Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WinFast PVR2 - aplikace

Koodl CHRUDIM (71)|25.7.2007 13:40
PS: zkus jeste vsechno odinstalovat (chapu ze uz toho mas dost, ale asi se neda nic jineho delat) a vyndej TV kartu z PC. Nastartuj PC mrkni na hardware - sravce zarizeni (konflikty ?). No a potom dej kartu do jineho PCI slotu. Zkus to kdyz se ti bude chtit. Vim ze ja mel taky problemy (i kdyz trochu jiny nez ty) a potom co jsem tohle udelal tak se to rozebehlo. Hodne stesti
Majk 99 (7)|25.7.2007 14:01
Nooo tak ted mi napada jestli to neudelali ty ovladace na zvukarnu.Mam Creative Audigy 2 ZS a v určitym období mi začal blbnout zvuk takže jsem si naistaloval nový ovladače na zvukárnu a tím problém přestal v normálních přehrávačích "jenže" mi zase nastal problém u PVR1 kdy se mi automatycky přepínal zvuk na MUTE když jsem přepnul na jiný kanál a tím mi už zvuk nešel.Takže jsem musel nainstalovat nejnovější verzi PVR1 problém s "MUTEM" mi tim ustal jenže jako na potvoru mi tam blbnou zase ty kanaly BD a BG tak jsem zkoušel i to přepínaní tou klávesou "A" jak jste psali tak to funguje jenže se mi to neuloží.Tak jsem chtěl vyzkoušet PVR2 jestli se tim problémy odstraní jelikož je to nová verze a jak vidim tak mam problém i u PVR2.Možná to asi dělají ty nový ovladače od tý zvukárny jinak už fakt nevim
Majk 99 (7)|25.7.2007 14:07
Zkusim ještě odinstalovat zvukárnu a dát tam ty původní ovladače a pak napíšu jestli to tím bylo
Majk 99 (7)|25.7.2007 16:02
Tak bohužel žádná změna odinstaloval jsem celou zvukárnu a naistaloval jsem ty původní ovladače akorát šel vpořádku PVR1 ale ten PVR2 prostě nic a nic pořád ta samá chyba.Holt mi to asi není souzený.
Koodl CHRUDIM (71)|25.7.2007 16:52
Tak to zkus s tou vymenou karty do jineho slotu. Jinak me taky nic nenapada. Kdyz rikas ze ti funguje PVR1. Jeste muzes zkusit vyndat zvukovku z PC - teda jestli mas inetgrovanou na zakladni desce - a zkusit to s tou z desky. Treba v tom bude problem ze nejakym zpusobem si nerozumi PVR 2 s tvoji zvukovkou.
Ivo Mašek (10205)|25.7.2007 18:57
Zkus mrknout ještě sem:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je to sice pro Leadtek DTV2000H, ale pro PVR_2, takže problémy stejné. (a proto já používám pro Experta PVR_1, protože můj model byl vyroben na konci roku 2003, a s PVR_1 perfektně funguje. On totiž ten PVR_2 byl původně vymyšlen pro digitální tunery Leadtek)
Doom (2331)|26.7.2007 07:32
Ivo, prosím, nešiř tu nesmysly. PVR2 sice byl původně určen, ještě jako DTV, pro digitální tunery, ale dnes bezproblémově (až na výjimky) běhá i s analogovými modely. oba tři :-) Experti, které mám doma a u kamaráda, s PVR2 nemají problémy. u Majka to vypadá na konflikt vyloženě té konkrétní zvukovky.

