Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
19.3.2010, Radek Jahoda, aktualita
Balík DivX Plus nám nabízí zcela přepracované programy pro práci s DivX a Matroska. Obsahuje jak kodek, tak i konvertor, přehrávač i plugin do internetových prohlížečů. To vše je k dispozici k volnému stažení.
emajko159 (1) | 8.7.20109:49
divx uvolnil volny balik??? a co ten napis trial na 15 dni? :­( zbytocna instalacia. akurat robotu ste mi pridali:(
Odpovědět0  1
ai (44) | 19.3.201015:17
no ja jsem to zkusil, tedy jen ten converter samozrejme, ale ...,pisou, ze AVCHD spoji do jednoho mkv, myslel, ze bez rekomprese, jako mozna uleva vlastniku techto kamer, to nejde, jen snad audio,

-ale me to hodilo 2x ERROR pri konverzi dvou AVCHD videi,
-dal jsem nacet HDV, jako moznem vytvoreni mkv bez rekomprese­) a reklo mi to hned, ze trial expired!,
-nacet jsem VOB a dalo mi to ERROR, nechalo to temp soubor nesmazany,
-kazdy file analyzuje asi pul minuty

je to nejaka beta verze nedoladena a navic zrejme neumi smart spojeni vice fajlu do jednoho, navic jeste neni vsechno free, jak je videt, nevim k cemu to je dobre ...
Odpovědět0  0
artam (54) | 19.3.201010:35
Nemystifikujte obyvatelstvo vetami typu ­- ­"celý balík můžete stáhnout od DivX nebo i od nás­", to vas len usvedcuje z toho, ze ste to nikdy neskusali, ale len teoretizujete. :D
To, co prezentujete ako cely balik, je len instalator velkosti cca 900kB, ktory az nasledne taha z internetu cca 35MB softveru.
Cely balik sa stiahnut neda, resp. som to po cca hodine hladania vzdal. Takze ak chcete tento priserny ­"balik­" instalovat na viac pocitacov, tak musite absolvovat tych 35MB z internetu pre kazd z nich. Nie, ze by ma to trapilo, DivX uz davno nemusim, ale principialne nechapem tento cin...
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 19.3.201011:30
Nikdo zde netvrdí, že to někdo zkoušel. Je to jen informace o novince, která by se mohla někomu hodit. Rozhodně není v našich silách zkoušet kdejaký software, co kde vyjde, od toho jsou testy a recenze, ne aktuality. A pokud si myslíte, že to zvládnete lépe, tak se zapojte...
Odpovědět0  0
artam (54) | 22.3.201012:27
Nikto nie je dokonaly, kazdy zvlada nieco lepsie, nieco vobec. ;­) Vy sa mozno viac vyznate v pisani, ja zas mozno viac v sw­/hw, kedze je to moje zivobytie.
Ja som mal ale na mysli ten holy fakt, ze ak ma v sucasnej dobe nejaky ­"komplexny­" balik len 900 kB, tak je to logicky zjavne, je to len ciry instalator, ktory zbytok taha z netu. A kedze som ako technik postihnuty profesionalnou deformaciou, co sa tyka presnej terminologie, tak mi jednoducho vadilo, ze vydavate instalator za ­"plny­" balik a namiesto toho, ze by ste to zobrali ako podnet na opravu clanku, tak sa jednoducho ­"len­" obhajujete... ­(nic v zlom­) :)
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 22.3.201013:31
No u mne je to spíš naopak ­- právě, že to psaní není zrovna to, co by mi nějak zvlášť šlo, to bych to byl napsal lépe. Pokud znáte historii TVF ­(mimochodem již více než 10­-ti letou­), tak možná víte, že TVF začal jako server o informacích k TV kartám a hlavně software, který jsem sám napsal, protože toho tenkrát moc nebylo a původní soft byl na nic. A časem se stal i možností k zápůjčce nových HW a zkoušení nových SW.

Dne je situace jiná ­- soft už je vesměs dobrý i od výrobce, je jich neuvěřitelné kvantum, DivX už také není tím, čím býval, vždyť to znáte sám. Ale to je na dlouhé povídání.

Jo a tím plný balík jsem myslel jako plnou verzi bez omezení, zkusím to napsat jinak.
Odpovědět0  0
Maneto (52) | 19.3.201016:14
Na adrese : http:­/­/www.divx.com­/en­/software­/divx­-plus stačí kliknúť na zelené tlačítko : zdarma k stiahnutiu a uvedený ­"balík­" obsahuje : DivX Player Plus, Plus DivX Web Player, Plus DivX Codec Pack a DivX Converter Plus.
Inštalátor stiahnutý do PC za niekoľko sekúnd a samotná inštalácia pár minút.Vlastním päť PC, no nemám žiadny dôvod inštalovať tento vcelku kvalitný prehrávač s možnosťou prehrávania filmov v HD rozlíšení na ďalšie. Bohate mi stačí ho mať na jednom. Stiahol som, vyskúšal a používam a môžem s čistým svedomím povedať, že sa jedná o celkovo podarené jednoduché ovládanie s možnosťou náhľadu, prehrávania a vypaľovania z jedného miesta, ktoré bude istotne viacerým vyhovovať.

