Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Komentáře od ai
-­"Proc jsi ty cernochy ve tme urezal prosimte a nechal tam jen ty stromy?, Jak to ted politicky korektne vysvetlime?­"
-­"Ale, delal jsem to v Premiere s novym Adobe Sensei­"
-­"Aha, no jo, tak to radsi cele vyhodime, ne?­"
-­"Tak, jo"
Odpovědět0  0
tak jsem to zkusil,... a asi slabsi pulhodinu pred koncem jsem jen zrychlene koukal na obrazky jak zachranili lidstvo, ..je to totalni blbost, srandovni take neni, spise trapny
je to vpostate i rasisicky film, jakoby autor psal postavy podle jakychsi zase klise
Odpovědět0  0
Asijec, beloch, cernoch a dalsi ctvrty nejakeho tretiho sveta. :­-­)
Asi jim nekdo dost vytknul, ze i dost uspesny Stranger Things, ktery prinesl atmosferu americke vesnice, nebyl dostatecne rasove vyvazeny. Timto ovsem prave tu atmosferu prave s pravdepodobnosti ztratil. Tip 90% na tu ztratu. Rad se budu mylit! Neberte me za slovo. Body za sci­-fi release! Dekuji za pripomenuti. Ale ta korektnost to asi shodi cele dolu.
Odpovědět0  0
Kdyz to budes tocit ty tak to ano.
Jeho tvar mu urcitym zpusobem vydelava penize. At si dela co chce , pokud bude na sebe porad podobny.
Cruise, at je v soukromi trochu blazen, tak toci filmy na ktere se da divat, a tech filmu neni hode. Live Die Repeat je super film napr.

Jako kazda vec dneska, rozvetvuje se to. Jedni by radi sledovali 120fps a chteli by videt i vsechny chlupy v nose, druzi radsi movie jako celek s atmosferou. Ten 24fps prave je jeden z prostredku jak tu atmosferu nastavit, takovou mimopozemskou. Kamera zabere ranni krajinu, barevne to jemne doladi atd. Co treba 48fps, to pak vypada jako kazde rano na co hledime kazdy den, kdyz se podivas z okna a pokud to obarvi, tak to bude vypadat jako obarvena hra z pocitace. No jak anglicky mluvici se vyjadruji: ­"Be careful what you wish for­".
Odpovědět2  0
udelat si cash ve stejne slozce jako mam zasobnik videi leta stradanych a navic bez zalohy, to zni jako vtip. Na to programatori neprisli, protoze by tohle zrejme nikoho ani nenapadlo. Spise to vypada jako prilezitost si vydelat prachy spis. Krome toho, ze je znemozneny jako profesional navzdy, asi uz nepocita s dalsi praci ve video sektoru. :­-)
Odpovědět2  0
:­-­)
3D netahne ani v diskuzich, jak je videt
Odpovědět2  0
.. a take by mohli byt povoleny jen filmy, pokud se jejich reziser laskal aspon s jednou zadnici nejakeho Holywoodskeho producenta
jen jako postarsi kohout brani svuj dvorek a toho mladsiho moc nesnasi, pry at si najde jiny :­-)
Odpovědět0  2
Manazeri rozhoduji podle prumerneho Franty a podle procent. Ze si to 1% navic koupi je nezajima, treba se jim ty skladiste a vetsi podpora ani vyplatit nemusi. Pokud budou videt, ze u nas je cesky streaming a funguje skvele, lidi si to budou kupovat, rozsiri nabisku doufajice, ze ty statistiky , ktere jsou pro ne nabozenstvim, jsou zpravne. Ne zbozna prani.
Odpovědět0  0
omylem jsem ti dal zaporne hodnoceni, sorry