Majku, jak přesně jsi postupoval při té reinstalaci? podle mě bys měl napřed odinstalovat celé PVR i s ovladači, potom odebrat zvukovku, potom nainstalovat ovladače ZK a teprve v posledním kroku nahodit ovladače TV karty a program PVR
Ivo Mašek (10205)|26.7.2007 07:49
Aplikace PVR_2 byla původně vyvíjena pro digitální tunery od Leadtek. Za tím si stojím a nikdo mi to nevymluvíte. Až díky laskavosti jednoho z programátorů (tw1965) je možno tuto aplikaci používat v analogových tunerech. Asi bych měl také připomenout, že tento programátor na tom, aby aplikace PVR_2 byla použitelná na analogu, pracoval tak, že jednou týdně vycházela nová verze a byl v tom celkem již zmatek.
Opět připomínám, že první verze (než se do nich pustil tw1965) byly použitelné pro digitální tunery.
Co se týče oné sporné zvukovky, tak stejné problémy se řeší na francouzských, španělských a britských diskusních fórech. Kupodivu, verze PVR_1, v závislosti na analogy nemá s onou zvukovkou problém. Takže PVR_2 asi tak bezproblémově použitelná ve všech analogových tunerech, v závislosti na zvukovce, není! (PC se neskládá jenom z motherboardu a tuneru - funkce hardwaru musí být kompatibilní mezi sebou. To u některého hardwaru v závislosti na PVR_2 není, tudíž nelze tvrdit, že tato aplikace bude bezpečně chodit na tunerech, ke kterým nebyla nikdy určena)
Já osobně bych nikdy nedoporučoval uživatelům analogových tunerů aplikaci PVR_2. Já tvrdím, že je to na jejich riziko.
Koodl CHRUDIM (71)|26.7.2007 08:11
Ivo, myslim ze mas pravdu v tom, ze PVR 2 byla puvodne pro digi. tunery. Ale to nema cenu rozebirat, jinym majitelum analog a PVR 2 to funguje bez problemu, a to jeste mame EPG coz je vazne skvela vec.
Jinak MAJK by mel zkusit vyndat zvukovku a zkusit to s tou z motherboardu. Pokud mu to pojede tak "ma problem vyresen". Pak treba muze prodat tuhle zvukovku a poridit si jinou kterou ma nekdo ozkousenou ze funguje s PVR 2 a jeho PC. A nebo - ted nevim jestli IVO,DOOM nebo nekdo jiny - ale nekdo byl predtim tak hodnej ze snad psal lidem co pracujou na dalsich verzich PVR 2 a oznamil jim problem (mozna s TELETEXTEM a jeho "pocestenim") s vydanou verzi a oni to opravili. Takze MAJKu nezoufej ono to nejak pujde.
Doom (2331)|26.7.2007 10:00
Creative obecně nemá dobře vyřešené ovladače. ještě nedávno jsem na ně nedal dopustit, vím to, ale musel jsem změnit názor. kamarád měl dost velké problémy s nahráváním z televize a rádia přes SB Live! - vypadával zvuk, objevovalo se rušení, vrčení... pomohl až návrat k nejstarším ovladačům, které byly na přiloženém CD. do té doby má klid.

Ivo, no flame, ale lidí, co používají Experta s PVR2 je docela dost. a nechápu, jaký zmatek je ve verzích PVR2. TW prostě jednou za nějakou dobu vydal beta verzi k veřejnému testování, pokaždé s uvedeným číslem verze. takže pokud uživatel umí čísla, potom si má možnost vyzkoušet že tahle verze dělá tohle, tahle umí tohle a nebo v téhle zas něco posrali :-) - vývoj PVR vypadal úplně stejně, taky alchymie s různými verzemi ve kterých něco zlepšili a něco zas nešlo.
myslíš si, že PVR2 pro analog je pouze dobrá vůle vývojářů? těžko. pokyn k tomu, aby funkčnost původního DTV byla rozšířena i pro analogové karty musel přijít shora, těžko si vývojáři jenom tak ze srandy řekli "dneska tu chcípl pes, pojďme něco naprogramovat" - za PVR2 bezesporu stojí pochopitelná snaha mít jednu aplikaci pro všechny rodiny tunerů. však proč nepokračuje vývoj starého PVR?

samozřejmě že se vždy najde výjimka s nekompatibilním hardwarem, v tomhle případě s nedodělkem od creative.
uvidíme jak dopadne majk po vyndání Audigy z kompu
stani (1647)|26.7.2007 10:09
PVR_1 jsem sice nezkoušel ale PVR_2 chodí opravdu výborně, je to společně s Expertem nejlepší analogová TV karta(je fakt že na krabici byl nalepen štítek, že podporuje 2.3 specifikaci - tudíž asi nejnovější verze této karty). Jediná zvláštnost(jen u mě?) byla s vlastní modifikací nahrávání.

