
Nemusíš kupovat žádnej kabel jestli Ti to nejde, zkus vzít tak 1cm drátu o prům. cca 0,3mm, udělej z něho skobu a propoj ty dírky v tom S-VHS a [color=red]máš[/color] [color=blue]to[/color] [color=darkred]barevně[/color].
Nemusíš kupovat žádnej kabel jestli Ti to nejde, zkus vzít tak 1cm drátu o prům. cca 0,3mm, udělej z něho skobu a propoj ty dírky v tom S-VHS a [color=red]máš[/color] [color=blue]to[/color] [color=darkred]barevně[/color].
[quote=Bullback][quote=Waxik]no tak jsem si to tady pekne precetl a asi jsem to pochopil takze koupit zlutej kabel vrazit to do zlutyho cinche a nastavit composite video :-D[/quote]
Nemusíš kupovat žádnej kabel jestli Ti to nejde, zkus vzít tak 1cm drátu o prům. cca 0,3mm, udělej z něho skobu a propoj ty dírky v tom S-VHS a [color=red]máš[/color] [color=blue]to[/color] [color=darkred]barevně[/color].[/quote]
Konečně aspoň s něčím s tebou souhlasím! :-D
Nemusíš kupovat žádnej kabel jestli Ti to nejde, zkus vzít tak 1cm drátu o prům. cca 0,3mm, udělej z něho skobu a propoj ty dírky v tom S-VHS a [color=red]máš[/color] [color=blue]to[/color] [color=darkred]barevně[/color].[/quote]
Konečně aspoň s něčím s tebou souhlasím! :-D
[quote=mirekv]
Konečně aspoň s něčím s tebou souhlasím! :-D[/quote]
To by nebyla diskuze kdybychom všichni spolu souhlasili :-E
To by nebyla diskuze kdybychom všichni spolu souhlasili :-E
[quote=Bullback][quote=mirekv]
To by nebyla diskuze kdybychom všichni spolu souhlasili :-E[/quote]
Totiž přesně tak bych to udělal já (spíš bych to spájel na konektoru), ale raď někomu nezkušenému, aby cpal někam dráty, nakonec je narve do el. zásuvky a mě za radu zavřou. :OO
To by nebyla diskuze kdybychom všichni spolu souhlasili :-E[/quote]
Totiž přesně tak bych to udělal já (spíš bych to spájel na konektoru), ale raď někomu nezkušenému, aby cpal někam dráty, nakonec je narve do el. zásuvky a mě za radu zavřou. :OO
[quote=mirekv]
Totiž přesně tak bych to udělal já (spíš bych to spájel na konektoru), ale raď někomu nezkušenému, aby cpal někam dráty, nakonec je narve do el. zásuvky a mě za radu zavřou. :OO[/quote]
S těma radama je to fakt blbý, třeba někomu poradíš jak nastavit encoder, toho někoho zavřou za porušování autorskejch práv a pudeš sedět za spoluvinu :-E :-E :-E
Totiž přesně tak bych to udělal já (spíš bych to spájel na konektoru), ale raď někomu nezkušenému, aby cpal někam dráty, nakonec je narve do el. zásuvky a mě za radu zavřou. :OO[/quote]
S těma radama je to fakt blbý, třeba někomu poradíš jak nastavit encoder, toho někoho zavřou za porušování autorskejch práv a pudeš sedět za spoluvinu :-E :-E :-E
No nejaky draty nikam strkat nebudu a myslim ze ani s-vhs tam nemam tak si koupim ten kabel.dik všem :-)
[quote=BorekS]jak vypadaji cinch kabely (ty dole, cerveno cerny):
hledej v obchodech se zlutou koncovkou. kdyz nenajdes, muzes vzit za vdek i nejakejma obycejnejma.[/quote]
jj hned jak bude cas tak je zajdu koupit :-D
hledej v obchodech se zlutou koncovkou. kdyz nenajdes, muzes vzit za vdek i nejakejma obycejnejma.[/quote]
jj hned jak bude cas tak je zajdu koupit :-D
...tak příště jdi rovnou na nákup a nenech rozproudit ty zbytečné pudy tady kolem. Vždyť to chvilku trvalo a TelekomunistaODS taky něco stojí...
[quote=Waxik]No nejaky draty nikam strkat nebudu a myslim ze ani s-vhs tam nemam tak si koupim ten kabel.dik všem :-)[/quote]
Čipy BT 8xx a SAA mají v sobě přepínač:
1) Composite
2) S-Video
3) Tuner (není li tuner tak druhý composit)
Čipy BT 8xx a SAA mají v sobě přepínač:
1) Composite
2) S-Video
3) Tuner (není li tuner tak druhý composit)
Pro všechny co nikdy nevideli S-video VÝSTUP na televizi:
Teda, je to hlavně pro Pitomce, kterýho sem už asi dvakrát přesvědčoval, že taková TV existuje, a on po mě chtěl typ, a já se vždycky vykašlal na to ho zjišťovat. Takže je to SONY KV-E2961D. Divil bych se kdyby žádná kvalitní televize dneska neměla S-video výstup, a jestli ne, tak aspoň chápu, že kvalita obrazu nebyl jedinej důvod proč tahle televize dost dlouho vedla žebříček 4:3 TV v německým Video magazínu (bylo to myslím někdy 1998-1999).
Teda, je to hlavně pro Pitomce, kterýho sem už asi dvakrát přesvědčoval, že taková TV existuje, a on po mě chtěl typ, a já se vždycky vykašlal na to ho zjišťovat. Takže je to SONY KV-E2961D. Divil bych se kdyby žádná kvalitní televize dneska neměla S-video výstup, a jestli ne, tak aspoň chápu, že kvalita obrazu nebyl jedinej důvod proč tahle televize dost dlouho vedla žebříček 4:3 TV v německým Video magazínu (bylo to myslím někdy 1998-1999).