Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HDV camcorder SONY HDR FX 1

Alojz3 (58)|10.9.2004 12:56
keto- to terminator2 bolo z extreme edition vydania, wmv je v 1080p. Bola to fakt sila. Ohladom toho 3ccd hdv od sony ono sa tu da pochybovat ci je lepsie 1080i v porovnani s 720p, co som cital komentare k tej sony, pouziva nejake prapodivne 1080i.
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:02
[quote=keto]Pitomec pořád zatracuje formát MPEG-2, přitom já na 3 metrech obrazu z projektoru mám obraz jako břitvu z DVD samozřejmě.

Kde jsem viděl HD? Krom prezentací SONY a jejího HDCAMu, jsem měl půjčeného Terminátora 2 ve WMV9 HD, projektor napojený na PC.
Z tak nádhernýho obrazu jsem mi propadla čelist a to je Windows media.
Bylo to samozřejmě 1080 ale už nevim jestli i nebo p, je to skoro 1/2 roku.

Tedy nezajímá mě jestli je to v MPEG IBP nebo I, střihat to půjde o tom nepochybuj. Problém jedině s archivací,protože Blue Ray ještě není dostupné pro lidi, takže zpátky na kazetu v HDV. Ale jinak, DigiBetu opouští téměř všechny TV v Evropě a masově jsou na MPEG IMX a nejnověji XDCAM ( to je BlueRay disk, pokud nevíš ),nebo DVC PRO 50 resp HD. Ony ty kazety nezaberou tolik místa jako 124 min. DigiBetová kazeta, velká jak prase.
No a Beta SP, tu strčí do kapsy DV.

Koneckonců, stačí si počkat, zatím se tu hádáme o ničem, protože krom JVC GP 1 tu jiná HDV kamera pro srovnání není. Že je o ( i dve ) třídy lepší než DVCam věřím. Tady jde o to, že nová SONY mí ještě vyšší rozlišení a navíc ty 3 CCD. Proto jsem přesvědčenej, že to JVC převálcuje.
Ale jsem fakt zvědavej, s čím vyrukuje Panasonic a JVC, protože jestli nebudou reagovat, tak jim ujede Hokaido :-)[/quote]
Ta tvoje břitva z DVD (bacha na pořezání :-D ) je ovšem dělaná na strojích za milióny korun, takže v home sféře nemáš ani nejmenší šanci se tomu přiblížit.

Na prezentacích tě každá firma akorát oblbne, protože to, co se tam předvádí, se do praxe prakticky nikdy nedostane (ať už kvůli nějakým pochybným autorským právům něbo z jinýho důvodu - proto taky Blue-Ray je defacto jenom v prototypech a nikoliv na pultech obchodů).

Ten MPEG by tě zajímat měl, protože "home podání" IBP se prostě stříhat nedá a k SONY IMX se nedostaneš. A i kdyby ses k tomu dostal (ceny přístrojů v desítkách tisíc USD), tak tento MPEG-2 4:2:2 s I frames stejně k ničemu není, protože není kompatibilní s MPEGem na DVD a ani s žádným jiným, který se v home sféře používá (nebo do home sféry směřuje, t.j. např. DVB-T nebo DVB-S). Je to výhradně studiová záležitost, bez jakékoliv šance na domácí použití.
Co se týká DVCPro50, tak tady seš zjevně ovlivněn Tlučhubou, protože tento formát je na nižší úrovni než DigiBeta a vůbec nevíš, o čem mluvíš... A velikost pásky? Koho to proboha zajímá, jestli je 1/4" nebo 1/2" nebo 1"? Asi žiješ v hodně malým bytě, ne...?
No a že Betacam SP strčí do kapsy DV, tak k tomu už není opravdu co dodávat, poněvadž kdokoliv z jakékoliv TV ti řekne (mimochodem - ČT odbavuje zpravodajství pořád v Betacamu SP), že kromě Bety a DigiBety máš šanci tak max. ve zpravodajských příspěvcích, a to ještě s DVCAMem. DV kamery slouží nejvýš jako pátý housle pro redaktory, kteří s nima točí reportáže, pokud se ještě nedostavil kameraman s Betou nebo DVCAMem (požáry, dopr. nehody apod., kde je nebezpečí z prodlení).

A na závěr citace z tvého odstavce, protože ty a Tlučhuba dokážete vypotit tak neuvěřitelný věci, že nad tím zůstává rozum stát, jak je lidská blbost rozsáhlá...
Koneckonců, stačí si počkat, zatím se tu hádáme o ničem, protože krom JVC GP 1 tu jiná HDV kamera pro srovnání není. Že je o ( i dve ) třídy lepší než DVCam věřím.
Kamera, kde místo objektivu je víčko od jogurtu, jeden čip s velikostí, která se nehodí ani pro záznam za jasnýho slunečnýho počasí... to má být konkurence pro např. DSR-570? K tomu už fakt není co říct... 9-) 9-) 9-)
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:05
[quote=Alojz3]dalsi pitomcov nekomentovatelny ejakulat, ktory svedci o demencii stareho kurvu komunistu. Kolko nakupenych gay kaziet mas v dvcam? Co ta este vzrusi? Lietajuca vcela?[/quote]
Tady sem ti něco našel, SPERMOHLTE: :-E

Alojz3 (58)|10.9.2004 13:14
[quote=Pitomec] Ta tvoje břitva z DVD (bacha na pořezání :-D ) je ovšem dělaná na strojích za milióny korun, takže v home sféře nemáš ani nejmenší šanci se tomu přiblížit. [/quote]

A hadaj z coho no z hdtv zaznamu.