Jak píšu jinde, měl jsem také problémy s (interní) zvukovkou, a proto jsem koupil novou - SC Creative SB Audigy SE, 7.1 a protože to není až tak moc peněz, doporučil bych to i tobě(až vyčerpáš všechny možnosti - reinstalace, atd.) ;)
Ivo Mašek (10205)|26.7.2007 10:19
[QUOTE]myslíš si, že PVR2 pro analog je pouze dobrá vůle vývojářů? těžko. pokyn k tomu, aby funkčnost původního DTV byla rozšířena i pro analogové karty musel přijít shora, těžko si vývojáři jenom tak ze srandy řekli "dneska tu chcípl pes, pojďme něco naprogramovat" [/QUOTE]
Představ si, že rozšíření PVR_2 pro analog je opravdu dobrou vůlí jednoho programátora, a to tw1965. On je to velký fanda v oboru a je to ten typ člověka, jako jsou tací, kteří zdarma udělají náhradu za Office. (však ATV2000 - alternativa k tv tunerům, je vlastně vyvynuta také z fandovství a ne na příkaz) A to, že je zaměstnán u leadteka, je pouze výhodou. Takových je tam zaměstnáno více, ale on je ještě navíc aktivní na "soukromém" poli.
Tady jsou jeho aktivity (vesměs vše jeho dobrá vůle): http://tw1965.myweb.hinet.net/
Doom (2331)|26.7.2007 11:56
upřímně, ivo, než začneš něco plácat o PVR2, tak si ho pořádně zkus
Koodl CHRUDIM (71)|26.7.2007 12:09
Panove nehadejte se nema to cenu. Ivo i Doome mate oba dva pravdu. PVR 2 je vyborna aplikace a slape jak hodinky (teda me jo) a to jestli PVR 2 udelal jenom jeden typek nebo dostal podporu z hora to uz muze byt celkem jedno hlavne ze ji mame.
Jsem zvedavej jak MAJK s tim dopadne. Nejjednodussi pro MAJKA bude vyndat tu zvukovku z motherboardu a testnou to bez ni. Kdyz to poslape tak ji potom zkusit jak psal DOOM s originalnima ovladacema z CD a kdyz to nepujde tak zauvazovat bud o prodeji ZK a nebo zkusit pockat jestli nevyjde nejaka oprava.
Sascha K. (17)|26.7.2007 12:18
[QUOTE=Doom;146602]upřímně, ivo, než začneš něco plácat o PVR2, tak si ho pořádně zkus[/QUOTE]

PVR2 chodi s expertom uplne perfektne, chyba bude niekde inde, chce sa mi povedat ze medzi klavesnicou a stolickou... ale vzhladom k ucte k Ivovi M. to nespravim...
Sascha alias Trent...
Ivo Mašek (10205)|26.7.2007 12:37
[QUOTE=Sascha K.;146605]PVR2 chodi s expertom uplne perfektne, chyba bude niekde inde, chce sa mi povedat ze medzi klavesnicou a stolickou... ale vzhladom k ucte k Ivovi M. to nespravim...
Sascha alias Trent...[/QUOTE]
Já si myslím, že to nebude chyba mezi stoličkou a klávesnicí. Ale chyba bude v nekompatibilitě hardwaru, v tomto případě zvukovky (s touto zvukovkou a PVR_2 řeší problémy i na zahraničních forech, a to na modelech Expert)
Není to poprvé, kdy si aplikace od Leadteka nerozuměla se zvukovkou. Na některé serie zvukovek dokonce dodávala patch (píši o tom na svém webu, kde uvádím i návod).