btw. ja bych ze zahranici rad vyuzival legalne vselijake nase zdroje, ale pouze dostavam vskaz, ze si to prohlizet nemohu, protoze nemam to prave orechove IP :­-­) , proc to rikam, no lidi si stezuji, ze nemaji obsah ze zahranici, berou to jako samozrejmost. Ale plati to i obracene.
Odpovědět0  0
HDR10, Dolby Vision, HDR10+, zitra nejake Super X Dolby Vision,..., zacina se to nejak nebezpecne vetvit :­-­), kdo to ma pak kopirovat s vernosti tech barev na disk, jezis, mejte ohled. :­-)
Odpovědět1  0
V CR mozna, ale v USA tam proste uz nechces reklamu, neda se to vydrzet s reklamou, reklamy jsou i politicke pred volbama, proste se to neda. Lide proto prchli od kablovych TV, kvuli reklamam a pevnemu rozvrhu vysilani. Poplatek $8 za mesic neni skoro nic ­(pro USA­). Ja tedy doufam, ze nechaji na vyber ­- bez reklam ten Prime TV, tak jak to je , tey si platis Prime na zasilky ­(doruceni do dvou dnu za $50 za rok­) a mas ten streamin zadarmo nebo za poplatek mesicne do tech $10 bez reklam. Pokud to bude mozne sledovat jen s reklamou bez poplatku, tak je s tim konec pro nezanedbatelne procento lidi.
Odpovědět0  0
Konkretni pripad? Ja dam synkovi nebo mamce tu GH5 a reknu natoc tohle v 4k. Copak se asi stane?

Na kamere musi byt fungujici auto mody i ND filtry, jak muzete rici, ze ND filtr je precenovan to jako seriozne ???

Za druhe natocte treba svatbu s tim GH5,..., good luck.
Nebo jakoukoliv akci, u Vas, kdekoliv, nez GH5 nastavite i s temi objektivy tak je po akci samotne. Kazda vec je dobra na neco. Pokud si hrajete z kamerou nebo tocite ve studiu tak GH5. Pokud ne, camcorder je k nezaplaceni.

Ja nedelam fotky, nikdy, proc jako, kdyz to natacim?

Lidi co prijimaji GH5 jsou hracicky, zanicenci, a chteji usetrit. Existuje lavina lidi co potrebuje kameru a nema cas si hrat s vercajkem. Nastavis nejakou prioritu. Na kamere musi jit zamknout zaostreni a zase rychle povolit na auto. Tohle je velice dulezita vec pro zaznam akci.

Tu jde o to, ze kazdy preferuje neco, ale rict, ze je nekdo neinformovany pokud si nekoupi GH5 je proste blbost.
Odpovědět0  1
stabilizaci to ma asi stejnou, ale co treba zabudovane , menitelne ND filtry atd., atd. Prakticke a nutne veci.
Odpovědět0  0
Neni pravda, camcorder je spolehlivejsi a jednodussi pri nataceni. Fotaky maji papirove vlastnosti , ale vzdy dojde na nejake ale. Co treba autofokus? Ergonomie drzeni pri delsim casovem obdobi. Autofokus je KLICOVY pri 4K a za lepsi autofokus , i kdybys mel dat $1000 navic zjistis, ze to je lepsi koupe pokud nechas kameru pri eventu na autofocus. Coz vetsinou musis. Tady se nebavime o nataceni nejakych kvetin nebo stromu.

A co treba stabilizace zaznamu? Neinformovany je prave ten co jen porovna cenu a , ze to umi 4k 50p a porovnava.
Odpovědět0  0
Odpovědět0  0
me to funguje jak s HDD tak s NASu, tedy pres LAN, mam WDTV Live Plus,

cosi mi nefungovalo pres LAN u jakesi verze firmwaru u prehravace na kterem jezdi stejne vetsinou Netflix, tak jsem na dalsim prehravaci jinde verzi nezvysil, u WD cekas na firmware, ktere ti sedi