[quote=Pitomec]
Na prezentacích tě každá firma akorát oblbne, protože to, co se tam předvádí, se do praxe prakticky nikdy nedostane (ať už kvůli nějakým pochybným autorským právům něbo z jinýho důvodu - proto taky Blue-Ray je defacto jenom v prototypech a nikoliv na pultech obchodů).[/quote]

Tak to nieje pravda, prezentuju sa predsa vyrobky co sa neskor dostanu i do predaja, najskor musi zarobit jedna technologia az potom nastupy dalsia. Blue-ray sa tusim predava takze dokaz dalsej tvojej demagogie a blbosti.
[quote=Pitomec]
Ten MPEG by tě zajímat měl, protože "home podání" IBP se prostě stříhat nedá a k SONY IMX se nedostaneš. A i kdyby ses k tomu dostal (ceny přístrojů v desítkách tisíc USD), tak tento MPEG-2 4:2:2 s I frames stejně k ničemu není, protože není kompatibilní s MPEGem na DVD a ani s žádným jiným, který se v home sféře používá (nebo do home sféry směřuje, t.j. např. DVB-T nebo DVB-S). Je to výhradně studiová záležitost, bez jakékoliv šance na domácí použití.
[/quote]

Ty toho o mpg2-hd co pouziva jvc pd1 vies vela skor prd. Tu nehovorime o kompresii co pouziva dvd a dvb-t alebo dvd-s.

[quote=Pitomec]
Co se týká DVCPro50, tak tady seš zjevně ovlivněn Tlučhubou, protože tento formát je na nižší úrovni než DigiBeta a vůbec nevíš, o čem mluvíš...[/quote]
Uz sa tesim na prapodivne technicke vyrazi ala digibeta 88mbit a podobne trumfy, ktore su v tomto rozliseni na dve veci

[quote=Pitomec]
Kamera, kde místo objektivu je víčko od jogurtu, jeden čip s velikostí, která se nehodí ani pro záznam za jasnýho slunečnýho počasí... to má být konkurence pro např. DSR-570? K tomu už fakt není co říct... 9-) 9-) 9-)[/quote]

A uz dalsi ejakulat ala pvc... ala hladacik... prapodivne naroky toho dementa
Alojz3 (58)|10.9.2004 13:16
[quote=Pitomec][quote=Alojz3]dalsi pitomcov nekomentovatelny ejakulat, ktory svedci o demencii stareho kurvu komunistu. Kolko nakupenych gay kaziet mas v dvcam? Co ta este vzrusi? Lietajuca vcela?[/quote]
Tady sem ti něco našel, SPERMOHLTE: :-E
[/quote]
Tfuj...
Takze uz kazdemu je jasne s kym ma docinenia s clovekom co ma na ftaku vcelu.
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:20
Můžeš být nasr*nej jak chceš, ale na faktu, že ta tvoje bakelitovka je sra*ka nejvyššího ražení, to stejně nic nezmění. Užívej si svýho HD záznamu, oblbuj s tím nějaký kamarády kdesi u tebe v Balíkově v hospodě nebo v ústavu pro mentálně postižený, ale hlavně se nelekni, až s tím nedejbože jednou vlezeš někam do televize a oni tě vyperou ven... :-)-
Alojz3 (58)|10.9.2004 13:26
[quote=Pitomec]Můžeš být nasr*nej jak chceš, ale na faktu, že ta tvoje bakelitovka je sra*ka nejvyššího ražení, to stejně nic nezmění. Užívej si svýho HD záznamu, oblbuj s tím nějaký kamarády kdesi u tebe v Balíkově v hospodě nebo v ústavu pro mentálně postižený, ale hlavně se nelekni, až s tím nedejbože jednou vlezeš někam do televize a oni tě vyperou ven... :-)-[/quote] TV unas stv si umna zvycajne toci sama na svoje digibety odomna beru DV zaznam ANO DV zaznam. A dv zaznam urobim i z mpg2-hd. A preco tocia na digibety? no pretoze produkuju dokument pre masu. A mozes sa postavit na hlavu a tu vcelu si cez hubu pustit von analom, proste hdtv nastupuje a je silnejsie ako kedykolvek predtym.
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:31
Spíš bych řekl, že mnohem silnější je tvůj průjem, než jakýsi HD, který nikdo nezná a místo kterýho radši všichni profíci sáhnou k filmu (pokud jim v TV tvorbě nestačí DigiBeta)... :-E
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:33
Mimochodem - už se těším na nástup "víček od jogurtu", v ručním provedení a s jedním 1/3" čipem. To bude kvalita, až budeme všichni valit bulvy... 9-) 9-) 9-)
keto (136)|10.9.2004 13:33
To Pitomec:
Televize nepozná, pokud na Betu SP hodíš záznam z jednočipovky Digital 8, Sp je totál out a že z ní jede ČT zpravodajství z předpotopního BetaCartu, místo serverového systému třeba od Quantelu, je jen ukázkou, jakou je ČT muzeum. Mimochodem snad ještě jedou z Panasonic D3.