[QUOTE]upřímně, ivo, než začneš něco plácat o PVR2, tak si ho pořádně zkus[/QUOTE]
Já se řídím radou jednoho francouzského architekta: "neopravuj to, co funguje". Já jsem se s tv tunerama vyřádil až, až., a ne jen od Leadteka. na Jetwaye jsem dokonce napsal návod, jak mít několik aplikací současně, extra na sledování a extra jinou (výhodnější) na grabování. Co se týče historie Leadteka, tak to si piš, že toho vím opravdu dost a vývoj aplikací a driverů jsem sledoval. A jsem také stálým návštěvníkem specializovaného serveru přes tv karty [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .A tam se toho dozvíš opravdu hodně. A když tyhle znalosti sesumíruji a podívám se, kdo co tu píše, tak bych ti mohl hned říct, kolik lidí tu plácá. Ale neřeknu ti to, protože je to neprofesionální a nikdo z nás tu není absolutní znalec.
A co se týče aktivit tw1965, tak s ním jsem byl i ve spojení, některé odkazy od něj jsou i na můj web., ale protože moje angličtina je zoufalá, tak je s ním, tuším, ve spojení Saxel.
... a opravdu se na toto téma dál nehodlám bavit. Nikam to nevede. (ale pořizovat si jinou zvukovku, jenom kvůli tomu, abych měl PVR_2, když mi PVR_1 velmi dobře slouží, no..... proti gustu žádný dišputát)
Lar (115)|26.7.2007 13:09
Zrovna jsem přemýšlel,že přejdu na PVR2,ale jsem na tom trochu jako Mašek-dalo mi dost práci rozchodit PVR,aby to makalo jak má ....
Chci se tedy zeptat,co vlastně mi nabízí PVR2 navíc oproti PVR?
-vlastně jediný co mi chybí je to že to neumí nahrávat ne podle času ale podle programu-to mě dokáže naštvat když se mi nahraji nějaká pitomost místo toho co jsem chtěl nebo chybí kus filmu-umí tohle EPG, nebo to jen ukazuje programy atd ..
Koodl CHRUDIM (71)|26.7.2007 13:13
"jenom to ukazuje programy" napr. NOVA, PRIMA tak ty tam maj tolik reklam ze ten film zacina treba o 10min pozdeji nez ti uvadi EPG na PVR2 a proto ti to nahraje na zacatku reklamy a na konci ti to ustrihne film. Na h***o :-)
Ivo Mašek (10205)|26.7.2007 13:18
Lar:
mrkni sem: http://masek.webzdarma.cz/WinFastPVR2/WinFastPVR2.pdf
původně to bylo tohle: http://masek.ic.cz/Dtvwinfast/Winfastdtv.pdf a mělo to sloužit jen k digitálu.
Má to pěkný design, je to "moderní", atd., atd. Já jsem praktik, na vyloženou krásu moc nedám. Ale zřeba budeš mít štěstí, jako jiní zde a bude ti to fungovat a budeš spokojený.:)
Lar (115)|26.7.2007 13:30
Aha ,tak zase nic. A umí to aspoň rozdělit nahrávku víc souborů podle toho EPG kódu,myslím to tak, když bych nahrával delší časový úsek, že by to uložilo každý pořad do jednoho souboru? -pak bych mohl nechat nahrát celý den-podíval bych se na co chci a zbytek zmazal? -to bych toho chtěl asi moc
Doom (2331)|26.7.2007 14:11
EPG má v podstatě dvě funkce - 1) zobrazí tabulku s přehledem kdy co která televize dává a 2) funguje podobně jako showview na videu - usnadní naprogramování nahrávání - nemusíš rukou nastavovat všechny parametry časovače, ale jenom poklepeš na ten který pořad a vyběhne ti dialog pro nastavení časovače s už přednastavenými daty. pokud chceš nahrát třebas blok tří pořadů následujících po sobě, tak můžeš pro každý z nich udělat vlastní záznam do plánovače časovače. ale aby se podle EPG v nějakém bloku který má jeden čas začátku a jeden čas konce automaticky dělilo na pořady, to asi nejde (teda nemám to vyzkoušeno, ale myslím si to)