Jakmile ti sedi celkem vse podstatne NEOPOVAZUJ se upgradovat fw, neco pak urcite zase podelaji, ztratis nejakou funkci. tzn. ty jsi ted ve fazi, kdy ti neco nejde a cekas na fw, ktere to odstrani, nebo ti nekdo poradi jak to obejit. Ja ten prehravac nemam, je to novy model, malo zmen oproti predchozim verzim a jak ted zjistujes nedoladenym fw. My na to cekali s WDTV Live taky dlouho. Mas proste smulu, protoze zrejme se nemuzes vratit na fungujici fw, nebo to zkouset, jestli to je porad mozne to fw vracet zpet. ...Je to celkem frustrujici, i pro me, ja doporucuju WDTV Live, kde fw konecne je jakz takz sedi, pomer cena­/vykon je nejlepsi ,kde WD vzapeti vypusti novy model, pod stejnym jmenem, kde polovina veci frustruje obsluhu ...Proc hrome tomu nedaji jiny nazev, fakticky magori co se toho tyce. :­-)
Odpovědět0  0
je to spolupraci techto softu:
-Sony Vegas ­(i ty levnejsi HD verze­)
-DebugMode Frame Server , free plug­-in do Vegasu
-Avisynth
-encoder, v mem pripade x264 enkoder, muzes si vybrat MeGui nebo jednodussi Ripbot264 nebo Staxrip
http:­/­/www.unival.realservers.info­/

vsechno krome Vegasu je free
muzes zkusit i Sony AVC export primo z toho Sony Vegasu , pokud das velky datovy tok ­(kolem tech 25Mbitu­) melo by to vypadat take celkem pekne ...
Odpovědět1  0
navigace na WDTV Live funguje takto ­(zrejme stejna i u noveho modelu­):

1.naviguj na VIDEO_TS slozku, stiskni PLAY a hraje to jen film, nebo nejdelsi film vevnitr
2.naviguj na VIDEO_TS aslozku a stiskni ENTER , navigujes dovnitr a stiskni PLAY, zacne hrat DVD jako na DVD prehravaci,..., kdykoliv stisknes OPTIONS tak ti to zobrazi volbu na menu a kapitoly

nove WD ma vice tlacitek na ovladaci, mozna to maji pomenene, ale spis ne
Odpovědět0  0
a co treba toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět1  0
Nema to vetrak a HDD, tak to nevyda zadny zvuk. Pokud nemas vedle toho ani externi HDD, kde WDTV cte pres LAN, tak je naproste ticho, je to jen deska s elektronikou, nic se vevnitr nehybe a netoci.
Odpovědět0  0
HDMI kabel jakykoliv nejlevnejsi ...
Odpovědět0  0
Kompozitni vystup je pro CRT ­(stare vakuove TV­) , a i na te TV pres toto zapojeni vidis krasny obraz, pokud mas zdroj kvalitni. Ten zdroj muze byt cokoliv HD video, SD video, DVD, BD, porad to jde pres ten kompozit ven na CRT. V menu se nastavi jen PAL a zobrazeni na ­"normal­" ­(tedy 4:3­)

Pokud mas HD zobrazovac, pripojis HDMI , v menu se nastavi treba rozliseni tveho TV , frekvenci, a ­"widescreen­" ­(tedy 16:9­)
Odpovědět0  0
WDTV nema sitovy vypinac, tedy od site jej vypnes jedine tak, ze vytahnes snuru,
vypnuti na dalkovem ovladaci je jakesi stand­-by, kde pokud jej zas zapnes zase se musi nastartovat ­(nejakou minutu nebo pul­),
tedy nech jej zapnuty porad ­(spotreba okolo 5W­) a po zapnuti TV jej mas pripraveny, ma jej zapnuty leta vpodstate :­-­) a nic se nedeje ..... ovsem samozrejme pokud mas pripojeny USB disk , tak ten je zaply taky potom porad, ..., WDTV Live jej vypne pokud jde jej vypnes do toho stand­-by.... ovsem sila techto masinek spociva v tom, ze jsou levne a prehraji skoro cokoliv tedy muze jich byt na siti doma vice, bez disku a vsechny ctou z centralniho NASu nebo PC, ...., nejlepe je nechat porad zaple ...
Odpovědět0  0
vizualni a graficke listovani je na YouTube
googluj ­"Youtube WDTV Live­" apod.
Odpovědět0  0
Presne tak, pockat vzdy par mesicu na firmware feedback , i kdyz Dune je celkem jistota. Bohuzel treba Dune, starsi rady, nepodporuji kapitoly v MKV z nejakeho duvodu, ci­-li je to individualni pro kazdeho.
Odpovědět0  0
Zadne odezvy ? U nas je ten stahovaci byznys tak rozjety, ze podobne veci nejsou vnadne ? Takova celkem zajimava vec, na tom Netflixu je hodne poradu pro decka i ty mensi, muze to poslouzit na vyuku anglictiny,