DVCPRO je lepší než DVCAM, a jen proto, že nemá v Evropě takové zastoupení, tak vítězí SONY, jenže ne kvalitou,ale obchodní politikou.

Digitální Beta je z nouze ctnost a na úrovni DVCPRO 50, co do vizuální kvality, nějaké údaje měření jsou k h...u, oko vidí.

Pokud chceš něco nabízet na trzích, tak už nikoho nějaká DigiBeta nezajímá. Teď se obchoduje v HDCAMu neb D5 HD a co s tím pak uděláš je tvoje věc, klidně to hoď na U-Matic a dej v prime timu, nebo to přepiš na VHS a hoď do placu. Zkrátka na televizních veletrzích se ti s jakoukoliv Betou vysmějou 9-)

A jen tak mimochodem, já nevěděl, že Zeiss jede v plastech a dělá víčka na jogurty :OO já měl zato že je to optická firma zvučného jména. A že tyhle plasty hážou filmaři na ARRI apod. to je divný. No asi mi něco uteklo a nebo ty plasty jsou pevnější a odolnější než cokoliv jiného, třeba lžičky z NDR :-E
Alojz3 (58)|10.9.2004 13:35
[quote=Pitomec]Spíš bych řekl, že mnohem silnější je tvůj průjem, než jakýsi HD, který nikdo nezná a místo kterýho radši všichni profíci sáhnou k filmu (pokud jim v TV tvorbě nestačí DigiBeta)... :-E[/quote] Ty vies prd o profikoch, ty vies prd aku cenu ma strih vo filme a nasledna digitalizacia. HD nepoznas ako tak pozeram tu tie okolite komentare len ty.
Alojz3 (58)|10.9.2004 13:41
[quote=Pitomec]Mimochodem - už se těším na nástup "víček od jogurtu", v ručním provedení a s jedním 1/3" čipem. To bude kvalita, až budeme všichni valit bulvy... 9-) 9-) 9-)[/quote] Ty bulvy valit nebudes jedine vajcia a rovno do panvice na prazenicu.
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:57
[quote=keto]To Pitomec:
Televize nepozná, pokud na Betu SP hodíš záznam z jednočipovky Digital 8, Sp je totál out a že z ní jede ČT zpravodajství z předpotopního BetaCartu, místo serverového systému třeba od Quantelu, je jen ukázkou, jakou je ČT muzeum. Mimochodem snad ještě jedou z Panasonic D3.

DVCPRO je lepší než DVCAM, a jen proto, že nemá v Evropě takové zastoupení, tak vítězí SONY, jenže ne kvalitou,ale obchodní politikou.

Digitální Beta je z nouze ctnost a na úrovni DVCPRO 50, co do vizuální kvality, nějaké údaje měření jsou k h...u, oko vidí.

Pokud chceš něco nabízet na trzích, tak už nikoho nějaká DigiBeta nezajímá. Teď se obchoduje v HDCAMu neb D5 HD a co s tím pak uděláš je tvoje věc, klidně to hoď na U-Matic a dej v prime timu, nebo to přepiš na VHS a hoď do placu. Zkrátka na televizních veletrzích se ti s jakoukoliv Betou vysmějou 9-)

A jen tak mimochodem, já nevěděl, že Zeiss jede v plastech a dělá víčka na jogurty :OO já měl zato že je to optická firma zvučného jména. A že tyhle plasty hážou filmaři na ARRI apod. to je divný. No asi mi něco uteklo a nebo ty plasty jsou pevnější a odolnější než cokoliv jiného, třeba lžičky z NDR :-E[/quote]
Je vidět, že nejenom ovlivnění Tlučhubou, ale hlavně vlastní neznalost tě odsouvá v technice do pozadí...
Myslet si, že jakási kamerka D8 za 10t. s honosným nápisem Zeiss může konkurovat profi třídě, kde jenom objektiv stojí 20x tolik, je takovej nesmysl, že to radši nikde neříkej nebo se ztrapníš do konce svýho života...

Co se týká DVCPro vs. DVCAM, tak tyto formáty jsou naprosto rovnocenné, mají stejný datový tok a odlišnost je akorát ve vzorkování (4:1:1 vs. 4:2:0). Názor o tom, že je Panasonic lepší, je tedy akorát dalším z řady nesmyslů...

