Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Komentáře od dub
Poněkud opožděná reakce na článek.
Věnoval jsem mu jen zběžnou pozornost přesně podle citace z vašeho článku: "Ovšem je nutné poznamenat, že každý se na toto dívá jinak. Pro někoho je jakékoliv filtrování nepřípustné, protože vždy obraz degraduje různými artefakty." Mám totiž raději ostrý obraz zatížený šumem než rozmazané cosi bez šumu.
Při současném detailním prostudování článku mě ale zaujala pasáž s problémem "chroma shift nebo color bleeding". Vadí mi zejména u starých záznamů ještě kamerou VHS. Naznačujete možnost použití digitálních filtrů. Znáte nějaký a jeho dostupnost?
Díky za případnou odpověď.
dub
Odpovědět0  0
Zdravím.
Myslím si že informací o prokládání je na těchto stránkách v průběhu jejich existence víc než dost. Jedná se o jednoduchou záležitost a není mi jasné co je na tom nepochopitelného. Problém vidím v jiné záležitosti. V chování různých nástrojů pro zpracování videa ať už SW nebo HW. V tomto názoru mě utvrzuje i diskuse k problému.
Možná i krátké vysvětlení některých pojmů, které autor používá ( vím že existuje slovníček ) by snížilo počet dotazů.
Zpracováním videa se zabývám několik roků a vytvořil jsem si postup, který mi vyhovuje a dává solidní výsledky. Bohužel prokládání resp. jeho nastavení je stále záhadou.
Video zachytávám ATV 2000 jako *.avi komprimované Huffyuv 2.2. Načtením souboru ( po sestřiháni ve VirtualDub-přímé kopírování bez úprav) do Canpus ProCoder2 se objeví ve specifikaci zdroje Upper/Top Fiel First. Cílový soubor MPEG2 nastavím rovněž na Upper/Top Fiel First. Hotový soubor načtu do Ulead DVD Workshop, kde se ve specifikaci tohoto souboru objeví Lower/Bottom Field First ??. Zpětným načtením do Canopus Procoder je ale vše v pořádku t.j. Upper.
Asi je vše v pořádku protože pokusů bylo velké množství a DVD disky fungují bez "cukání a roztřepení " jak na stolním přehrávači(TV) tak na počitači.
Máte nějaké vysvětlení?
Dík za případnou odpověď a za velice solidní a přehledné informace ve vašich článcích i pro pouhé uživatele.
Dub
Odpovědět0  0