Prehrávanie DivX, AVI, MKV, MP4 a MOV videa

DivX To Go: Jednoduché prenášanie videa

DivX Player Plus teraz obsahuje DivX To Go, novú funkciu, ktorá umožní automaticky rôzne formáty videa hrať na akomkoľvek zariadení, DivX Certified. Teraz umožňuje jednoducho prenášať filmy, televízne programy alebo domáce video na DVD prehrávač, hernú konzolu alebo ľahko napalovať DVD alebo uložiť na disk USB.

DivX To Go:

Automaticky pripraví vlastné video hrať mimo počítač
Zabezpečuje, že vaše videá sú v správnom formáte a budú správne hrať na zariadení DivX
Šetrí vaše preferencie na jednoduchý prenos

DivX Plus umožňuje pokročilé funkcie

MKV videá ponúkajú skvelý zážitok s vysokým rozlíšením.
DivX Player Plus :

Viac titulkov a zvukových stôp ­(až 8­)
Hladký posuv rýchlo vpred a vzad ­-­-
Automatické generovanie kapitol

Správa videotéky

Okrem toho všetky funkcie, ktoré by sa dali očakávať od veľkého multimediálneho prehrávača, DivX prehrávač Plus slúži aj ako full­-featured videotékový manažér. Teraz umožňuje vytvoriť video stopy ­(podľa žánru, dátum, atď­), rovnako ako správu sťahovania, vrátane nakúpených filmov.


Sledovať zakúpené filmy vo formáte DivX


Obklopenie sa zvukom

Jediná vec,ktorá je lepšia než sledovať obľúbený film vo formáte HD je sledovať obľúbený film v HD s vynikajúcim priestorovým zvukom s natívnou podporou pre 5.1 kanálový zvuk AAC a Ogg Vorbis. Okrem toho bude podporovať DivX Player Plus 5.1 AC3 zvuk, ak sa nainštaluje AC3 DirectShow filter.


SRS WOW HD DivX Edition

Tento audio plug­-in sa spustí spolu s DivX Player Plus alebo s multimediálnych prehrávačov pri sledovaní videa DivX, zvýši basy z malých reproduktorov, zlepší dialógy a zrozumiteľnosť a vytvorí 3D zvukový zážitok do slúchadiel.

DFX Audio Enhancer

Integrovaný priamo do DivX Player Plus, DFX Audio Enhancer vylepšuje stereo, hĺbky a výšky, zvyšuje celkovú hlasitosť zvuku v slúchadlách a optimalizuje prehrávanie a vytvárá prirodzenejšie a príjemnejšie zvukové pole.

Prečo MKV

MKV, je voľba pre DivX Plus, je flexibilný kontajner pre video formát, ktorý je ideálny pre video s vysokým rozlíšením H.264.

Podporované formáty

DivX Player Plus pracuje na pozadí, takže netreba nič vedieť o video súboroch, kontajneroch a nevyžaduje pokročilé znalosti o codeku danej technológie a využívania digitálneho videa. Pre tých z vás, ktorí skutočne chcete vedieť podrobnosti o Plus DivX prehrávači je nasledujúca tabuľka, ktorá vysvetľuje pôvodné a rozšírené možnosti formátov.

Video Codec Audio Codec Container Format
Natívna podpora
Prehrávať DivX MPEG­-4 ASP MP3, AC3 * . Divx,. Avi
Prehrať AVI MPEG­-4 ASP MP3, AC3 . Avi
Play MKV H.264,MPEG­-4 ASP AAC, Vorbis, DTS *, AC3 * . Mkv
Play MP4 H.264 AAC . Mp4,. M4v
Play MOV H.264 AAC . Mov
Play Xvid MPEG­-4 ASP MP3, AC3 * . Divx,. Avi
Play WMV WMV 7, 8 a 9 WMA . Wmv,. Asf
Play titulky ­-­- ­-­- . Srt,. Ssa,. Zadok

Rozšírená podpora
Play AVCHD ** H.264 AC3 *, L­-PCM ** . MTS,. M2ts
Prehrať MPEG­-1 ** MPEG­-1 ** ** MP1, MP2 ** . Mpg,. Mpe,. Mpeg,. M1v
Play MPEG­-2 ** MPEG­-2 ** ** MP2, MP3, AC3 * . Vob,. Ts,. M2V
Play RMVB *** RealVideo 1­-10 *** RealAudio 1­-10 *** . Rmvb

* Súbory, ktoré obsahujú AC3 alebo DTS zvukovej stopy budú hrať v natívnom vo väčšine zariadení DivX Certified, ale môžu vyžadovať inštaláciu AC3 DirectShow filter pre prehrávanie v DivX Player Plus
** Tieto formáty súborov môžu vyžadovať, aby riadne DirectShow filtre boli inštalované na počítači používateľa
*** Súbory, ktoré obsahujú RealVideo a RealAudio kodekov môžu vyžadovať inštaláciu Real DirectShow filter pre prehrávanie v DivX Player Plus

Zaujímavých informácií je oveľa viac, ale na podrobné oboznámenie je najlepšie navštíviť zmieňovanú stránku,

Odpovědět0  0
ai (44) | 19.3.201019:50
Proc diskuzi tapetovat takto ?
To muze resit odkazem na nejake stranky , tu jde o to co to opravdu dela a jak, prakticky to vypada tak, ze convertor neni jeste celkem odladeny, nerendruje smart, a za mpeg2 vstup chce poplatek , krome jineho, a tyto veci se daji delat jednoduse i z free source. Tedy kdyz dam poplatek za ty plug­-ins je enkoder lepsi nez free source? ­(Ripbot264, Handbrake,MeGui)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.