A pokud se bavíme o TV a formátech, tak jediná výměna a distribuce je právě na Betacam SP a DigitalBetacam (stejně jako příspěvky z např. reklamních agentur na ničem jiným nepředáš) , takže napsat jakousi hňupovinu o "TV veletrzích" může opravdu jenom člověk, který o této sféře nikdy nic neslyšel a je úplně OUT... 9-) 9-) 9-)
Pitomec (10211)|10.9.2004 13:58
[quote=Alojz3]Ty bulvy valit nebudes jedine vajcia a rovno do panvice na prazenicu.[/quote]
Napřed si je ale od tebe nechám olízat, ty duševně omezený vemínko... :-E
Alojz3 (58)|10.9.2004 14:09
[quote=Pitomec]A pokud se bavíme o TV a formátech, tak jediná výměna a distribuce je právě na Betacam SP a DigitalBetacam (stejně jako příspěvky z např. reklamních agentur na ničem jiným nepředáš) , takže napsat jakousi hňupovinu o "TV veletrzích" může opravdu jenom člověk, který o této sféře nikdy nic neslyšel a je úplně OUT... 9-) 9-) 9-)[/quote]

Ty si jedine ANAL IN a to uz odkedy ta odvolali z funkcii KSC.
Alojz3 (58)|10.9.2004 14:10
[quote=Pitomec][quote=Alojz3]Ty bulvy valit nebudes jedine vajcia a rovno do panvice na prazenicu.[/quote]
Napřed si je ale od tebe nechám olízat, ty duševně omezený vemínko... :-E[/quote] Olizujem iba znamky a zenske. Plesnive gule si nechaj oblizovat od pasaka, kolegu z ksc.
Pitomec (10211)|10.9.2004 14:13
Už ti nějak došly nápady a začínáš opisovat ode mě (viz "ANAL IN") - dělej s tím něco, protože jinak se přestanu bavit. Zatím to ještě jde - díky tvým neskutečným polučním blábolům je to tady lepší, než v kině na veselohře... :-E
Alojz3 (58)|10.9.2004 14:20
[quote=Pitomec]Už ti nějak došly nápady a začínáš opisovat ode mě (viz "ANAL IN") - dělej s tím něco, protože jinak se přestanu bavit. Zatím to ještě jde - díky tvým neskutečným polučním blábolům je to tady lepší, než v kině na veselohře... :-E[/quote] Chytas sa stebielka, ale itak sa topis vo vlastnych ejakulatoch, bez znamky pochopenia.
Pitomec (10211)|10.9.2004 14:22
To o těch ejakulátech už jsme slyšeli - fakt vyrukuj s něčím novým nebo se začnu nudit... :-(((
Alojz3 (58)|10.9.2004 14:27
[quote=Pitomec]To o těch ejakulátech už jsme slyšeli - fakt vyrukuj s něčím novým nebo se začnu nudit... :-((([/quote] Nemozem nic ine tvrdit ked zakazdym su tie tvoje prispevky rovnake. A btw. tie smajliky si uz pouzil vsetky? Ale chyba ti este jeden, mrkni sa do zrkadla, ten panacik s blbym vyrazom v okuliaroch s "pravym sklom", no ano to by bol smajlik pre novy vyraz na forach ktory zavadzas .
Alojz3 (58)|10.9.2004 14:42
[quote=Pitomec]To o těch ejakulátech už jsme slyšeli - fakt vyrukuj s něčím novým nebo se začnu nudit... :-((([/quote] Nove ty sam uz nevypotis nic, ty sam typujem si sa s nicim nez DV nestretol a to len vo vyklade. Dokumentaciu k DVCAM, a vsemoznom analogu mas prejdenu od a do z, ako ziacik pred maturitou. Lenze osobne profi formaty ala dvcam dvcpro nepoznas a nemas sajn ako co kto co pouziva. Mozno poznas babicku co robi v ctv upratovacku a urobil si z nej perfektnu spionku. Podla mna tvoja prax s dsr-xxx zacina u ranajkach a konci dobou na wcku kde si citas knej prospekty. Zbytok umyvas okna v hypermarkete kde uzemnujes predavacov vyskolenych kucharov. Mas sa rad, radujes sa, ale je to len sen a zobud sa, nemas ziadny dvcam, mas len osuchanu ms5tku a to ta sere.
Pitomec (10211)|10.9.2004 14:54
Nuda, nuda a zase jenom nuda - dej si klystýr a pak možná tvoje příspěvky zase dostanou tu správně-dementní šťávu, na jakou jsou tady všichni zvyklí... :-E
Alojz3 (58)|10.9.2004 15:07
[quote=Pitomec]Nuda, nuda a zase jenom nuda - dej si klystýr a pak možná tvoje příspěvky zase dostanou tu správně-dementní šťávu, na jakou jsou tady všichni zvyklí... :-E[/quote] Tvoj zivotny pribeh je nuda, takze nuda je tvoj denny kamarat. Mne uz davnejsie bolo jasne, ze tvoje znalosti su len teoreticka rovina, dufam, ze ostatny to chapu tiez. Ze nas zlaty pitomec je iba kecal, s naucenou terminologiou. Sere ta ta tvoja ms5, serie ta ze ma niekto nieco lepsie, ohurujes tu dvcamom pretoze ako komparsista si pocul nieco ako sa technici bavili v superlative o dvcame, tak tu nim ohurujes, bratu ale to je davno..
