Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
11.2.2015, Jan Pánek, aktualita
Máte doma smart televizi? Doba jde zkrátka dopředu, takže dnes je každá televize skoro jako počítač. Aspoň tedy má podobné funkce, jedna z nich jsou i hlasové příkazy, kdy televize poslouchá lidský hlas. A podle Samsungu to může být zneužitelné.
Kolafa (7) | 16.2.201511:01
Mam uz treti rok řadu 8000 od Ťamťungu a jsem s ni spokojen. Nicméně když jsem se v obchodu ptal, zda­-li maji nejakou čepičku na tu kameru horní, tak se na me koukali jako na magora! Nemyslim si, ze by me mel nekdo duvod odposlouchavat, ale spis se obavam, ze to muze zacit blbnout a nekdo se na moji kameru muze zamerne, nebo i neumyslne napichnout, coz bych fakt docela nerad! Video Skype je s tim ale docela fajn a pokud maji obe strany dobrou lajnu, tak pomerne i kvalitní! U novejsich modelu se pak ta kamera da sklopit no a do mikrofonu muzete narvat zvykacku :­). To hlasové ovládaní je docela sranda, ale pouzivam to prakticky jenom pro zapnutí, což si furt prijdu jako cvok, kdyz prijdu domu a povidam si s televizí, ale baví mě to! :)
Odpovědět0  0
merhaut (1) | 15.2.201511:35
běží představivost naplno:­-)
Odpovědět1  0
Mitisko (1) | 14.2.201511:00
Že se tomu někdo divý. Dnes jsou napíchlé telefony, autá tak proč ne televize. Je to dobrý krok. Argumenty typu mně je to jedno, nedělám nic zlé mám nejraději. Představme si situaci, něco podobní jak dnešní cílená reklama. Jako máte dnes v nokii možnost sdílet svoje kontakty s googlem anebo microsoftem teda s ďáblem anebo čertem máte na výběr :D tak za pár let budete mít na výběr si koupit televizi která vás legálně odposlouchává jiná nebude. Proč by to někdo dělal. Představme si software který umí sledovat vaše spotřebitelské návyky, ví zaznamet o čem se bavíte nad čím dumáte že koupíte... Víte co by za také informace v hromadném měřítku dali dnešné korporace ?
Alternativa 2. a ta je o hodně horší. Narodí se vám syn od malička bude odposloucháván sledován na soc. sítích, bude se zaznamenávat co se mu líbí kdy co kde napsal atd... Přídě do věku kdy mu bude 26 let doštuduje a bude usilovat u nějakou vyšší funkci v štáte. Predstavtě si finanční nabítku jeho oponenta za data které by vašeho syna zdiskreditovali. To je úplně jedno co, možná v 18 byl zvědavej a koukal na gayporno anebo něco podobného z jeho minulosti se vytáhne v den voleb a je v prdeli. To dá firmám ­(korporáciám­) takovou moc, že budou všude. Budu vědět co dělá prokurátor, sudca, politici atd atd... Tam budou obrovské prachy a kde jsou prachy tam jde morálka bokem :­)
Když se člověk podívá z nadhledu na situaci IT, tak všichni představitele který brání slobodu na internetu jsou umlčany, zavražděni anebo celé firmy zmiznou. Viď osud TrueCrypt a ještě odporučí konkurenci ve windows :D člověk nebude mít místo kde schovat své data tak aby na ně nemohl někdo jiný. Lituji budoucí generace lidí, budou to mít těžké hodně moc...
Odpovědět1  0
tomasenkoslav (12) | 13.2.201510:00
pouzivajte nejaku distribuciu linuxu a nikto ti nic nevymaze ani nebude odpocuvat, ked mu to ty sam neumoznis
Odpovědět0  0
M@jkl (7) | 12.2.201512:11
Dochází vůbec někomu, jak dlouho máte u sebe ­"chytrý­" telefon? a to nikoho nezaráží?
Odpovědět1  0
Tominospk (25) | 12.2.201513:45
Ano, a co třeba od Aple Siri, nebo od Windows Phone Cortana­- také poslouchají celý den co říkáte a mobil to zpracovává na text. Pak není problém celodenní konverzaci v jednom 1 MB souboru odeslat přes WIFI za zlomek vteřiny. Pak vědí co děláte, co říkáte. Jak něco tvoříte, vymýšlíte, patentujete, chystáte loupežné přepadení.... Blázinec...
Odpovědět1  0
Tominospk (25) | 12.2.201515:28
Ale abych nezapoměl na jiný pohled.
Budete u soudu a budete se chtít bránit. Stačí si zjistit, co konkrétní právník má doma, čím se dá odposlouchávat a problém je tady... My chudáci s platem do 20.000 to asi nepoznáme, ale třeba někdy a někdo ano.
Odpovědět1  0
M@jkl (7) | 12.2.201515:41
a to si představuješ jako že budeš odposlouchávat právníka nebo jako že právníci budou odposlouchávat tebe?
Odpovědět0  0
Tominospk (25) | 12.2.201516:04
DDD
Někdo na tom někdy a všem začne jednou rejžovat. Odposlech nelegální nemá u soudu žádnou váhu, ale pokud máš ty správný informace, od někoho, vy­-je­-beš s kýmkoliv. Třeba Tě jednou někdo osloví, že ví, jak to dopadne, že zná již dohodu. Může to být bouda, ale i pravda. Je jedno kdo jsi, záleží, kolik máš chechtáků a o co Ti jde. Po čem jdeš atd. Kdyby jsi měl firmu, chceš od zastupitelstva něco koupit a věděl by jsi předem, že nejvyšší nabídka bude určitě za pozemek 333.000 Kč, tak dáš 600.000 Kč, pro jistotu aby jsi to vyhrál, nebo jen 335.000 Kč, když Ti někdo prozradí, že jiný kupec dá těch 333.000??? Když v obálce uvedeš 600.000, a na druhém místě bude jen 330.000, tak víš, sic pozdě, že jsi zbytečně přeplatil 267.000 Kč. Ale to je jen něco málo z toho, co může opravdu přijít. Fantazii se meze nekladou.
Já jsem houvno, daně za mě platí zaměstnavatel a drahoty mohu doma dělat jen já...
Ten odposlech může být z mobilu, TV, přes dveře, i přes okno. Je to pár let, co jsme zkoušeli laserem a jeho odrazem na skle lepeným plíškem sejmout zvuk. Podařilo se. Sic na půl metru, ale věřím tomu, že to někdo prodává na vzdálenosti 100 metrů a podobně.
Pěkný den
Odpovědět1  0
tomasenkoslav (12) | 12.2.201510:25
??? bud sa divam na TV a som ticho alebo kecam. ked kecam TV je vypla ???? o co tu ide ?
to ked bude v TV zrovna film o planoch na odstrelenie americkeho prezidenta, tak ku mne nabehne komando lebo odpocuju z filmu, že sa u mna v obejvaku planuju unose ? a ked mas na TV aj kameru na skajp, tak ta budu sledovat aj ked pani piglujes na gauci ?