Netflix , streaming ted stoji asi $8 mesicne. Jestli to tedy funguje takto, jak to autor clanku popisuje , v CR, muze to stat za to.

Mimoto je tam hodne dokumentu, i ceske filmy , s anglickyma titulkama. Tedy nejsou tam jen filmy. Ty trhaky tam vsechny stejne nejsou.
Odpovědět0  0
je to defacto HTPC ale pozor , neprehraje to nase DV avi zaznamy z nasich starsich DV kamer ...
Odpovědět0  0
Takze vy jako napr. google CEO by jste to shodil se stolu tu moznost budoucich poplatku jako blbost :­-)
Odpovědět0  0
Tedy jestli za tim vsim nejsou i velci hraci media businessu, tedy tlaky to patentovat a pak nejake soudni procesy to budou rozstrelovat. WebM se totiz logicky nabizi i jako distribucni platforma mezi lidma, ten web by mohl fungovat jako katalyzator s primou moznosti to veset do web stranek, prehravat pomoci vselijakych YouTube atd.
Odpovědět0  0
dotykovem LCD ....
Odpovědět0  0
A v pripade nastaveni manual balance tim krouzkem, jaky je dal postup, kamera se namiri na nejakou vec podle potreby ,a pak co se musi udelat , zmackne se jen nejaky cudlik nebo je neco nutno stlacit na daktylovem LCD?
Odpovědět0  0
Ja celkem nemam furt jasno jak se tam nastavuje bila ­(white balance­) s tim krouzkem, je to tak, ze se v menu prene krouzek do nastavovani bile a ten krouzek nastavuje teplotu, nebo ten krouzek jen prepina mezi ruznymi mody ­(manual, auto, cloudy, sunny, atd.­) ?
Odpovědět0  0
Proc diskuzi tapetovat takto ?
To muze resit odkazem na nejake stranky , tu jde o to co to opravdu dela a jak, prakticky to vypada tak, ze convertor neni jeste celkem odladeny, nerendruje smart, a za mpeg2 vstup chce poplatek , krome jineho, a tyto veci se daji delat jednoduse i z free source. Tedy kdyz dam poplatek za ty plug­-ins je enkoder lepsi nez free source? ­(Ripbot264, Handbrake,MeGui)
Odpovědět0  0
no ja jsem to zkusil, tedy jen ten converter samozrejme, ale ...,pisou, ze AVCHD spoji do jednoho mkv, myslel, ze bez rekomprese, jako mozna uleva vlastniku techto kamer, to nejde, jen snad audio,

-ale me to hodilo 2x ERROR pri konverzi dvou AVCHD videi,
-dal jsem nacet HDV, jako moznem vytvoreni mkv bez rekomprese­) a reklo mi to hned, ze trial expired!,
-nacet jsem VOB a dalo mi to ERROR, nechalo to temp soubor nesmazany,
-kazdy file analyzuje asi pul minuty

je to nejaka beta verze nedoladena a navic zrejme neumi smart spojeni vice fajlu do jednoho, navic jeste neni vsechno free, jak je videt, nevim k cemu to je dobre ...
Odpovědět0  0
.... aby ty kamery prodali nove znovu, kdyz tam to 24p nebo 30p daji, nebo mozna ze prisli na to, ze po tech fps smejdi jen zanedbatelne procento, a dneska to je vsecko jen o procentech ...
Odpovědět0  0
nekupovat, vyhozene penize, me to nedalo to vyzkouset,momentalne to prodava Office Max v US za $30