Pitomec (10211)|10.9.2004 15:14
[quote=Alojz3]Tvoj zivotny pribeh je nuda, takze nuda je tvoj denny kamarat. Sere ta ta tvoja ms5, serie ta ze ma niekto nieco lepsie, ohurujes tu dvcamom pretoze ako komparsista si pocul nieco ako sa technici bavili v superlative o dvcame, tak tu nim ohurujes, bratu ale to je davno..[/quote]
Já ti už psal, že MS5ku mám pouze jako rezervní a že je z ní daleko lepší obraz, než z nějaké shito-HD-papundeklovky s barevným hledáčkem, kde zaostřit jde asi stejně, jako Husákovi čtení bez brejlí :-D Takže nas*anej seš tady akorát ty, protože pokud něco natočíš (s rozklepaným třesem, jenž leze z tý ručko-sra*ky), tak ti to akorát všichni pohaní a seš u toho ne Lojza3, ale rovnou Debil1... :-E
clee (6592)|10.9.2004 15:16
takhle krasne paralelne si to davate jo?? :-E :-E :-E no pohoda, pokracujte, nemam do vecera co delat, tak at se nenudim :-)
Pitomec (10211)|10.9.2004 15:17
Už se asi nudit budeš, protože z toho Čamrda-Tlučhuby nic novýho neleze a navíc mám chuť na jedno chlazený :BB:
Alojz3 (58)|10.9.2004 15:27
[quote=Pitomec] Já ti už psal, že MS5ku mám pouze jako rezervní a že je z ní daleko lepší obraz, než z nějaké shito-HD-papundeklovky s barevným hledáčkem, kde zaostřit jde asi stejně, jako Husákovi čtení bez brejlí :-D Takže nas*anej seš tady akorát ty, protože pokud něco natočíš (s rozklepaným třesem, jenž leze z tý ručko-sra*ky), tak ti to akorát všichni pohaní a seš u toho ne Lojza3, ale rovnou Debil1... :-E[/quote] To si bratu o tvojom jedinom came pis svojmu pasakovi. O opto stabilizatore ti nevravim, pretoze to u ms5tky nemas a zaroven to nepoznas, jedine co si pocul zas nejake blbosti.
Pitomec (10211)|10.9.2004 15:56
Na co bych měl mít stabilizátor, když je kamera na rameno...? :-E :-E :-E To potřebuješ akorát ty, protože se ti klepou pazoury, když pořizuješ MPEGový HD zblitky se shitoidní ručkou s plastikovým objektivem... :-E :-E :-E
Alojz3 (58)|10.9.2004 16:16
[quote=Pitomec]Na co bych měl mít stabilizátor, když je kamera na rameno...? :-E :-E :-E To potřebuješ akorát ty, protože se ti klepou pazoury, když pořizuješ MPEGový HD zblitky se shitoidní ručkou s plastikovým objektivem... :-E :-E :-E[/quote] Pretoze je to rucka stabilizator tam byt musi a kedze je to zas rucka cize dobre prenosna musi byt co najlahsia preto tam nieje sklo. To ty s tvojou ms5tkou pochybujem ze vies co je, dobre prenosna. Ale vymiera vas cim dalej viac. Mimochodom pre dochodok si uz bol, komunisto? Ja si idem radsej so zenou niekde na veceru. Clovece pitomce uz sa neostychaj a zbal nejaku babku z domova, byt panicom v tvojom veku je trapne, si potom zbytocne nervozny a prestanes uz tolko slintat nad nejakou deeserkou za pul melonu od sonyho.
DUsoft (181)|10.9.2004 17:20
Alojz3 - proč se tak vehementně hádáš? 9-) Tady máš jeden Ctrl+C, Ctrl+V

Pro zájemce o vysílání v ČT

Technické podmínky

Spoty předávané České televizi k vysílání musí být primárně zaznamenány na nosiči BETACAM Digital, BETACAM SP nebo DVCAM (velký formát). Reprodukovaný videosignál je vždy kontrolován v soustavě PAL a musí vyhovovat mezinárodním doporučením ITU-R BT.472-3 a ITU-R BT.624-3. Zvukový referenční signál o kmitočtu 1 kHz musí být zaznamenán v souladu s doporučením výrobce záznamového zařízení a v souladu s doporučením EBU R68-1995 u formátu BETACAM Digital v úrovni -18 dBFS

Vzhledem k tomu, že od 1. května 2003 přešla Česká televize na standardní stereofonní mód je nutné, aby zvukový doprovod měl následující přiřazení zvukových kanálů:
"stereo" - Stereofonní zvukový doprovod
A1 (CH1) - mix levý kanál
A2 (CH2) - mix pravý kanál
A3 (CH3) - bez signálu
A4 (CH4) - bez signálu.
Uvedený přehled platí pro digitální formáty a je plně v souladu s doporučeními EBU R38-1998 a R48-1998. Signály musí být ve všech případech vždy v odpovídající fázi.
Maximální hodnoty zvukového signálu, měřené špičkovým indikátorem, mohou přesahovat referenční úroveň o hodnotu +6 dB, v žádném případě však nesmějí přesáhnout hodnotu +9 dB. Pořady musí být zvukově vyrovnané, s vyváženým poměrem slova, hudby a ostatních zvukových složek.