já osobně bych se ale k původnímu PVR vracet nechtěl. nejen že PVR2 není takový cirkusoidní soft jako PVR, ale spousta funkcí navíc mu hodně zvyšuje praktickou hodnotu
Koodl CHRUDIM (71)|26.7.2007 14:40
Doome kdyz pises o EPG tak jsem si dvakrat kliknul na porad ktery jsem chtel nahrat (Simpsons) a nechal bezet TV na jinym kanale. Ale jake prekvapeni bylo kdyz jsem prisel k PC asi za hodinu co porad skoncil a zjistil ze tam vyskocil na PVR 2 nejaky error. Kdyz jsem se potom podival do slozky kam nahravam z TV tak tam byl nepojmenovany soubor divnyho nazvu o velikosti 0 ??? Nevis jak rozchodit tohle EPG nahravani ? V cem muze byt problem ? Dik za radu
Doom (2331)|26.7.2007 15:29
mě časování přes EPG jede bez problémů. resp. jelo, pak se to pokazilo a ted to nejede (ale sere se mi celý OS, prostě nenajede z hibernace, tak bude reinstall - problém vyloženě v časování přes EPG nebude, u mě je to nějaká globální krpa v OS)
stani (1647)|26.7.2007 16:30
[QUOTE=Koodl CHRUDIM;146609]"jenom to ukazuje programy" napr. NOVA, PRIMA tak ty tam maj tolik reklam ze ten film zacina treba o 10min pozdeji nez ti uvadi EPG na PVR2 a proto ti to nahraje na zacatku reklamy a na konci ti to ustrihne film. Na h***o :-)[/QUOTE]

Vyřešil jsem to, že dám nahrávací čas daného pořadu 10 min. před a 10 min. po. Tomu, že se nestihne přesně začátek nebo konec se zabránit nedá.

A pak(!) velice jednoduchým, elegantním a rychlým způsobem to, bez jakéhokoli "zmršení" či (špatného) převodu vystříhám pomocí mpeg-vcr ;) :BB:
Koodl CHRUDIM (71)|26.7.2007 17:28
[QUOTE=Doom;146623]mě časování přes EPG jede bez problémů. resp. jelo, pak se to pokazilo a ted to nejede (ale sere se mi celý OS, prostě nenajede z hibernace, tak bude reinstall - problém vyloženě v časování přes EPG nebude, u mě je to nějaká globální krpa v OS)[/QUOTE]

