Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
9.2.2011, Karel Letko, návod
Dálkové ovládání, žezlo vládce obývacího pokoje, ale také zdroj potíží, nervových vypětí, traumat a sporů. Život bez něj si nedokážeme představit a život s ním se časem stává peklem. Jak vyzrát na poškozený, nebo nefunkční ovladač?
segri (1) | 17.12.201523:16
Klasické univerzální ovladače jsou dneska již přežitek. Zkuste si doma sami naprogramovat třeba ten Logitech: musíte umět anglicky, být technický typ a mít víru, že zrovna Váš televior Hyundai, Tesla, Sencor a jiná supermarketová značka bude v seznamu. Když nebude, máte prostě smůlu, můžete ho v leším případě vrátit pokud Vám ho vezmou, v horším vyhodit. Technická podpora Logitechu téměř nulová. Osobně vyzkoušeno.
Naštěstí je trhu už pár let něco lepšího a to je dálkový ovladač General, který Vám přijde už naprogramovaný a má naprosto stejné funkce jako původní originál ovladače. Pokud je nějaký problém, zavoláte­/napíšete výrobci české firmě a do 24 hodin Vám jej vyřeší. Například Vám pošlou nový konfigurační soubor, který si pár kliknutími nalijete do ovladače pomocí dodaného software, který je plně český! Technická podpora také česká. A to vše za 200­-400,­- ­(podle modelu­) za ovladač včetně všeho. Krásný disajn zvláště General Premium.
Více je tu:
http:­/­/www.dalkove­-ovladace.cz­/advanced_search_result?main_page=advanced_search_result&search_in_descri­ption=1&keyword=General&x=0&y=0
NEbo tu je General Premium: http:­/­/www.dalkove­-ovladace.cz­/univerzalni­-ovladace­-c­-11­/general­-premium­-dalkovy­-ovladac­-naprogramovany­-na­-1­-zarizeni­-p­-5460

Odpovědět0  0
Diwiak (4) | 17.2.201117:10
radsej by som privital nejaku rozsiahlejsiu recenziu DO.. takto som s anedozvedel prakticky nic nove
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 23.2.201115:01
Mám pro Vás dobrou zprávu :­) ­- recenze konkrétních univerzálních DO v současné době připravujeme.
Odpovědět0  0
Kozousch (24) | 13.2.20117:36
Pokud u originálního ovladače zlobí některá tlačítka ­- je potřeba je mačkat větší silou nebo opakovaně ­- pak nejčastější příčiny jsou dvě:

1­) Ovladač byl politý nějakým nápojem. Stačí ho rozebrat, kryty a klávesnici umýt ­"jako nádobí­" v roztoku saponátu ­(klávesnici samozřejmě ručně a šetrně ­- ne v myčce­) a kontaktní pole na plošném spoji ­"odhumusit­" a odmastit třeba lihem.

2­) Jsou ­"omačkané­" kontaktní plochy z vodivé gumy na spodní straně tlačítek klávesnice. V některých prodejnách elektronických součástek lze koupit sadu na opravu dálkových ovladačů, která obsahuje náhradní samolepicí kontaktní plochy ­- ty se nalepí přes stávající nefunkční kontaktní plochy.


Zmíněné univerzální dálkové ovladače ­"značky­" SilverCrest fon LIDL jsou výtečné. Naposledy prodávaný model KH2159 za 169 korun má ale trošku problém se směrovostí ­- musí se mířit přímo na ovládaný přístroj.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.