Časový posun mezi obrazem a zvukem nesmí být subjektivně postřehnutelný a podle doporučení EBU R37-1997 nesmí přesáhnout 40 ms v případě předbíhání zvuku a 60 ms při zpoždění zvuku za obrazem.

S ohledem na diváky, kteří přijímají pouze monofonní signál, by u stereofonních pořadů neměl fázový rozdíl mezi kanály přesáhnut 90ş.

Kazeta i obal musí být opatřeny štítky, které jsou oba vyplněny identicky. Minimální rozsah údajů na štítcích je:
- název organizace, která program dodává
- název programu
- začátek programu (údaj v LTC)
- konec programu (údaj v LTC)
- zvuk: stereo

Dále je nutné dodat doprovodnou dokumentaci, která musí obsahovat navíc stopáž (údaj v LTC) nastavovacích signálů a jejich úroveň. Časový řídící kód musí být zaznamenán ve stopě LTC

Zaznamenané signály musí být uspořádány buď dle varianty A, nebo varianty B takto:
Varianta A:
a) ochranná část - prvních 10 s pásku nesmí být použito ani pro LTC
b) nastavovací část
0´00"-1´30" - v obraze barevné pruhy PAL v úrovni 100/0/75/0, ve zvuku referenční tón
c) naváděcí část
1´30"-2´00" - musí trvat 30 s se signálem černé v obraze a bez zvuku
d) programová část
2´00"-... - začátek a konec programu v LTC musí souhlasit s údaji na štítcích pořadu
e) výběhová část - 30 s po ukončení pořadu se signálem černé v obraze a bez zvuku
Varianta B:
a) ochranná část - prvních 10 s pásku nesmí být použito ani pro LTC
b) nastavovací část
9°58´00"-9°59´30" - v obraze barevné pruhy PAL v úrovni 100/0/75/0, ve zvuku referenční tón
c) naváděcí část
9°59´30"-10°00´00" - musí trvat 30 s se signálem černé v obraze a bez zvuku
d) programová část
10°00´00"-... - začátek a konec programu v LTC musí souhlasit s údaji na štítcích pořadu
e) výběhová část - 30 s po ukončení pořadu se signálem černé v obraze a bez zvuku
V úsecích černá - program - černá (c-d-e) musí být souvislý obrazový signál.
V příslušné stopě musí být vždy zaznamenán časový řídící kód (LTC).
Pořad musí být ukončen signálem černé a tichem v délce alespoň 30 sekund. V případě, že na jedné kazetě je několik příspěvků, musí být před každým z nich alespoň 10 sekund signálu černé a ticha.
Pitomec (10211)|10.9.2004 17:25
A pak se zjeví mezi dveřma na Kavčích Horách nějakej Lojza3 s HD ručkou pod paží a všichni v čele s Janečkem si sednou na prdel... :-E :-E :-E
clee (6592)|10.9.2004 17:44
jj, zvlast na TC sou v ct jako dasi, jednu kazetu sem tam vez trikrat nez se jim to konecne libilo :-)
Alojz3 (58)|10.9.2004 19:10
pitomec: Neviem co namna viazes reklamne spoty vysielane ctv, ja reklamne spoty netocim. Reklamne spoty su urcene pre masu preto dvcam betacam. Demente este kolko krat to musis citat aby si nevoprudzoval svojou neznalostou praxe, venuj sa svojej robote v domove dochodcov a prelesti si sklo na svojej ms5 a cakaj na "ms6" pokial nevykukas vsetky katalogy s dvcamom. S tym lojzom3 je to trapne.. tak ako ten tvoj humor

