Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
reklama
26.7.2018, Milan Šurkala, aktualita
Před pár měsíci se na Kickstarteru podařilo zadotovat projet akční noční kamery Sionyx Aurora. Ta má velký 1,0" snímač s velmi malým rozlišením a velkými pixely, potěší i F1,4 objektiv. Přesto má nějaká "ale".
Choakinek (43) | 26.7.20180:28
"Výrobce to nicméně s těmi pixely možná až trochu moc přehnal. Rozlišení čipu je totiž jen 0,9 MPx, umí tedy pořizovat a natáčet videa jen v HD rozlišení 1280×720 pixelů ­(snímkovací frekvence 8 až 60 fps­). A přiznejme si, je rok 2018 a HD je už opravdu mimo mísu.­"

S tvrzením zásadně nesouhlasím! Když noční kamera, tak prostě noční kamera bez kompromisů, takže pokud to má kvůli tomu mít ­"jen­" HD video, proč ne.

Spíš se mi nezdá, kde výrobce sehnal 1­" snímač s cca 1 Mpx, takže mě napadá, jestli to není náhodou fake a kamera používá jen 1 Mpx výřez z 1­" snímače s mnohem větším rozlišením, což by samozřejmě smysl celého výrobku totálně shodilo.
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (33) | 27.7.201811:50
Když to dovedeš do extrému, pak by nejlepší kamera měla mít jeden obrovský 1­" pixel, který by vůbec nešuměl. Což je nesmysl. Vždy bude někde rozumná hranice mezi rozlišením a šumem ­(rozlišení začne klesat mnohem rychleji než šum, což nemá smysl dělat­). Dovolím si tvrdit, že ztráta rozlišení FHD>HD je větším problémem než ten větší šum, který by to FHD mělo. Ostatně když se podíváš na ty výsledky, tak to není žádná sláva a ten noční jas je z velké části také softwarové přisvětlení. Myslím, že ve Full HD by to bylo detailnější, ale přitom by šum nebyl o moc horší.
Odpovědět0  0
Choakinek (43) | 27.7.201823:36
No to video jsem moc nepobral.

V případě toho Huaweie je to video podexponované, takže jestli ten Huawei nedokáže natáčet noční video s vyšším jasem, tak to je tedy opravdu komické.

Zase ovšem na druhou stranu to video ze Sionyx kamery je přeexponované, takže jestli to nejde např. nějakou korekcí expozice upravit, tak je to také docela trapné.

Těžko to posoudit, potřeboval bych k tomu originál záznam videa z té kamery a pochopitelně manuál k tomu, abych mohl posoudit, koresponduje­-li záznam s možnostmi té kamery.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.