Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
6.2.2014, Jakub Doležal, aktualita
Další generace populárního přehrávače byla představena a výrobce již přijímá první objednávky. Co nového tento model přináší oproti současnému SideWinder 3? Změn je poměrně dost a to především uvnitř přístroje.
DoG (4) | 9.2.201412:28
uz jsem mel 2 xtreamery a je to velice nedodelany a nestabilni system. a ve vsech ­"smart­" funkcich je absolutne pomaly. jedine co vi, ze prehraje formaty a nezablokuje DTS bitstreamy ­(na coz ma tu licenci­), ale jinak je pouzivani dost otravne. uz se tesim, az tohle vsechno zvladne televize samotna a nebude zapotrebi tehle nekvalitnich kramu.
Odpovědět0  0
zero8324 (3) | 9.2.201413:52
Čiastočne sa musím zastať Sidewinder­-u 3SE. Stými smart funkciami je to bieda, to musím uznať, ale ja ich nepoužívam až na youtube player ­(od poslednej verzie firmwar­-u 4.2.7 je už v pohode­). Musím vyzdvihnúť prehrávanie H.264 v profile High@level 5.1 ­(16 RefFrame a 16 Bframe, čo značne šetrí dátový tok­), prehrávanie OGG Vorbis,MKV,MP4, ale chýba mi Opus Audio ­(na ten čakám každým novým firmwarom­). Čo je super je práca s titulkami, za pár sekund sa dá zmeniť kódovanie, farba, velkosť a umiesnenie. Čo ešte vyzdvihujem je vynikajúca práca so sieťou a možnosť si z xtreameru spraviť aj lokalne NASko ­(ja mám vlastné, tak túto poslednú možnosť nevyužívam­). V princípe plaťí, že s firmware­-om 4.2.7 je so Sidewinder­-u 3SE veľmi slušný sieťový prehrávač a niet mu v tomto ohľade čo vytknúť. To že obsahuje rôzne aplikácie, ktoré sú väčšinou nepoužitelné je druhá vec, ale nič to nemení na fakte, že je to slušný prehrávač. Ako dopadne jeho nástupca sidewinder 4 sa uvidí, ale už od začiatku to vypadá, že 3SE neprekoná, možno bude ale lepší v smart funkciách.
Odpovědět0  0
zero8324 (3) | 8.2.201410:31
Ako uživateľ SideWinder 3SE som dosť rozčarovaný, čakal som od 4ky podporu 4K videa pod H.264 ­(High@level5.2­) a HDMI 2.0 ­(hlavne pre 4K v 60fps a pomeru strán 21:9­), kompresiu Opus audio. Načo vydávať nový model s vyšším značením,keď podľa všetkého nástupca nezvládne ani 3D. Aby som toľko nehanil, možno chce výrobca s týmto modelom vyriešiť softwarovú portáciu z realtek SoC ­(MIPS­) na ARM SoC riešenia ­(RISC­) a možno vo verzii 4SE ­(asi tak za 12­-18 meciacov­) sa dočkáme silného ARM­-u ­(napr. MediaTek MT6592­) s podporou 4K a H.265, či VP9. Kiež by tomu tak bolo, lebo s takýmto produktom, nemôže odo mňa výrobca očakávať upgrade na SE4 ­(a verte, že by som zaň dal aj 200€ keby stál zato­).
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 9.2.201414:12
Dovolím si osobní komentář:
3D je podle mě v rámci domácností mrtvé či dočasně odložené a výrobci televizorů to na letošním CESu dali celkem jasně najevo. Náhradou bude zmiňované 4K, ale použitý 2jádrový Cortex si na takto vysoký datový tok určitě netroufne. Navíc 4K televize jsou zatím neskutečně drahé, takže by se Xtreameru asi nevyplatilo nabízet funkce, pro které zatím není poptávka.

Přechod na ARM má na svědomí velmi pravděpodobně Android, jehož vývojářská základna začíná výrazně převažovat ostatní. Stačí se podívat na počet aplikací a služeb pro Android versus ostatní platformy. Stejně tak v oblasti hardware budou výrobci inklinovat k použití čipů, které využívá zbytek trhu a je s nimi dostatek zkušenosti. Jsem zvědav, jak se s touto situací vypořádají producenti SoC s jinou než ARM architekturou...
Odpovědět0  0
zero8324 (3) | 9.2.201417:52
S prvým odstavcom súhlasím, ale zároveň sa pýtam, načo vydávať nový model, ktorý neposkytne vyššiu pridanú hodnotu ako terajší model xtreamer 3SE? A nechcem ani vidieť ako dlho budú zase ladiť firmware no xtreamer 4ke.

Ohľadne čipových sád by som Realtek ­(čip 1186 použitý v xtreamer 3SE­) neodpisoval, nakoľko na CES 2014 dostali cenu v kategorii inovatívny produkt pre rok 2013 za SoC čip RTD2995 ­(4K a súčasne aj 1080p v 3D­). Za prechodom na ARM bude asi nižšia cena.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.