Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
26.12.2019, Milan Šurkala, aktualita
Oblíbený obsah je často zneužíván k nekalým činnostem a nový sci-fi film Star Wars: The Rise of Skywalker zdaleka není výjimkou. Útočníci jej na Internetu ve velkém začali zneužívat k šíření nejrůznějšího malwaru.
Deluxa (3) | 30.12.201910:55
Prosim vas uvedte mi jeden priklad kde vstupila dolarova zidovska Disney a totalne neznicila cely projekt, sagu alebo samotne studio len na ukor zarobku? Pre priklad LucasFilm, Marvel,Pixar,Touchstone....skuste si nieco pozriet z rannej tvorby a zo sucastnej ked ju skupena a pohltena. Ved su to patoky,odpady a uplne nepozeratelne sracky..one time popcorn cinema shit pre nenarocnych ludi co nechcu alebo odmietaju pouzivat pri sledovani rozum. 5min po tom co opustite kino si neviete spomenut o com ta hovadina vlastne bola. Zjavne to nikoho nezaujima ze uroven kinematografie a audio­-vizualu ako takeho rapidne upada a do popredia sa derie lacna a prihlupla zabava. Ak k tomu pripocitate ten fenomen o rasovej a ideologickej znasanlivosti kde kazdy jeden scenar aj ked s tym absolutne nesuvisi musi byt takto upraveny dostavame aspon pre mna nestravitelny vysledok....
Odpovědět1  0
wrah666 (12) | 30.12.201912:09
Jediná pozuitivní zpráva je, že si to diváci už tak úplně nenechají líbit. Tento díl SW má rekordně nízkou návštěvnost a tudíž rekordně nízké tržby. Plus se například povedlo donutit Netflix, že Ciri není černoška, a ­(ani nevím koho­) že James Bond taktéž není černoška. Chce to jen trochu solidárnosti a jednoty!
Odpovědět1  0
tombominos (4) | 26.12.201912:45
..takovy malware :­)
Nikdy jsem nepatril mezi ultra fanousky Star wars, ale 4 a 5 dil je na dobu kdy vznikl hodne povedeny. Jak pribehove, tak i celkovym pojetim, efekty na tehdejsi dobu atd. Sestka ma uz trochu slabsi scenar, ale jako vyvrcholeni 4 a 5, jim to clovek jednoduse odpusti. Z trilogie 1­-3 se mi nejvic libil 3 dil, ktery povazuji za jeden z nejlepsich celkove. Prvni a druhy nejsou sice nijak dech berouci, ale rozehravaji dobre pribeh, ktery graduje ve trojce a na nez pak navazuje vyborne puvodni trilogie.
A pak prisel dil 7... kde asi nejlepsi bylo to, ze clovek vidi zpatky H. Forda jako Hans Solo a Carrie Fisher jako princezna Leila. Nejak mne moc vic pozitiv nenapada. Dejove slabe, scena smrti Hans Sola, jak z nejakeho levneho becka filmu. Pak prisla 8cka a porad nemastne neslane, vykradani dilu 4­-6 vesele pokracuje dal, herci tak nejak nehraji, hlavni hrdinove nemaji zadny rozmer, podle ktereho by jim clovek fandil..nuda. a 9ka uz tomu asi dava jen korunu..osobne uz jsem nemel silu se na ni divat..
Omlouvam se, pokud jsem nekomu zkazil svatky :­))
Odpovědět3  0
wrah666 (12) | 26.12.201918:50
Abrams. Dějově zničil Star Trek, dějově zničil Star Wars.. Přitom třeba ze SW světa existuje ­(i do češtiny přeložená­) sága dědic impéria. Také 3 díly, napsané, čtivé, populární.. Stačí schopný scénárista a za 14 dní se můžou vyrábět kulisy a probíhat casting.. Ale ne, JJ Abrams si to zkazí po svém. No snad už si po tomhle neškrtne, snad to konečně studiím dojde..
Odpovědět2  0
mittar (4) | 27.12.201911:24
jim je sumak jaky to je, kdyz to ma rekordni trzby ... az to nebude nikdo sledovat, pak bych teprve cekal zmenu ...
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 2.1.202022:46
On Star Wars byla vždy takomá slátanina, nemusel jsem ani ty staré díly. Ani Lucas tomu nedal nějakou hlubší myšlenku, je to taková pohádka z prostředí vesmíru. Troška je proti tomu kabrňák, ten si aspoň na nic nehraje. Třeba Star Trek je daleko propracovanější, mám na mysli hlavně seriál, stejně tak Star Gate, ale člověk si k tomu musí najít cestu a hlavně tam vidět to pozadí, co tím chtěl autor říci. Ono často tam řeší naprosto pozemské problémy, jen zasazené do jiných světů. A zatímco rasový film ze Země by byl hned odsouzen, tak když místo zemské XY rasy jsou tam Klingoni ­(dobyvatelé za každou cenu­), Vulkánci ­(myšlenka oproštění se od emocí je geniální­), Borgové ­(koborgové s kolektivním vědomím a myšlením­) nebo Ferengové ­(obchodníci až podvodníci, kteří prodají i svou matku­), tak je to v pořádku. Ve Star Gate zase myšlenka kde se vlastně vzali bohové ­(od Egyptských­) až po Orie, kteří šíří víru za každou cenu ­(nepřipomíná Vám to dnes něco?­), tak jen čekám, kdy tyhle seriály zakážou. Star Wars oproti tomu žádnou hlubší myšlenku nemá, různé rasy tam prostě tak nějak jsou a nijak se neprojevují jinak než vzhledem, taková multi­-kulti. A ten jejich světelný meč byl možná v prvních dílech hezký efekt, ale jinak je k ničemu. Nedovedu si představit, že by nějaká vyspělá civilizace bojovala mečem. Je to blbost na entou.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.