samotny film ma asi 1,2 GB, film ma nejake SD rozliseni s datovym tokem kolem 1200kbps, kodek nevim, protoze to jde pustit jen pres jejich exe soubor, MediaInfo nic nezjisti, video je ulozeno v nejakem mev fajlu, nejde to zkopirovat na HDD, havaruje to pri nejakem jednom souboru, HDD prehravac WDTV to z te flasky ten film taky neprehraje, tu klicenku jde normalne vyuzivat , je tam zbylych 2,5 GB volneho prostoru
Odpovědět0  0
ai (44) | 21.9.20090:39|Kam s videem?
Jedine mozne reseni prehravani HD videa bez BR, odborniku ? HD video se muze prehrat HDD prehravacemi, ja to tak praktikuju normalne, stejne jako mnoho jinych. Zrejme pojmy jako Pocourn Hour, WDTV, eGreat, Tvix jste do dusledku nepochopil , mozna v tom zachvatu paleni disku prehledl.
Odpovědět0  0
ai (44) | 14.9.200914:42|Kam s videem?
to neni vubec jedno, jaky bit rate ma ten zaznam, to, ze ti jede 17Mbit mas stesti a to proto, ze to je tak na hrane, a zaznam 25 Mbit se cuka zkousel jsem,nevim o jakem vybaveni tu mluvis, podivej se kolik je strop v prehravani datoveho toku s DVD a taky si treba 24Mbit PRAKTICKY vyzkousej
Odpovědět0  0
ai (44) | 14.9.20091:11|Kam s videem?
Samozrejme ty mas mozna nejaky zazrak z datovym tokem 12 Mbit, tak to tam placnes, kdyz mas solidni datovy tok nebo HDV s 25Mbit tak to DVD z podstaty uz nestiha, moznost na DVD tu je , ale s tolika omezenimi a nekompability, ze te to bude i samotneho mrzet pozdeji a prevadet nekam jinam, cus :)
Odpovědět0  0
je to celkem jednoduche ....
lidi se chovaji jako stado, kameru si kupuji malou, stribrnou, cool vypadajici, pokud mozno tu nebo ­"lepsi­" co ma kamos. Ti co pokukuji po manualu a daji to vedet na netu jdou jen videt, ale je jich vpodstate minimum. Toho vyuzivaji zname firmy, ktere tyto kamery oklestuji a drzi cenu nahore, protoze se porad kupuji, je o ne zajem, i kdyz jsou to vpodstate uz skoro jako fotaky, mechaniky jsou pryc aj.,. Vsimni si jaky fotak koupis za $1000 a jakou kameru za $1000.
Odpovědět0  0
V Clanku ma byt misto vychodni Evropy zapadni Evropa
Odpovědět0  0
Jestli bych se mohl vyjadrit , tedy tak ja bych rad videl testy stlaceni HDV , AVCHD, a treba i co vychazi ze semiprofi kamer XDCAM do HD ­- mp4, DivX, XviD, popripade primo az downconvert do SD , mpeg2 ­(jeste dlouho tu bude­), nebo jeste vetsi stlaceni na net, streaming , protoze jen toto ma jaksi kreativni smysl, jinak se mi zda, jde vzdy o neco nekaleho, riping, aby se netestoval nejaky HD TS do DivX apod. Nehazejte kamenem, jen nazor :­).

Odpovědět0  0
Souboj titanu v primem prenosu , Sony vs. Microsoft & Adobe ? Smajlik krouti hlavou :­). A to neni 1. aprila jeste dalsi zprava DivX kupuje MainConcept, na jeden den tedy dost. Bojuje se o format, prituhuje.
Odpovědět0  0
Oni to po socialistickem zpusobu vysetruji, ovsem o dohode z jednou spolecnosti tam snad neni rec, to uz by snad bylo prilis.
Odpovědět0  0