Souhlas kdyz neco nahraju a PC prejde z PVR2 do uspornyho rezimu tak je to cely na h***o pac je uplne zabrzdenej a nejde s nim nic delat. Vim ze se to par stranek dopredu resilo nekdo mel ten samej problem. Ale jak to dopadlo nevim. Zkusim to najit. Kdyby jste nekdo vedel co s tim napiste.
Doom (2331)|26.7.2007 18:39
až bude škaredě a budu mít čas, tak reinstalnu OS, jak jsem psal dříííve a podám hlášení, jak jsem dopadl. věřím ale, že to pomůže k opětovné správné funkci PVR
Saxel (2279)|27.7.2007 21:47
Tady se to hádá jak v parlamentu a já u toho nejsem! Pánové, to si nemůžete dát pokoj aspoň o prázdninách? :D Z jedný akce jsem se vrátil a zítra zase na týden mizím, takže jenom pár postřehů: U Experta jsem vyzkoušel několik verzí PVR i PVR2 i několik zvukovek. Starou bolestí Leadteku je, že si v systému neumí uklidit po vlastních starých ovladačích. Každá verze PVR i PVR2 je odladěna s určitou verzí ovladačů a zpětná kompatibilita je velmi problematická. Paradoxně potom uživatelé, kteří léta používají starší verzi jsou spokojení a někteří z těch, co zkusili pár posledních verzí si pořád stěžují. Popravdě je třeba říct, že až poslední verzi PVR2 2.0.2.17 lze označit za použitelnou bez zásadních chyb (tak jako to platilo pro PVR verze 3.0.10.20). Výhodu "Experta" mezi analogovými kartami vidím hlavně v kvalitě obrazu a potom v možnosti řešit případné problémy softwaru přímo s jeho tvůrci (na TV-cards.com reaguje tw1965 do 5 dnů, fakt nekecám! A dokonce reaguje tak, že chybu opraví!).
Saxel (2279)|27.7.2007 21:57
[quote=Doom;146634]až bude škaredě a budu mít čas, tak reinstalnu OS, jak jsem psal dříííve a podám hlášení, jak jsem dopadl. věřím ale, že to pomůže k opětovné správné funkci PVR[/quote]
Řekl bych, že systém mám v pořádku a přesto jsem už zaznamenal, že probuzení z hybernace nedopadlo dobře. Stává se mi to tak jednou z pěti případů (odhadem). PC se třeba i probere, začne nahrávání a třeba po 10-ti minutách to chcípne. Jindy vše proběhne bez sebemenších problémů. Dokonce se po skončení nahrávání znovu PC uvede do hybernace a následně znovu probudí a nahraje nový pořad. Ale jak píšu, někdy to zkolabuje. Prostě spolehlivost je mizerná - a to mám novou, moderní základní desku a solidní zdroj. Asi to ještě výrobci nemají tak vychytané. :mad:
Majk 99 (7)|28.7.2007 04:05
Takže to dopadlo asi tak že moje zvukovka Creative Audigy 2 ZS není kompatibilní s aplikací PVR 2.Udělal jsem si i dokonce formát jelikož jsem měl lehce zadělany PC, takže po formátu byl komp vcelku čistý a k tomu jsem i přendal zvukovku do jiného PCI slotu jak jste psali.Nejdříve jsem naistaloval nejnovější ovladače a pak nejnovější verzy PVR 2.Netrpělivě jsem očekával že se to konečně zdaří jenže se nestalo opět zase nic a opět vyskočila minule zmiňovaná hláška s DVBTAP.exe.Takže jedu stále na PVR1 a možná někdy v budoucnu až budu sestavovat novej komp konečně ozkouším --------PVR 2--------
Ivo Mašek (10205)|28.7.2007 07:18
Uvádím zde odkaz na stránku o WinFast PVR_2, jejímž autorem je tw1965:
http://tw1965.myweb.hinet.net/WinFastPVR2.htm
Lar (115)|28.7.2007 09:33
Tak jsem PVR přechválil-při nahrávání z úsporného režimu se t osice probudilo ale aplikace zatuhla
-navíc mi nejde rozchodit většinu kodeků z ffdshow-vůbec mi nejde nahrávat do MJPEG a DV kodeku ,přitom mainconcept DV kodek funguje
-to mě docela mrzí-chtěl jsem nastavit nějaký postprocesing-abych provedl např. odšumění přímo při nahrávce
-tak asi testnu PVR2-jaká kombinace kodeku a PVR2 je nejlepší?
vladoc (456)|9.8.2007 21:10
Vyskúšal som PVR2 2.0.2.17 a PVR2 2.0.2.24. Na mojom PC obe aplikácie majú vyššie nároky na CPU o 20%, takže sa občas dostanem na záťaž CPU 100%, čo nieje dobré. Používam PVR2 2.0.2.14, kde záťaž CPU pri zachytávaní videa nepresiahne 85%.
stani (1647)|9.8.2007 21:27
[QUOTE=vladoc;147471]Vyskúšal som PVR2 2.0.2.17 a PVR2 2.0.2.24. Na mojom PC obe aplikácie majú vyššie nároky na CPU o 20%, takže sa občas dostanem na záťaž CPU 100%, čo nieje dobré. Používam PVR2 2.0.2.14, kde záťaž CPU pri zachytávaní videa nepresiahne 85%.[/QUOTE]

