Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
26.6.2023, Milan Šurkala, aktualita
Tvůrce seriálu Black Mirror, Charlie Brooker, vyzkoušel schopnosti chatbota ChatGPT pro psaní nových epizod seriálu pro streamovací službu Netflix. Výkon umělé inteligence ale ohodnotil ne zrovna slušnými slovy.
Satryx (2) | 29.6.20237:52
Otázka je, do jaké míry jsou originální jednotlivé díly Black Mirror. Sice jsem jich viděl náhodně pár, ale všechny měly implantát do mozku a podobnou myšlenku, takže myslím, že ChatGPT si ve skutečnosti vedl dobře ;)
Odpovědět1  0
mittar (4) | 4.7.202313:00
Tak nejak, ale nechme originalitu stranou, preci je jasne, ze to AI zpracovava text tedy nic noveho defakto nevytvari, pouze morfuje. Aby AI vytvorila neco co jeste nebylo na to jsou jine nastroje nez ChatGPT a ty jsou o neco slozitejsi.
Odpovědět0  0
Choakinek (43) | 27.6.20232:29
Dle toho, co se o tom píše v mainstreamových médiích, mám pocit, že jde opět o další diktát jako je třeba elektromobil.

Nyní od nás, z korporací, vypadla AI, ­"všichni­" to budete používat, i kdyby ­"na chleba nebylo­".

Takže už se zcela běžně píše, jaká pracovní místa to nahradí atd. Třeba rozhlasového hlasatele, programátora atd. Přitom si myslím, že ve všech těchto oborech je to schopné podat jen jakýsi instantní, podprůměrný až průměrný výsledek ­- prostě jen takové ­"hovínko­" protažené rourou :­-­).
Odpovědět0  0
busy (68) | 2.7.20239:05
Rozhodne nesuhlasim. U nas v praci uspesne vyuzivame AI uz 20+ rokov, a s velmi dobrymi vysledkami. Dnes je tato tema taka popularna len preto, ze sa o nej vela pise. Pritom napr. chatovacie programy podobne ako Chat GPT existuju uz davno. Sam som jeden napisal uz pred 34 rokmi.

Neviem na ktorych vsetkych pracovnych miestach bude schopna AI nahradit cloveka, ale tato nahrada je normalny prirodzeny vyvoj, tak isto ako napriklad stroje na zaciatku priemyselnej revolucie zacali nahradzat pracu ludi. Tiez okolo toho bolo velke halo, niektori tieto stroje dokonca rozbijali, len aby neprisli o pracu.

Podla mna sa okolo toho robi prilis velke halo. Vela ludi sa toho boji rovnako, ako sa ludia bali strojov v tom zaciatku priemyselnej revolucie. A je azda dnes niekto, kto by pochyboval o prinose zavedenia strojov ?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.