velka paranoja

cca 10 rokov pouzivam pri praci termoviznu kameru. vzdy ma pobavi, ked v USA filmoch nou sleduju ­"obete­" , ktore sa pohybuju vo vnutri v budovach.


Odpovědět0  0
Tominospk (25) | 12.2.201513:48
Na sledování osob za zdí jsou jiné hračky. Televize má mikrofon napojený tak, že zvuk z televize se téměř vyruší a i když televize je celkem slušně hlučná, nejeden by se divil, jak to dokáže rozluštit potichu mluvená slova. Skvělá vychytávka, jak pro koho... Ani nevím, jak to pracuje v OFF
Odpovědět1  0
Luk Skywalker (1) | 12.2.20158:02
Jeden moje kámoška má Samsung Smart TV, ale nemá doma připojení k internetu :­-D.
Já o žádné Smart ani jinak chytré TV, které potřebuje připojení k internetu neuvažuji, na internet mám PC. Takže mě odposlouchávání přes TV nehrozí.
Ale velký bratr si najde jinou cestu.
Odpovědět1  0
Tominospk (25) | 12.2.201513:53
Máš doma PC? Notebook? A co mikrofon... Skype? Stačí připojený mikrofon, Skype nepotřebuješ. Mikrofon běží stále. Prodávají se do 100 Kč mikrofony s vypínačem. Někdo to kupuje a vypíná, protože nepotřebuje své soukromí zvěřejňovat. Ale Windows 7 už od základu umí věci, které Microsoft ještě legálně nezprovoznil. Divil by ses, jak W7 umí poslouchat a na dálku Ti promaže pevný disk. Filmy, eMPétrojky... Prostě to umí ­(pomocí Cyclic redundancy check­). Chtěli to ve velkém používat velké Hollywoodské firmy... Jde o prachy. Zatím to nesmějí a doufám, že to tak zůstane.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.