Tak to je VELMI zajímavá informace...
-----------------
Jinak jsem nevěděl, že je už verze 2.0.2.24(v čem se odlišuje od 2.0.2.17?).
A ta 2.0.2.14 měla nějaké problémy(byla od ní 2.0.2.17 lepší?)?
kasr (133)|9.8.2007 21:39
A nemas nahodou nainstakovany niejaky codecpack?Ja som mal k-lite a vtedy mi pvr blblo tiez.Odinstaloval som to,odinstaloval
PVR,ovladace tv karty,vymazal zbytky precistil registre(automatikou-CC cleaner:rucne editovat neviem) a znova nainstaloval pvr a ovladace.Odvtedy-viac ako pol roka ani najmensi problem.
emil12 (26)|9.8.2007 21:46
Dobry den. Mam jeden zavazny problem. Mam tv kartu tv 2000xp expert,win vista a winfast pvr 2 2.0.2.17. Vsetko slape jak ma az na nahravanie. Ked nieco nahram a pustim je to bez zvuku pricom zvuk pri pozerani tv funguje normalne. tu je screen z mojho pvr2 s nastaveniami [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kartu mam prepojenu s kablikom na vstup pre cd player.
Dakujem vopred
stani (1647)|10.8.2007 09:53
[QUOTE=kasr;147474]A nemas nahodou nainstakovany niejaky codecpack?Ja som mal k-lite a vtedy mi pvr blblo tiez.Odinstaloval som to,odinstaloval
PVR,ovladace tv karty,vymazal zbytky precistil registre(automatikou-CC cleaner:rucne editovat neviem) a znova nainstaloval pvr a ovladace.Odvtedy-viac ako pol roka ani najmensi problem.[/QUOTE]

Jasně, jak už to několikrát Mašek psal, je třeba odinstalovat všelijaké ty "zázračné all-in-one" codepacky a pak to jede v pohodě - já jsem teď maximálně spokojený(2.0.2.17) ;)
Koodl CHRUDIM (71)|10.8.2007 16:25
Tak vam nevi o co jde. Po zakoupeni noveho PC jsem ninstaloval XPa atd. a PVR2 jenze po vyhledani TV programu je obraz jakoby ve NTSC (nebo jak se jemnuje) formatu je proste celej modrej, trochu tam neco je videt ale je to modry s cervenejma duchama. Nevit co jsem zase udelal spatne :-(
Dik za rady
Koodl CHRUDIM (71)|10.8.2007 16:44
PS: zjistil jsem ze se to spravi tim ze prepnu VIDEO VSTUP pres CVBS,S-VIDEO zpatky na TV a jde obraz tak jak ma jit. Kdyz TV vypnu a zase zapnu tak to jde zase blbe. LoL nevite nekdo co s tim?
Ivo Mašek (10205)|10.8.2007 18:42
A z možností výběru norem jsi skutečně zaškrtnul Czech_PAL normu? V menu, kde ladíš kanály, by jsi to měl mít označené.
Ivo Mašek (10205)|10.8.2007 18:55
... a jestli budeš mít s tím nějaké potíže, doporučuji použít PVR2 verzi: 2.0.2.17 Ta je zatím nejlépe povedená.
Koodl CHRUDIM (71)|10.8.2007 19:26
No s tou normou to netusim. Mrknu na to jinak dyztak pouziju tu verzi co jsi psal. Dik
Koodl CHRUDIM (71)|10.8.2007 19:29
Tak tu normu jsem nikde nenasel. Jinak pouzivam verzi 2.0.2.17. Tak nevim kde je problem. Kdyz dam volbu v ktere zemi hledat kanaly tak tam zadnou normu na volbu nemam.
Ivo Mašek (10205)|10.8.2007 20:19
[QUOTE]
Tak tu normu jsem nikde nenasel.
[/QUOTE]
Jo, máš pravdu., teď už pod AREA uvidíš pouze Custom Defined.
[QUOTE]Kdyz dam volbu v ktere zemi hledat kanaly tak tam zadnou normu na volbu nemam.[/QUOTE]
Musíš tam mít možnosti. Názvy států a po kliknutí na ně (je tam i CZECH) se ti objeví několik norem. Pod PVR_1 mám dokonce i SECAM (ten už tam mít nebudeš), ale tam je třeba vybrat PAL (pokud možno PAL_BD, pokud tam je - u mého PVR_1 je a má tu výhodu, že najde správný zvuk jak pro BG, tak i pro DK - nemusím použít klávesu "A"). To vše by mělo býti v roletových menu.