Moja tvorba je cisto dokumentarna urcena vylucne odbornikom vyzadujucich kvalitu, nie beznej mase o predvedeni savosti vloziek.
clee (6592)|10.9.2004 19:21
ty ses fakt lama, tohle sou vseobecny podminky, nejen reklamni spoty, ale vsechny co na ct uvidis, teleshopingem pocinaje, sexem ve meste konce...
Alojz3 (58)|10.9.2004 19:25
[quote=clee]ty ses fakt lama, tohle sou vseobecny podminky, nejen reklamni spoty, ale vsechny co na ct uvidis, teleshopingem pocinaje, sexem ve meste konce...[/quote] Lamu nazivaj svojho psa, mne su vseobecne podmienky ctv u prdele co tu prudis ty. Technologicky vyvoj neurcuje CTV si dement aj ty alebo co? Alebo clee je another nick pitomca?
stayman (12393)|10.9.2004 19:27
Nechcem sa starat do vasej odbornej diskusie, ale to, ze nejaka televizia vyzaduje pouze nejaky fomat svedci o tom, ze ine nema, ale nie o tom, ze nebude mat :-D
Pitomec (10211)|10.9.2004 19:33
[quote=Alojz3]pitomec: Neviem co namna viazes reklamne spoty vysielane ctv, ja reklamne spoty netocim. Reklamne spoty su urcene pre masu preto dvcam betacam. Demente este kolko krat to musis citat aby si nevoprudzoval svojou neznalostou praxe, venuj sa svojej robote v domove dochodcov a prelesti si sklo na svojej ms5 a cakaj na "ms6" pokial nevykukas vsetky katalogy s dvcamom. S tym lojzom3 je to trapne.. tak ako ten tvoj humor

Moja tvorba je cisto dokumentarna urcena vylucne odbornikom vyzadujucich kvalitu, nie beznej mase o predvedeni savosti vloziek.[/quote]

Ale Lojzíčku... nemontuj do toho nějakou reklamu, protože se jedná o všechny příspěvky (mimochodem i ostatní TV stanice mají naprosto stejné podmínky přejímky pořadů) a fakt nikdo nemůže za to, že seš kokot, kterej investuje do sračkoidní papundeklové kamery, se kterou se dá akorát podložit skříň. :-E

A tvoje tvorba má být dokumentární? No - jeden pořad můžeš točit o sobě: "Kterak se naplavenina na TVFREAKu zjevila a svými bláboly všechny přítomné trávila..." 9-)
Alojz3 (58)|10.9.2004 19:41
[quote=Pitomec]
A tvoje tvorba má být dokumentární? No - jeden pořad můžeš točit o sobě: "Kterak se naplavenina na TVFREAKu zjevila a svými bláboly všechny přítomné trávila..." 9-)[/quote]
Nie ty si kokot, trepes tu hrusky jablka. Cam si nedrzal iny nez MS5 nevies co to uz je kvalita a na hdtv nedovidis. Ono hovori s teba len zavist, ze je nieco lepsie nez dvcam a to rovno hdtv na ktore sa uz nikdy nezmozes preto utocis, chyba ti uz len zopar mesiacov zivota a to je scenar na psychologicku dramu o ubohosti existencie pitomca.

Natoc si s ms5 kolegov z domova dochodvov ako z hovna skladaju na posteli napis dvcam a lahni si donho a zamysli sa kdesi, tam stravis zbytok zivota.
clee (6592)|10.9.2004 19:43
[quote=Alojz3][quote=clee]ty ses fakt lama, tohle sou vseobecny podminky, nejen reklamni spoty, ale vsechny co na ct uvidis, teleshopingem pocinaje, sexem ve meste konce...[/quote] Lamu nazivaj svojho psa, mne su vseobecne podmienky ctv u prdele co tu prudis ty. Technologicky vyvoj neurcuje CTV si dement aj ty alebo co? Alebo clee je another nick pitomca?[/quote]

ne dement nejsem, ale ty se tak chovas, televizi bude hd zajimat az to bude v nasich ekonomicky/prakticky pouzitelny, kdyz se koukam na vyvoj dvb-s/t/c v nasich koncinach, jen tak v dohledny dobe to nebude... na hd si klidne toc, neberu ti to, kdyz svuj zaznam budes chtit nabidnout jakykoli cesky tv, vyslou te s radosti do nejblizsiho studia, kde si to nechas prepsat na DIGI nebo SP BTC :-)
Pitomec (10211)|10.9.2004 19:45
[quote=StayMan by €RikŁ€]Nechcem sa starat do vasej odbornej diskusie, ale to, ze nejaka televizia vyzaduje pouze nejaky fomat svedci o tom, ze ine nema, ale nie o tom, ze nebude mat :-D[/quote]
Tak zrovna ČT může mít klidně všechny formáty, které se na světě vyskytují (s rozpočtem 5mld/rok to není problém), ale proč by si vybírala jakýsi HD, když tak nevysílá nikdo v Evropě (vyjma jednoho pokusného kanálu na Astře a teď nejnověji i 3 programy v placené Premiere v SRN)...? A co bude v budoucnosti, to se fakt těžko odhaduje - zvlášť v dnešní době, kdy je trend akorát ve snižování datovýho toku a co největší kompresi všeho, co komprimovat lze... :-I
clee (6592)|10.9.2004 19:45
jo tedka mi to doslo, lojza si koupil HD, zjistil ze mu to nikde nevezmou, starej mu dal po drzce, nechce mu dat, taxi vylejva zlost na nas :-E
DUsoft (181)|10.9.2004 19:46
Alojz3 - dej sem jednu dvě mrtvolky z tý tvý kamery. Bez úprav, rovnou mrtvolku, ať se kouknu jak to píše. Dík.
Alojz3 (58)|10.9.2004 19:47
[quote=clee][quote=Alojz3][quote=clee]ty ses fakt lama, tohle sou vseobecny podminky, nejen reklamni spoty, ale vsechny co na ct uvidis, teleshopingem pocinaje, sexem ve meste konce...[/quote] Lamu nazivaj svojho psa, mne su vseobecne podmienky ctv u prdele co tu prudis ty. Technologicky vyvoj neurcuje CTV si dement aj ty alebo co? Alebo clee je another nick pitomca?[/quote]

