Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer a lavina novinek pro 2012

17.1.2012, Jakub Doležal, článek
Jeden z nejznámějších výrobců multimediálních center rozhodně nezahálí a na svých stránkách odhalil hned několik nových produktů pro rok 2012. Připravte se na zbrusu nový přehrávač Elvira, inovovaný SW3, Ultra2 či řadu příslušenství.

Firmware verze 3.5


S novými zařízeními dorazí také inovovaná verze operačního systému 3.5, která by měla nahradit současnou verzi 3.0. Výrobce se dle svých slov velice snažil opravit všechny chyby, a že jich bylo opravdu mnoho. Mnou testovaný SideWinder2 trpěl právě těžce nedoladěným softwarem a kdyby tomu tak nebylo, dostal by od nás jistě ocenění TREFA.








Zdálo by se, že útrapy uživatelů jsou vyřešeny. Bohužel Xtreamer se zřejmě z nedostatku zdrojů rozhodl vydat novou verzi systému pouze pro zařízení na Realteku 1186! To není úplně dobrá zpráva a hádám, že si za to od uživatelů a majitelů nedávno koupených zařízení slízne ještě notnou dávku kritiky. Závěrem uvedené heslo výrobce: „Xtreamer, proč platit více“, pak ve světle těchto plánovaných událostí působí poněkud trapně.








Současným uživatelům modelu SideWinder2 prý budou nabídnuty slevové kupony -30 % na nákup modelu SW3. Nicméně nebudeme předjímat a třeba se celá situace ještě změní. Prozatím platí, že verze 3.5 dorazí současně s novými modely, tedy v únoru.


Firmware verze 4.0


Úsilí výrobce se poté bude směřovat k dalšímu vývojovému stupni s označením 4.0. Zde si klade za cíl usnadnit uživatelům ovládání a jistým způsobem změnit současný trend pohybu mezi filmy a hudbou skrze složky. Celkem bude uvedeno přes 20 nových vlastností, ale zároveň se prý bude dbát na celkovou vyladěnost systému.








Přiložených náhledů je celá řada a vypadá to, že zde by mohl Xtreamer získat jistý náskok před konkurencí. Vzhledově vyladěný operační systém má totiž jen minimum výrobců a ti ve většině sázejí na poměrně nezajímavé a málo vybavené prostředí. Na druhou stranu s finálním ortelem si raději počkám až duben tohoto roku, kdy jej Xtreamer vypustí k uživatelům. Znovu však bohužel platí, že tento systém nebude určen majitelům starších modelů.