Dále tam musíš mít tuto kartu:
http://masek.webzdarma.cz/televize3.jpg" loading="lazy">
(snímek je z mého PVR_1, u tebe to bude obdobné). Tam je zaznamenána norma PAL a dále zatržítko overlay mode. Zkus zafajfkovat / odfajfkovat (pro nVidii celkem potřebné)
.... jinak mě nic teď nenapadá, snad se ozvou majitelé PVR_2
Koodl CHRUDIM (71)|10.8.2007 20:38
No prave ze ja mam v PVR2 nastaveno PAL (ale je to zasedle takze s tim nejde nic delat) a kdyz dam klavesou V zmenit video vstup a vratim se na antenni vstup tak uz to jde. Nekde je nejaka zrada ale netusim kde :-(
vladoc (456)|11.8.2007 08:16
emil12
Dá sa ti prepnúť "Payback Devices" zo "Speakers" do "SoundMAX Integrated Dig."?
Ja mám obe položky nastavené rovnako a je to OK. Používam PVR2 ver. 2.0.2.14.
vladoc (456)|11.8.2007 08:29
[QUOTE=stani;147473]Tak to je VELMI zajímavá informace...
-----------------
Jinak jsem nevěděl, že je už verze 2.0.2.24(v čem se odlišuje od 2.0.2.17?).
A ta 2.0.2.14 měla nějaké problémy(byla od ní 2.0.2.17 lepší?)?[/QUOTE]

V PVR2 2.0.2.14 mi v teletexte nefunguje diakritika, keď som nainštaloval 2.0.2.17 a 2.0.2.24, tak diakritika bola OK. V PVR2 2.0.2.14 mi diakritika začala fungovať, ale po reinštalovaní systému zase nefunguje.
Doom (2331)|12.8.2007 09:31
teďka pár dní drhnu PVR2 build 24 a zatím pohoda
neměl jsem čas nahrávat, ale teletext pracuje bezvadně, diakritika v něm funguje, zvuk u TV stanic je v pohodě, obraz v rámci možností naší nepříliš dokonalé STA pěknej...
jak budu mít příležitost, vyzkouším ladění (importoval jsem seznam předvoleb) a nahrávání
Saxel (2279)|12.8.2007 11:04
[quote=vladoc;147615]... V PVR2 2.0.2.14 mi diakritika začala fungovať, ale po reinštalovaní systému zase nefunguje.[/quote]
V instalačním balíku verze 2.0.2.14 je teletext, který neumí zobrazovat naší diakritiku.
Lion-ka (4)|21.8.2007 15:56
Potrebuji poradit..Pri analogovem nahravani z kamery mi v programu Win fast PVR2 dole objevuje rozmazany prouzek..neni to jen pri nahravani ale i jen prohlizeni videa z kamery..nevite cim by to mohlo byt?
Pitomec (10211)|21.8.2007 15:59
Samotným VHS/V8 záznamem (předpokládám, že to je z VHS/V8 kamery). Na TV to vidět není, takže to nemá smysl řešit.