Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
23.6.2013, Pavel Zubatý, aktualita
Televizor Aquos LC90LE757 konečně dorazil na evropský trh. S úhlopříčkou 90 “ neboli 229 cm se jedná o největší LED TV světa. Nabízí rozlišení 1080p. Dostupný je třeba ve Velké Británii, na rozdíl od našich končin, kde to ještě chvíli potrvá.
shasler (22) | 24.6.20139:37
Absence Ultra HD 4K je škoda. Taková úhlopříčka by si jej zasloužila už jen kvůli samotné velikosti bodu. To, že zatím není obsah nebrání využívat upscaleing, který pokud má dobý algoritmus dokáže zobrazovat hezky i nízká rozlišení... Ostatně na Full HD se dnes stále mnohdy přehrává PAL...
Odpovědět0  0
pkolcun (8) | 24.6.20139:57
Suhlasim. Momentalne by sa to asi najviac hodilo na prezentaciu fotiek.
Odpovědět0  0
ODSakEdo | 24.6.201312:35
No obsah je již dnes, ale jen statické fotky o mnoha Mpx ­(já fotím kupříkladu do 24Mpx­), jak již uváděl jeden čtenář :­-­)

Na Tv ani na satu v Evropě zatím nikdo nevysílá víc jak 1080 a i tak to silně komprimují..., stačil by mě raději vyšší datový tok i když ­"jen­" 1080, než více px ale silná komprimace... Ani mnohá grafika a ani HDMI nepřenese víc jak 1080p­/50fps! ­(pak je nutný leda display port!­)

I na mojí nové 60­" SHARP AQUOS a jen ze 3m koukání na ní, ještě není vidět rastr pixelů, ale spíše komprimace... Tedy ještě větší úhlopříčku bych i bral, klidně i 80­" ­(ale poměr velikost­/cena je už jinde, násobně!!! výše, než u té 60­" která je do 30.000kč! ;­-­) ­) natož ti co sedíod 4m daleko! Tamje i 60­" málo na vytěžení max rozlišovací schopnosti 1080px

Pro plochu PC a písmenka systému by bylo 90­" lepší či spíše skoro nutné u posezení nad 4m daleko od displeja a pro PC by pak teprve mělo i to 4k rozlišení konečně mělo smysl, pro video však postačí dlouho 1080, neb když se to hýbe, mnohé oko se dá ošidit pohybem ;­-­)

Ještě doplním zkušenost, že SHARP u AQUOSů nezvládl deinterlaci a resamplování rozlišení z SD na HD :­-­( ­(to umí nejbravurněji dle mě lídr těchto technologií: LG!­). Asi v Japonsku, neb je to výrobek skutečně Made In Japan! a né China..., dokonce končí i FullHD a HDTV, tak asi již moc neřeší dokonce SD a SDTV. Jen škoda že to ­(starší videa a filmy digitalizované jen do SD a s prokladem...­) tak již neodbavují ve studiu!!! Prostě i na HD českých stanicích SD pořady vroubkují zejména u pusy mluvící osoby... :­-­(

Nicméně 100Hz TM funguje bravurně a SD natož HD obsah je naprosto plynulý jako by byl již kamerou scanován minimálně 50p néli 100p! :­-­) Naprosto neskutečně skutečné pohyby až se někdy zleknu. ­(v tom TM ­-TrueMoution a přepočtu fps na vyšší!!!, byl donedávna lídr pouze LG, krom Plazmovek... Ty mu tikaj sice na 100 nebo i na 600Hz, ale natvrdo jen obrazovka ale fps zdroje ­- video nepřepočítávají jak u LCD...­)

Až bude stát tento 90­" panel né víc jak +30% z mojeho 60­" nebo dejme tomu ještě tak dvojnásob ­(60.000,­-kč­) , určitě do něj opět půjdu, i když má barvy SHARP oproti LG mírně ujeté... Na fotky mám kdyžtak ještě svůj starý 42­" LG LCDTV s S­-IPS panelem ;­-­)

Ale netrpme předsudky, třeba tento 90­" bude lepší i v barvách a nejen v pixelech, pohybu i kontrastu, který maj AQUOSy asi největší co jsem kdy kde viděl! Opravdu večer i bez rožlé lapičky u tmavých scén filmů, zejména hororů, nic neprosvítá a černá je černá a obličej ze tmy ve filmu na vás zírá z ničeho, až se moje žena málem učůrává strachy, jak je to realistické :­-­)­) Musel jsem jí aktivovat kontrolku zapnutí s logem SHARP, jinak jsme vypli jen satelit a nechali běžet telku :­-­(­( Naštěstí těch 110W je na 60­" prd :­-)
Odpovědět0  0
RoPo (177) | 12.7.201322:36
Dobré poznatky. Jsem rád, že máš ze své volby radost. Ale tento Sharp díky EDGE podsvícení a ne přímému podsvícení jako je u 80­" veze stále trpí škaredým cloudingem ve tmě ­(asi máš moc stáhnuté podsvícemí ­- že jej nevidíš ­- ale pak trpí kontrast, který pokud je tato TV dobře nastavena i 4900:1 ­- šlape PDP od Panasponicu ­(ST50, VT50,.. více jak 5000:1­) na paty, který však má vyšší spotřebu než tento 60­" model­). Jinak je snad tento 60­" model bez chyb... Ale ten clouding, ten clouding... ten je škaredý a mě osobně u LCD vadí. Díky za post.
Odpovědět0  0
ODSakEda (108) | 14.7.201322:29
Ale nic takového ani náznakem nepozoruji! A Stažený podsvětlení nemám, mám automatický jas neb ve dne svítí ze strany slunce do obýváku a večer zase žádný pouliční osvětlení a někdy u hororu nemáme zaplou ani lampicku a přesto je obras neskutečně kontrastní i ve dne a večer nic­(!!!­) neprosvítá ani v rozích, žádnou nehomogenitu podsvětlení nepozoruji. A to jsem nervák a u mojí starší LCD od LG s S­-IPS panelem sice s lepšími barvami než ten nový 60­" SHARP, mi to večer mírně vadí. Ve dne má slabší jas o dost než SHARP, který září i bez zatažených žaluzek neskutečně a přitom nijak výrazně neslévá bílé plochy :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.