ne dement nejsem, ale ty se tak chovas, televizi bude hd zajimat az to bude v nasich ekonomicky/prakticky pouzitelny, kdyz se koukam na vyvoj dvb-s/t/c v nasich koncinach, jen tak v dohledny dobe to nebude... na hd si klidne toc, neberu ti to, kdyz svuj zaznam budes chtit nabidnout jakykoli cesky tv, vyslou te s radosti do nejblizsiho studia, kde si to nechas prepsat na DIGI nebo SP BTC :-)[/quote] no prinajhorsom, lenze ja moje diela pustam na hdtv projektore a na plazme cez pc, tu o inej projekcii nieje reci, obcas nieco mi zoberu do stv ale tam si to spracuju uz oni tak ako to potrebuju.
Alojz3 (58)|10.9.2004 19:52
[quote=DUsoft]Alojz3 - dej sem jednu dvě mrtvolky z tý tvý kamery. Bez úprav, rovnou mrtvolku, ať se kouknu jak to píše. Dík.[/quote] Niesom patolog :), operacne zakroky zvacsa orl, a pod.
Pitomec (10211)|10.9.2004 19:52
[quote=Alojz3] Nie ty si kokot, trepes tu hrusky jablka. Cam si nedrzal iny nez MS5 nevies co to uz je kvalita a na hdtv nedovidis. Ono hovori s teba len zavist, ze je nieco lepsie nez dvcam a to rovno hdtv na ktore sa uz nikdy nezmozes preto utocis, chyba ti uz len zopar mesiacov zivota a to je scenar na psychologicku dramu o ubohosti existencie pitomca.

Natoc si s ms5 kolegov z domova dochodvov ako z hovna skladaju na posteli napis dvcam a lahni si donho a zamysli sa kdesi, tam stravis zbytok zivota.[/quote]
Jestli tou "kvalitou" máš na mysli HD ručko-sračku od JVC, tak tu kdybych držel v ruce, tak ji okamžitě nadhodím a výkopem pošlu někam hodně daleko do lesa... :-E

MS5ka má lepší podání obrazu, než vypotí ta tvoje průjmovatá HD papundeklovka, ovšem k mání je za desetinovou cenu - to je zřejmě hlavní důvod, který tě užírá dnem i nocí... Prostě seš debil, kterýho nachytali na HD a poněvadž tomu ani zbla nerozumíš, taks opláchl prachy. Dobře ti tak, demente... :-E :-E :-E
Pitomec (10211)|10.9.2004 19:54
[quote=clee]jo tedka mi to doslo, lojza si koupil HD, zjistil ze mu to nikde nevezmou, starej mu dal po drzce, nechce mu dat, taxi vylejva zlost na nas :-E[/quote]

BINGO !!!
Pitomec (10211)|10.9.2004 19:57
[quote=Alojz3]no prinajhorsom, lenze ja moje diela pustam na hdtv projektore a na plazme cez pc, tu o inej projekcii nieje reci, obcas nieco mi zoberu do stv ale tam si to spracuju uz oni tak ako to potrebuju.[/quote]
Do STV ti nevezmou ani ty propagační letáky, který roznášíš do schránek, ty menťáku - natož nějaký příspěvky. :-E :-E :-E
DUsoft (181)|10.9.2004 19:59
Alojz3 - Tak jinak. Prosím tě Alojzi3, mohl bys sem dát dva nebo tři statické snímky ze stopáže nasnímané tvou HD kamerou? Bez úpravy a korekcí, bez změny velikosti a rozlišení, jenom vyexportované snímky z časové osy editačního softwaru. Díky.
Pitomec (10211)|10.9.2004 20:01
Obávám se, že tomu dementovi, "který dává příspěvky do STV" :-E to asi nevysvětlíš, protože ani nechápe, co to je vůbec "mrtvolka"... 9-)
stayman (12393)|11.9.2004 00:39
[quote=DUsoft]Alojz3 - Tak jinak. Prosím tě Alojzi3, mohl bys sem dát dva nebo tři statické snímky ze stopáže nasnímané tvou HD kamerou? Bez úpravy a korekcí, bez změny velikosti a rozlišení, jenom vyexportované snímky z časové osy editačního softwaru. Díky.[/quote]

Ak ti on neda :-D , tak si stiahni ukazky tieto:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provider/film/ContentShowcase.aspx
myslim ze budes z toho chrumkavy (v dobrom slovazmysle) 9-)